Nijmegen – Heracles 1:0 (kon.) | Alkmaar – Excelsior 2:0 (kon.) | Willem II – Ajax 0:4 (kon.)
Kerkrade – Arnhem 1:2 (kon.) | Feyenoord – Cambuur 3:1 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
1:0 (0:0)
Heracles Almelo
Neděle 06.03.2016, 12:30 • Goffertstadion • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, užijte si zbytek nedělního dne a u dalšího textového přenosu nashledanou! (14:33:42)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:14.
     
    Dnešní utkání mezi Nijmegenem a Heraclesem právě skončilo! Utkání, které nabídlo plné nasazení, ale ne tak pohledný fotbal, končí výhrou domácího celku 1:0! Hrdinou Nijmegenu je dnes Christian Santos, který v 88. minutě akrobaticky zakončil dlouhý centr do vápna a rozhodl tak o tom, že tři body si do tabulky připíše Nijmegen. Hostující tým bude po zápase zřejmě po právu zklamán, neboť byl Nijmegenu minimálně vyrovnaným soupeřem, ale svou chybou přišel o jakýkoliv bodový zisk. Nijmegen se tak posunul na 6. místo zaručující start v předkole Evropské ligy, zatímco Heracles klesl na 8. příčku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Snaha hostí o vyrovnání končí jen odkopem domácí obrany. Domácí fanoušci už pomalu začínají slavit.
     
    90+2
    Heracles potřebuje vstřelit branku, ale je to Nijmegen kdo má utkání teď pevně v rukou a pouští se do útoků. Další takový končí střelou z levé strany vápna, Castro je však připraven.
     
    90+1
    Domácí celek se snaží ještě své vedení navýšit a definitivně rozhodnout, z jeho rohu však nic, co by ohrozilo branku Heraclesu, nevzešlo.
     
    90
    Heracles ještě mobilizuje zbytky sil a střídá, ze hřiště odchází Bruns a nahradil jej Paul Gladon.
    88. Christian SANTOS - 1:0
     
    88
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Na konci utkání vidíme první branku! Domácímu celku se podařilo skórovat, když centr z poloviny hřiště nešťastně prodloužil jeden z obránců hostí až k CHRISTIANU SANTOSOVI, který akrobaticky dává první gól utkání! Nijmegen vede 1:0!
     
    88
    Další žlutou kartu v dnešním utkání vidí Jaroslav Navrátil. Český legionář na polovině hřiště ztratil míč a musel tak faulovat, aby neposlal domácí do šance.
     
    87
    Heracles se tlačí do útoku a snaží se zápas rozhodnout, jeho snaha však končí na obraně domácího Nijmegenu.
     
    86
    Dlouhý centr z pravé strany si ve vápně Heraclesu šikovně našel útočník Santos, jeho hlavičku však brankář Castro nádherně vytáhl na roh! Z něj hosté nedokázali udeřit a míč tak mají hosté.
     
    85
    Limbombe dnes neprožil vydařené utkání, které pro něj právě končí. Na hrací ploše jej nahradil Marcel Appiah.
     
    85
    Další žlutou kartu dostává hostující Darri, který zastavil protiútok Nijmegenu na polovině hřiště.
     
    84
    Fotbalisté Heraclesu založili krásnou kombinaci na pravé straně hřiště, Jaroslav Navrátil však nedokázal míč zkrotit a tak se k míči dostává opět mužstvo Nijmegenu.
     
    83
    Rohový kop zahrával hostující Bel Hassani, jeho centr však zlikvidovala na přední tyči obrana domácích.
     
    82
    Oba celky jsou s postupujícím časem více a více nervózní, což je znát na ještě větším počtu nepřesností v kombinaci.
     
    81
    Bel Hassani si hledal prostor, ze kterého by mohl nacentroval míč do vápna Nijmegenu, nicméně jeho snahu na pravém křídle přerušil domácí Woudenberg.
     
    80
    Navarone Foor je dalším hráčem, který zapadl do karetního mariáše, který v posledních minutách rozehrál hlavní sudí Jeroen Manschot. Foor si vysloužil kartu za stažení hostujícího Brunse, který se hnal do rychlého protiútoku.
     
    79
    Nijmegenu se v posledních minutách velmi daří centry do vápna Heraclesu, další z levé strany si hledal domácí Santos, míč před ním však odehrál Gosens.
     
    78
    Další žlutou kartu si na své konto připíše hostující Mark-Jan Fledderus, který na půlce hřiště zajel do hráče bez míče.
     
