Nitra – Stavanger 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Junosť Minsk 3:2 (kon.) | Mnichov – Fribourg 3:1 (kon.)
Lørenskog – Liberec 1:2 (kon.) | Ingolstadt – Rauma 1:6 (kon.) | Rouen – Davos 2:3 (po pr.)
Zug – Esbjerg 3:2 (2:0 po s.n.) | Bern – Linz 5:0 (kon.)
konec
Lørenskog IK
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 06.09.2016, 19:00Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už úplně vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:21:55)
     
    Je dobojováno. Liberečtí Bílí Tygři nakonec své těsné vedení uhájili až do samotného konce a radují se tak nejen z dnešní výhry, ale také z postupu do vyřazovací části hokejové Ligy mistrů. Nezbývá, než pogratulovat českému zástupci za skvělou reprezentaci naší země, ale také se sklonit před bojovným výkonem Lørenskogu, který od vyrovnání nebyl daleko.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Lørenskog se uhnízdil v pásmu Liberce a na Lašáka mířilo několik střel. Nakonec ale dokázal všem velmi dobře čelit a už neinkasoval. Zápas tak spěje do svého konce.
     
    59:18
    Branka domácích je prázdná, Lørenskog to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:02
    Oddechový čas si bere domácí celek.
     
    58:45
    V pásmu domácího celku nyní Liberečtí zakombinovali, ale poté co se ke střele dostal Vladimír Svačina, domácí zaveleli ubránit dnešního snajpra hostů. Ten tak znovu na třetí svůj gól v dnešním utkání nedosáhl.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:12
    Radim Šimek číhal u pravého kruhu a čekal na přihrávku, jenže u zadního mantinelu prohrál souboj o kotouč Dominik Lakatoš a domácí tak budou spěchat do dalšího útoku.
     
    56:29
    Ve středním pásmu u mantinelu vyhráli souboj o puk Bílí Tygři a okamžitě s ním spěchali do útočného pásma. Tam však o kotouč přišli a obrana domácích ho zaváží na opačnou stranu.
     
    56:01
    Slibně se rozvíjející akci Lørenskogu zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje znovu před Jakaitise. Vhazování za malý okamžik proběhne po jeho levé ruce.
     
    55:26
    Přechod do útočného pásma se domácím nedaří i za přispění skvěle fungující obrany hostů, která pracuje už ve středním pásmu. Nyní se bude vhazovat před Jakaitisem po tom, co se domácí dopustili zakázaného uvolnění.
     
    54:31
    Lørenskog je v plném počtu a má něco málo přes pět minut na to, aby srovnal s Libercem krok. Jedině tak si může vypracovat šanci na to, aby vykřesal jiskru naděje na šanci postupu dál.
     
    54:05
    Tygři jsou uhnízdění znovu v pásmu domácího celku, ale na Jakaitise zatím nemířila žádná střela, domácí tak zatím své oslabení hrají znovu velmi dobře.
     
    52:56
    Šimek napřáhl od modré čáry, ale střela se mu nepovedla. Jenže k odraženému kotouči se dostal Petr Jelínek a snažil se ho dostat do domácí sítě, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    52:31
    Liberečtí hokejisté si zahrají další přesilovou hru. Za podražení už sedí na trestné lavici Messa.
     
    52:05
    Liberečtí brání svůj hubený náskok a snaží se nepustit domácí celek do zakončení. To se hostům zatím daří, ale měli by ještě přidat další branku, pokud pomýšlejí na jistotu postupu. Domácí jsou ale houževnatí a rozhodně ještě neřekli své poslední slovo.
     
    51:11
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    50:29
    Dalekonosnou střelu ještě ze středního pásma vyslal Dokken, jenže na Lašáka nevyzrál. Ten se zaskočit nenechal a v pohodě kotouč chytá do své lapačky. Raději však přerušil hru.
     
    50:03
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách se zatím ani jednomu týmu nedaří. Hra je k vidění převážně ve středním pásmu.
     
    49:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lakatoš – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Lørenskog IK (Storm – 2 min., nesportovní chování).
     
    48:55
    Na řadu opět přichází komerční přestávka, která se oběma celkům hodí, aby v krátkosti proběhla porada na střídačkách.
     
