Havlíčkův Brod – Kolín 0:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
SC Marimex Kolín
Neděle 06.03.2016, 14:35 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:35.
     
    Na ledě v Kotlině se ke druhému střetnutí dnešního dne postaví Bruslaři a Kozlové. V posledním vzájemném měření sil vyloupili Broďáci Kolín 4:1. Domácí mužstvo je dnes posilněno a dva ironmany – Ondřej Hlídek s Tomášem Cejpkem, kmenoví hráči áčka, totiž dnes nastupují ke čtvrtému zápasu za poslední čtyři dny. A to ještě zítra jedou na play-off do Tábora. V hostující sestavě je několik aspirantů na trikot prvního týmu Kozlů, či dres nedalekých Žabonos v krajské soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kekula (Adam) – Bušek, Lobo, Bancíř, Mendl "C", Semrád – Cejpek, Hlídek, Hubert, Kraučuk, Křížek, Motl, Polák, Přibyl, Kittler.
    Trenéři: Aleš Kraučuk a Petr Adam.

    SC Kolín: Martínek (Jelínek) – Marvánek, Bašus, Pokorný, Barták, Vaníček, Hyšpler "C", Veselý, Krumpholc "A", Křeček, Čtvrtečka, Málek.
    Trenér: Václav Rác.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Michal Huryta, Petr Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Dobrá práce od onoho chlapce! David Bušek hned zkraje periody dostal kotouč na modrou čáru a vypálil. Ostrou ránu skryl v lapačce Ondřej Martínek.
     
    01:21
    Hra se pohybuje kdesi ve středním pásmu. Více nyní hrozil celek ze středních Čech, k ohrožení Kekulovy branky ale nedospěl.
     
    02:07
    Dlouhá tlačenice před maskovaným mužem hostů nakonec vyústila v Křížkovu střelu. Ta ale skončila jen v klíně kolínského brankáře. Ten si teď něco šteluje na výstroji.
     
    02:39
    Jiří Veselý si na pravém kruhu narovnal puk na holi a ostře vypálil. Jeho ránu ale vyrazil dobrým zákrokem Vít Kekula, jenž pak ubránil i další dorážku.
     
    03:04
    Václav Čtvrtečka vyslal střelu od modré čáry. Maskovaný muž domácích vyrazil kotouč vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    03:23
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí stadion vidí první branku, na svědomí ji mají Kozlové! Pavel Pokorný našel na brankovišti hokejku zcela volného Václava Čtvrtečky. Ten z první pálil na zadní tyč, ale Vít Kekula předvedl výtečný zákrok betonem. K dorážce se ale dostal DAVID KŘEČEK, jenž už neměl problém se zasunutím do odkryté sítě! Asistence: Václav Čtvrtečka a Pavel Pokorný.
     
    03:48
    Michal Semrád (HBR) oslabuje svůj tým, za sekání je totiž vyloučen na dvě minuty.
     
    04:50
    První minutu oslabení zvládli Bruslaři dobře. Kolín sice v úvodu tlačil a měl několik střel, ale pak domácí dvakrát za sebou vyhodili.
     
    05:43
    Výtečně si počínala domácí opora mezi tyčemi! Vít Kekula musel zlikvidovat několik zajímavých ran soupeře. Výrazně mu pomohli i spoluhráči, kteří tentokrát ubránili brankoviště.
     
    06:10
    Jiří Veselý po levém křídle do pásma vjel,
    zaznamenat branku asi chlapec chtěl.
    Proti však stál nesmělý,
    zákrok Víta Kekuly.
    Ten puk do ochranné sítě vyrazil,
    od spoluhráčů pochvalu si vysloužil.
     
    07:08
    Za útočné nitky teď tahali domácí hokejisté. K výraznějšímu ohrožení branky hájené Ondřejem Martínkem však nedošlo. Kolínský gólman tak je sledoval hru před sebou.
     
    08:08
    Oba týmy nejsou s to se udržet v útočném pásmu na kotouči. Po modrou to jde, pak už se hokejky přepólují a puk na nich nedrží.
     
    08:57
    Pozor na tlak domácího mužstva! Ten se hned dvakrát dostal do těsného kontaktu s Martínkovým brankovištěm. Už to dokonce vypadalo, že kolínský gólman bude překonán, ale nakonec se kotouč pod jeho betony za čáru nedostal. Ani jednou.
     
    09:49
    Bruslaři čelili ataku soupeře, kterého dokázali obrat o kotouč. Ondřej Hlídek zpoza branky rozjel útočnou akci svého týmu.
     
