Estonsko – Norsko 0:0 (kon.) | Řecko – Černá Hora 2:1 (kon.) | Turecko – Švédsko 2:1 (kon.)
Ukrajina – Kypr 1:0 (kon.) | Dánsko – Island 2:1 (kon.) | Itálie – Španělsko 1:1 (kon.)
Česko – Skotsko 0:1 (kon.) | Wales – Sev. Irsko 1:1 (kon.)
konec
Řecko
2:1 (0:0)
Černá Hora
Čtvrtek 24.03.2016, 19:00 • Stadio Georgios Karaiskáki • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný čtvrteční podvečer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu několik přátelským mezinárodních zápasů. Společně se zaměříme na souboj domácího Řecka s Černou Horou. Úvodní výkop dnešního zápasu jen naplánován na 19:00.
     
    Řecko

    Domácí celek má za sebou nepovedenou kvalifikaci o evropský šampionát ve Francii. Ve skupině F skončil až na posledním 6. místě, když se před Řeckem ocitli například i hráči Faerských ostrovů. Domácí reprezentace se tak bude spíše upínat k budování kádru pro kvalifikaci o světový šampionát v roce 2018, který začne letos na podzim.
     
    Černá Hora

    Hostující reprezentace si ve skupině G nepočínala tak špatně jako její dnešní protivník, přesto však nedokázala vybojovat lepší než 4. příčku a postup na Euro se jí taktéž nezdařil. Snahu o postup výrazně narušilo zrušení zápasu Černé Hory s Ruskem, které bylo kvůli chování fanoušků kontumováno ve prospěch Ruska. Doufejme, že dnešní zápas se obejde bez podobných incidentů.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Karnezis – Torosidis, Papastathopoulos, Manolas, Tzavellas– Stafylidis, Petsos – Fortounis, Samaris Mandalos – Mitroglou.
    Náhradníci: Kapino – Papazoglou, Tziolis, Siovas, Oikonomou, Karelis, Tachtsidis, Vellios.

    Černá Hora: Mijatović – Marusić, Simić, Saveljich, Tomašević – Sčekić, Vukčević – Bećiraj, Bakić, Rodić – Mugoša.
    Náhradníci: Poleksić, Petković – Zorić, Raicevic, Baša, Grbić, Jovetić, Zverotić, Nikolić, Radunović, Boljević, Šofranac..
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu. Nyní si vyslechneme hymny obou zemí a za pár minut již zápas začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní utkání právě odstartovalo! Hostující Černohorci dnes hrají v červených dresech, domácí Řecko nastupuje v tradiční bílé barvě. První akci si vzali na starost hráči domácího celku, kteří se po levé straně snažili proniknout do vápna Mijatoviće dlouhým centrem. Jejich pokus zastavil ofsajd.
     
    2
    Hostující reprezentanti se snažili kombinovat ve středu hřiště, jejich snahu ale překazil dobře napadající Petsos.
     
    3
    Domácí stopeři Papastathopoulos s Manolas kombinují na vlastní polovině, při zakládaní útoku po pravé straně špatně zpracoval Torosidis, napadající Rodić však míč odevzdal pouze domácím obráncům.
     
    4
    Domácí Papastathopoulos se snažil najít svou přihrávkou přes celé hřiště útočníka Mitrogloua, ten však byl dobře hlídaný Simićem.
     
    5
    Míč mají v moci Černohorci, jejich útočnou akci na pravé straně překazil důsledně dostupující obránce Tzavellas.
     
    6
    Bećiraj si teď dokázal ve středu hřiště pokrýt míč před dotírajícím hráčem soupeře, nedokázal však svou nahrávkou najít nikoho ze svých spoluhráčů a míč ukořistili Řekové.
     
    7
    Stafylidis hledal centrem z levé strany ve vápně opět útočníka Mitroglua, ten byl nikým nehlídaný, přesto však nedokázal míč dobře trefit! Velká šance domácího útočníka!
    7. Velká šance útočníka Řecka!
     
    8
    Domácí hráči opět kombinují na své vlastní polovině, Torosidis teď chtěl najít na hrotu aktivního Mitrogloua, ten byl opět v ofsajdu.
     
    9
    Ke slovu se dostali i Černohorci, z levé strany se probíjel Bakić, který se dostal až do vápna. Tam ho však stihl dobře zakřižovat Manolas a míč mu odebral.
     