    48:09
    Domácí fanoušci ožili a svými hlasivkami ženou svůj tým k vyrovnání. Hosté jsou však proti a naopak oni se dostali do další šance, ale střelu Šimka lapil Jakaitis.
    46:09 Steffen THORESEN - 1:2
     
    46:09
    Tým Lørenskog IK právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dočkali kýžené kontaktní branky. STEFFEN THORESEN pálil na Lašáka, který kotouč vyrazil pouze před sebe a stejný hráč pak za jeho záda dorazil svou vlastní střelu. Lørenskog je tak zpátky ve hře. Asistence: Jonas Løvlie.
     
    44:55
    Tam poté střílel znovu Vladimír Svačina, ale svůj dnešní hattrick zatím nedokonal. Po jeho ráně se prezentovala pozorná obrana Lørenskogu.
     
    44:10
    Po tom, co se domácí hokejisté nedostali v útočném pásmu ke střele si kotouč převzala obrana Liberce a zaváží ho okamžitě na opačnou stranu, tedy do útočného pásma.
     
    43:18
    Liberečtí neustále tlačí před domácí brankou a snaží se ještě své vedení potvrdit, ale to se jim zatím v této části hry nedaří. Jejich útočná aktivita však je k vidění neustále.
     
    41:51
    Od modré čáry pálil na druhé straně James Sixsmith, ale také Lašák prokázal své brankářské kvality a jeho ránu chytá.
     
    41:12
    Martin Ševc si sjel do prostoru mezi kruhy, odkud vyslal prudkou střelu na Jakaitise, ten ale sklapl své betony a podržel opět svůj tým dalším přesným zákrokem.
     
    40:23
    Domácí se hned v úvodu třetí třetiny dopustili zakázaného uvolnění a vhazovat se tak bude v jejich obranném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní Liberec znovu využil přesilovou hru a opět Vladimírem Svačinou. Hosté tak po druhé periodě vedou o dvě branky a jsou na tom zatím lépe než domácí. Jejich dvoubrankový náskok je před třetí periodou rozhodně vítán. Třetí dějství začne přibližně ve 20:45.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Druhá třetina se už pouze dohrává, ani jeden tým příliš nikam nespěchá. Tygři tak mohou být zatím spokojenějším týmem, než domácí tým.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Domácí jsou už kompletní.
    37:28 Vladimír SVAČINA - 0:2
     
    37:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další využitá početní výhoda hostů a znovu u toho byl VLADIMÍR SVAČINA, kterému se dnes střelba z levého kruhu daří. Trefil se totiž úplně podobně, jako při svém prvním gólu. Hosté si tak berou dvoubrankový náskok a jsou zase o krůček blíže postupu do play-off. Asistence: Josef Mikyska.
     
    37:17
    Z pravé strany střílel Tomáš Mojžíš, ale pouze do lapačky Jakaitise. Ten tak raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:42
    Za podražení odchází na trestnou lavici Thoresen a Liberec bude hrát přesilovku 4 na 3.
     
    36:26
    Steffen Thoresen zakládal útočnou akci domácího celku, ale nakonec byl v ofsajdové pasti. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    36:14
    Síly na ledě se ale srovnají. Dvě minuty odsedí také Bulíř za vysokou hůl.
     
    35:28
    Ulriksen inkasuje dvě minuty za držení a odpyká si tak svůj trest. Tygři si zahrají další početní výhodu.
     
    34:36
    Hráči Lørenskogu vyhodili kotouč moc daleko a je z toho zakázané uvolnění. Hra se tak opět přestěhuje před brankáře Jakaitise, před kterým proběhne také vhazování.
     
    33:50
    Ján Lašák nyní musel do rozkleku, když na něho z levého kruhu zamířila štiplavá střela z hole Sundeliuse. Hostující brankář tak nyní podržel Tygry a jejich těsné vedení.
     
    33:15
    A znovu přichází na řadu další komerční přestávka. Oba trenéři ji pochopitelně využijí k další krátké poradě na střídačkách.
     
    32:59
    Domácí hokejisté jsou v plném počtu.
     
    32:21
    Z pravé strany mířil na domácí branku svou střelu Dominik Lakatoš, ale svou velkou šanci proměnit nedokázal. I on se nyní chytá za hlavu.
     
    31:46
    Domácí se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Liberci se tak zatím nepodařilo rozestavit přesilovkové postavení v útočném pásmu, aby branku domácích ohrozili.
     
    30:48
    Løvlie dostává dvě minuty za hákování a Tygři si zahrají přesilovou hru. Podaří se jim znovu skórovat?
     
