Estonsko – Norsko 0:0 (kon.) | Řecko – Černá Hora 2:1 (kon.) | Turecko – Švédsko 2:1 (kon.)
Ukrajina – Kypr 1:0 (kon.) | Dánsko – Island 2:1 (kon.) | Itálie – Španělsko 1:1 (kon.)
Česko – Skotsko 0:1 (kon.) | Wales – Sev. Irsko 1:1 (kon.)
konec
Ukrajina
1:0 (1:0)
Kypr
Čtvrtek 24.03.2016, 20:00Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem příznivcům kopané! Evropský šampionát se nezadržitelně blíží! Reprezentační celky hrají v těchto dnech přátelská utkání! V jednom z nich přivítá Ukrajina na své půdě Kypr! Utkání startuje ve 20 hodin.
     
    Ukrajina

    Ukrajina prošla úspěšně baráží proti Slovinsku a pomalu se připravuje na evropský šampionát. Celek postavený hlavně kolem hráčů z úspěšného Dinama Kyjev a skvěle doplňuje šikovný Konopljanka. Ukrajinu kromě dnešního utkání čeká také pondělní duel se silným Walesem.
     
    Kypr

    Ostrovní stát dlouhou dobu usiloval o naději na postup. Kypr se málem dostal do baráže. O účast v ní se definitivně připravil až porážkou v domácím utkání s Bosnou a Hercegovinou. Od té doby nesehrál Kypr žádné utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Ukrajina: Bojko – Fedeckij, Ševčuk, Kučer, Stěpaněnko, Rotaň, Jarmolenko, Garmaš, Zozulya
    Náhradníci: Pjatov, Kravec, Timoščuk, Petryak, Kameňuka, Malyšev, Ševčenko, Karavajev, Budkivskij, Sydorčuk, Kovalenko

    Kypr: Panayi – Charalambidis, Makridis, Laban, Efrem, Demetriou, Artymatas, Laifis, Alexandrou, Mitidis
    Náhradníci: Georgallides, Makris, Kyriakou, Economides, Kastanos, Christoforou, Nikolaou, Michael, Soteriou.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše. Ukrajina bude hrát ve žlutých dresech, zatímco Kypr zvolil modrou kombinaci.
     
    Ještě před samotným výkopem bude celý stadion držet minutu ticha za oběti teroristických útoků v Bruselu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem dnešní utkání. Ukrajina zahajuje zápas kombinací na vlastní polovině. Kombinaci řídí Fedeckij.
     
    2
    Garmaš vyslal dlouhým autem do náběhu Zozulyu. Tomu scházel v souboji s obráncem jeden krok. Kypr bude vhazovat na vlastní polovině.
     
    3
    Hosté se však nepřesnou rozehrávkou od branky zbavili míče. Skvělou práci ve středu hřiště odvedl Garmaš. Ukrajina opět kombinuje před svou šestnáctkou.
     
    4
    Panayi si pohrál s nervy kyperských fanoušků. Hostující brankář dlouho otálel s rozehrávkou a dotírající Jarmolenko se málem dostal k míči.
     
    5
    Fedeckij operoval s míčem na pravé straně hřiště. Pravý obránce Ukrajiny se pokusil dloubnout míč na rozběhnutého Jarmolenka, jenže před ním hosté odvrátili na aut.
     
    6
    Jarmolenko svedl souboj o odražený míč s Alexandrouem. Kyperský obránce ve vzduchu nadvakrát odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    7
    První náznak šance Ukrajiny! Gusev v náběhu sklepl míč pod sebe do míst, kam si sbíhal osamocený Jarmolenko, ale jeho rána skončila na prvním obránci.
     
    8
    Snad poprvé v utkání se do útoku vydal také Kypr. Kapitán Charalambidis se zkoušel probít do pokutového území, ale stopku mu vystavil pozorný Ševčuk.
     
    9
    Zozulya poslal míč proti noze Garmašovi. Ten s ničím neotálel a vyslal střelu po zemi. Míč z jeho kopačky však postrádal razanci i přesnost.
     
    10
    Ukrajina zahrávala první rohový kop. Na hranici malého vápna se k hlavičce protlačil Jarmolenko. Ve výskoku si však pomohl rukama a hlavní rozhodčí mu odpískal faul.
     
    11
    Ukrajina jednoznačně kraluje dění na hřišti. Mytidis si zpracovával míč na polovině hrací plochy, nicméně Stěpaněnko jej včasným zákrokem o míč obral.
     
