Poprad – Zvolen 1:6 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 0:1 (po pr.)
konec
HK Poprad
1:6 (0:2, 0:0, 1:4) Stav série: 1:3
HKM Zvolen
sk Pátek 18.03.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám pekné piatkové popoludnie a vítam vás pri pokračovaní play-off Tipsport ligy! Séria medzi HK Poprad a HKm Zvolen pokračuje štvrtým zápasom, ktorý sa začne taktiež o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. zápas
    Zvolen – Poprad 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)
    Góly a asistencie: 11. Lukáš Jurík (Obdržálek, Krejčí), 12. Škvaridlo (Mráz), 64. Semorád (Obdržálek) – 36. Paukovček (Koyš, Rapáč), 59. Kroták (Fabian, Paločko)
    Strely: 25:31
    Prvý zápas bol viacmenej takou oťukávačkou. Zvolenčania však začali aktívnejšie a v prvej tretine sa dostali do vedenia 2:0 po góloch Juríka a Škvaridla. S takýmto vývojom sa uspokojili, čo však naplno využili Popradčania a znížili štyri minúty pred koncom druhej tretiny gólom z hokejky Paukovčeka a po hernej prevahe v tretej tretine si doslova vypýtali gól. V predposlednej minúte vyrovnal Arne Kroták. V predĺžení však boli úspešní „bryndziari“. O prvej výhre v sérii rozhodol presným zásahom Semorád.

    2. zápas
    Zvolen – Poprad 1:0pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)
    Góly a asistencie: 61. Brabenec (Bagin, Puliš)
    Strely: 35:23
    Druhé stretnutie bolo chudobné na góly. Kamzíci si uvedomovali dôležitosť tohto zápasu a chceli vybojovať vyrovnanie pod Pustým hradom, aby domov cestovali za remízového stavu. Zvolen však hral pozorne a stretnutie bolo v základnej hracej dobe mimoriadne vyrovnané. Viac šťastia mali v predĺžení nakoniec Zvolenčania, ktorí trestali hneď po 14 sekundách. Chybu v obrane hostí potrestal Kamil Brabenec a rozhodol o víťazstve svojho tímu.

    3. zápas
    Poprad – Zvolen 6:5
    (3:0, 1:5, 2:0)
    Góly a asistencie: 13. Lantoš (Koyš), 16. Lantoš (Jaborník, Mikula), 19. Heizer (Kasík), 39. Koyš (Rapáč, Števuliak), 41. Kroták (Heizer), 43. Števuliak (Suchý) – 22. J. Jurík (D. Krejčí), 24. Brabenec (Puliš, Semorád), 25. Obdržálek (Demiters), 28. L. Jurík (Obdržálek, J. Jurík), 31. J. Jurík (L. Jurík)
    Strely: 28:36
    Tretie stretnutie bolo bohaté na góly a hlavne bláznivé. Poprad po prvej tretine viedol jednoznačne 3:0 a nič nenasvedčovalo tomu, že by mal v ďalších minútach nejaké problémy. Zvolenčania však do druhého dejstva vyštartovali ako strely, piatimi gólmi vyhnali z bránky Kostúra a získali vedenie 3:5. Domáci hokejisti sa následne v tretej tretine vzopreli a prinavrátili vedenie na svoju stranu. Chaotický zápas teda lepšie zvládli domáci a vyhrali 6:5.

    Kamzíkom sa teda včera podarilo znížiť stav série na 1:2 a zvíťaziť v kľúčovom zápase. Strata vedenie môže mrzieť viac Zvolenčanov, ktorým sa ho nepodarilo udržať a doviesť duel do úspešného konca. Vo štvrtom zápase série sa teda opäť máme na čo tešiť, divácka návštevnosť by mala byť vzhľadom na piatok niečo vyššia a aj s podporou zvolenských fanúšikov, ktorí chystajú výjazd.

    Sledujte teda s nami pokračovanie Slovnaft play-off a dozviete sa viac. Prajem vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Jaborník, Fabian (A), Suchý, Dinda, Malina, Kasík (A), Pařízek, D. Šterbák – Kroták (C), Heizer, Paločko – Rapáč, Rusnák, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak

    HKm Zvolen: Baroš (Cibuľa) – Bagin, Pokovič, Krejčí, Andersons, Habšuda, Juraško (C), Hataš – Semorád, Brabenec (A), Puliš – Obdržálek, L. Jurík, J. Jurík – Brendl, Mráz, Klhůfek – Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo (A)

    Rozhodca: J. Konc, Novák – Korba, Rovenský.
     