    10:44
    Poměrně dlouho chlapci kombinovali, až se jeden z ironmanů Ondřej Hlídek rozhodl vypálit. Jeho střelu z levého kruhu čapl Martínek do klína.
     
    11:45
    Maskovaný muž středočeského mužstva je nyní ve velkém zápřahu. Havlíčkobrodští družstevníci osévají jeho branku jednou ranou za druhou. Zatím ale jejich úrodu ničí právě Martínek, jenž v roli mandelinky – brouka imperialisty – nepovoluje sklízet úspěchy.
     
    12:34
    První vyloučený honák puku také na straně Kozlů z Kolína. Na trestnou lavici odjel s hlavou sklopenou David Křeček (KOL), autor zatím jediného gólu zápasu se provinil hákováním.
     
    13:05
    Domácí tým se několikrát dostal do ohrožení branky, ale vážnější zakončení se z toho nevyvinulo. Po odpískaném ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    13:39
    Kolín vyhrál buly a osvobodil se. Zisk kotouče ze strany hostí přišel i po domácím brejku. Opět je touš až u Kekuly.
     
    14:13
    Znovu se dostal kotouč do středního pásma a po nepovedené rozehrávce se píská zakázané uvolnění. Kolín toto oslabení zvládá výborně.
     
    14:17
    Hned po buly vyslal ranu pod horní tyč Jiří Veselý, Vít Kekula vymrštil vyrážečku a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    14:58
    Středočeši byli již kompletní, ale domácí se drželi před Ondřejem Martínkem. K ohrožení jeho branky ale nedošlo.
     
    15:46
    Hlavní rozhodčí už musí mít úplně odkrvenou ruku. Hodně dlouho totiž držel svou pravičku nahoře, signalizujíc trest Tomáši Krumpholcovi (KOL) za podržení.
     
    15:57
    Kozlové po zisku buly vyjeli do útočného pásma, kde se prezentovali střelou. Tu však podržel ve výstroji Vít Kekula.
     
    16:35
    Z pravého křídla si po zisku kotouče sjel blíže k brance Martin Polák. Beton hostujícího brankáře však vymrštěn byl bleskově a kotouč vyrazil pohodlně do rohu.
     
    17:31
    Kolín vyhodil kotouč až ke Kekulovi, kde ho sebral Lukáš Křížek a zavezl do útočné třetiny.
     
    18:23
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí obrana teď zcela propadla a maskovaný muž loví ze své sítě další puk. Dalo by se říci, že tento gól byl jako přes kopírák. Dokonce i střelci a asistence sedí. Takže jdeme vzpomínat... Správně, Pavel Pokorný dával přece puk na brankoviště Václavu Čtvrtečkovi. Ano, i tentokrát si brodský gólman připsal výborný zákrok betonem a, světe div se – máte pravdu! DAVID KŘEČEK zblízka narval touš pod břevno! Asistence: Václav Čtvrtečka a Pavel Pokorný.
     
    19:18
    Kozlové právě vstřelili branku!
    No vida, přeci jen umí kolínští hokejisté také jiné gólové varianty! Tomáš Krumpholc rozjel akci po pravém křídle. David Křeček zajel s kotouče až na úroveň brankové čáry, načež vyslal parádní kolmici přes brankoviště na hůl VÁCLAVA ČTVRTEČKY, jenž umístil touš do prázdné branky. Vít Kekula byl bez šance. Asistence: David Křeček a Tomáš Krumpholc.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Kolín ji zvládl vyhrát 3:0, ale neměl to úplně jednoduché. Domácí hokejisté tlačili a druhou polovinu třetiny, vyjma tedy těch branek v závěru, měli solidní tlak na Martínkovu kasu.
     
    Třetí périoda započne svůj koloběh života cca v 15:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Domácí střídají gólmany. Do klece nastupuje místo Víta Kekuly Jiří Adam.
     
    20:30
    Tomáš Cejpek dvakrát šikovně vybojoval kotouč, ale ani jednou z toho nic Havlíčkův Brod nevytěžil. Jeho spoluhráči totiž snadno o kotouče přišli.
     
    21:17
    Kozlové dobře brání střední pásmo a nepouštějí domácí hokejisty do prostoru, kterému zatím bezchybně kraluje Ondřej Martínek.
     
    22:18
    Bruslaři byli v tlaku, jejich soupeř ale v klidu pokryl všechny náznaky šancí. A i když vyhodil puk na zakázané uvolnění, dokázal se rychle zkonsolidovat.
     
