Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Trenčín – Martin 5:1 (kon.)
Zvolen – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:7 (kon.)
konec
HK Nitra
4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 09.09.2016, 17:00 • Štadión HK Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Hostia už nič nevymysleli a tak sa v úvodnom kole Tipsport ligy raduje z trojbodového zápisu domáca Nitra, ktorá dnes porazila Banskú Bystricu 4:3. Videli sme vyrovnané stretnutie, kde sa postupne striedal štavnatý hokej s opatrnou hrou v akcii s pozornou obranou. Aj napriek tomu padlo až sedem gólov o ktoré sa postarali König, Štefanka a dvakrát Krištof na domácej strane, kým na druhej strane sekundovali Surový, Kafka a Matushkin.

    To je pre dnešok všetko odo mňa. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ a prajem vám príjemný zvyšok začínajúceho sa víkendu. Dovidenia! (19:38:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Opäť sa hra dostala do obranného pásma Banskej Bystrice a teda Bacashihua je znovu späť v bráne. Barani majú málo času na zvrat stretnutia. Podarí sa im ešte niečo vymyslieť?
     
    59:05
    Oddychový čas sa skončil a bránu už aj opustil gólman hostí, ktorý sa však musel po vhadzovaní v strednom pásme vrátiť do brány.
     
    58:59
    Oddychový čas hostí.
    58:59 MATUSHKIN - 4:3
     
    58:59
    Banská Bystrica dala gól!


    Tak to je teda záver stretnutia! Hostia znížili a teda poriadne zdramatizovali úvodné stretnutie Tipsport ligy. Kafka napriahol z modrej čiary, odrazený puk posunul Surový na dobre stojaceho MAKSIMA MUTSHKINA, ktorý si odčinil predchádzajúce zaváhanie, keď rozvlnil sieť strelou do prázdnej brány. Asistencie: Surový, Kafka.
    58:19 KRIŠTOF - 4:2
     
    58:19
    Nitra dala gól!


    Zrejme je rozhodnuté. Hostia stavili všetko do útoku a to sa im teraz vyplatilo. Do prečíslenia sa po dlhom pase dostali MICHAL KRIŠTOF a Ručkay. Všetko zobral na vlastné plecia prvý menovaný, ktorý poslal puk pod hornú žrdku. Asistencia: Mezei.
     
    57:22
    Baranom sa podarilo usadiť v útočnom pásme a vypracovali si aj 100% šanci na vyrovnanie, kde však zlyhal Matushkin. Dostal puk pred Valenta a zakončoval zoči-voči nemu. Domáci gólman fantastickým zákrokom podržal svoje mužstvo. Banskú Bystricu to zrejme bude veľmi mrzieť.
     
    56:36
    Blíži sa záver stretnutia, ale po góle sa hostia nevedia usadiť v útočnom pásme a práve naopak. Puk majú viac času na hokejkách domáci. Čoskoro môžeme očakávať prázdnu bránu Banskej Bystrice.
     
    55:51
    Hostia zareagovali na aktuálny priebeh stretnutia najlepšie ako mohli. Pustili sa do útoku, kde sa dostali aj k ohrozeniu Valentovej brány. Stav dnešného duelu sa však nemení.
     
    54:41
    Predsa len sme sa dočkali ďalšieho gólu, čo znamená len jediné a to, že nás čaká dramatický záver stretnutia. Podarí sa Bystričanom zvrátiť nemilosrdný stav zápasu do ktorého sa dostali prvýkrát?
    53:55 ŠTEFANKA - 3:2
     
    53:55
    Nitra dala gól!


    Z ničoho nič sa v tejto tretine dostali domáci ku gólovej príležitosti, ktorú JURAJ ŠTEFANKA strelou do prázdnej brány nemilosrdne premenil. Rozhodujúcou prihrávkou sa po Bajtekovom tvrdom boji prezentoval Macík. Asistencie: Bajtek, Macík.
     
    53:20
    Po tvrdom súboji s Hickmottom zostal ležať na zemi otrasený Ručkay, no akcia pokračovala ďalej. K puku sa dostal Kafka, ale jeho strela bola nepresná.
     
    52:09
    Vyhrali ho hostia. Podržali aj puk a podarilo sa im aj zakončiť. Valent zasahovať tentokrát nemusel.
     
    51:57
    Zakázané uvoľnenie od nitrianskych hokejistov. Pozrieme si teda vhadzovanie po Valentovej ľavici.
     
    51:26
    Nečakanou strelou sa teraz prezentoval pred reklamnou prestávkou hráč hostí. Valent si so strelou z ostrého uhla bez väčších problémov poradil.

    Milan Vrábeľ

    Branky a nahrávky: 30. König (Ručkay, Kutálek), 42. Krištof, 54. Štefanka (Bajtek, Macík), 59. Krištof (Mezei) – 23. Surový (Matoušek), 38. Kafka (Maione, Matushkin), 59. Matushkin (Surový, Kafka)


    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, König, Pupák, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Bajtek, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Chalupa
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Mikuš, Ďatelinka, Maione, Wishart, Mihalík, Ťavoda, Matushkin, Ferleťák – Hickmott, Surový, Kafka – Truchno, Bortňák, Bezúch – Matoušek, Češík, Lamper – Andrisík, Tamáši, Róth

    Rozhodčí: Baluška (HR1), Muller (HR2), Tvrdoň (ČR1 ), Orolin (ČR2), Vrančík (VBR)

    Diváci: 2791
    thejrc.org