    Na ľadovú plochu nastupujú oba tímy. Popradčania sa predstavia v bielych dresoch, hokejisti Zvolena v červených.
     
    Štátna hymna v podaní Folklórneho súboru Vernár.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní medzi Heizerom a Brabencom bol úspešnejší popradský center. Domáci sa snažia o rozohrávku spoza Kostúra.
     
    00:28
    Zvolenčania si vo svojej rozohrávke od brankára Baroša nerozumeli a bolo odpískané zakázané uvoľnenie. Hra sa presúva pred bránku hostí.
     
    01:20
    Rapáč perfektne z rohu klziska našiel pred bránkoviskom Rusnáka, ktorý strieľal z prvej, ale Barošovu bránku tesne minul.
     
    02:03
    Juraško zatiahol puk za bránu a momentálne čaká na čerstvých spoluhráčov zo striedačky. Striedajú aj domáci.
     
    02:58
    Kroták sa natlačil do útočného pásma po ľavom krídle. Obkorčuľoval okolo brány a následne sa rozhodol prihrávať. V šanci však nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    03:15
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa ujímajú vedenia po využití ideálneho protiútoku! Lukáš Jurík vykorčuľoval do útočného pásma, naľavo posunul na kruh, kde stál PETR OBDRŽÁLEK, ktorého prudká strela švihom letela okolo Kostúrovej vyrážačky!
    Asistencie: Lukáš Jurík, Juraj Jurík.
    03:15 OBDRŽÁLEK - 0:1
     
    04:17
    Poprad mal hneď vzápätí šancu na vyrovnanie. Mikula vyrazil do prečíslenia so Štrauchom, ktorému naservíroval puk ku žrdi, ale Štrauch ho nakoniec netrafil správne.
     
    05:41
    Kroták nahodil puk do pásma a následne sa snažili domáci hokejisti získať prevahu v tretine. Paločko však puk nevybojoval a Zvolenčania sa mohli oslobodiť.
     
    06:07
    Poprad bude hrať presilovú hru. Marek Hataš dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    06:45
    Zvolenčania sa zatiaľ usilovne bránia vo svojej oslabovej hre. Popradskí hráči nedokážu nájsť recept, ako sa dostať do útočného pásma.
     
    07:38
    Arne Kroták sa dostal do peknej príležitosti, bekhendom samostatne zakončoval proti Barošovi, ale trafil nakoneic iba jeho hokejku.
    07:38
     
    08:02
    O päť sekúnd nastúpi na ľadovú plochu Hataš a začne sa zvolenská presilovka. Matúš Paločko dostáva menší trest za podrazenie.
     
    08:49
    Krejčí nahadzoval puk od modrej čiary. Jeho pokus však nesmeroval do priestoru brány. Takisto žiaden z hosťujúcich hráčov sa nepokúšal o teč.
     
    09:33
    Brendl nebezpečne nahadzoval puk od modrej čiary. Prízemná strela sa kadejako poodrážala od hráčov a skončila pri mantineli.
     
    10:05
    Paločko už nastúpil na ľadovú plochu a o strelu sa ešte pokúšal Semorád.
     
    10:19
    V dvoch obrovských príležitostiach bol kapitán Popradu Arne Kroták, ktorý najprv zakončil prečíslenie s Paločkom a následne si spracoval puk v medzikruží a vystrelil. V oboch prípadoch bol úspešný Baroš!
    10:19
     
    11:36
    Achs našiel prihrávkou na modrú čiaru Jaborníka, ktorý vypálil na bránu. Brankár Baroš však nemusel zasahovať, strela letela tesne vedľa.
     
    12:54
    Lantoš nahodil puk na bránu. Baroš nemal puk pod kontrolou, a tak sa ho snažil ešte dorážať Mikula, ale poctiví zvolenskí obrancovia vyčistili priestor.
     
    13:13
    Klhůfek prenechal puk na pravom kruhu Pavlovi Brendlovi, ktorý sa rozhodol vypáliť. Jeho príklep však skončil iba na plexiskle.
     
    14:08
    Arne Kroták je zatiaľ veľmi výrazný v prvej tretine a ťahá svojich napred. Teraz sa prebojoval do koncovky z medzikružia. Jeho prízemná strela letela na Barošove betóny.
     
