Stavanger – Nitra 2:1 (kon.) | HV71 – Sheffield 5:3 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Mannheim – Lugano 2:3 (kon.) | Linz – Bern 1:3 (kon.) | Vienna Capitals – Skellefteå 3:2 (po pr.)
Växjö – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
HK Nitra
Čtvrtek 18.08.2016, 19:00 • DNB Arena, Stavanger • Hokejová Liga mistrů • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný večer u sledování textového přenosu z hokejové Ligy mistrů! Na programu máme utkání, které jistě bude zajímat fanoušky Plzně. Jejich skupinoví soupeři Stavanger Oilers a HK Nitra totiž poměří síly ve vzájemném souboji.
     
    Stavanger Oilers
    Norský celek, který byl založen v listopadu roku 2000, je v posledních letech nejúspěšnějším týmem v domácí soutěži. Prvního titulu se dočkal v roce 2010, o rok později ale obhájit nedokázal. Ve Stavangeru si to ale vynahradili víc než dost. Další mistrovské tituly totiž získali v letech 2012, 2013, 2014, 2015 a 2016, tedy v pěti posledních sezonách. A aby toho nebylo málo, tak klub ještě v sezoně 2013/2014 vyhrál sedmnáctý ročník Kontinentálního poháru IIHF, když ve finálové skupině s ukrajinským Donbassem, italským Asiagem a francouzským Rouenem získal sedm bodů.

    Ligu mistrů berou v Norsku velice vážně. Klub kvalifikování do této soutěže považuje za obrovský úspěch, který může pomoci k jeho růstu. „Je pro nás velmi důležité, abychom Ligu mistrů hráli,“ potvrdil generální manažer Pål Haukali Higson. „Můžeme se díky tomu utkat s nejlepšími týmy v Evropě a ověřit si, jak na tom jsme a co máme dělat pro zlepšení. Je to pro nás velkou inspirací, baví to i fanoušky,“ prozradil.

    Hokejové Ligy mistrů se Stavanger účastnil již dvakrát, letos tomu tedy bude potřetí. V sezoně 2014/2015 se ve skupinové fázi utkal se švýcarským Bernem, finskou Tapparou a také Oceláři z Třince. Nakonec ve skupině E obsadil druhé místo se ziskem 11 bodů, na postup do play-off to ale nestačilo. Oilers mimo jiné také porazili Třinec na jeho ledě 5:4.

    O rok později, tedy vloni, se norský šampion znovu potkal ve skupině s Třincem. Třetím týmem do party byla finská KalPa Kuopio, která nakonec jako jediná nepostoupila. Stavanger skupinu L vyhrál se ziskem sedmi bodů, Třinec, který jich získal šest, byl druhý. V play-off ovšem Oilers rychle skončili, v prvním vyřazovacím kole nestačili na německý Eisbären Berlín, kterému podlehli po dvojzápase 0:3 a 3:3.
    Včera si na sociálních sítích Stavangeru připomněli, že zbývá už jen jeden den!

     
    HK Nitra
    Slovenský celek vznikl již v roce 1926, tehdy jako AK Nitra. Na lepší časy ale Nitranští čekali velice dlouho. Klub několik let působil ve druhé nejvyšší soutěži, kterou sice dokázal několikrát vyhrát, ale mezi elitu se Nitra napevno probojovala až v sezoně 2002/2003. Od té doby je však na Slovensku jedním z nejlepších mužstev.

    Slovenští borci patří v posledních letech k absolutní špičce tamní soutěže. V sezoně 2005/2006 poprvé ve své historii dokázali ovládnout základní část, na titul však nedosáhli a museli se spokojit s konečnou třetí pozicí. Druhou a třetí bronzovou placku získali Nitranští v sezoně 2012/13, respektive 2014/15.

    Ještě lepšího výsledku, byť to stále nebyl úplný vrchol, dosáhl tým z Nitry v sezoně 2013/14, kdy se dokázal probojovat až do finále, ani v něm však vytoužený úspěch nevyšel, hokejisté se museli spokojit se stříbrem. Až v poslední odehrané sezoně se soupeř Plzně v CHL dočkal! Svěřenci českého kouče Antonína Stavjani dokázali ve finálové sérii přehrát Bánskou Bystrici 4:2 na zápasy, čímž odšpuntovali zlatou radost. Od roku 2005 tedy mužstvo z Nitry získalo jedny zlaté medaile, jedno stříbro a tři bronzy.