    10
    Další šance, tentokrát na straně hráčů Černé Hory! Z pravé strany centroval do vápna Bećiraj, ve vápně brankáře Karnezise však nebyl nikdo v červeném.
     
    12
    Rozehrávku Černohorců dobře napadají domácí hráči. Akci na pravé straně chtěl zakládat Marusić, dobře napadající Mandalos mu však akci překazil.
     
    13
    Obrovská šance domácích! Krásnou střelu Fourtounise z hranice vápna dokázal brankář Mijatović pěkně vytěsnit na roh!
    13. Šance domácího Fortounise!
     
    15
    Hráči Černé Hory se nemohou dostat blíž k vápnu Karnezise, dobře dostupující obrana Řeků je nepustí blíže jak na 40 metrů.
     
    16
    Domácí celek se snaží hrát hodně po křídlech, další akci po pravé straně předvedl Fortounis se Samarisem, vracející Bakić jejich snahu však dobrým zákrokem přerušil.
     
    17
    Domácí jsou zatím aktivnějším celkem, do další střelecké pozice se dostal opět Mitroglou, jeho pokus z levé strany byl však sražen na rohový kop.
     
    17
    Z rohu domácí nezahrozili, ovšem odražený míč si našel jeden z hráčů Řecka a vypálil nebezpečnou střelu na Mijatoviće. Jeho střela však byla zablokována.
     
    18
    Hostujícímu celku se opět nepodařilo probít po levé straně a tak míč pohodlně sbírá obrana Řeků, která se tak znovu dostane ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    19
    Domácí Stafylidis byl drobně zraněn v jednom ze soubojů na polovině hřiště, po krátkém ošetření však bude moci pokračovat ve hře.
     
    20
    Ke střele se dostali také hosté, z levého křídla se dokázal prosadit Rodić, jeho střela však byla zablokována domácí obranou a Černohorci budou zahrávat roh.
     
    21
    Domácí Řekové se probíjejí po pravé straně, Torosidisův pas na Fortounise však končí pouze špatným zpracováním domácího záložníka.
     
    22
    Černá Hora kombinuje ve středu hřiště, dál jak za půlící čáru se však hostům nedaří dostat a tak kombinují na vlastní polovině.
     
    23
    Samaris se zkoušel středem hřiště prosmýknout na vlastní pěst, jeho průnik však včas pro hosty zastavil Marusić.
     
    24
    Další nepřesnost v kombinaci domácího celku, ve finální fázi nedokázal Mitroglou dobře zpracovat ve vápně hostí a míč pohodlně sbírá brankář Mijatović.
     
    25
    První žlutou kartu dnešního zápasu dostal hostující Marko Simić za zákrok na Petsose.
     
    26
    Po první žluté přichází záhy i druhý žlutý trest, tentokrát pro domácího Stafylidise.
     
    27
    Po levé straně se snažil probít domácí Mandalos, přihrávka Manolase však byla příliš dlouhá a doletěla až k brankáři Mijatovićovi.
     
    28
    Velmi zajímavou standardní situaci z hranice vápna na pravé straně zahrával Fortounis, jeho centr dokázal trefit Tzavellas, jeho střela však postrádala jak přesnost, tak razanci.
     
    29
    Hostující hráči se v posledních minutách musí hodně bránit, domácí Řekové se dostávají do jednoho útoku za druhým. Ten další vedl opět aktivní Fortounis, jeho snaha končí nepřesným centrem do vápna.
     
    30
    Po půl hodině hry došlo i na strkanici mezi Bećirajem a Papastathopoulosem, rozhodčí však oběma aktérům důrazně domluvil a situaci záhy uklidnil.
     
    31
    Po přízemním centru z pravé strany se dral k míči domácí Mitroglou, jeden z obránců hostí však včasným skluzem míč odehrál na rohový kop.
     
    32
    Středem hřiště se probíjel Fortounis, kterého však tvrdě zastavil jeden z hostujících hráčů. Rozhodčí se však tentokrát rozhodl žlutou kartu neudělit.
     
    33
    Výborně napadající Samaris teď získal míč pro svůj celek, Řekové z toho však nedokázala vytěžit nic a lehkovážně míč opět odevzdali Černohorcům.
     