    15:43
    Rapáč hľadal z rohu klziska pred bránou Rusnáka, ktorý sa však kvôli pozornej zvolenskej defenzíve k zakončeniu nedostal.
     
    16:33
    Zvolenčania budú hrať v početnej prevahe. Vladimír Lantoš dostáva dve minúty za krosček.
     
    17:19
    Rapáč svojou poctivou prácou vytlačil a vymasíroval Krejčího až von z útočného pásma a podarilo sa mu ho zahnať až na obrannú modrú čiaru.
     
    18:43
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčanom sa podarilo streliť druhý gól v stretnutí a zvýšiť svoje vedenie! MARTIN ĎALOGA si spracoval puk na pravom krídle, prenikol do útočného pásma a strelou popod vyrážačku prekvapil Kostúra!
    Asistencia: Daniel Krejčí.
    18:43 ĎALOGA - 0:2
     
    18:56
    Poprad bude hrať presilovku. Lukáš Jurík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej časti hry boli gólovo lepší hostia, ktorým sa podarilo streliť dva góly. V 4. minúte skóroval Obdržálek a počas 19. minúty skóroval Ďaloga. Zvolen teda po 20 minútach vedie 0:2.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:41
    Paločko si na ľavom kruhu spracoval prihrávku od Krotáka a strieľal. Baroš sa stihol presunúť a likvidoval strelu betónom.
     
    22:09
    Štrauch sa prebojoval s pukom do útočného pásma, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel. Do protiútoku šiel Brendl, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, ale iba priamo do Kostúrovej výstroje.
     
    22:17
    Zvolen sa bude musieť brániť vo štvorici. Jan Semorád dostáva dve minúty za seknutie.
     
    22:28
    Po Krotákovom príklepe z pravého kruhu sa urobil vietro pred Barošovou bránkou. O dorážku sa pokúsili Paločko a Heizer, ale zvolenská obrana ubránila svojho gólmana.
     
    23:11
    Lukáš Jurík vytvoril prienik po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Kostúr zachytil puk do lapačky a okamžite rozohrával.
     
    24:11
    Poprad rozohrával útočnú akciu, ale v strednom pásme puk iba tečoval Lantoš a dôkladne si ho nespracoval. Ostáva už iba pár sekúnd do konca Semorádovho vylúčenia.
     
    24:54
    Obdržálek sa snažil preniknúť po pravej strane a prekabátiť popradskú defenzívu, ale domáci sa úspešne bránili.
     
    25:24
    Lantoš prenikol do útočnej akcie po pravom krídle, následne sa uvoľnil na stred a vystrelil švihom. Barošova lapačka však bola značne proti.
    25:24
     
    26:28
    Števuliak vyrazil do rýchleho protiútoku a snažil sa puk pretlačiť na Jaborníka. Tomu sa však nakoniec prihrávka odrazila od korčule a smerovala na zadný mantinel.
     
    27:25
    Malina ako obranca predviedol šikovný útočný výlet po ľavom krídle. S pukom sa pretlačil na kruh a odtiaľ vyskúšal Baroša. Zvolenský gólman puk zachytil vo svojom výstroji.
     
    28:35
    Štrauch sa okamžite po vhadzovaní v útočnom pásme snažil z ostrého uhla prekvapiť Baroša. Puk však svojou hokejkou usmernil iba na bočnú sieť.
     
    29:11
    Malina vyhodil puk z obranného pásma ku Barošovi, kde korčuľoval Mikula a prinútil zvolenského brankára prikryť. Poprad má buly v útočnej tretine.
     
    30:40
    Paločko prenechal na ľavom kruhu Arnemu Krotákovi, ktorý vystrelil, ale táto delovka Barošovu bránku nenašla.
     
    31:24
    Kasík vykorčuľoval po modrej čiare a nahodil puk. Baroš však nemusel byť zamestnaný, pretože strela letela vedľa brány.
     
    31:27
    Poprad bude hrať presilovku. Lubor Pokovič je potrestaný dvomi minútami za nedovolené bránenie.
     
    32:02
    Po nepresnej Rapáčovej strele sa podarilo získať puk Obdržálkovi, no ten následne vyhodil iba smerom na domácu striedačku. Hra sa vracia pred Baroša.
     
    32:47
    Krotákovi školácky uchmatol puk Brabenec a domáci hokejisti musia začínať spoza Kostúrovej svätyne.
     