    12
    Kombinace na pravé straně ukrajinské ofenzívy k úspěchu nevedla a Jarmolenko raději zvolil přihrávku na vlastní obránce.
     
    13
    Tohle už vypadalo o mnoho lépe. Garmaš si několikrát vyměnil míč se Ševčukem, a poté nacentroval na hranici malého vápna. Zozulay měl k míči příliš daleko.
     
    14
    Kypr získal míč na své kopačky a hosté se nyní snaží uklidnit dění na hrací ploše. Kombinaci v zadních řadách ostrovního státu řídí Laifis.
     
    15
    Úvod utkání je poněkud ospalý. Oba týmy se střídají ve zdlouhavých kombinacích na vlastní polovině. Kučer nyní dokonce poslal míč až k brankáři.
     
    16
    Fedeckij skvěle obral o míč unikajícího spoluhráče, ale nepřesnou přihrávkou dal obráncům Kypru šanci. Zozulya se v moři modrých dresů utopil.
     
    17
    Efrem získal míč na polovině Ukrajiny. Po krátké přihrávce zkoušel vysunout Mytidise, kterého si do parády vzal Kučer a v souboji tělo na tělo jej poslal k zemi.
     
    18
    Stejný hráč se o malou chvíli později dopustil nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy. Kučer v hlavičkovém souboji zboural Makridese.
     
    19
    Zozulya sklepl prudkou přihrávku k nohám Stěpaněnka. Středopolař Ukrajiny zkusil spíše ránu z nouze. Střela z velké vzdálenosti mířila hodně mimo.
     
    20
    Tohle byla ukázkově promarněná příležitost! Po šťastné přihrávce se Mytidis ocitl sám za obranou Ukrajiny, jenže se zalekl a jeho zakončení vyvolalo spíše úsměv na tvářích domácích příznivců!
     
    21
    Ukrajina nadále kombinuje s míčem na kopačkách a vyčkává na mezery v obraně Kypru. Nikdo z domácích ofenzivních hráčů pohybem zrovna neoplývá.
     
    22
    Jarmolenko dostal ve středu spoustu prostoru a času, ale hvězdný fotbalista se unáhlil a přihrávkou do strany zahnal Garmaše mimo hrací plochu.
     
    23
    Mytidis si řekl o přihrávku na hrot. Hostující útočník si na vysoký míč také naběhl, ale důrazný Kučer mu znovu nedal ani metr prostoru. Balón propadl až k Bojkovi.
     
    24
    Jarmolenko prováhal dobrou šanci Ukrajiny! Domácí šikula si navedl míč do pokutového území, ale příliš dlouho otálel se zakončením. Jeho ránu poté obrana Kypru srazila do rukavic brankáře.
     
    25
    Mytidis se na hrotu kyperského útoku snaží, jenže jeho aktivitu zbývající hosté nepodporují. Kučer znovu snadno odpravil míč až k Bojkovi.
     
    26
    Hlavní rozhodčí nyní důrazně domlouval Rotaňovi. Domácí záložník nevybíravě složil Labana. Sudí zatím ponechává karty v kapsičce.
     
    27
    Fedeckij rovněž poslal k zemi Alexandroua. Hosté mohou rozehrát zajímavou standardní situaci, ovšem podle všeho zvolí rozehrávku do kombinace.
     
    28
    Stěpaněnko se z první pokusil prodloužit míč do kroku rozběhnutého Jarmolenka. Domácí středopolař dloubl prudkou přihrávku přímo k nohám hostujícího brankáře.
     
    29
    To snad není možné! Zozulya se otočil na hranici vápna a vypálil! Jeho ránu Panayi neudržel a k volnému míči se dostal Stěpaněnko. Jeho dorážku Panayi fantastickým zákrokem vyrazil na roh!
    29. Obrovská šance Ukrajiny a fantastický zákrok hostujícího brankáře
     
    30
    I z následného rohového kopu se domácí dostali k zakončení. Zpoza hranice šestnáctky zkusil štěstí Garmaš, nicméně jeho rána netrefila zařízení.
     
    31
    Domácím v posledních minutách narostla křídla! Na obranu Kypru se valí jeden útok za druhým. Domácí pravidelně střídají pravou a levou stranu.
     
    32
    Nyní zkusili štěstí po pravém křídle. Ševčuk se vydal na výlet podpořit ofenzívu, avšak jeho centr srazil obětavý Alexandrou na aut.
     