    30:26
    Tygři se opět uhnízdili v pásmu Lørenskogu a pálili na Jakaitise snad z každé pozice. Znovu však brankář domácích svůj tým svými zákroky drží.
     
    29:56
    Adam Jánošík si nabruslil na levý kruh a zvolil výhodnou pozici ke skórování, na Jakaitise poté mířila další nebezpečná střela. Ovšem brankář domácích Jakaitis ji chytá do své náruče. Hra je následně přerušena a vhazovat se bude po jeho levici. Nejprve ale ještě proběhne komerční přestávka.
     
    28:09
    Série nepřesností nyní poznamenala hru z obou stran. Nikdo z hráčů se nedostal do blízkosti brankáře soupeře, skóre tak stále zůstává stejné.
     
    26:44
    Na druhé straně to zkoušel Jonas Løvlie, ale z prostoru mezi kruhy vyslal střelu, která brankáře Lašáka vůbec neohrozila. Do dalšího útoku nyní zamíří hosté z Liberce.
     
    25:36
    Do samostatného úniku se dostal Branko Radivojevič, ale bekhendovou střelou na Jakaitise nevyzrál. Domácí brankář si tak připsal další velmi cenný úspěšný zákrok.
     
    24:26
    Špaček skáče na led a Liberec je v plném počtu. Ubránil tak další své oslabení.
     
    23:46
    Znovu nebezpečná rána domácích hokejistů, ale liberečtí beci dokázali kotouč zachytit a okamžitě vyhodit až před Jakaitise.
     
    22:56
    Před brankou dorážel kotouč po střele Kroga Thoresen, ale proti němu dokázal zakročit Lašák. Byla to ale velká šance domácích a Thoresen se tak chytá za hlavu.
     
    22:25
    Špaček inkasuje dvě minuty za podražení a Bílí Tygři se budou opět bránit v oslabení.
     
    21:53
    Jan Stránský naskočil ze střídačky a hned se hnal do útočného pásma. Tam si nabruslil mezi kruhy, ale ke střele se nakonec nedostal. Obrana Lørenskogu byla neprostupná.
     
    20:43
    James Sixsmith se dostal ke střele z levého kruhu, ale také Lašák si sáhla na kotouč, když sklepnutím svých betonů dokázal jeho šanci zlikvidovat. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    20:11
    Domácí hokejisté jako první mohli založit útok ve druhé třetině, ale hned se dopustili zakázaného uvolnění, hra se tak stěhuje před Jakaitise.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tohoto utkání je za námi. Hokejisté Liberce bojují o postup do další fáze hokejové Ligy mistrů a zatím si vedou velice dobře. Po úvodní periodě vedou 1:0 zásluhou trefy Vladimíra Svačiny, jenž zužitkoval přesilovou hru. Hosté byli hodně aktivní a jejich vedení mohlo být klidně vyšší. Ale brankář Jakaitis domácí hokejisty drží stále ve hře. Uvidíme, co nám nabídne další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Ještě se bude vhazovat před Lášákem, konkrétně po jeho levé ruce po tom, co se Tygři dopustili zakázaného uvolnění. Času z prvního dějství ale už moc nezbývá.
     
    19:15
    Bomba Tomáše Mojžíše od modré čáry a následné zadunění betonů Jakaitise. Další šance Tygrů zůstala bez gólového příspěvku. Nyní Jakaitis svůj tým hodně podržel.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    17:58
    Pod tlakem jsou domácí hokejisté i nyní po tom, co se vhazovalo v jejich obranném pásmu, ovšem znovu dokázali odolat. V závěru první třetiny svítí na ukazateli skóre stále jednička na straně hostů.
     
    17:12
    A znovu se před brankou domácích otevřel prostor ke střele, ale rána Bližňáka mezi tři tyče nezamířila. Domácí si tak mohli z menšího tlaku Bílých Tygrů oddechnout.
     
    16:07
    Dominik Lakatoš sklepával kotouč po střele Milana Bartoviče, ale domácí brankář Jakaitis vytěsnil puk do bezpečí a svým zákrokem podržel svůj tým.
     