    34
    Samaris nádherně našel ve vápně připraveného Mitrogloua, jeho střelu tečoval jeden z obránců hostí těsně nad břevno Mijatovićovi branky.
    34. Další šance domácích, Mitroglou pálí nad branku!
     
    35
    Domácí celek hraje ve velké pohodě, další akci po levé straně zakládal Tzavellas, jeho nepřesný centr však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    36
    Domácí hráči šikovně kombinovali ve středu hřiště, jejich snahu však nakonec překazila chyba Petsose, který odevzdal míč hostujícímu celku.
     
    37
    Na pravé straně se krásně uvolnil domácí Fortounis, který přenesl hru na levou stranu na Stafylidise. Ten si však netroufl jít proti Marusićovi a raději odevzdal míč zpět na půlku domácích ke kombinaci stoperům.
     
    38
    K útočné akci se po dlouhé době dostali i Černohorci, Bećiraj byl však na pravém křídle nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    40
    Černohorci se po nenápadné akci ve středu hřiště dostali do slibné střelecké pozice! Střelu Mugoše srazil jeden z domácích beků jen těsně mimo levou tyč!
     
    41
    Řekové se snažili založit rychlý protiútok, centr na Stafylidise byl na levé straně příliš dlouhý a končí pouze autovým vhazováním pro hostující celek.
     
    42
    Fortounis hledal přihrávkou za obranu nabíhajícího Mitrogloua, jeho přihrávku však na poslední chvilku dobře zastavil obránce Simić.
     
    43
    Domácí hráči se dostali ke kombinaci na hranici vápna Černohorců, špatnou finální přihrávkou Samarise však jejich snaha skončila.
     
    44
    Řekové ke konci poločasu nikam nespěchají a opět se uchylují ke kombinaci na vlastní polovině. Tzavellas si vyměňuje míč s Manolasem a do útoku se nehrnou.
     
    45
    Černohorci se dostali k rohovému kopu, který zahrával Vukčević, jeho centr ve vápně však pohodlně sbírá brankář Karnezis, který byl ke všemu faulován.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního přátelského utkání mezi domácím Řeckem a hostující Černou Horou. Domácí jsou výrazně aktivnějším týmem, dostali se ke 3 střelám na branku, zatímco hosté ani k jedné. Řekům se daří kombinaci ve středu hřiště i rychlé akci po křídlech, na což zatím nedokáží hosté odpovědět. Hlavně útočník Mitroglou je velmi nebezpečný, Černohorci jej několikrát nechali ve vápně trestuhodně volného čehož, naštěstí pro ně, řecký útočník nevyužil. Co nám přinese druhá půle zjistíme zhruba ve 20:02, kdy by druhé dějství mělo začít.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání mají na svědomí Řekové, odešel Mandalos a nahradil jej Karelis.
     
    47
    První akci druhého poločasu vedl Fortounis, který byl na pravém křídle faulován. Jeho následný centr nedokázal ve vápně najít nikoho z Řeků.
     
    48
    Z pravé strany poslal do vápna nebezpečný centr obránce Torosidis, míč však doputoval pouze do rukavic brankáře Mijatoviće.
     
    49
    Druhý poločas zatím pokračuje ve stejném duchu, v jakém ten první skončil. Řekové se okamžitě začali drát na půlku soupeře, Černá Hora brání v hluboko zataženém bloku. Další centr do vápna zkoušel zpracovat Torosidis, byl však odstaven jedním z hostí a míč ukořistil brankář Mijatović.
     
    50
    Mitroglou má za úkol vrátit míč Černohorcům na pokyn rozhodčího, s jeho rozhodnutím však nebyl spokojen. Po krátké diskusi však míč přeci jen odevzdal.
     
    51
    Tzavellas posílal dlouhou prudkou přihrávku na hrot Mitroglouovi, jeho pas však zastavil pozorný Saveljich, takže míč mají opět Černohorci.
     
    52
    Na levé straně kombinovali na malém prostoru Tzavellas a Stafylidis, jejich kombinaci však ukončila nepřesnost prvního jmenovaného.
     