    Nitra bere účast v CHL rovněž velice vážně. Už se ji účastnila jednou, ve čtyřech odehraných zápasech ve skupině se švédskou Skellefteou a Libercem ale získali jen jediný bod. Od Tygrů navíc utrpěla debakl 0:9!
     
    DNB Arena
    Pokud si do Stavangeru chystáte na udělat výlet, litovat nebudete. Podíváte se totiž do moderní haly, která byla otevřena teprve 1. října 2012. Celkem se do ní vejde při hokejových zápasech 4250 diváků, během konání koncertů dokonce 5500. Nechybí samozřejmě ani restaurace a VIP boxy. Hřiště je úzké po vzoru severoamerické NHL.

    V roce 2013 se zde uskutečnilo MS žen Divize 1, kde ale domácí Norky skončily předposlední se ziskem pěti bodů v pěti utkáních. Skupinu A vyhrály Japonky. Koncertů se zde mnoho nekonalo, ale v poslední době sem zavítala například americká rocková skupina Toto, hudební skupina Backstreet Boys či třeba i světoznámí Deep Purple.

    Pěšky se na stadion z vlakového nádraží dostanete za necelých 40 minut, autobusové nádraží je prakticky na stejném místě jako ta vlakové. Poté se však dá do arény dopravit pomocí MHD, nicméně počítejte, že si hodně připlatíte. Cesta ze stanice Stavanger hpl. 32 do stanice Stavanger turnhall se dá absolvovat busem zhruba za šest minut, ale vyjít by vás mohla až na 100 korun českých.
    Tým se již seznámil s ledem a prostředí ve Stavangeru. Následuje oběd a odpolední predzápasový odpočinek
     
    Úvodní sestavy:

    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Kunes, Solberg (A), Svem (A), Humphries, Rokseth, Macaulay, Mostue, Bjørnevoll – Kristiansen, Soares, Salsten – Søberg, Forsberg (C), Hoff – Kissel, van Guilder, Dahl-Andersen – Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus.

    HK Nitra: Valent (Foltán) – Ordzovenský, Versteeg, Mezei (C), Rais, Kuzma, König – Slovák (A), Laliberté, Blackwater – Kutálek, Ručkay, Krištof – Paukovček, Štefanka (A), Macík – Chalupa, Bene, Piačka – Pupák, Bajtek.

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Solem – Pettersen, Braten (všichni NOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    První střelecký pokus na branku zaznamenal domácí celek. Spencer Humphries dobře prověřil Michala Valenta, který si poradil.
     
    01:55
    Dahl-Andersen se dostal do zajímavé příležitosti, opět si ale dobře počínal hostující gólman.
     
    02:20
    Domácí celek se dostal do přečíslení dva na jednoho. Zakončení se ujal Eirik Salsten, jenomže mířil pouze do gólmana Nitry.
     
    02:58
    Olejáři pokračují v aktivním vstupu do utkání a svého soupeře stále svírají. Obránci Nitry mají více práce, než je zdrávo.
     
    03:27
    Nyní se slovenský mistr vydal do protiútoku, který střelou z pravého křídla zakončoval David Laliberté. Henrik Holm si ovšem počínal dobře a jeho zakončení zneškodnil.
     
    03:54
    Další nadějný pokus hokejistů Stavangeru. Od modré střílel Bjørnevoll, o dorážku se poté snažil Dan Kissel, ale obránci mu dokázali zabránit.
     
    04:25
    Po nahození Tibora Kutálka z levého křídla bez problémů vyrazil puk Henrik Holm. Rozehrávky zpoza brány se ujímají norští hráči.
     
    05:01
    Domácí se při další snaze o založení útočné akce provinili ofsajdem, hra je tedy přerušena a bude se vhazovat před útočným pásmem Oilers.
     