    22:43
    A také krom konsolidace i přejít do útočného pásma. Nakonec musel Jiří Adam zakleknout a pokrýt ve výstroji šanci Patrika Vaníčka.
     
    23:30
    Další hříšník na světě jest. Znovu přichází na straně kolínského mančaftu. Filip Málek (KOL) je potrestán za podražení.
     
    24:11
    Po levém křídle si sjel blíže k brance Martin Polák, jeho zakončení ale vyrazil ramenem připravený brankář Ondřej Martínek.
     
    25:08
    Tomu říkám "šetřit čas". Kolínští hráči nejen vyhodili, ale i dojeli puk a následně jej zašlápli na zadním mantinelu, což znamená hezké ušetření půlminutky.
     
    25:32
    Podruhé dnes putuje na trestnou lavici Michal Semrád (HBR). Trest je mu tentokrát vyměřen za podražení. Hosté mohou navýšit své vedení.
     
    26:21
    Kolínští ostřelovali soupeře hlava nehlava, ale na branku prošly střely jen dvě. Obě dokázal pokrýt Jiří Adam betony.
     
    27:00
    Gólman Ondřej Martínek se drží za hlavu. Chtěl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, ale kapánek se ustřelil a máme tady icing.
     
    27:12
    Jiří Adam pokryl v klíně střelu z pravého kruhu. Kolínu zbývá už jen dvacet vteřin z tohoto početního zvýhodnění.
     
    27:34
    Patrik Vaníček vyslal povedenou střelu od modré čáry, maskovaný muž domácích ji vykopl betony a následně pokryl pod lapačkou. Bruslaři jsou kompletní.
     
    28:36
    Domácí hokejisté chtěli proniknout do útočné třetiny, ale nepovedlo se jim to kvůli odpískanému ofsajdu. Tak to zkusili znovu a opět – ruka čárového letěla nahoru. Jenže Martin Polák, ačkoliv stál od křičícího čárového tak metr, jej asi přeslechl, napadal, a tak druhý pokus je oceněn jako úmyslný.
     
    29:13
    Další vyloučení na straně hostujícího mužstva. Aby ho pak ta disciplína trochu nemrzela. Lavičku na trestné si vyzkouší také Pavel Pokorný (KOL), jenž je vyloučen za sekání.
     
    30:11
    V souboji gólmanů se dostává Ondřej Martínek do vedení! Jiří Adam se sice snažil, únik dvou proti jednomu pokryl výborným zákrokem vyrážečkou, ale na druhé straně vykopl maskovaný muž Kolína ránu z kruhu betonem a poté parádním slajdem zakončením výtečným zákrokem lapačkou vytáhl dorážku Davida Huberta!
     
    30:49
    Velký tlak před brankou hostů pořád ke gólu nevede. Ondřej Martínek chytá jistě, puky z něj nevypadávají a když už vyráží, tak do bezpečí. Za mantinelem jej sleduje reprezentační brankářka Karolína Juřicová, tak se třeba od kolínské opory něco naučí.
     
    31:45
    Bruslaři po vyhraném buly v obranném pásmu přejeli do zóny útočné, avšak za brankou se čistým hitem postaral o konec domácích gólových nadějí Tomáš Marvánek.
     
    32:30
    Lukáš Motl na kruhu zcela zbytečně střílel do dvou hráčů, když mohl posunout nahoru volnému Davidu Buškovi. Výsledkem byla zblokovaná střela a ztráta puku.
     
    33:17
    Kolínští se dostali do útočného pásma a jejich pokus byl tečován do ochranné sítě. Po vyhraném vhazování se Adam jen ohlédl po střele mířící těsně vedle.
     
    34:28
    Po několika chybných rozehrávkách přes střední pásmo se domácímu mužstvu nepovedlo probojovat se do pásma útočného. Místo toho sebral kotouč Kolín a vyvezl ho k Adamovi.
     
    35:35
    Ondřej Hlídek se probil před branku, ale výborně mu do hokejky sáhl Jan Barták, jenž mu vypíchl kotouč v momentu střely.
     
    36:32
    To byl tlak! Kdo z vás někdy uklízel podlahu, či to viděl na vlastní oči nebo se o tom alespoň doslechl při debatě v anarchistických kruzích, musí vědět, jak takový hadr na holi létá. Asi jako Ondřej Martínek. Vše začala Buškova dělovka od modré, která letěla těsně nad. Následovalo několik tutovek a zakončení zblízka, ale prostě ten Martínek... to je dneska hráz!
     