    77
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, na obou týmech je vidět jak moc chtějí tři body pro sebe. Snahu obou celků však, celkem tradičně pro dnešní zápas, kazí velká nepřesnost ve finální fázi.
     
    76
    Iliass Bel Hassani je dalším hráčem, který dostává žlutou kartu. Po faulu na Limbombeho vzteky zakopl míč na tribunu, což neušlo pozornosti sudího a po zásluze Bel Hassaniho odměnil žlutou kartou.
     
    75
    Limbombe se po kombinaci před vápnem Heraclesu dostal k pěkné střelecké pozici, jeho pokus však mezi tyče nezamířil.
     
    74
    Domácí brankář Jones dnes vůbec neoplývá jistotou! Dlouhý nákop Heraclesu musel odvracet hlavou za vápnem, což nezvládl vůbec dobře a situaci musel uklidnit domácí van Eijden.
     
    73
    Další snahu domácích vedl po pravém křídle Sleegers, zbytečným útočným faulem však postup svého týmu zastavil.
     
    73
    Akci Nijmegenu vedenou po levém křídle ubránila obrana hostí, která odvrátila na roh. Ten rozehrál Limbombe, jeho centr však byl příliš dlouhý a nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    72
    Hostující Heracles je v této části hry mírně aktivnějším celkem, jeho pokusy o zakončení však většinou končí špatnou finální fází.
     
    71
    Ze hry je stažen domácí Bikel, kterého nahrazuje Jornell Grot.
     
    69
    Z následného rohového kopu nedokázal Heracles vymyslet nic, co by ohrozilo branku Nijmegenu.
    68.
     
    68
    Obrovská šance hostujícího celku! Weghorst se dostal k míči po centru Darriho z levé strany, Jones jeho střelu neudržel, k dorážce se však nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    67
    Domácí Nijmegen teď drží míč na svých kopačkách, jeho útočnou snahu však kazí velké množství kombinačních nepřesností. Následný centr z pravé strany sbírá ve vápně brankář Heraclesu Castro.
     
    66
    Následný centr do vápna si hledal hostující Darri, brankář Jones však tentokrát jistě míč vyráží pryč do bezpečí.
     
    65
    Žlutou kartu za zákrok na Weghorsta na levém křídle dostává domácí obránce Kane.
     
    65
    Bel Hassani sám nacentroval míč z rohu do vápna, brankář Jones jeho centr trestuhodně podskočil, nikdo z domácích však jeho chybu nepotrestal.
     
    64
    Mike te Wierik je zpátky ve hře a rovnou zakládal útočnou akci Heraclesu. Jeho snaha skončila krásnou střelu Bel Hassaniho z pravého rohu velkého vápna. Brankář Jones vyráží pouze na roh!
     
    62
    Po střetu u zmiňované akce Dumiće zůstal ležet na zemi te Wierik, po kratším ošetření však bude pokračovat ve hře.
    61.
     
    61
    Dumić založil nádhernou akci a sám byl na jejím konci! Ze středu hřiště rozehrál na levé křídlo Breinburgovi, který nacentroval zpět do vápna, kde se právě Dumić hlavou našel centrovaný míč a orazítkoval břevno! Velká šance Nijmegenu!
     
    60
    Sleegers se dostal do krásné šance! Domácím se podařilo z pravého křídla nacentrovat před Castrovu branku, domácí útočník však uspěchal zakončení a netrefil branku.
     
    59
    Dumić ve středu hřiště pokryl balón, zezadu jej však nesmyslně sjel hostující Bruns a dostává tak žlutou kartu!
     
    58
    Velký závar ve vápně Heraclesu! Centr z pravé strany nenašel nikoho z domácích hráčů, míč se však nebezpečně odrážel od obránců hostí. Situaci rázným odkopem vyřešil te Wierik.
     
    57
    Domácí celek se dostával do útoku po svém levém křídle, jeho snahu však zastavil domácí obránce Gosens, jenž skluzem sebral míč Limbombemu.
     
    56
    Opět máme možnost vidět plno nepřesností ve středu hřiště, ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejší kombinace.
     
    55
    Centr do vápna Heraclesu pohodlně sbírá brankář Castro, který přitom zboural spoluhráče Gosense, jenž se však po pár vteřinách zvedá a zdá se být v pořádku.
     