    33
    Po delší době se do útoku vydali také hosté! Jejich akci hned v zárodku zastavuje ofsajd. Své postavení si nepohlídal útočník Mytidis.
     
    34
    Alexandrou ztratil na půlící čáře míč. Do otevřené obrany Kypru si to namířil Jarmolenko, jež si navedl míč na levačku, avšak technickým projektilem minul branku.
     
    35
    Stěpaněnko v hlavičkovém souboji s Mytidisem utrpěl nějaký šrám. Domácí středopolař se drží za levý spánek. Podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    36
    Stěpaněnko je zpátky na nohou a hra může pokračovat. Na opačném konci hřiště se nyní v nefotbalové pozici svíjí Garmaš.
     
    37
    Charalambidis se vydal vpřed po levé straně. Hostující kapitán se nesetkal s podporou spoluhráčů a raději obrátil směr hry na vlastní polovinu.
     
    38
    Charalambidis byl znovu hlavním hrdinou okamžiku. Kapitán Kypru ustál souboj, po kterém Demetriou naservíroval nadýchaný centr, pro nějž si došel Bojko.
     
    39
    Na hřišti se nám poprvé zažlutilo! Vincent Laban dojel rozběhnutého Jarmolenka a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu!
     
    40
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Ukrajina měla k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice! Míč si připravil Rotaň, jeho centr ještě přizvedl Zozulya a před brankářem Kypru uklidil balón do sítě TARAS STĚPANĚNKO!
    40. Taras STĚPANĚNKO - 1:0
     
    42
    Ukrajině vstřelená branka vlila čerstvou krev do žil. Domácí operovali na levé straně hřiště, avšak další centr až před Panayie neprošel.
     
    43
    Efrem se probíjel skrz obránce Ukrajiny do pokutového území. Kyperský fotbalista si sice poradil s Kučerem, ale Fedeckij mu poté míč okamžitě odkopl.
     
    44
    Kypr je nyní o něco aktivnějším týmem. Efrem znovu bojoval o míč na hranici velkého vápna. Před ním však upadla hned trojice fotbalistů a domácí nějak odpravili balón do bezpečí.
     
    45
    Fedeckij s Kučerem kombinují na vlastní polovině hřiště. Ukrajina už chce dohrát závěr první půle bez zbytečných komplikací. Kypr zatím nikterak nenapadá.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45+1
    Kypr ještě dostal šanci rozehrávky přímého kopu. Centrovaný míč se snášel na značku pokutového kopu, kde nejvýše vyskočil Ševčuk.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Dění na hřišti dlouho nepřineslo žádnou brankovou příležitost. Až po půlhodině hry se v jasné šanci ocitl Stěpaněnko, ale z těsné blízkosti nechal zazářit brankáře Kypru! Pět minut před koncem poločasu zahrávala Ukrajina standardní situaci a po odrazu otevřel skóre utkání právě Taras Stěpaněnko! Do šaten se proto odchází za stavu 1:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Rotaň, přichází Kovalenko.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Garmaš, přichází Malyšev.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Gusev, přichází Petryak.
     
    47
    Střídající Petryak okamžitě pospíchal vpřed za přihrávkou do pokutového území. Rychlonohému fotbalistovi Ukrajiny scházely k zakončení dva kroky.
     
    48
    Ukrajina pokračuje i v úvodu druhého poločasu v obrazu hry z první půle. Domácí drží míč na svých kopačkách a snaží se útočit hlavně po stranách.
     
    49
    Kovalenko se pohyboval okolo hranice velkého vápna. Střídající fotbalista ještě předal míč pod sebe, ale následná přihrávka doputovala pouze k brankáři Kypru.
     
    50
    Do hry se dostávají také obránci hostujícího celku. Dossa Júnior vybízel kolmicí k náběhu spoluhráče. Toho však okamžitě předskočil Malyšev a míč mu uzmul.
     
    51
    Už se zdálo, že se Mytidis dostane do slibné šance. Hostující útočník si přebral míč na hranici velkého vápna, ale ve chvíli, kdy chtěl pálil, mu snahu pokazil zdvižený praporek asistenta.
     
    52
    Kovalenko se stačil vrátit pro odražený míč. Stejný hráč poté po kontaktu s jedním z hostujících záložníků upadl, ale rozhodčí zůstává naprosto klidný.
     
    53
    Mytidis má dnes problém s ofsajdovou pastí. Kyperský útočník si již potřetí v utkání nepohlídal linii posledního obránce a znovu se nechal chytit v ofsajdu.
     
    54
    Zozulya se dostal s míčem do pokutového území a střelou z ostrého úhlu protáhl brankáře Kypru! Panayi raději pomohl míči do zámezí.
     
    55
    Kučer zahrál domácím příznivcům na nervy! Stoper Ukrajiny otálel s rozehrávkou. Ve chvíli, kdy se k míči blížil Mytidis však rychle otočil směr hry a ještě konstruktivně rozehrál.
     
    56
    Ukrajina měla k dispozici standardní situaci! Exekuce se pro změnu chopil Jarmolenko! Jeho centr Panayi neudržel, ale střídající Kovalenko nasměroval následnou hlavičku mimo prázdnou branku!
    56. Nepřesná hlavička střídajícího Kovalenka
     
    57
    Zmatky v obraně Kypru nemají konce! Jeden ze stoperů hostů nyní pořádně prohnal vlastního brankáře. Panayi se na své spoluhráče hlasitě hněvá.
     
    58
    A máme tady zdvižený praporek i na druhé straně hřiště! V ofsajdové pasti se tentokrát lapil Petryak. Hosté budou rozehrávat.
     
    59
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Efrem, přichází Makris.
     
    60
    Po delší době o sobě dali vědět i hosté. Charalambidis však při zpracování míče ztratil balanc a ihned jej odevzdal domácímu celku. Ukrajina bude vhazovat.
     
    61
    Máme tady další karetní trest! Demetriou si šlapákem počíhal na unikajícího soupeře a rozhodčí jeho umění odměňuje žlutou kartou.
     
    62
    Dossa Júnior si nepohlídal převzetí pomalé přihrávky a málem pustil do šance Jarmolenka. Před ním se ještě stačil vrátit Alexandrou, jež udržel míč pro Kypr.
     
    63
    Demetriou dlouho váhal s přihrávkou na polovině soupeře, až se k němu seběhli dva domácí fotbalisté. Ukrajina se málem dostala do rychlého brejku, nicméně i na straně domácích se vloudila nepřesnost.
     
    64
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Zozulya, přichází Kravec.
     
    65
    Kovalenko vyslal do útoku Petryaka. Ten se pokusil obhodit si Dossu Júniora, ale ten odehrál míč na rohový kop. Domácí zůstanou před brankou Kypru.
     
    66
    Centrovaný míč propadl na vzdálenější tyč, kde se o něj rval Kovalenko. Jeden z obránců Kypru jej však vytlačil až k autové čáře, kde už Kovalenko s balónem nic nevymyslel.
     
    67
    Demetriou vystihl nepřesnou přihrávku na Jarmolenka. Sám se poté vydal podpořit útočnou snahu Kypru, ale jeho centr se od Ševčuka odrazil do autu.
     
    68
    Kravec stíhal přihrávku na pravou stranu. Míč byl příliš rychlý a ani střídající útočník Ukrajiny oplývající čerstvými silami na něj nedosáhl.
     
    69
    Za dalším centrem do pokutového území spěchal Petryak. Ten už se sice k zakončení dostal, avšak svou hlavičku poslal pouze do své vlastní ruky!
     
    70
    Přihrávku na Charalambidise zastihl jako první obránce Fedeckij, jež pohlídal pohyb míče za brankovou čáru. Bojko bude rozehrávat od branky.
     
    71
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Mytidis, přichází Soteriou.
     
    72
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Stěpaněnko, přichází Timoščuk.
     
    73
    Demetriou znovu táhl útok Kypru po levé straně. Hosté poté kombinační hrou přenesli míč až na hranici pokutového území, kde Ševčuk raději odehrál na roh.
     
    74
    Exekuce rohového kopu se chopil Laban. Jeho prudký centr směřoval na bližší tyč, kde stál připravený Putivtsev, jež odhlavičkoval balón mimo vápno.
     
    75
    Stejný hráč zaúřadoval i při dalším prudkém centru před branku Ukrajiny. Kypr je v posledních minutách přeci jen aktivnější než po zbytek utkání a snaží se o vyrovnání.
     
    76
    Obléhaní domácí šestnáctky skončilo nepřesnou přihrávkou na Makridese. Hostující středopolař poté musel dopravit míč až k vlastním stoperům.
     
    77
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Charalambidis, přichází Englezou.
     
    78
    Petriak se na levé straně neodvážil k odcentrování do pokutového území a raději obrátil hru na vlastní polovinu. Fotbalisté Ukrajiny se nikam neženou.
     