    53
    Tomašević dostává žlutou kartu za faul na pronikajícího Torosidise těsně před vápnem. Domácí budou mít k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    54
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku dnešního zápasu! Z dobré pozice na hranici vápna se z přímého kopu nádherně trefuje GIORGIOS TZAVELLAS a dává svému týmu vedení 1:0!
    54. Giorgios TZAVELLAS - 1:0
     
    55
    Na druhé straně se okamžitě dostával do šance Bećiraj, kterého nádherně vychytal brankář Karznezis a srazil jeho střelu na roh.
     
    56
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Tak to je krásná pasáž hry! Na rohový kop si naskočil ŽARKO TOMAŠEVIĆ a srovnává na 1:1!
    56. Žarko TOMAŠEVIĆ - 1:1
     
    58
    Na levé straně kombinují hráči Černé Hory, jejich snaha však končí nepřesností Bećiraje a míč mají opět Řekové.
     
    59
    Obránci řeckého celku se snaží zakládat akce po křídlech, jejich přihrávky však postrádají větší přesnost i razanci a tak je obránci hostí dobře odvrací.
     
    60
    Ke střele se na hranici vápna dostal velmi aktivní Adam Marušić, jeho střela se však nevešla mezi tři tyče a mířila nad branku.
     
    61
    Karelis se probíjel po levé straně do vápna Černohorců, dobře jej však od míče odstavil bránící Marusić a míč sebral brankář Mijatović.
     
    62
    Do šance se na pravé straně dral hostující Bakić, jeho postup však zmařil zvednutý praporek pomezního rozhodčího Cereie.
     
    63
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A Řekové opět vedou! NIKOLAOS KARELIS se dostal do samostatného úniku na hraně ofsajdu a svojí akci zakončil přesnou střelou k levé tyči! 2:1 pro domácí!
    63. Nikolaos KARELIS - 2:1
     
    65
    Druhý poločas nabízí o mnoho zajímavější podívanou než ten první. Další útočnou akci předvedli Černohorci, který však nebyli svůj útok z levé strany schopni zakončit jinak, než nepovedeným centrem.
     
    66
    Domácí kouč Skibbe sáhl k dalšímu střídání, ze hry odešel Manolas a nahradil jej Oikonomou.
     
    67
    Řekové se snaží kombinovat ve středu hřiště, jejich snahu však překazil dobře napadající Bakić. Ten se snažil okamžitě založit protiútok, jeho míč však na hrotu nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    68
    Fortounis se s míčem prokličkoval až před vápna Černohorců, svůj průnik však nedokázal zakončit a přišel o míč, když jej o něj obral Simić.
     
    69
    Ze hřiště odchází hostující útočník Mugoša, je nahrazen čerstvým Raicevicem.
     
    70
    Střelec druhé branky Karelis se dral do další šance, míč mu však sebral zpod nohou brankář Mijatović a navíc byl signalizován ofsajd.
     
    71
    Domácí celek má míč na svých kopačkách a snaží se kombinovat na levém křídle. Přihrávka Tzavellase je však příliš dlouhá a končí v autu.
     
    73
    Do útoku se dostávají i hostující hráči, Bakićova střela z hranice vápna však mířila přímo doprostřed branky a Karnezis s ní neměl více problémů.
     
    73
    Žlutou kartu za šlapák na Bakiće dostává domácí Torosidis.
     
    73
    Za stejný souboj však dostal kartu i hostující Bakić, který se sám zranil.
     
    75
    Bakić je následně stažen a střídán, nahrazuje jej Grbić.
     
    75
    Stažen je zároveň i Tomašević, kterého nahradil Zverotić.
     
    76
    Dlouhý míč na pravém křídle poslal Torosidis, jeho míč však nedokázal zkrotit ani rychlík Karelis.
     
    77
    Černohorci se v tomto zápase rozhodně nevzdávají, jejich průnik středem vedl Raicevic, jeho střela však mířila mimo tři tyče.
     
    78
    Samaris chytře prostrkoval míč středem hřiště na Mitrogloua, jeho přihrávku však stihl včas zastavit pozorný obránce Marusić.
     
    79
    Raicevic nahrával na levé křídle Grbićovi, který vyslal tvrdou střelu na branku Karnezise. Dělovku hostujícího záložníka však zastavila záda jednoho z domácích beků.
     
    80
    Černohorci teď zamkli řecký tým na jeho vlastní polovině, ze svého tlaku si však nedokáží vytvořit pořádnou nebezpečnou šanci. Další centr z levé strany bez problémů odhlavičkoval Tzavellas.
     
