Česko – Japonsko 3:2 (3:2 po s.n.) | USA – Rusko 8:0 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 2:1 (1:0 po s.n.)
Kanada – Finsko 6:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Finsko
Pátek 01.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z naší strany už je to protentokrát vše, příště na počtenou! (06:56:59)
     
    Kanaďanky tak postupují přímo do semifinále, zatímco finské hokejistky budou zítra bojovat ve čtvrtfinále proti českému týmu! Svěřenkyně Jiřího Vozáka si vybojovaly historický postup díky výhře nad Japonskem po nájezdech a zaváhání Švýcarek v duelu se Švédskem.
     
    Máme dobojováno, skupinová fáze je za námi! Kanaďanky i Finky ve třetí třetině šetřily své opory a k vidění už nebyl kdovíjaký hokej. V samotném závěru ještě Jennifer Wakefieldová upravila na konečných 6:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Hra je opět přerušena, důvodem je hra vysokou holí.
     
    59:05
    Už se nám rozběhla poslední minuta zápasu, zdá se, že je hotovo!
    58:18 Jennifer WAKEFIELDOVÁ - 6:1
     
    58:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ani náhradnice Keisalaová čisté konto neudrží, Kanaďanky se prosazují pošesté! JENNIFER WAKEFIELDOVÁ si najela na levý kruh, odkud vypálila a její rána se o tyčku odrazila do sítě! Asistence: Rebecca Johnstonová, Tara Watchornová.
     
    58:00
    V samotném závěru budeme svědky další kanadské přesilovky, na dvě minuty za hrubost půjde pykat Tanja Niskanenová (FIN).
     
    57:04
    Po akci Sanni Hakalaové puk neposedně prosvištěl před kanadským brankovištěm, Emerance Maschmeyerová však nakonec mohla zůstat v klidu.
     
    56:08
    Meaghan Mikkelsonová se vrací pro puk do vlastního pásma, to ale Kanaďankám nemusí vadit. Postup mezi nejlepší čtyřku totiž mají jistý!
     
    55:16
    Laura Fortinová zkusila štěstí od modré, ale strážkyně finské svatyně měla dobrý výhled a bez problémů vykopla puk do bezpečí.
     
    54:43
    Rozehrávka seveřanek skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak přestěhuje zpět před Anni Keisalaovou.
     
    54:28
    Tara Watchornová to zkusila od modré, její pokus byl ale nakonec zblokkován, a tak může Keisalaová zůstat v klidu.
     
    53:41
    Pořádně štiplavou ránu vyslala z čepele své hokejky Meghan Agostaová, Keisalaová si ale nadvakrát poradila a Finky se poté osvobodily.
     
    52:49
    Larocqueová s Lacquetteovou rozehrály hodně profesorsky, Kanaďankám to ale nakonec prošlo.
     
    51:58
    Hakalaová už je zpět na ledě, hráčky v bílých dresech toto oslabení bez problémů přečkaly a už jsou v plném počtu. Tato přesilovka Kanaďankám vůbec nevyšla.
     
    51:25
    Až nyní se hráčky v červených dresech dostaly ke střele, pokus Jennifer Wakefieldové ale postrádal gólové parametry a navíc byl zblokován.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 2. Poulinová (Agostaová, Spoonerová), 29. Johnstonová (Fortinová, Wakefieldová), 34. Jennerová (Wakefieldová, Johnstonová), 35. Saulnierová (Turnbullová), 37. Wakefieldová, 59. Wakefieldová (Johnstonová, Watchornová) – 29. Nieminenová (Väliläová)


    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Fortinová, Krzyzaniaková, Watchornová, Mikkelsonová "A", Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Jennerová, Wakefieldová – Clarková, Turnbullová, Saulnierová – Agostaová "A", Poulinová, Spoonerová – Bramová, Davisová, Wickenheiserová.
    Finsko: Räisänenová (41. Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalusuová, Viitasuová, Tulusová – Karvinenová "A", Väliläová "C", Nieminenová – Hakalaová, Niskanenová, Hoviová – Kärnäová, Säkkinenová, Saariová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jerilyn Glennová (USA) – Michaela Frattarelliová (USA), Charlotte Girardová (FRA)
    bahis siteleri