Getafe – Eibar 1:1 (kon.)
konec
Getafe CF
1:1 (1:0)
SD Eibar
Pátek 18.03.2016, 20:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe - Madrid) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Španělská nejvyšší soutěž pokračuje už zítra dalšími zápasy, ke kterým vás srdečně zvu. Nyní se s vámi už loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:29:23)
     
    Sledovali jsme nádherné utkání, jemuž nechyběly góly a ani hromada šancí. Oba celky předváděly útočnou hru a dlouho to vypadalo, že si Getafe připíše vytouženou výhru. Jenže v sedmaosmdesáté minutě se patou prosadil Bastón, jenž zařídil hostům alespoň bod. Útočník Eibaru vsítil svou sedmnáctou brankou v Primera Division a je šestým nejlepší zakončovatelem celé ligy. Bod pro každý tým znamená, že Eibar zůstává na osmém místě. Naopak Getafe se posunulo na šestnácté místo a na sestupující příčky má náskok jediného bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Utkání už se pouze dohrává a vypadá to, že Eibar je s remízou spokojený. Aby ne, když dlouhou do prohrával a spasil ho těsně před koncem střelec Bastón.
     
    90+3
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Ion Ansotegi.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž ukazuje na tabuli, že se bude hrát o čtyři minuty déle. To je také čas, který oběma celků zbývá ke skórování a převážení stavu zápasu na svou stranu.
     
    90
    Guaita je hrdinou poslední minuty základní hrací doby. Domácí brankář vyběhl proti útočníkovi, jenž na něj postupoval sám. Ovšem zakončení mířilo jen do Guaity. ten musel spěchat ještě zpátky, ale další zákrok už nemusel vytáhnout, protože zakončení mířilo vysoko nad branku.
     
    89
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Álvaro Medrán, přichází Pedro León.
    87. Borja BASTÓN - 1:1
     
    87
    Eibar právě vstřelil branku!
    Dalo by se říct, že za pět minut dvanáct je vyrovnáno! Naběhnutý Takaši Inuj si to namířil do šestnáctky, kde přihrál přes tři bránící hráče přesně na BORJU BASTÓNA, který patičkou dostává balon za brankovou čáru. Téměř každý na stadionu už věřil, že Getafe vyhraje, ale vše je opět jinak.
     
    86
    Getafe se už bude soustředit na to, aby dnešní utkání zvládlo a pošle do hry dalšího defenzivního hráče. Ten už je připravený u postranní čáry se čtvrtým sudím a čeká na přerušení hry.
     
    84
    Centrovaný míč mířil na Bastóna, který sám naskakoval na přední tyči. Ovšem i když měl dost času, tak balon nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    84
    Velmi nepřehledný souboj se odehrál na levé straně hrací plochy a po něm budou hosté rozehrávat další standardní situaci. Dost možná je to pro ně poslední šance na vstřelení branky.
     
    83
    Hostující trenér se ještě snaží oživit hru, ale opět musí sledovat, jak se jeho svěřenci brání. Ovšem k ubránění jim pomohl i praporek pomezního sudího, jenž viděl domácího hráče v ofsajdové pasti.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Keko, přichází Sergi Enrich.
     
    80
    Výborný zákrok hostujícího brankáře, který drží svůj tým ve hře alespoň o bod! Proti němu se řítil Vázquez, jehož pokus mířil pod horní tyč, ale Riesgo balon vyrazil nad bránu. To byl možná pro Eibar klíčový moment.
     
    79
    Eibar bude zahrávat další standardní situaci, po které přijde centr do pokutového území. Ovšem centr měl sice dobré parametry, ale na penaltě byl jen bránící hráč, který zvolil razantní odkop.
     
    78
    Na trávníku se přiostřuje a k vidění je několik zákroků za hranicí pravidel. Ovšem hlavní sudí nemusí zatím vytáhnout další žlutý kartónek.
     
    77
    Další hráč domácího celku se po souboji tří hráčů ocitl na zemi. Je jím Sarabia, ale ten za pomoci soupeře se už pomalu zvedá a bude schopen pokračovat v dnešním zápase.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Á. Vázquez (Sarabia) – 87. Bastón (Inuj)

    Karty:   2. Sarabia (GET), 66. Pereira (GET) – 21. Adrián González (EIB), 46. Ramis (EIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Velázquez (73. Juan Rodríguez), Cala, Pereira – Sarabia, Medrán (89. León), Lacen, Wanderson – Á. Vázquez, Šćepović (62. Víctor).
    Náhradníci: Megyeri – Yoda, León, Víctor, Moisés Gómez, Juan Rodríguez, Buendía.

    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Ramis, Juncà – Dani García, Escalante – Keko (82. Enrich), Adrián González (74. Jota), Inuj – Bastón (90+3. Ansotegi).
    Náhradníci: Irureta – Ansotegi, Enrich, Hajrović, Berjón, Jota, Barrenetxea.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Ramos
    ocianews.com