Chabarovsk – Kunlun 1:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 4:2 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 01.09.2016, 11:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Radost hostujícího týmu.
     
    Československá stopa v zápase
    Martin Bakoš (KUN) 0+1, 2 střely, čas na ledě 21:11;
    Tomáš Marcinko (KUN) 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:27. (14:02:23)
     
    Hostující celek vyhrává svůj první zápas v dlouhodobé části Kontinentální Hokejové Ligy, který v historii hrál. Domácí Amur Chabarovsk dokázal v závěru zápasu vyrovnat. V čase 59:04 ale vystřelil od modré Tuuka Mäntylä a bylo rozhodnuto. Kunlun vyhrává tento zápas 2:1 a zaskočil tak favorita utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí odvolávají brankáře, zkouší hru v šesti. Zdá se, že hostující celek poslední desítky sekund zvládne.
    59:04 Tuuka MÄNTYLÄ - 1:2
     
    59:04
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Vypadalo to, že se zápas dostane do prodloužení. Natavený čas odmítl MÄNTYLÄ, který nekompromisní ránou pod horní tyč posílá hostující celek do vedení. Krásný hokejový moment. V době, kdy mířila přihrávka Bretta Bellemorea na modrou, bylo jasné, že je to s domácími nahnuté. Asistence: Brett Bellemore.
    58:00 Kristian KUUSELA - 1:1
     
    58:00
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí dávají gól a stav zápasu je vyrovnaný. Amur odvolal gólmana, a tak hrál v šesti proti čtyřem. Dlouhou dobu hosté odolávali, ale na pumelenici KRISTIANA KUUSELA už byli obránci i brankář krátcí. Je vyrovnáno a domácí fanoušci prožívají hodně veselé chvilky. Asistence: Teemu Ramstedt
     
    57:32
    Bránící se Kunlun posílá kotouč přes všechny čáry. Miika Lahti vyhodil puk daleko od své vlastní branky.
     
    57:10
    Brett Bellemore vyloučen na dvě minuty za sekání. Velká nepříjemnost pro hosty, naopak šance pro domácí tým.
     
    56:44
    Pomalu ale jistě se dostáváme do finální části třetí třetiny. Andrej Taratuchin se dostal do zakončení, Andrej Makarov připravený a kryje další střelecký pokus domácího celku.
     
    55:22
    O hostující obranu se láme, štěpí a tříští každý pokus o tlak domácího celku. Kunlun hraje velmi dobře takticky. Jan Kolář, když už se probojoval do výborné střelecké pozice, zradil ho nástroj obživy. Hokejku mu vypověděla službu v nejméně vhodnou dobu.
     
    54:07
    Čas vymezený pro třetí třetinu se poměrně rychle blíží ke svému konci, další akce domácích je zastavena. Sudí nyní viděli postavení mimo hru. V něm Matvej Zaseda.
     
    53:55
    Zakázaného uvolnění se dopustil Amur Chabarovsk. Vhazovat se bude před brankou Juha Metsoli.
     
    53:30
    Domácí tým má nyní velké problémy. Sám se sebou. Nepřesností na jejich holích je více než velké množství. Trefit prvního hráče před sebou, to není cesta k vyrovnání.
     
    52:32
    Hra je přerušena, následovat bude buly v útočném pásmu hostujícího celku. Juha Metsola musí být pozorný. Nakonec zasahovat nemusel, souboj o puk jeho spoluhráči zvládli.
     
    52:30
    Andrej Makarov si nyní dokázal poradit se střelou z kruhu, kterou vyslal domácí Kristian Kuusela. Buly v útočném pásmu Chabarovsku.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 58. Kuusela (Ramstedt) – 14. Collins (Marcinko), 60. Mäntylä (Bellemore)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – Kolář, Kondratěv, Zub, Aťušov, Kosmačjov, Ljutov, Podzinš – Kapustin, Kuusela, Ramstedt – Klimenko, Ruděnkov, Zohorna – Vj. Ušenin, Litovčenko, Vl. Ušenin – Ugarov, Pervušin, Taratuchin – Zaseda.
    Red Star Kunlun: An. Makarov (Karhunen) – Jalasvaara, Salmela, Bellemore, Mäntylä, Pereťagin, Viklund, Jüe, Mikulovič – Rau, Wärn, Lahti – Collins, Pöysti, Jašin – Bakoš, Marcinko, T. Sia – Veličkin, Jing, Wang.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Alexander Sergeyev – Alexander Zakharenkov, Alexander Sadovnikov
    thejrc.org