    37:23
    Další pokusy domácích mířily na branku, ve které stojí kolínský gólman. Ani tentokrát se ale domácí ze vstřeleného gólu neradovali.
     
    37:48
    Václav Čtvrtečka vystřelil z pravého kruhu. Nepříliš razantní pokus vyrazil Jiří Adam nad.
     
    38:12
    Jako na vysoké škole kvestor sčítá účty, hlavní rozhodčí sčítá hráčům tresty. David Bušek (HBR) je další vyloučený, co musel projet na lavici hanby.
     
    38:51
    Bruslaři dokázali vyhodit kotouč do útočného pásma a ještě ta i trochu zatlačit. Výsledkem je ušetřená půlminuta z Buškova trestu.
     
    39:33
    Kolín se nedokázal v útočné třetině seštelovat do jakéhosi významnějšího útvaru a vypálit. Naopak, domácí se opět osvobodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kolín nebyl v této periodě tak střelecky dominantní. Havlíčkobrodský brankář si připsal spíše jednodušší zákroky. Zato na druhé straně chytající Ondřej Martínek dnes má formu, že by s ní upekl ne bábovku, ale Karlštejn!
     
    Třetí dějství se počne psáti cca v 16:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Kolínský tým se za dvanáct vteřin přesilovky k ničemu nedostal, naopak s kotoučem hráli více domácí, ale také bez většího úspěchu.
     
    41:36
    Máme tady další vyloučení na domácí straně. Na lavici pro hříšné muže kolbiště ledového jde opět David Bušek (HBR) za nedovolené bránění.
     
    42:23
    Jiří Adam pokryl střelu z levého kruhu svými betony. Následně havlíčkobrodský tým vyhazuje kotouč až za branku Ondřeje Martínka.
     
    43:04
    Hosté se teď zatím k ničemu nedostali. Bruslaři se drží před kolínskou brankou a dokonce donutili brankáře k zákroku.
     
    43:38
    Dušan Mendl vyhodil puk za Martínkovu klec, Bruslaři jsou kompletní, ale ne na dlouho, sudí signalizuje vyloučení...
     
    43:45
    Přerušeno a na trestnou lavici putuje za vysokou hůl Jakub Kraučuk (HBR).
     
    44:22
    Další kotouč letí k brance Ondřeje Martínka. Kozlové ve třetí části zatím v přesilovkách neudělali lautr nic. Ale vedou tři k nule, což je pro ně podstatné.
     
    45:14
    Hádejte, kde je puk! No přeci u branky kolínského brankáře. Ten musí i v oslabení držet betony na pozoru.
     
    46:06
    Domácí v kompletním počtu předvedli tlak na soupeřovu svatyni. Nepříliš rasantní střela ze středu kluziště však nenadělala Martínkovi ani nejmenší problémy.
     
    46:51
    Nejde to kombinací, zkusím to individuálně. Něco v tomto smyslu si asi řekl Martin Polák, který z pravého křídla sjel k brance, ale mezi třemi obránci toho moc nevymyslel.
     
    47:39
    Kolínští hráči zablokovali za poslední minutu dobrých šest střel. To je pěkné číslo, věru. Domácí mužstvo má problémy s hostujícím valem v obranném pásmu.
     
    47:54
    Je tu hra čtyř proti čtyřem. Současně totiž jdou Jan Barták (KOL) za faul kolenem a Lukáš Křížek (HBR) za hrubost. Domácí hráč totiž "jen" mstil zákrok na svého spoluhráče.
     
    48:53
    Více hra při sníženém počtu hráčů na obou stranách sedí Kolínu, který – sic bez střely – je častěji před Jiřím Adamem, než při situaci pět na pět.
     
    49:28
    Je tu zas, obvyklý obrázek posledních minut. Ondřej Martínek v permanenci. Tvrdou ranou z pravého kruhu jej prověřil Tomáš Cejpek.
     
    49:57
    Medový hlas právě do prostor zimního stadionu ohlásil, že oba týmy hrají v plném počtu. Havlíčkův Brod v ten samý moment zavalil Martínkovu svatyň střelami. Jednu z nich (tu poslední) chytil kolínský gólman na hrudi a přerušil hru.
     
    50:23
    Po zakázaném uvolnění se opět provádělo vhazování bule před goalmanem Kolína. Po buly vznikl závar u levého mantinelu, který skončil přerušením hry.
     