    05:16
    Stavanger právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku zápasu, norský šampion jde po zásluze do vedení 1:0! Po dalším zámku v útočném pásmu dokázal střelou z mezikruží Michala Valenta překonat SVEIN PETTER FALK-LARSSEN. Oilers otevřeli skóre utkání. Asistence: Tim Kunes.
    05:16 Svein Petter FALK-LARSSEN - 1:0
     
    05:34
    Nitra právě vstřelila branku!
    Slovenský tým však našel bleskovou odpověď a okamžitě vyrovnává! Střela Versteega z pravé strany se sice ještě neujala, kotouč se ale odrazil od zadního mantinelu před bránu, kde stál pohotový JUDD BLACKWATER. No a kanadský forvard již neměl s dorážkou potíže, je to 1:1! Asistence: Mitch Versteeg a Marek Slovák.
    05:34 Judd BLACKWATER - 1:1
     
    06:18
    Po komerční přestávce uvidíme první přesilovou hru. Tommy Kristiansen (STV) dostává dvě trestné minuty za hrubost.
     
    06:35
    Hokejisté Stavangeru hned v úvodu početní nevýhody vyhodili kotouč k brance Michala Valenta, kde ho nyní aktivním napadáním drží i nadále.
     
    07:09
    Zatím se Nitře přesilová hra vůbec nedaří, o další výhoz kotouče se postaral Peter Lorentzen.
     
    07:36
    Tak tohle byla jedovatá rána Matúše Raise! Slovenský obránce tvrdě vystřelil od modré čáry, jeho pokus byl ovšem ztečován do ochranné sítě.
     
    07:55
    A další dobrý výhoz domácích borců. Ti se zatím brání skutečně výborně, Nitra má potíže se zakládáním akcí.
     
    08:18
    Domácí v plném počtu.
     
    08:41
    Ke střele z otočky se v mezikruží dostal Mark van Guilder. Při zakončení ale zapomněl na přesnost, Michal Valent byl tedy bez práce.
     
    08:49
    Velkou chybu obránce Scotta Macaulaye mohl potrestat Lukáš Paukovček, který zachytil jeho rozehrávku a šel do brejku. Naštěstí pro domácí celek si nezpracoval puk zrovna ideálně, tudíž Holm dokázal zasáhnout bez problémů!
     
    09:24
    Tentokráte v obraně lehce zaváhal hostující tým. Nebylo to ale nic vážného, neboť Michal Valent měl příležitost bleskurychle přikrýt kotouč pod lapačku.
     
    10:02
    Z pravého křídla se před branku snažil přihrát Tommy Kristiansen. Najížděl si tam totiž Josh Soares, jeden z nejlepších hráčů Stavangeru, ale k zakončení už se probojovat nedokázal.
     
    10:44
    Po levé straně se do útočného pásma vřítil Blackwater, jeho střela ale zamířila pouze do boční strany sítě.
     
    11:02
    Fanoušci slovenského celku, kterých do Norska dorazilo hned několik desítek, nyní výrazně ožili, když jejich oblíbený celek měl kratší útočný tlak. V branku ho však nepřetavil, nadějný střela Slováka z mezikruží byla zblokována.
     
    11:30
    Výhoz Michala Krištofa doputoval na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravé straně brankáře Valenta.
     
    12:05
    Ve středním pásmu se k puku probojoval Henrich Ručkay, který se pokusil vytvořit šanci pro Nitru. To se na první pokus nepovedlo, poté však alespoň dokázal nahodit hrací předmět do útočného pásma, kde o něj nyní bojují jeho spoluhráči.
     
    12:51
    Domácí celek si po delší době vytvořil příležitost. Nahození Tima Kunese se ale neujalo, jelikož nikdo z dorážejících hráčů nebyl dostatečně aktivní.
     
    13:33
    Do rychlého protiútoku se vydal Peter Lorentzen. Svoji akci zakončoval střelou zápěstím, Valent byl ale pozorný.
     
    14:13
    Stavanger po neúspěšném bojování v útočném pásmu získal kotouč zpět do své moci a založil další akci. Tu zakončoval střelou zprava Scott Macaulay, brankáře Valenta na hruškách ale nenachytal. Pohodový zákrok pro ex-boleslavského gólmana.
     