    15:09
    Liberec ožil a nyní to znovu zkoušel před Jakaitisem, ale tentokrát si obrana domácích poradila. Puk má ve své moci brankář Lørenskogu a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
    14:09 Vladimír SVAČINA - 0:1
     
    14:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté svou početní výhodu nakonec využívají. Z levého kruhu se do pořádné rány opřel VLADIMÍR SVAČINA, který se dostal k odraženému kotouči a puk po jeho projektilu končí za zády Jakaitise. Liberec tak jde do jednobrankového náskoku. Asistence: Radim Šimek, Michal Bulíř.
     
    13:52
    Domácí hokejisté se velmi dobře brání a prakticky zatím hosty k ničemu nepustili. Nyní vyhodili už podruhé kotouč až před Lašáka a spěchají střídat.
     
    12:35
    Navíc si Tygři zahrají další přesilovou hru, Espeland už pyká na lavici hanby za hákování. Hosté tak mají šanci jít do vedení.
     
    12:32
    Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    12:17
    Útočně laděný obránce Radim Šimek si drze najel do prostoru mezi kruhy, klepl si o přihrávku a tu také dostal. Následně pak pálil bez přípravy, ale pouze do hrudi Jakaitise.
     
    11:32
    Martin Ševc skáče na led a Liberec je tedy kompletní.
     
    11:10
    To se jim však znovu nepodařilo a je tu další vyhození kotouče do bezpečí. Vypadá to, že se hosté ubrání a ani oni v oslabení neinkasují první branku.
     
    10:38
    Hosté se ale dokázali velmi rychle osvobodit a puk letěl až před Jakaitise. Domácí hokejisté tak budou muset svou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    09:32
    Početní výhoda pro domácí. Ševc dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Tygři se budou muset bránit ve čtyřech hráčích.
     
    09:13
    Nyní si museli dát hosté pozor na dotěrného Vaakanainena, který z otočky pálil na Lašáka, ale také obrana Liberce zapracovala na jedničku a nepovolila Tygrům skórovat.
     
    08:45
    Další slibnou akci, kterou liberečtí Bílí Tygři zakládali, zastavilo postavení mimo hru, která se opět přestěhuje do středního pásma.
     
    07:52
    Před brankou Lørenskog číhal Dominik Lakatoš, který chtěl sklepnout za záda Jakaitise střelu od modré čáry od Martina Ševce, ale domácímu brankáři pomohla pozorná obrana.
     
    07:02
    Následuje komerční přestávka. Oba celky tak mají možnost krátké porady.
     
    06:58
    Domácí tým se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    06:50
    Po něm to taktéž z pravého kruhu zkoušel Vladimír Svačina, jenže i ten ztroskotal na domácím brankáři, který prozatím chytá velmi dobře a jeho zásluhou je stále stav jako na začátku utkání.
     
    06:27
    Šimek opět pálil na domácího brankáře, který nakonec včas sklapl své betony a podržel svůj tým. Znovu se bude vhazovat v jeho těsné blízkosti, tentokráte z levé strany.
     
    05:50
    Radim Šimek si nabruslil na pravý kruhu, odkud vyslal jedovatou střelu na Jakaitise, ale ten betonem vyráží puk do bezpečí. Tygři ale útočné pásmo uhájili, bude se vhazovat po pravici Jakaitise.
     
    04:58
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Krog inkasoval dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici.
     
    04:20
    Jonas Løvlie se dostal ke střele z levé strany, ale ta byla už moc z úhlu. Pro brankáře Lašáka pak nebyl problém zachytit puk pod svojí lapačkou a následně pak raději přerušil hru.
     
    03:40
    Po střele z levého kruhu z hole Dominika Lakatoše zaduněly betony Jakaitise. Tygři jsou zatím hodně aktivní a je na nich vidět, jak moc chtějí vsítit první branku tohoto veledůležitého utkání.
     
    02:25
    Lukáš Vantuch poslal kotouč z pravého kruhu na levý pro Dominika Hrníčka, ale ten se nakonec ke střele nedostal. Celou situaci zachytila obrana domácích a vyhazuje puk do středního pásma.
     
    01:24
    Bližňák hledal svou přihrávkou Stránského, ale ten byl příliš rychlý. V pásmu byl dříve než kotouč a to znamená jediné, je z toho postavení mimo hru. Ta se tedy stěhuje zpět do středu hřiště.
     
    00:58
    Na druhé straně pálil Robin Dahlstrøm, ale ani jeho rána cestu mezi tři tyče nenašla. Po vhazování před Jakaitisem poté puk převzali hosté a míří do dalšího útoku.
     