    33:57
    V dobrej šanci z tesnej blízkosti brány bol Lantoš, ale pred bránkoviskom stratil rovnováhu a zakončil už iba veľmi nerazantne.
     
    34:56
    Kroták si v obrannom pásme nerozumel s Malinom a mohol to potrestať Brabenec, ktorý však Puliša pred bránkou nenašiel.
     
    35:19
    Suchý našiel peknou krížnou prihrávkou na pravom krídle Rusnáka. Tomu sa však zamotal puk medzi korčuľami a nedokázal ďalej už pokračovať v akcii.
     
    37:01
    Brabenec ukázal svoj prehľad v hre. S pukom prekorčuľoval okolo brány, vytvoril si pozíciu v medzikruží a neohrozene vystrelil. Kostúr následne úspešne zasiahol.
     
    37:18
    Poprad bude hrať presilovku. Radovan Puliš dostáva dve minúty za seknutie.
     
    37:53
    Kroták vykorčuľoval z rohu klziska na hornú hranicu kruhov a vystrelil. Samuel Baroš bol v pohotovosti a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    38:12
    Suchý pokazil presilovku svojmu tímu. Práve si odišiel sadnúť na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    38:24
    Michal Juraško si pripravil puk na modrej čiare a poslal puk na bránu. Kostúr šiel do rozkľaku a následne krásne zachytil puk v lapačke.
     
    39:13
    Krejčí sa dostal k zakončeniu z medzikružia. Jeho strela skončila na Kostúrovom betóne a Poprad následne rozohral.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli vyrovnaný hokej, ktorý, žiaľ, žiadne góly nepriniesol.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:59.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Zvolen sa okamžite dostal do pásma. Juraško strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus skončil iba pri Kostúrovi.
     
    41:31
    Kasík našiel v útočnom pásme Lantoša, ktorý sa odhodlal k strele, ale tá našla iba Barošovu výstroj.
     
    42:18
    Dinda prenikol po ľavej strane klziska a dostal sa do zakončenia z kruhu. Baroš bol pozorný a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    43:18
    Poprad sa bude musieť brániť vo štvorici. Vladimír Lantoš dostáva dve minúty za seknutie.
     
    44:20
    Arne Kroták predviedol perfektnú obrannú prácu, korčuľoval za nahodeným pukom, vyviedol ho von z pásma a prihral následne na obrancu. Zaslúžil si potlesk.
     
    45:01
    Rusnák sa natlačil po ľavom krídle a vystrelil. Jeho zakončenie však bolo zblokované.
     
    45:30
    Lukáš Jurík sa predral do zakončenia po pravom krídle, jeho následný pokus však skončil iba v Kostúrovej moci.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 360 divákov. Podľa môjho osobného odhadu je ich tu však výrazne viac, a to mi dali za pravdu určite viacerí. Nuž, také sú čísla a čísla nepustia.
     
    46:32
    Arne Kroták si po prerušení hry niečo vysvetľoval s Jurajom Juríkom. Zaobišlo sa to bez zbytočných problémov a fyzických útokov.
     
    47:19
    Zvolen dal gól!
    Bryndziarom zo Zvolena sa podarilo streliť tretí gól, ktorým ešte viac odrovnali popradských hráčov! Po ľavej strane klziska vykorčuľoval PAVEL BRENDL, pripravil si pozíciu na ľavom kruhu a krásnou strelou pod hornú žŕdku prekonal Kostúra!
    Bez asistencie.
    47:19 BRENDL - 0:3
     
    49:15
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči ešte nestrácajú nádej! Rapáč vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle a adresoval prihrávku PATRIKOVI KOYŠOVI do medzikružia, ktorý šikovnou strelou pomedzi nohy prekonal Baroša!
    Asistencie: Richard Rapáč, Radoslav Suchý.
    49:15 KOYŠ - 1:3
     
    50:46
    Bude sa vylučovať. Lukáš Jurík odchádza na trestnú lavicu za držanie hokejky.
     
    51:41
    Paločko síce získal puk za bránou, no o malú chvíľu mu ho odobral Habšuda a poslal von cez všetky čiary.
     
    52:21
    Jaborník vypálil od modrej čiary, jeho tvrdý projektil mieril tesne vedľa Barošovej bránky.
     