    14:37
    Protiútok nitranského mužstva chtěl rychlým odpalem touše z obranného pásma založit Radoslav Macík, ale nepodařilo se to, jelikož obránci Stavangeru byli pozorní.
     
    14:58
    Po akci Davida Lalibertého, jenž působil velice sebevědomě, dokázal zastavit kotouč Henrik Holm. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    15:20
    První přesilová hra čeká norský celek. Hákováním před brankou Michala Valenta se provinil Tibor Kutálek (NIT).
     
    15:34
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a Oilers podruhé v utkání vedou! Kapitán KRISTIAN FORSBERG, nosící dres Cramo Top Scorer, obdržel parádní pas od Dana Kissela před branku, kde zůstal zcela nepokrytý. Tato chyba obrany slovenského celku byla potrestána a Stavanger upravuje stav zápasu na 2:1! Asistence: Dan Kissel a Christian Dahl-Andersen.
    15:34 Kristian FORSBERG - 2:1
     
    16:07
    Od modré jedovatou střelou vyprášil betony Henrika Holma obránce Mitch Versteeg. Domácí gólman ale na střelu viděl, takže velké problémy s tímto zásahem neměl.
     
    16:43
    Zakázené uvolnění Stavangeru Oilers, vhazovat se bude znovu před Holmem.
     
    16:59
    Nyní uvidíme buly na druhé straně. Před aktivně napadajícím Peterem Lorentzenem totiž gólman Valent pro jistotu pokryl kotouč pod lapačkou.
     
    17:46
    Svěřenci kouče Andreje Kmeče rozvíjeli kombinační hru v útočném pásmu. Po řadě přihrávek se ke střele dostal Peter König, bránící hokejisté ji ale zblokovali.
     
    18:17
    Rychlý útočný výpad domácích hokejistů se v třetí trefu Oilers snažil přetavit Dan Kissel. Střela amerického útočníka ale nebyla přesná.
     
    18:56
    A nyní se Eirik Salsten dostal do ofsajdového postavení, takže v akci již pokračovat nemohl.
     
    19:20
    Olejáři dostali puk do útočného pásma a bojovali o něj za brankou Michala Valenta u mantinelu. Tam byl hrací předmět ale přidržován tak dlouho, až sudí přerušili hru a nařídili buly po levici hostujícího strážce svatyně.
     
    19:30
    Před branku si do zajímavé pozice sjížděl z pozice obránce Scott Macaulay. Chyběla opravdu centimetry k tomu, aby obdržel pas a měl velkou šanci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    První část zápasu je za námi. Viděli jsme poměrně atraktivní hokej se třemi brankami.

    V šesté minutě zúročil dobrou aktivitu domácích gólem na 1:0 Svein Petter Falk-Larssen, Nitra ale o 18 sekund později našla odpověď v podobě gólu Judda Blackwatera. Na aktuálních 2:1 upravoval v 16. minutě Kristian Forsberg, který v přesilovce zužitkoval parádní pas od Dana Kissela.

    Střely: 12:14
     
    Hráči již nastupují na hrací plochu DNB Areny ve Stavangeru! Druhá třetina je za rohem, doufejme, že uvidíme podobně atraktivní podívanou jako dosud.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky ovládl David Laliberté z Nitry.
     
    20:06
    Slovenský tým se však hned při snaze o úvodní akci v této části zápasu provinil zakázaným uvolněním.
     
    20:25
    No a tenhle icing je mohl mrzet ještě více! Před branku si totiž parádně najel Tommy Kristiansen, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti ale bylo nepřesné.
     
    20:57
    Další zakázané uvolnění Nitry, která zatím nezažívá dobrý vstup do druhé třetiny. Vhazuje se po pravé straně Michala Valenta.
     
    21:00
    Ihned po buly od modré čáry nahodil puk Spencer Humphries, bývalý zadák pražského Lva a Litoměřic. Michal Valent ho ale dokázal bez potíží lapit.
     
    21:16
    Zatím je to festival zakázaných uvolnění, jedním se momentálně provinilo domácí mužstvo.
     
    21:42
    Do dobré šance se mohl dostat domácí útočník Magnus Hoff, těsně před zpracováním puku ve středním pásmu ale podklouzl, a tak z toho nebylo nic.
     