    00:22
    Šimek rozehrál kotouč na Dominika Lakatoše, který z otočky pálil na domácí branku, jenže jeho střela zamířila pouze vedle domácí branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jak hosté z Liberce tak i domácí hokejisté z Lørenskogu jsou už seřazeni tradičně na modrých čárách. Oba kapitáni se zdraví s arbitry dnešního utkání a vyměňují si klubové vlaječky. Začátek zápasu se už blíží.
     
    Bílí Tygři nastoupí v bílém provedení svých dresů, zatímco domácí celek bude v tmavé červenomodré verzi.
     
    Na ledě v Lørenskogu už probíhá rozbruslení obou celků. Utkání se tak pomalu ale jistě blíží.
     
    Úvodní sestavy:

    Lørenskog IK: Jakaitis (Nylen) – Espeland, Frøshaug, Messa, Ulriksen, Strøm, Ponomarenko, Hellerød – Dahlstrøm, Larsson, Sixsmith – Sundelius, Dokken, Krog – Thoresen, Henriksen, Løvlie – Vaakanainen, Johansen S., Johansen S. O.
    Trenér: Kenneth Larsen

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Plutnar – Bartovič, Lakatoš, Jelínek – Radivojevič, Bulíř, Svačina – Stránský, Bližňák, Špaček – Vantuch, Mikyska, Hrníčko – Ordoš
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Edqvist (SWE), Halm (NOR) – Bakli, Dahl (oba NOR).
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Za Tygry do Norska vyrazili i příznivci z Trutnova.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Na domácím ledě byli Liberečtí v srpnu úspěšnější, zvítězili 4:3 po prodloužení. A právě tento jeden bod navíc se ukázal, že bude v postupu hrát velkou roli. Pokud by Tygři dnes vyhráli za dva body a Lørenskog by v posledním utkání s TPS Turku zvítězil v základní hrací době, měly by oba celky shodný počet bodů. A vzájemný zápas by měli hosté lepší. Máme se na co těšit. Zápas nabídne jistě kvalitní podívanou, tak si ho nenechte ujít.
    Tygři v pondělí večer odcestovali do Lørenskogu.
     
    Bílí Tygři Liberec (Česko)

    V Liberci jsou si toho moc dobře vědomi, a proto dnes budou spoléhat na to, že zlepší zejména střelbu a pokusí se na ledě Lørenskogu zvítězit nejlépe už v základní hrací době. Tygrům sice stačí jakékoli vítězství, aby si zajistili postup do vyřazovací fáze, ale na to prostě a jednoduše spoléhat nejde. Mají postup ve svých rukách a s tím také do Norska cestují. Podaří se mistru extraligy z předchozí sezóny tuzemské soutěže dokonat postup do další fáze hokejové Ligy mistrů? To nám napoví až samotné utkání.
     
    Lørenskog IK (Norsko)

    Domácí Lørenskog IK je zatím ve tříčlenné tabulce ve skupině H poslední se ztrátou dvou bodů na liberecké hokejisty. Jenže norský tým má ještě o jeden zápas k dobru, a sice s finským TPS Turku. Pokud by dnes domácí hokejisté ty liberecké porazili v základní hrací době, posunuli by se na druhé postupové místo a úřadující mistr české extraligy by pak skončil už po základní části. Motivace ze strany Lørenskogu je tedy obrovská a rozhodně hráči udělají vše pro to, aby se jim skalp Liberce podařil.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět hokejová Liga mistrů a my v rámci toho budeme sledovat utkání mezi týmy Lørenskog IK a Bílí Tygři Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 47. Thoresen (Løvlie) – 15. Svačina (Šimek, Bulíř), 38. Svačina (Mikyska)


    Lørenskog IK: Jakaitis (Nylen) – Espeland, Frøshaug, Messa, Ulriksen, Strøm, Ponomarenko, Hellerød – Dahlstrøm, Larsson, Sixsmith – Sundelius, Dokken, Krog – Thoresen, Henriksen, Løvlie – Vaakanainen, Johansen S., Johansen S. O.
    Trenér: Kenneth Larsen

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Plutnar – Bartovič, Lakatoš, Jelínek – Radivojevič, Bulíř, Svačina – Stránský, Bližňák, Špaček – Vantuch, Mikyska, Hrníčko – Ordoš
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Edqvist (SWE), Halm (NOR) – Bakli, Dahl (oba NOR)
    bahis siteleri