    54
    Nijmegen se na levém křídle dostal do rychlého brejku, nicméně Limbombe jej opět nepochopitelně zbrzdil a domácí z něj tak nic nevytěžili.
     
    53
    Dumić založil akci na levém křídle, Nijmegen však nedokázal krásný průnik po levé straně přetavit ani v centr do vápna, jelikož si Foor s míčem neporozuměl a ten mu utekl do zámezí.
     
    52
    Gosens centroval po pravé lajně, zbytečně jej však dohrál jeden z domácích hráčů a hostě tak získávají volný přímý kop. Z něj však nic pořádného nevymysleli.
     
    51
    Domácí fotbalisté se dostali středem hřiště až před vápno Castra, tam však přihrávku do vápna zachytil hostující Gosens a zažehnal tak hrozící nebezpečí.
     
    50
    Další příležitost hostí, tentokrát vedená Pelupessym po levém křídle, končí nezdarem. Dobrou myšlenku doprovázelo špatné provedení, a tak míč mají v moci opět hráči Nijmegenu.
     
    49
    Hostující Heracles se probil po pravé lajně až k vápnu soupeře, tam však, naštěstí pro domácí, odvrací Dumić na roh.
     
    48
    Další útočná snaha Nijmegenu je zastavena zbytečným faulem domácího Sleegerse, to mohla být pěkná příležitost pro domácí.
     
    47
    Nijmegen se dostává do útoku po levém křídle, Limbombe však akci zbrzdil a hosté se tak dokázali zformovat a akci ubránit.
     
    46
    Úvodní výkop ve druhém poločasu náleží přirozeně hostujícímu Heraclesu, který se okamžitě dere do útoku. Jeho snahu však zastavuje obrana domácích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního zápasu je za námi! Zatím se díváme na utkání, které je plné nepřesností v kombinaci, ale oba celky se dostávají k nebezpečným centrům do vápna, ze kterých však zatím nedokázal ani jeden, ani druhý tým nic vytěžit. Druhý poločas začne přibližně v 13:34 a my se můžeme těšit na to, co nám oba celky nabídnou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí tým zkoušel opět štěstí po levém křídle, další z jeho centrů však dopadá na hlavy hostí a ti tak v klidu odvrací.
     
    45+1
    Krásný centr z levé strany poslal do vápna Heraclesu domácí Breinburg, Santos však míč trestuhodně minul! To byla velká šance domácího celku v závěru poločasu!
     
    45
    Aktivní Bel Hassani se ve středu hřiště pokoušel kombinovat s některým ze svých spoluhráčů, ti však pro jeho myšlenku neměli pochopení a tak je u míče opět Nijmegen.
     
    44
    Domácí celek kombinuje na své vlastní polovině a snaží se poločas dohrát bez větších komplikací. Hostující hráči jsou hluboko zataženi.
     
    44
    Zomerovo zranění bude pravděpodobně vážnějšího rázu, Ramon Zomer je totiž stažen ze hry a je nahrazen Justinem Hoogmou.
     
    42
    Hra je teď na pár minut pozastavena, v souboji s van Eijdenem po rohovém kopu je otřesen hostující Zomer a musí být ošetřen.
     
    40
    K dalšímu rohovému kopu, který zahrává Nijmegen, se postavil domácí Limbombe. Jeho centr krásně našel van Eijdena, ten si však nedokázal s míčem poradit lépe, a tak hlavičkuje pouze mimo branku.

     
    39
    Na pravém křídle se krásně uvolnil Navrátil, kterého až za cenu faulu zastavil domácí Woudenberg. Navrátil dnes na pravém křídle dělá obraně Nijmegenu potíže.
     
    38
    Kombinace fotbalistů Heraclesu teď končí na nepřesnosti ve finální fázi, Nijmegen však míče pouze odkopává a nedostává se do hry.
     
    37
    Rohový kop, kterým domácí opět hledali Limbombeho, končí na hlavách fotbalistů Heraclesu a ti tak mají opět míč ve své moci.
     
    37
    Na levé straně se k centru dostal aktivní Foor, jeho pokus však zablokovala obrana hostí pouze na roh.
     
    36
    Fotbalisté Heraclesu se snažili dostat do vápna Nijmegenu centrem z pravém strany, Navrátilův pokus však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    34
    Fotbalisté Nijmegenu se dostali po pravém křídle až do vápna hostí, tam však jejich snahu o zakončení zhatila špatná finální přihrávka Bikela.
     