    21:59
    Henrich Ručkay se po střele z levé strany snažil dostat k dorážce před odkrytou brankou, jenomže jeho spoluhráč Tibor Kutálek mu tuto obrovskou šanci sebral. Velká smůla pro Nitru!
     
    22:35
    Daniel Rokseth zkusil své střelecké štěstí pokusem zápěstím. Na ten byl ale Valent připraven, brankář Nitry si tak připisuje další pohodový zákrok.
     
    22:52
    Svatyně Henrika Holma vypadla ze svého postavení při akci Mateje Beneho. Vhazovat by se mělo v útočném pásmu Nitry, jelikož slovenský tým měl akci a na posunutí branky se nijak nepodílel.
     
    23:05
    Domácí obrana si moc nehlídala Filipa Bajtka na pravé straně. Díky tomu se tento třinecký odchovanec dostal ke střele, kterou ovšem Henrik Holm zlikvidoval.
     
    23:44
    Do kombinace v útočném pásmu se pustili domácí hokejisté, nikdo z nich se ale moc neměl ke střele. A podle toho to také dopadlo.
     
    24:17
    Tvrdou ránu od modré vyslal z voleje Matúš Rais. Chyběla tomu ale přesnost, navíc byla i zblokována, takže nebezpečí pro domácího gólmana neznamenala.
     
    25:17
    Hra je poměrně vyrovnaná, oba celky jsou při zakládání útočných akcí velice opatrné. Nyní se o jednu snažila Nitra, jenomže zkušený Juraj Štefanka se dostal do ofsajdu.
     
    25:49
    Od modré posílal přízemní střelu Sander Bjørnevoll. Michal Valent byl pozorný a kotouč vyrazil svým betonem, za což mu fanoušci hostí okamžitě děkují.
     
    26:18
    Mezi kruhy si velice rychle sjel Tibor Kutálek, jenomže jeho střelu bez potíží chytil Holm. Následuje komerční přestávka.
     
    27:00
    Dobrou střelu od modré čáry zaznamenal Peter Ordzovenský, na gólmana Henrika Holma si ale nepřišel. Ten následně podržel kotouč a hru přerušil.
     
    27:14
    Stavanger se pustil do zajímavé šance, jelikož se mu naskytlo přečíslení tři na dva. K zakončení se odhodlal Dan Kissel, branku Michala Valenta ale z nadějné pozice minul!
     
    27:48
    Domácí mužstvo je o něco aktivnější a v útočném pásmu i nebezpečnější. To se znovu snažilo prokázat při kombinaci okolo Valentovy brány, ke střele už ale nedošlo.
     
    28:17
    Domácí si zahrají další přesilovou hru. Podražením se totiž provinil Henrich Ručkay (NIT).
     
    28:20
    Okamžitě po vhazování nahazoval před bránu Spencer Humphries. Valent podržel kotouč, ačkoliv šel zřejmě vedle brány.
     
    28:27
    Ve vlastním oslabení se do akce pustil Edmund Piačka, na gólmana Holma ale vyzrát nedokázal. Nutno uznat, že situaci kvůli tlaku protihráčů neměl zrovna nejjednodušší.
     
    29:21
    Před branku se snažil puk poslat Tommy Kristiansen, ale jeho spoluhráči na to nebyli připraveni. Přesto Oilers zůstávají v útočném pásmu.
     
    29:56
    Tim Kunes si vyměňoval puk s Dahl-Andersenem, který nakonec celou akci zhatil nepřesnou přihrávkou. Nitra vyhazuje.
     
    30:17
    Hosté v plném počtu.
     
    30:45
    Domácí hráči se ještě nějakou dobu zdrželi v útočném pásmu. Vše po odražení puku zakončoval střelou Peter Lorentzen, kvůli teči jednoho z bránících hokejistů však puk zamířil do ochranné sítě.
     
    31:00
    Z pravé strany si blíže Valentovy brance sjel obránce Daniel Rokseth. Této pozice využil k zakončení, na nějž byl gólman hostujícího týmu připravený.
     