    51:05
    BK vyhnán do středního pásma, Kolín tedy mohl vysunout forčeking až k modré čáře. Hosté nepouští Burslaře do pásma.
     
    51:28
    Snad podruhé v této třetině musel Jiří Adam zasahovat, a hned to měl docela složité. Köln am Elbe se držel na pomezí modré čáry, nakonec se utrhl Tomáš Krumpholc, jenž měl dost prostoru kolem sebe, ale trefil vyjetého gólmana jen do hrudi!
     
    52:17
    Další trest na domácí straně. Martin Polák (HBR) jest vyloučen za vysokou hůl. Trochu zbytečný útočný faul.
     
    52:22
    David Křeček v hokejové výstroji útočil na hattrick, jeho střelu z pravého kruhu ale podržel na hrudi maskovaný muž Havlíčkova Brodu.
     
    52:46
    Domácí dostali puk do středního pásma a přímo před zraky pykajícího Poláka tam zašlápli kotouč. Vhazování na útočné modré.
     
    53:44
    To by v tom byl arciďábel, kdyby Bruslaři nedokázali proměnit některou z šancí! Na brankovišti teď Kraučukův pas po výborném přechodu přes tři hráče nedokázal trknout do sítě David Hubert!
     
    54:45
    Domácí mužstvo zatlačilo a vytvořilo nápor na branku soupeře. Ondřej Martínek ale našel skrytou Hlídkovu střelu v lapačce.
     
    55:48
    Bruslaři se nedokáží udržet v útočné třetině na kotouči. Důsledkem toho je dobrá práce kolínských obránců, kteří rychle přistupují k hráčům.
     
    56:46
    Hokejisté s Kozlem na hrudi (ne půllitrem toho točeného moku, ale logem svého mužstva) vyvážejí kotouče k maskovanému muži BK. O riskantní útočné akce se nepokoušejí, nyní hrají hrdinovi Martínkovi na nulu.
     
    57:02
    Hostující hráč (KOL) je vyloučen na dvě minuty. Domácí si berou time-out a odvolávají Jiřího Adama z branky.
     
    57:28
    Jan Lobo nejprve za brankou zastavil kotouč dříve, než dojíždějící soupeř. Následně Havlíčkobrodští zahráli zakázané uvolnění, Adam se vrací do kasy.
     
    57:55
    Jiří Adam je opět na střídačce!
     
    58:01
    Kozlové právě vstřelili branku!
    To to dlouho domácím nevydrželo. Jen co brodský gólman odjel na střídačku, vyletěl z obranného pásma Kolína kotouč. Vystřelil ho JAN BARTÁK, jenž se trefil zcela nádherně do opuštěné brány. Bez asistence.
     
    58:27
    Pětatřicet vteřin přesilovky pět na tři pro domácí. Tomáš Marvánek (KOL) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    59:15
    Domácí hokejisté přišli o puk, ten byl odpálen k Jiřímu Adamovi. Kozlové jsou ve čtyřech, ačkoliv se domácí drží před brankou soupeře, na gól se nezmáhají.
     
    59:37
    Vypadá to, že souboj o nulu Ondřeje Martínka zvládnou hosté, domácím se totiž nedaří už tak lehce jako v předchozích momentech pálit na kasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel ukončen jest, sezona ukončena též. Kolín získal vítězství a uhájil si s jistotou čtvrtou příčku v tabulce. Nyní už na kluky čeká jen případná soutěž mužů, tréninky a závěrečný večírek na rozloučenou s letošním ročníkem.
     
    Ode mne je to dnes vše. Mějte se krásně a někdy příště se u onlajn přenosů těší na počtenou Richard Wagner. (16:51:45)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 4. Křeček (Čtvrtečka, Pokorný), 19. Křeček (Čtvrečka, Pokorný), 20. Čtvrtečka (Křeček, Krumpholc), 59. Barták


    BK Havlíčkův Brod: Kekula (21. Adam) – Bušek, Lobo, Bancíř, Mendl "C", Semrád – Cejpek, Hlídek, Hubert, Kraučuk, Křížek, Motl, Polák, Přibyl, Kittler.
    Trenéři: Aleš Kraučuk a Petr Adam.

    SC Marimex Kolín: Martínek (Jelínek) – Marvánek, Bašus, Pokorný, Barták, Vaníček, Hyšpler "C", Veselý, Krumpholc "A", Křeček, Čtvrtečka, Málek.
    Trenér: Václav Rác.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Michal Huryta, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri