S. Makedonie – Island 0:0 (kon.) | Rusko – Ázerbájdžán 2:2 (kon.) | Španělsko – Chorvatsko 0:3 (kon.)
Albánie – Řecko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Lichtenštejnsko 4:0 (kon.) | Maďarsko – Izrael 0:0 (kon.)
Irsko – Itálie 1:4 (kon.) | Německo – Faerské ostrovy 4:1 (kon.) | Francie – Skotsko 2:0 (kon.)
konec
Albánie
0:0 (0:0)
Řecko
Čtvrtek 24.03.2016, 18:00 • Elbasan Arena, Elbasan (ALB) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 4
Předzápasové kurzy
    Utkání mezi Albánií a Řeckem nakonec žádný gól nepřineslo.
     
    Fotbalisté Albánie se ocitl po přestávce pod obrovským tlakem, jenže domácí podržel několikrát skvěle chytající brankář Thoma Strakoša, který nedovolil Řekům skórovat a utkání tak během pohledných a zajímavých devadesáti minut žádnou branku nepřineslo. Albánci si vytvořili také několik šancí, většina jejich střel ale zamířila mimo. Konečný výsledek. Albánie 0 Řecko 0. (19:53:59)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Anastasios Donis z levé strany pronikl do šestnáctky a poté z ostrého úhlu napřáhl ke tvrdé střele, která těsně nad zemí mířila mezi tři tyče, Thoma Strakoša ji ale skvělým zákrokem vyrazil!
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Milot Rašica nebezpečně vypálil pravačkou zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela byla sražena dva metry vedle levé tyče.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty. Albánie hraje doma s řeckou reprezentací bez branek 0:0.
     
    88
    Na opačné straně mohl rozhodnout utkání střídající Nikolas Vergos, který zpoza šestnáctky tvrdě vypálil pravačkou a jeho střela mířila k pravé tyči, Thoma Strakoša byl u ní ale včas!
    87. Rei Manaj (ALB) mohl v samotném závěru rozhodnout.
     
    87
    Rei Manaj se ocitl uprostřed šestnáctky po zpětné přihrávce Miloše Rašicy z levé strany pokutového území ve slibné šanci, jeho následná střela levačkou z otočky ale zamířila těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    86
    Tým trenéra Antonise NIkopolidise měl dost šancí na to, aby si z Albánie odvezl tři body a pokud se mu to nepodaří, bude společně se zbytkem týmu s největší pravděpodobností zklamaný.
     
    85
    Erjon Hoxhallari byl tím hráčem, který zůstal ležet na hřišti, nyní už je ale zpět na nohou a odchází za postranní čáru.
     
    84
    Jeden z fotbalistů Albánie zůstal ležet na hřišti a musí být ošetřován. Lékaři dokonce přispěchali s nosítky, ty však s největší pravděpodobností nebudou potřeba.
     
    83
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Koulouris, přichází Vergos.
     
    83
    Ne, Albánii dnes prostě není souzeno, aby se po centru z rohového kopu dostala vůbec do zakončení, natož ke vstřelení gólu.
     
    82
    Druhý poločas je mnohem zajímavější než ten první. Potvrdit to může Albánie po rozehrání rohového kopu.
     
    81
    Endri Çekiçi je dnes hodně aktivní a nyní zkusil tvrdě vypálit zpoza šestnáctky, což se sice mu podařilo, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    80
    Před námi je závěrečných deset minut bezbrankového zápasu, nikoliv však nudného. Zejména Řekové po přestávce ukázali velkou touhu po vítězství, jenže ze svého tlaku nedokázali vstřelit gól.
     
    79
    Jeden z Řeků se po odvráceném rohovém kopu málem dostal na hranici šestnáctky ke střele, jenže mu míč nešťastně odskočil do nohy a Albánci ho razantním odkopem poslali do bezpečí.
     
    78
    Keidi Bare chtěl odkopnout míč do bezpečí a nepříjemně se srazil s protihráčem. Vzápětí se ale postavil rychle na nohy a vypadá to, že závěr utkání bez problému dohraje.
     
    77
    Albánie po přestávce hodně polevila a čerstvé síly na hřišti ji mohou jen pomoci.
     
    76
    Trenér Albánie Redi Jupi sáhl čtvrthodiny před koncem zápasu ke dvojitému střídání, aby oživil hru svého týmu.
     
    75
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Latifi, přichází Gavazaj.
     
    75
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Laci, přichází Broja.
     
    74
    Fotbalisté Albánie se vymanili z tlaku Řecka a nyní jsou to oni, kdo má více ze hry. Následný roh ale hosté v pohodě odvrátili.
     
    73
    Endri Çekiçi rozehrál standardní situaci a rozhodl se pro přímou střelu na bránu, která se od hlavy jednoho z hráčů ve zdi odrazila vedle pravé tyče. Albánie bude zahrávat rohový kop.
     
    72
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Siopis, přichází Tzanetopoulos.
     
    71
    Hlavní rozhodčí Nicolas Rainville učinil správné rozhodnutí, protože o penaltu se v žádném případě nejednalo.
     
    70
    Rei Manaj se na pravé straně šestnáctky pokoušel drze protáhnout do zakončení mezi dvěma protihráči a poté skončil na trávníku, hlavní rozhodčí ale penaltu neodpískal.
     
    69
    Albánie se ubránila a na chvíli si může oddechnout.
     
    68
    Řekové hrají skutečně skvěle a podle mého osobního názoru je jen otázkou, kdy se jim podaří otevřít skóre dnešního zápasu.
     
    67
    Anastasios Donis napřáhl ze střední vzdálenosti k nádherné přízemní střele, která mířila přesně k levé tyči, brankář Thoma Strakoša ale vytáhl skvělý zákrok a vleže ji vyrazil mimo!
     
    66
    Řecko po přestávce dominuje a Albánie se horko těžko dostává v pokutovému území soupeře. Navíc se ji nedaří kombinovat.
     
    65
    Řekové rozjeli na levé straně hřiště nádhernou kombinaci, po které se dostali až do šestnáctky. Dva fotbalisté hostujícího týmu poté napřahovali ke střele, nakonec se k ní ale nedostali.
     
    64
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Ioannidis, přichází Masouras.
     
    63
    Na straně Řecka se chystá první střídání.
     
    62
    Albánie se nyní brání a s obtížemi odolává sílícímu tlaku řeckých fotbalistů, kteří chtějí odvést domů všechny tři body.
     
    61
    Řecko hry o sobě dalo výrazně vědět a během posledních minut si vytvořilo velkou územní převahu, skóre je ovšem stále bezbrankové.
     
    60
    Řecko si vytvořilo tlak a po rozehrání rohového kopu mířil před bránu nebezpečný vysoký míč, který málem zapadl pod horní tyč, brankář Thoma Strakoša ho ale reflexivním zákrokem vytáhl mimo!
     
    59
    Charis Mavrias poslal na vzdálenější pravou tyč z levého křídla přetažený centr, po kterém se domácí obrana ocitla v nedbalkách a deozerientovaný Erjon Hoxhallari míč odvrátil na rohový kop.
     
    58
    Keidi Bare fauloval po levé straně unikajícího Nikose Ioannidise a Řecko bude rozehrávat v blízkosti rohového praporku standardní situaci.
     
    57
    Ve druhém poločase už není k vidění tolik osobních soubojů a hra se tolik nekouskuje.
     
    56
    Brankář Thoma Strakoša zatím nemusel po přestávce ani jednou zasahovat a nyní mohl v klidu odkopávat od brány.
     
    55
    Svěřenci trenéra Antonise Nikopolidise se pokusili ve středu hřiště zrychlit hru kolmou přihrávku, ta jim ale nevyšla a míč skončil v zámezí.
     
    54
    Albánie po sražené střela vybojovala rohový kop, následný centr ale Řekové opět na přední tyči odvrátili. Standardní situace dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho týmu.
     
    53
    Na obou stranách jsme během pár sekund byli svědky dvou slibných příležitostí, ani jedna ale úvodní brankou neskončila.
    52. Anastasios Donis (GRE) nebyl daleko od vstřelení branky.
     
    52
    Anastasios Donis na opačné straně hřiště z levé strany krásně pronikl do šestnáctky a poté napřáhl k přízemní střele, která rozvlnila boční síť!
    51. Endri Çekiçi (ALB) podruhé v zápase ohrozil řeckou bránu.
     
    51
    Endri Çekiçi napřáhl zpoza šestnáctky k pohotové střele, jeho následný pokus ale zamířil pouze do náruče Vassilise Barkase!
     
    50
    Liridon Latifi rozehrál na pravé straně další rohový kop Albánie, ani tentokrát se ale domácí fotbalisté po jeho rozehrání k ničemu nedostali a jejich centr byl na hranici šestnáctky odvrácen.
     
    49
    Albánie na levé straně rozehrála rohový kop a následný centr Řekové na bližší pravé tyči odhlavičkovali do bezpečí.
     
    48
    Rei Manaj si na levé straně šestnáctky zpracoval vysoký míč a druhým dotykem se pohotově pokusil vypálit, jenže míč promáchl. Navzdory tomu Albánie mohla pokračovat v útočném snažení a vzápětí vybojovala rohový kop.
     
    47
    Řekové se ihned po rozehrávce vrhli do prvního útoku, jenže jeden z jejich fotbalistů v blízkosti šestnáctky ztratil kontrolu nad míčem a před dvěma protihráči o něj přišel.
     
    46
    Fotbalisté Řecka právě rozehráli druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
    Hráči obou týmů odchází do kabin za bezbrankového stavu.
     
    Kapitán Charis Mavrias si v blízkosti šestnáctky navedl míč na levačku a napřáhl k technické střele, ta ovšem zamířila vedle vzdálenějšího levého horní rohu brány a dokonale dokumentovala průběh prvního poločasu. Oba týmy se snažily dostat do zakončení, jenže když už se do něj dostaly, tak jejich střely zamířily mimo. Více práce měl v průběhu prvního poločasu domácí brankář Thoma Strakoša, s přízemními střelami Řecka, které mířily doprostřed brány, si ale v pohodě poradil. Řekové se prezentovali tvrdou hrou v osobních soubojích, která výrazně otupuje ofenzivní snažení Albánie. Skóre po prvním poločase. Albánie 0 Řecko 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Hlavní rozhodčí se nyní zachoval k obráncovi Řecka hodně shovívavě. Pokud ale ještě jednou předvede ostrý zákrok, bude po inkasování druhé žluté karty vyloučen.
     
    44
    Liridon Latifi byl u pravé postranní čáry ostře faulován zezadu Dimitrisem Giannoulisem, který předvedl další ostrý skluz a mohl být rád, že po druhé žluté kartě nebyl vyloučen!
     
    43
    Manolis Siopis zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho následná střela pravačkou zamířila Pánu bohu do oken.
     
    42
    Zatímco vypadá tak, že kdo v dnešním utkání vstřelí jako první gól, tak se výrazně přiblíží vítězství, ale nepředbíhejme.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut, což je ještě dostatek času na to, aby se jeden z týmů pokusil vstřelit gól do šatny.
     
    40
    Albánii patří ve skupině 4 druhé místo a mohla by se ještě poprat o postup, jenže v tabulce druhých týmů se nachází na posledním místě.
     
    39
    Ačkoliv jsme zatím gól neviděli, tak na obou stranách je k vidění velké nasazení a bojovnost.
     
    38
    Charis Mavrias to vzal jako správný kapitán na sebe a z pravé strany pokutového území napřáhl pravačkou k přízemní střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány a rukavic brankáře Thomy Strakoši.
     
    37
    Velice rád bych Vám přiblížil nějakou velmi dobrou brankovou příležitost, jenže to nejde, protože ani jeden z týmů se k ní zatím nedostal.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a v Elbasan Areně zatím marně čekáme na úvodní branku.
     
    35
    Řekové v dnešním zápase až na jednu výjimku skvěle brání, to samé ovšem na opačné straně platí v podání Albánie.
     
    34
    Albánie se po delší době vydala po pravém křídle do útoku a do šestnáctky Řecka poslala nebezpečný centr, žádný z domácích fotbalistů se ale do zakončení nedostal a brankář Thoma Strakoša stáhl míč mezi trojicí svých spoluhráčů ze vzduchu.
     
    33
    Dimitris Giannoulis rozehrál na pravé straně standardní situaci a do šestnáctky poslal pěkný centr, po kterém se jeho spoluhráč dostal k hlavičce, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    32
    Nikos Ioannidis si to z pravého křídla namířil směrem do šestnáctky a před pokutovém územím ho zezadu ostrým skluzem poslal k zemi Erjon Hoxhallari.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Hoxhallari (Albánie).
     
    31
    Milot Račica během posledních minut nedostává lidově řečeno ani „čuchnout“ a opět se ocitl na zemi poté, co do něho tělem zajel jeden z hráčů řecké reprezentace.
     