    31:29
    Po několika přihrávkách od modré čáry střílel zápěstím hostující kapitán Branislav Mezei, kotouč šel ale vysoko nad bránu.
     
    31:49
    Nitranští po delší době prokázali útočnou aktivitu, několik sekund byli v útočném pásmu a motali se okolo branky Henrika Holma. Ohrozit ji ovšem nedovedli.
     
    32:30
    Po dobré střele Davida Lalibertého se k održenému puku snažil probojovat Lukáš Paukovček s Matejem Benem, ani jeden si ho ale nedokázal ideálně zpracovat! Velká škoda pro hráče v bílém.
     
    33:10
    Stavanger se dostal pod tlak a raději vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    34:01
    Hráči Nitry už byli poměrně dlouho na ledě a potřebovali vystřídat. Zvolili tedy výhoz kotouče k brankáři Holmovi, aby z toho nebyl ani icing.
     
    34:10
    Na ten ovšem nyní zahrál domácí tým, v jehož obranném pásmu se tak bude vhazovat.
     
    34:27
    Neuvěřitelný kiks obrany norského šampiona chtěl v gól proměnit David Laliberté, jenomže ke střele se tento kanadský útočník vůbec nedostal.
     
    34:30
    Po poklidném zákroku Michala Valenta následuje komerční přestávka.
     
    34:58
    Stavanger se snažil do další akce pustit po levém křídle. Vůbec s ničím neotálel, což možná nakonec způsobilo to, že se jednalo o ofsajd.
     
    35:28
    Fanoušci Nitry jsou na stadionu hodně slyšet a skáčou při pokřiku „Pojďme Nitra!“. Zatím se starají o velmi pěknou atmosféru v DNB Areně.
     
    36:15
    Jejich oblíbencům se však nepodařilo založit útočnou akci, dostali se totiž do ofsajdového postavení. Vhazování následuje v obranném pásmu Nitry.
     
    36:58
    Po nepřesné kombinaci Olejářů v útočném pásmu mířil do protiútoku Judd Blackwater. Než ale dojel ke kotouči, tak mu hrací předmět odjel již za branku Holma, kde se těžce něco vymýšlelo.
     
    37:12
    Ze středového kruhu nahodil kotouč Henrik Medhus, brankář Valent ho pro jistotu podržel, aby přerušil hru.
     
    38:02
    Mark van Guilder obdržel dobrou přihrávku do mezikruží a nebezpečně vypálil, branku Michala Valenta však těsně přestřelil!
     
    38:34
    O další střelu se snažil Scott Macaulay, statečně bránící hokejisté Nitry ji ale zblokovali a následně Radoslav Macík dostal puk na icing.
     
    39:02
    Velmi dobré přihrávky si rozdávali Oilers především na levé straně útočného pásma. Ke střelám se však hned dvakrát dostal Josh Soares ve středu, ale ani jednou nemířil dobře.
     
    39:59
    Jednu vteřinu před koncem základní hrací doby tu ještě máme zakázané uvolnění hráčů Nitry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:45.
     
    Druhá třetina skončila, branku jsme v ní bohužel neviděli. Pár šancí bylo k vidění na obou stranách, ani jedna však zužitkována nebyla. Stavanger Oilers tedy nadále nad slovenskou Nitrou vedou 2:1, uvidíme, jestli něco změní třetí část utkání.

    Střely: 24:24 (12:14, 12:10)
     
    Třetí třetina se blíží, což značí příchod hráčů na ledovou plochu! Již brzy budeme pokračovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetinu vyhraným vhazováním zahájili hokejisté domácí celku, Josh Soares navíc buly vyhrál čistým způsobem.
     
    40:09
    Poměrně úsměvná situace. Ve druhé třetině vyhrála v úvodu buly Nitra a hned zahrála na zakázané uvolnění, nyní se to zase povedlo Oilers.
     
    40:28
    Icingem se nyní provinil hostující tým. Znovu tedy začínáme třetinu nepřesnými rozehrávkami.
     
    41:02
    Naprosto totožný začátek třetiny. Máme tu další zakázané uvolnění, kterého se dopustili Nitranští.
     