    82
    Na hřišti stále polehává lehce zraněný Stafylidis, doktoři jej však s pomocí Černohorců dostali mimo hrací plochu a hra může pokračovat.
     
    83
    Domácí Fortounis se teď skvěle vrátil a přerušil tlak Černohorcům tím, že dokázal sebrat míč útočícímu Bećirajovi. Fortounisova útočníka akce vzápětí končí špatným centrem.
     
    84
    Na hrací ploše leží zraněný Simić, se kterým to chvilku vypadalo opravdu vážně. Po krátké době se však zvedá a zdá se, že bude v pořádku.
     
    85
    Další střídání Řecka, ze hry jde Torosidis a přichází Tsiolis.
     
    85
    Dále je stažen zraněný Stafylidis, který je nahrazen Siovasem.
     
    86
    Řekové se ke konci zápasu brání tlaku hostí, kteří však v obraně díky tomu nechávají dost prostoru. Do jednoho takového vlétl záložník Karelis, míč Petsose byl však příliš dlouhý.
     
    86
    Sčekić je stažen ze hry, nahrazuje jej Boljević.
     
    88
    Ze hřiště na konci zápasu odchází Rodić, nahrazuje jej čerstvý Zorić.
     
    89
    Hostující celek se snaží ještě v samém závěru zápas alespoň vyrovnat, útočná snaha Černohorců však končí na mnohých chybách v kombinaci.
     
    90
    Žlutou kartu obdržel na konci zápasu za vzájemnou strkanici s Vukčevićem Petsos.
     
    90
    Žlutou kartu obdržel na konci zápasu za vzájemnou strkanici s Petsosem Vukčević.
     
    90+1
    Domácí celek už si své vedení víceméně jen hlídá, do útoku se nepouští a pozorně brání. Bećiraj pronikal do vápna z pravé strany, byl však rázně zastaven jedním z obránců domácích.
     
    90+2
    Řekové mají míč na svých kopačkách, což jim hraje do karet. Ani úporné napadání hostí jim nevadí a dokáží kombinovat na své polovině.
     
    90+3
    V samém závěru je střídán Mitroglou, kterého nahradil Tachtsidis.
     
    90+4
    Útočná snaha Černohorců končí pouze útočným faulem jednoho z hostujících hráčů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi přátelské utkání mezi Řeckem a Černou Horou. Druhý poločas nabídl o poznání kvalitnější fotbal jak z jedné, tak z druhé strany. Všechny branky padly v rozmezí 9 minut, když se nejprve trefil domácí Tzavellas, na jehož trefu o 2 minuty později reagoval Tomašević. Konečnou podobu výsledku dal v 63. minutě dobře zakončeným sólem Nikolaos Karelis. Řekové dnes předvedli kvalitní výkon a zaslouženě tak vyhráli.
     
    To je ode mě pro dnešek již vše! Užijte si zbytek čtvrtečního večera a brzy u dalšího textového přenosu na shledanou! (20:57:57)

    Jakub Hataš

    Branky: 54. Tzavellas, 63. Karelis – 56. Tomašević

    Karty:   26. Stafylidis (GRE), 73. Torosidis (GRE), 90. Petsos (GRE) – 25. Simić (CHO), 53. Tomašević (CHO), 73. Bakić (CHO), 90. Vukčević (CHO)


    Řecko: Karnezis – Torosidis (85. Tsiolis), Papastathopoulos, Manolas (66. Oikonomou), Tzavellas– Stafylidis (85. Siovas), Petsos – Fortounis, Samaris Mandalos (46. Karelis) – Mitroglou (90+3. Tachtsidis).
    Náhradníci: Kapino – Papazoglou, Tziolis, Siovas, Oikonomou, Karelis, Tachtsidis, Vellios.

    Černá Hora: Mijatović – Marusić, Simić, Saveljich, Tomašević (75. Zverotić) – Sčekić (86. Boljević), Vukčević – Bećiraj, Bakić (75.Grbić), Rodić (88. Zorić)– Mugoša (69. Raicevic).
    Náhradníci: Poleksić, Petković – Zorić, Raicevic, Baša, Grbić, Jovetić, Zverotić, Nikolić, Radunović, Boljević, Šofranac.

    Rozhodčí: Kovacs – Marinescu, Cerei. (vš. Rumunsko)
    bahis siteleri