    53:06
    Štrauch sa dostal do menšej strkanice s Mrázom. Rozhodcovia situáciu upokojili a tímy majú čas na oddych počas reklamnej prestávky.
     
    53:18
    Štrauch vystrelil z medzikružia, Baroš strelu vyrazil betónmi, nemal ju pod kontrolou, no následne bola hra prerušená kvôli postaveniu hráča v bránkovisku.
     
    54:11
    Krejčí odohral v obrannom pásme vysokou hokejkou. Hra bola prerušená a vhadzuje sa po Barošovej ľavici.
     
    55:34
    Puliš prihral v útočnom pásme Semorádovi, ktorý sa však už nedokázal prebojovať do zakončenia. O útok sa môžu pokúsiť kamzíci.
     
    56:01
    Oddychový čas pre Poprad!
     
    56:01
    Poprad sa pokúša o hru bez brankára! Vhadzuje sa pred Barošom.
     
    56:29
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania si pravdepodobne už definitívne zabezpečujú vedenie v sérii 3:1! Po Heizerovej strele sa puk odrazil na hokejku Semoráda, ktorý vykorčuľoval po ľavom krídle a prihral do medzikružia KAMILOVI BRABENCOVI, ktorý už len doťukol puk do prázdnej brány!
    Asistencie: Radovan Puliš, Jan Semorád.
    56:29 BRABENEC - 1:4
     
    57:12
    Niektorí diváci už opustili svoje sedadlá tušiac, že tento zápas pre Poprad už výhrou skončiť nemôže.
     
    58:10
    Poprad sa ešte snaží o nejaké útoky, no už na tvárach domácich hráčov vidieť beznádej.
     
    59:05
    Zvolen dal gól!
    Hosťujúci hráči si užívajú hokej v plnej kráse a pridávajú aj piaty gól! Obdržálek vykorčuľoval do prečíslenia s LUKÁŠOM JURÍKOM, ktorému prihral puk krížom cez medzikružie a následne už Jurík iba dopravil puk cez Kostúra do brány!
    Asistencia: Petr Obdržálek.
    59:05 L. JURÍK - 1:5
     
    59:45
    Zvolen dal gól!
    Popradská obrana je definitívne zdemolovaná! Pekná zvolenská akcia až pred samotné bránkovisko bola zavŕšená zakončením PAVLA KLHUFEKA popod Kostúrove betóny!
    Asistencia: Pavel Brendl.
    59:45 KLHŮFEK - 1:6
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretiu tretinu veľmi dobre zvládli hokejisti Zvolena, ktorí zveľadili svoj náskok gólmi z hokejok Brendla, Brabenca, Lukáša Juríka a Klhůfeka. Jediný gól Popradu v tomto zápase zaznamenal Koyš.

    Zvolenčania teda odchádzajú domov s veľkou výhodou. Vyhrávajú 3:1 na zápasy a môžu teda zavŕšiť sériu domácim víťazstvom. (19:33:17)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 50. Koyš (Rapáč, Suchý) – 4. Obdržálek (L. Jurík, J. Jurík), 19. Ďaloga (Krejčí), 48. Brendl, 57. Brabenec (Puliš, Semorád), 60. L. Jurík (Obdržálek), 60. Klhůfek (Brendl)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Jaborník, Fabian (A), Suchý, Dinda, Malina, Kasík (A), Pařízek, D. Šterbák – Kroták (C), Heizer, Paločko – Rapáč, Rusnák, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak
    HKM Zvolen: Baroš (Cibuľa) – Bagin, Pokovič, Krejčí, Andersons, Habšuda, Juraško (C), Hataš – Semorád, Brabenec (A), Puliš – Obdržálek, L. Jurík, J. Jurík – Brendl, Mráz, Klhůfek – Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo (A)

    Rozhodčí: J. Konc, Novák – Korba, Rovenský

    Diváci: 2 360
    Poprad 1 4 Zvolen
    #1 Neděle 13.03.2016 • 17:00
    Zvolen - Poprad 3:2 po prodl.
    #2 Pondělí 14.03.2016 • 17:00
    Zvolen - Poprad 1:0 po prodl.
    #3 Čtvrtek 17.03.2016 • 17:05
    Poprad - Zvolen 6:5
    #4 Pátek 18.03.2016 • 17:00
    Poprad - Zvolen 1:6
    #5 Neděle 20.03.2016 • 17:00
    Zvolen - Poprad 7:1
    bahis siteleri