    41:11
    Do dobré individuální akce se pustil Judd Blackwater. Ačkoliv měl problémy se zpracováváním kotouče, nakone vypálil těsně vedle brány. K dorážce se ještě probojoval Ručkay, ale Holm bez potíží zasáhl.
     
    42:09
    Úvod třetí třetiny je vskutku takový rozháraný, moc toho zatím nevidíme – tedy kromě přerušení. Jedno přišlo nyní, když byl pas Solberga zblokován hráči na střídačce.
     
    43:04
    Olejáři se probojovali do útočného pásma, kde po pár přihrávkách z levé strany zakončoval Soares. Během toho se ale faulem provinil Samuel Chalupa (NIT) – dvě minuty za sekání.
     
    44:05
    Po pasu od Dahl-Andersena zakončoval z blízkosti Dan Kissel, za pozorného Michala Valenta ale kotouč neprotlačil.
     
    44:17
    Dobrá rána vyletěla z hole Humphriese, Valent znovu zasahuje. Bude se ale zřejmě znovu vylučovat na hostující straně!
     
    44:17
    Matúš Rais (NIT) za faul na zakončujícího Dana Kissela dostává dvě minuty za vysokou hůl. Stavanger bude hrát proti třem!
     
    45:04
    Nitra už je ve čtyřech, hokejistům Stavangeru kombinace nevychází vůbec dle představ.
     
    45:11
    Zprava nyní z voleje střílel Josh Soares, jenomže ani jeho třetí střelecký pokus úspěšný nebyl – Michal Valent se včas přesunul.
     
    45:36
    Christian Dahl-Andersen zkusil zápěstím mířit do horního růžku. Úplně mu to však nesedlo, tudíž Valent dokázal touš vyrazit do bezpečí.
     
    46:01
    Slovenský mistr se osvobodil výhozem a zdá se, že se ubrání i tomuto oslabení. Odvedl skvělou práci.
     
    46:17
    Hosté v plném počtu.
     
    46:56
    Hokejisté Nitry už se tak mohli pustit do útočení. Po střele Marka Slováka z levé strany vybojovali buly v útočném pásmu, které uvidíme po komerční pauze.
     
    47:42
    Na modré čáře se do puku opřel velice aktivní zadák Scott Macaulay. Valent byl ale bez práce, jeho spoluhráči ránu zblokovali.
     
    48:20
    Spencer Humphries vybízel svým nahozením spoluhráče k teči, ani jeden ale kotouč zasáhnout nedokázal.
     
    48:45
    Kapitán Nitry Branislav Mezei chtěl ofenzivu svého mužstva podpořit akcí po levé straně, zavinil však ofsajd. Nic z toho tedy nebylo.
     
    49:42
    Na ledové ploše zůstal v bolestech ležet Henrich Ručkay, sudí tedy pro jistotu přerušili hru. Doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    49:42
    Ručkayovi teče krev z nosu a Nitra pochopitelně požaduje pro norský tým nějaké vyloučení. Rozhodčí se odebrali k poradě s trenéry obou celků.
     
    50:16
    Hra pokračuje a Nitra se, zcela pochopitelně, snaží být aktivnějším týmem. Stavanger ale zodpovědně brání a soupeři toho moc nedovoluje.
     
    51:10
    Domácí celek spoléhá na protiútoky, do jednoho se pustil nyní. O zakončení se postaral Soares, branku Michala Valenta ale minul.
     
    51:52
    Fanoušci Stavangeru se hodně rozčilovali poté, co byl obránce Sander Bjørnevoll podražen jedním z hokejistů Nitry. Rozhodčí ale nechávají hru plynout dál.
     
    52:20
    Nadějná kombinace slovenského týmu! O střelu z levého křídla se postaral Tibor Kutálek, jenomže v hostujícím sektoru to pouze zahučelo. Kutálek totiž svatyni Henrika Holma o píď minul.
     
    53:07
    Po ofsajdu hostujícího celku tu máme komerční přestávku, poslední v dnešním utkání.
     
    53:19
    Jak během komerční přestávky velel nitranský kouč Kmeč – slovenský celek již nemá nač čekat! Do útočných akcí se snaží pouštět v každém případě velice rychle, recept na obranu Stavangeru ale hledá těžko.
     