    79
    Fedeckij získal míč na pravé straně a okamžitě jej předložil Kravecovi. Střídající útočník Ukrajiny vyslal jedovatou dělovku, avšak mířil do míst, kde stál Panayi.
     
    80
    Laban zůstává ležet na hrací ploše a drží se za levou nohu. Středopolaře Kypru podle všeho chytají křeče. Laban toho dnes naběhl opravdu hodně.
     
    81
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Laban, přichází Kyriakou.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Ševčuk, přichází Kameňuka.
     
    82
    Hosté se ještě tlačí do útoku! Za vysokým centrem se probíjel střídající Soteriou. Při snaze hlavičkovat však vletěl do domácího brankáře.
     
    83
    Obrovská šance Kypru na vyrovnání! Englezou si vytvořil prostor ke střele, navedl si míč na levačku a technickým pokusem jen o kousek minul vzdálenější tyč!
    83. Nebezpečná technická střela
     
    84
    Na druhé straně zahrávali domácí rohový kop. Centr od rohového praporku nadvakrát zkrotil připravený Panayi. Hosté mohou znovu zaútočit.
     
    85
    Jenže kombinaci Kypru zastavila nepřesná přihrávka. Ukrajina okamžitě vyrazila vpřed, nicméně centrovaný míč Kovalenka z ostrého úhlu končí znovu jen u připraveného brankáře Kypru.
     
    86
    Domácí už vyrážejí k rychlým protiútokům! Jeden z nich táhl středem hrací plochy Malyšev. Jeho přihrávka na rozběhnutého Petryaka neprošla mezi dvojicí obránců.
     
    87
    Neskutečné! Kypru scházel opravdu kousek! Englezou si udělal prostor ke střele a pravačkou orazítkoval tyč domácí svatyně!
    87. Obrovská šance Kypru na vyrovnání
     
    88
    Na hřišti zůstává ležet otřesený Petryak. Domácí už v závěru utkání sbírají cenné vteřinky. Petryakovi se na nohy vůbec nechce.
     
    89
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Artymatas, přichází Nikolau.
     
    90
    Hosté zahrávali rohový kop! Domácím se nepovedlo odvrátit míč do bezpečí a na hranici vápna se strhla skrumáž. Kučer nakonec akrobaticky odpálil míč pryč.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90+2
    Na trávníků nyní pro změnu zůstává ležet Fedeckij. Střídají hráč domácích se drží za nos. Zřejmě utrpěl nějaký úder v hlavičkovém souboji.
     
    90+3
    Hosté se ještě snaží najít skulinku v obraně Ukrajiny. Ta dnes pracuje na podtrženou jedničku. Fedeckij odvrátil další centr mimo vápno.
     
    90+4
    Kypr se přeci jen ještě propracoval k jednomu zakončení! Na přetažený centr si počkal Englezou, avšak úplně osamocený našel jen rukavice připraveného Bojka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ukrajina v přátelském utkání porazila na domácí půdě Kypr nejtěsnějším možným způsobem! O jedinou branku utkání se pět minut před přestávkou postaral Stěpaněnko! Ukrajina byla aktivnější i ve druhé půli, ale další obrovskou šanci spálil střídající Kovalenko. Kypr mohl v závěru zápasu vyrovnat, jenže střídající Englezou nejprve netrefil branku a svým druhým pokusem orazítkoval tyč! (21:59:31)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 40. Stěpaněnko (Zozulya)

    Karty:   39. Laban (UKR) – 61. Demetriou (CYP)


    Ukrajina: Bojko – Fedeckij, Kučer, Putivtsev, Ševčuk (81. Kameňuka) – Garmaš (46. Malyšev), Stěpaněnko (72. Timoščuk), Rotaň (46. Kovalenko) – Jarmolenko, Zozulya (64. Kravec), Gusev (46. Petryak)
    Náhradníci: Pjatov, Kravec, Timoščuk, Petryak, Kameňuka, Malyšev, Ševčenko, Karavajev, Budkivskij, Sydorčuk, Kovalenko

    Kypr: Panayi – Alexandrou, Laifis, Dossa Júnior, Demetriou – Laban (81. Kyriakou), Artymatas (89. Nikolau) – Efrem (59. Makris), Makrides, Charalambidis (77. Englezou) – Mytidis (71. Soteriou)
    Náhradníci: Georgallides, Makris, Kyriakou, Economides, Kastanos, Christoforou, Nikolaou, Michael, Soteriou, Englezou
    bahis siteleri