    33
    Domácí centry do vápna hostí jsou velmi nebezpečné, další centr z pravé strany musel složitě sbírat ze vzduchu brankář Castro.
     
    33
    Hosté se dostali středem hřiště až před vápno domácích, střela Weghorsta však byla zablokována domácí obranou.
     
    32
    Další centr z levé strany vyslal do vápna Heraclesu Breinburg, ale Limbombe si s ním opět nedokázal poradit lépe, než střelou do zámezí.
     
    31
    Domácí Limbobme je dnes ve vápně hostí velmi nebezpečný. Foorův roh však usměrnit do branky nedokázal.
     
    30
    Hráči hostujícího celku mají v této části hry malinko navrch, jejich snahu však nedokáží přetavit ve vážnější ohrožení domácí branky.
     
    30
    Bel Hassani zahrával další roh Heraclesu, ani tentokrát však hosté nedokázali výrazněji zahrozit.
     
    29
    Hosté poslali do vápna Nijmegenu další centr z pravé strany, obrana domácího celku si však počíná ve vzduchu velmi jistě, a tak ani tento centr pro ni nebyl problémem.
     
    28
    Následný centr do vápna Nijmegenu dopadl pro domácí dobře, brankář Jones si s centrem poradil.
     
    27
    Navrátil dostal krásnou přihrávku na pravém křídle, byl však okamžitě skluzem zastaven Breinburgem, který za to vidí žlutou kartu.
     
    26
    Domácí celek se rozhodl uklidnit hru a tak jeho obrana víceméně kombinuje na vlastní polovině a vyčkává.
     
    25
    Hosté se drali do další šance, domácí tým je však na levém křídle dokázal bezpečně zastavit a celou akci zbrzdit.

     
    23
    Hostujícímu celku dělají problémy dlouhý auty do jejich vápna, po dalším takovém se dostal ke střele jeden z hráčů domácích, jeho střela však byla zablokována.
     
    22
    Heracles teď krásně kombinoval před vápnem soupeře, do kterého se posléze dostal Weghorst, míč však nedokázal zkrotit a ten mu utekl do zámezí.
     
    21
    Hosté se po ubráněném rohu hnali vpřed, Bel Hassaniho snahu však zmařil domácí Joey Sleegers a dostává první žlutou kartu dnešního utkání.
     
    20
    Domácí celek využívá kombinaci na křídlech, další takovou zakončil centrem do vápna Woudenberg, hosté však odvrací na roh.
     
    19
    Nijmegen předvedl na levém křídle krásnou kombinaci, střílený centr do vápna však nedokázal Limbombe usměrnit do branky.
     
    18
    Nadějně se rozvíjející akci Heraclesu zastavil na polovině hřiště vracející se Foor. Domácí obrana má tak čas na zformování se.
     
    17
    Dlouhé autové vhazování do vápna Heraclesu prodloužil Santos, Sleegers však branku o pořádný kus přestřelil.
     
    16
    Centr z pravého křídla poslal do vápna hostí Sleegers, hlavička jednoho z jeho spoluhráčů však postrádala razanci i přesnost, a tak jí brankář Castro zlikvidoval.
     
    15
    Domácím se podařilo hru trošku uklidnit a založit postupný útok na polovinu soupeře, až ve vápně byl čistě zastaven Limbombe a rozehrávat od branky tak bude brankář Castro.
     
    14
    Fotbalisté obou celků si teď ve středu vyměnili několikrát míč, nepřesností je poměrně dost na obou stranách a hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    13
    Centr hostujícího celku z levé strany skončil pouze na hlavě jednoho z obránců domácích, tudíž se k míči dostává opět Nijmegen.
     
    12
    Nijmegen se dostal k rohovému kopu, jenž si krásně našel domácí Dumić, který však svou hlavičku nedokázal usměrnit mezi tyče.
     
    11
    Hostující Bruns je podruhé během krátké chvíle ošetřován a trenér Heraclesu tak poslal několik hráčů z lavičky na rozcvičku.
     
    9
    Domácí obrana teď uklidnila hru plnou nepřesností a kombinovala na vlastní polovině. Dlouhý centr, který poté vyslal van Eijden, však nikoho z jeho spoluhráčů na hrotu nenašel.
     
    8
    Domácí Santos se odhodlával k centru ze strany, těsně před ním mu však míč ve skluzu zvládl vypíchnout hostující Bruns.
     