    54:19
    Tohle je dobrá šance pro slovenský tým. Christian Dahl-Andersen (STV) totiž fauloval Marka Slováka a dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    55:00
    Nitra se držela v útočném pásmu, ovšem ne a ne se dostat ke střele. Navíc nyní o přesilovou hru přichází, Mitch Versteeg (NIT) totiž držel protihráče, který se snažil vyrazit do protiútoku v oslabení.
     
    55:13
    Na pravé straně čekal na přihrávku Josh Soares, hosté ale měli velké štěstí, že se k němu nedostala. Obrana odvedla dobrou práci.
     
    55:51
    A mohlo být hotovo! Před brankou se v obrovské šanci zničehonic zjevil Peter Lorentzen, a to zcela osamocený. K velkému štěstí hokejistů Nitry ale zamířil do tyče Valentovy brány!
     
    56:11
    Slovenský tým vybojoval buly v útočném pásmu. Podaří se mu ho přetavit v něco víc?
     
    56:19
    Domácí v plném počtu.
     
    56:52
    Dobrou práci napadáním nyní odvedl Radoslav Macík, který vybojoval puk v útočném pásmu pro svůj tým.
     
    57:00
    Hosté v plném počtu.
     
    57:10
    Nitra však z inkriminované situace nic nevytěžila a znovu se musí sousředit na bránění, Oilers totiž vyrazili do útočné akce.
     
    57:38
    Pozorný zákrok Michala Valenta! Puk na modrou čáru dostal Tim Kunes, jehož střelu zápěstím ale brankář Nitry lapil do své lapačky, dobrá práce.
     
    58:01
    V mezikruží se ke střele probojoval Mark van Guilder, ale Valent znovu zakročil a drží naděje slovenského týmu!
     
    58:42
    Od modré tvrdě pálil Peter Ordzovenský, jeho ránu však obránci zblokovali do ochranné sítě nad klec Henrika Holma.
     
    58:42
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:42
    Michal Valent míří na střídačku, hosté zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    58:53
    Nyní se ale Valent do branky musel vrátit, jelikož Stavanger vyhrál buly a je v útočném pásmu. To se Nitře vůbec nehodí.
     
    59:28
    Nitře se vůbec nedaří vyrazit do útoku, domácí brání vskutku na výbornou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Norský Stavanger Oilers porazil Nitru na svém ledě 2:1, když všechny góly padly hned v úvodní třetině.

    Do vedení šli domácí po brance Sveina Pettera Falk-Larssena, o 18 sekund později ale na 1:1 srovnal Judd Blackwater. Vítěznou branku datujeme do 16. minuty, postaral se o ni Kristian Forsberg. Kapitán domácích zakončoval parádní přesilovkovou kombinaci.

    Zbytek zápasu byl poměrně vyrovnaný, Oilers ale výborně bránili, díky čemuž dokráčeli pro první tři body ve skupině, kde třetím týmem je bronzový celek z poslední české extraligové sezony – HC Škoda Plzeň.

    Nejlepší hráči: Henrik Holm – Judd Blackwater

    Střely: 40:30 (12:14, 12:10, 16:6)
     
    Ode mě to bude z tohoto zápasu vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (21:23:15)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 6. Falk-Larssen (Kunes), 16. Forsberg (Kissel, Dahl-Andersen) – 6. Blackwater (Versteeg, Slovák)


    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Kunes, Solberg (A), Svem (A), Humphries, Rokseth, Macaulay, Mostue, Bjørnevoll – Kristiansen, Soares, Salsten – Søberg, Forsberg (C), Hoff – Kissel, van Guilder, Dahl-Andersen – Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus. Trenér: Pål Kristian Guldbrandsen.
    HK Nitra: Valent (Foltán) – Ordzovenský, Versteeg, Mezei (C), Rais, Kuzma, König – Slovák (A), Laliberté, Blackwater – Kutálek, Ručkay, Krištof – Paukovček, Štefanka (A), Macík – Chalupa, Bajtek, Piačka – Pupák, Bene. Trenér: Andrej Kmeč.

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Solem – Pettersen, Braten (všichni NOR)
    bahis siteleri