    30
    Obránce Giorgos Mygas byl tím hráčem, který před pár okamžiky ostrým skluzem poslal k zemi agilního Milota Rašicu.
     
    29
    Milot Račica byl tvrdě faulován uprostřed hrací plochy v blízkosti levé postranní čáry, hlavní rozhodčí ale ke žluté kartě nesáhl.
     
    28
    Albánci se během posledních minut dostali pod mírný tlak, zatímco Řekové si dobrou kombinační hrou vytvořili územní převahu.
     
    27
    Efthymis Koulouris vzápětí předvedl u pravého rohového praporku ostrý skluz a znepříjemnil tak rozehrávku Albánie, ta ale vzápětí mohla odkopávat od své brány.
     
    26
    Dimitris Giannoulis rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na vzdálenější levou tyč poslal pěkný centr, po kterém se snažil dostat do zakončení Efthymis Koulouris, jeden z hráčů Albánie ale před ním dokázal míč odhlavičkovat do bezpečí.
     
    25
    Fotbalisté Řecka tak dlouho okupovali pokutové území Albánie, až se dostali na jeho pravé straně k centru, který byl sražen na rohový kop.
     
    24
    Milot Rašica je velmi nebezpečný a od úvodních minut ukazuje svou dobrou technickou vybavenost.
     
    23
    Na opačné straně napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele Milot Rašica, jeho následná střela se ale od zad či hlavy jednoho z jeho spoluhráčů stojícího uprostřed šestnáctky odrazila vysoko do vzduchu a skončila vedle levé tyče.
     
    22
    Anastasios Donis napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Thoma Strakoša.
     
    21
    Přece jen je možné, že se ostré fauly na straně Řeků budou hromadit a společně s nimi i žluté karty, po kterých by mohl být jeden ze svěřenců trenéra Antonise Nikopolidise vyloučen.
     
    20
    Řekové hrají v dnešním zápase hodně tvrdě a nebojí se chodit do osobních soubojů, otázkou je, zda to nebude kontraproduktivní.
     
    19
    Dimitris Giannoulis zatáhl ve středovém kruhu za záchranou brzdu a ostrým skluzem zastavil nebezpečný protiútok Albánie.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Giannoulis (Řecko).
     
    18
    Během dosavadního průběhu zápasu byla udělala pouze jedna žlutá karta, kterou viděl již v osmé minutě Manolis Siopis.
     
    17
    Efthymis Koulouris u postranní čáry tvrdě zajel do Endriho Çekiçiho, hlavní rozhodčí Nicolas Rainville ovšem po ostrém skluzu řeckého reprezentanta ke druhé žluté kartě nesáhl.
     
    16
    Endri Çekiçi po čtvrthodině hry rozehrál první rohový kop Albánie v zápase a do šestnáctky posílal pěkný centr, jenže jednomu z domácích fotbalistů byla vzápětí odpískána ruka.
     
    15
    Albánie se sice po rozehrání standardní situace do zakončení nedostala, na levém křídle ovšem vybojovala rohový kop.
     
    14
    Hra se nyní hodně kouskuje. Rei Manaj si na levém křídle dobře pokryl míč tělem a zezadu ho stáhl k zemi faulující Dimitris Goutas.
     
    13
    Giorgos Mygas byl faulován ve hlavičkovém souboji a Řecko mohlo v blízkosti půlící čáry v klidu rozehrávat.
    12. Endri Çekiçi (ALB) a jeho pěkná táhlá střela zpoza vápna.
     
    12
    Endri Çekiçi si navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé střele, která těsně nad zemí zamířila zhruba metr vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut a v Albánii zatím gól nepadl.
     
    10
    Albánia je směrem vpřed živější a velmi nebezpečný je zatím Milot Rašica, který je velmi dobře technicky vybaveným fotbalistou.
     
    9
    Manolis Siopis fauloval ve středu hrací plochy a za svůj ostřejší zákrok viděl žlutou kartu.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Siopis (Řecko).
     
    8
    Nechybělo mnoho a Řekové se po slibně rozehraném protiútoku mohli ujmout vedení.
    7. Efthymis Koulouris (GRE) se ocitl v první slibné šanci.
     
    7
    Anastasios Donis dokázal kolmou přihrávkou mezi dvěma protihráči v tísni posunout míč na nabíhajícího Efthymise Koulourise, který se ocitl na levé straně šestnáctky v první slibné brankové příležitosti, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    6
    Milot Rašica se uprostřed hrací plochy podruhé v zápase nadechl k velkému sólu, stejně jako to první ale k ohrožení soupeřovi brány nevedlo a Řekové se ubránili.
     
    5
    Albánie rozehrála standardní situaci a do šestnáctky posílala pěkný centr, na vzdálenější pravé tyči ho ale v pohodě stáhl ze vzduchu pozorný brankář Vassilis Barkas.
     
    4
    Erjon Hoxhallari byl v blízkosti rohového praporku faulován Charisem Charisisem a vybojoval pro svůj tým na levém křídle první standardní situaci.
     
    3
    Brankář Thoma Strakoša si v pohodě došel pro míč a ukryl ho ve svém náručí.
     
    2
    Řekové předvedli na levém křídle pěknou akci a po následném centru do šestnáctky se dostal jeden z hostujících hráčů do zakončení, jeho hlavička ale byla nepřesná a navíc postrádala razanci.
     
    1
    Albánia obstarala výkop zápasu, jenže vzápětí přišla o míč a dopředu se mohou vydat fotbalisté Řecka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Strakoša (C) – Lulaj, Rhahmani, Prenga, Hoxhallari – Laci – Latifi, Bare, Rašica, Çekiçi – Manaj. (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Teqja, Vojvoda, Broja, Gjini, Fili, Gavazaj, Durmišaj. Trenér: Redi Jupi (ALB).

    Řecko: Barkas – Mygas, Risvanis, Goutas, Giannoulis – Siopis, Charisis – Mavrias (C), Ioannidis, Donis – Koulouris. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Choutesiotis, Tzanetopoulos, Grontis, Masouras, Vouros, Tsimikas, Vergos. Trenér: Antonis Nikopolidis (GRE).

    Rozhodčí: Nicolas Rainville. Asistenti: Laurent Stien, Frédéric Haquette. Čtvrtý rozhodčí: Stephane Jochem (všichni FRA).
     
    Řecko:

    Zatímco Albánie v posledním zápase uspěla, Řekové prohráli těsně 2:1 v Maďarsku. Trenér Antonis Nikopolidis sáhl k několika změnám. Místo Stefanose Kapina začne v bráně Vassilis Barkas. Praxitelis Vouros a Giorgos Masouras dnes usednou na lavičku a místo nich začnou v základu Charis Charisis a Dimitris Goutas.
     
    Albánie:

    Albánie v posledním kvalifikačním zápase zvítězila v domácím prostředí 2:0 nad Lichtenštejnskem a před zápasem proti Řecku udělala v sestavě dvě změny. Místo Mergima Vejvody začne v defenzivní řadě Amir Rhahmani, zatímco v útoku místo Fiorina Durmišaje nastoupí Rei Manaj. Rhahmani a Manaj byli v posledním zápase mimo hru a dnes se vrací zpět do sestavy.
     
    Ačkoliv by se mohlo zdát, že Řecko je na tom během kvalifikace na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku lépe, opak je pravdou. Albánii patří ve skupině 4 druhé místo za suverénním Portugalskem, zatímco Řekové jsou z šesti týmů předposlední. Zápasem mezi Albánií a Řeckem Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Branky:

    Karty:   31. Hoxhallari (ALB) – 8. Siopis (GRE), 18. Giannoulis (GRE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.
    Albánie: Strakoša (C) – Lulaj, Rhahmani, Prenga, Hoxhallari – Laci (75. Broja) – Latifi (75. Gavazaj), Bare, Rašica, Çekiçi – Manaj. (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Teqja, Vojvoda, Gjini, Fili, Durmišaj. Trenér: Redi Jupi (ALB).

    Řecko: Barkas – Mygas, Risvanis, Goutas, Giannoulis – Siopis (72. Tzanetopoulos), Charisis – Mavrias (C), Ioannidis (64. Masouras), Donis – Koulouris (83. Vergos). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Choutesiotis, Grontis, Vouros, Tsimikas. Trenér: Antonis Nikopolidis (GRE).

    Rozhodčí: Nicolas Rainville. Asistenti: Laurent Stien, Frédéric Haquette. Čtvrtý rozhodčí: Stephane Jochem (všichni FRA)
    bahis siteleri