    7
    Útočnou snahu hostujícího celku na pravém křídle zbrzdila důsledná obrana domácího týmu. Míč má v moci Nijmegen.
     
    6
    Do první větší šance se dostal domácí Foor, který ve vápně přetlačil obránce hostí. Jeho akrobatické zakončení však mezi tyčemi neskončilo.
     
    5
    Další centr z pravého křídla do vápna Nijmegenu už byl nebezpečnější, obrana domácích však odvrátila na roh. Z následného rohu se Heracles nijak výrazně neprosadil.
     
    4
    Navrátil je na začátku zápasu jedním z nejaktivnějších na hřišti, jeho centr z pravé strany však ve vápně nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    3
    Hostující Heracles se dostal do pohledné kombinace na pravém křídle, Navrátil však ve vápně o míč přišel díky zákroku Woudenberga.
     
    2
    Domácí se dostali do prvního útoku po levém křídle, jejich snahu však zastavil hostující Fledderus.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostil domácí celek, který dnes hraje v zeleno-červené kombinaci, zatímco hosté hrají v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí již přivedl oba celky na hrací plochu a utkání tak brzy začne!
     
    Úvodní sestavy:

    Nijmegen EC: Jones – Kane, van Eijden (C), Dumić, Woudenberg – Bikel, Foor, Breinburg – Sleegers, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – M. Appiah, Golla, Roman, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Heracles Almelo: B. Castro – Gosens, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil, Weghorst, Darri.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Gladon, van Ooijen, Heerkes, Hoogma, Hemmink.

    Rozhodčí: Jeroen Manschot – Balder, Kleinjan. (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Heracles Almelo

    Hostující celek se nachází na pěkné 6. příčce,,a je tak jako jeho dnešní soupeř ve hře o předkola Evropské ligy. Nicméně prohrál poslední 3 zápasy ve kterých dostal celkově 13 gólů, což je velmi nelichotivá bilance. Pokud si chce udržet příčky zajišťující poháry i po tomto kole, musí nutně bodovat.

    Hostě se budou chtít spolehnout na kreativního záložníka Thomase Brunse, který letos zaznamenal 5 ligových branek a 4 asistence, čímž výrazně přispěl k současnému postavení jeho celku. Hráčem, který určitě zaujme každého českého fanouška, je Jaroslav Navrátil. Český záložník se letos prosadil do kádru Heraclesu a dokázal vstřelit již 3 branky a na další 2 nahrát!
     
    Nijmegen EC

    Domácí tým se drží ve středu tabulky, konkrétně je na 8. příčce a bojuje tak o postup do předkola Evropské ligy. Na poslední postupové místo, které drží Vitesse Arnhem ztrácí pouhý jeden bod, což se dnes pokusí smazat. Domácí celek se však nenachází v optimální formě, poslední vítězství zaznamenal na konci ledna a tak musí dnes podat daleko lepší výkon, než v poslední době.

    Hráčem, který by měl domácím pomoci k dnešní výhře je bezpochyby útočník Christian Santos. Ten v letošním ročníku dokázal zaznamenat již 13 branek a je tak tahounem Nijmegenu. Dalším klíčovým hráčem domácích je talentovaný Anthony Limbombe, který v letošním ročníku vsítil 6 ligových branek.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanynkám a fanouškům nizozemské kopané! Dnes máme na programu 26. kolo Eradivisie a společně se zaměříme na duel mezi domácím Nijmegenem hostujícím Heraclesem Almelo. Úvodní výkop dnešního zápasu je naplánován na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 88. Santos

    Karty:   21. Sleegers (NIJ), 27. Breinburg (NIJ), 65. Kane (NIJ), 80. Foor (NIJ) – 59. Bruns (HRC), 76. Bel Hassani (HRC), 78. Fledderus (HRC), 85. Darri (HRC), 88. Navrátil (HRC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:14.
    NEC Nijmegen: Jones – Kane, van Eijden (C), Dumić, Woudenberg – Bikel (71. Jornell Grot), Foor, Breinburg – Sleegers, Santos, Limbombe (85. M. Appiah).
    Náhradníci: van Duin – M. Appiah, Golla, Roman, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Heracles Almelo: B. Castro – Gosens, te Wierik, Zomer (44. Hoogma), Fledderus (C) – Bruns (90. Gladon), Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil, Weghorst, Darri.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Gladon, van Ooijen, Heerkes, Hoogma, Hemmink.

    Rozhodčí: Jeroen Manschot – Balder, Kleinjan. (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri