Kuopio – Vienna Capitals 3:1 (kon.) | Esbjerg – IFK Helsinky 5:4 (po pr.) | Lørenskog – TPS 0:6 (kon.)
Växjö – Junosť Minsk 4:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 1:2 (kon.) | Mnichov – Znojmo 7:0 (kon.)
Frölunda – Wolfsburg 2:3 (kon.)
konec
Lørenskog IK
0:6 (0:1, 0:4, 0:1)
TPS Turku
Pátek 09.09.2016, 19:00 • Lørenskog Ishall • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a skončil drtivým vítězstvím hostujícího TPS Turku! V poslední periodě už norský Lørenskog neměl žádnou šanci na obrat a navíc dostal ještě jednu branku z hole Pikkarainena – velkou šanci pak sice spálil Johansen, ale smutnit moc nemusí, protože by to stejně mnoho nezměnilo. Je tak jasné, že domácí tým skončí ve své skupině poslední s pouhým jedním bodem, naopak hosté ji celou s jedenácti vyhrají! Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný víkend. (21:16:48)
     
    Konec zápasu.
     
    58:53
    TPS se ani v přesilovce nikam nežene a prostě drží puk ve své moci, takže sledujeme jednoznačný závěr zápasu, kde asi Turku nedopustí inkasovaný gól.
     
    57:47
    Vyloučen je i Tan Hellerod, který si půjde sednout za to, že svého soupeře celkem vehementně sekal.
     
    56:52
    Poslední minuta uplynula ve stejném duchu, jak většina této třetiny – tedy hosté drží puk a nikam se s ním neženou, takže moc atraktivní hokej za rozhodnutého stavu už nesledujeme.
     
    55:59
    Do konce zápasu zbývají čtyři minuty a už je hodně dlouho hotovo – jak se říká, otázkou už není jestli, ale spíš o kolik.
     
    54:21
    Ani z tohoto závaru norský tým vůbec neudeřil – dnes jim prostě před brankou nepřeje štěstí, naopak Turku do brány padlo skoro všechno, co na ni poslalo.
     
    52:48
    Hraje se pořád víceméně v obranné třetině Lørenskogu a vypadá to tak, že by ruský gólman Georgijev mohl udržet nulu. Norský soupeř ve třetí třetině zatím moc šancí, až na tu jednou velkou, vážně neměl.
     
    51:21
    Teď už ale je zase aktivnější finský tým, který zatlačil svého norského soupeře do hluboké obrany a zavání to sedmou brankou v domácí síti.
     
    49:48
    Teď měl ale obří šanci na snížení Johansen, který jel po krásné kličce ze strany zcela sám na Georgijeva, ale ruský gólman si poradil parádně a jeho střelu i za cenu ztráty vlastní helmy vyrazil!
     
    48:24
    Hra se výrazně uklidnila a oba celky zápas spíše dohrávají, což je vzhledem ke skóre asi něco, co se dalo čekat. Přeci jen je stále kvalita na straně Finů a jejich soupeř tak bude mít problém vůbec se snížením.
     
    46:01
    Hraje se už spíše údržbářský hokej, kdy hosté drží puk ve své moci a nic moc nevymýšlí, vypadá to, že Lørenskog už svoji snahu o úpravu skóre definitivně vzdal.
    44:26 Ilkka PIKKARAINEN - 0:6
     
    44:26
    TPS právě vstřelilo branku!
    Tak je tu další branka, ale tentokráte asi chyba domácího gólmana! Ke střele z celkem nevýhodné pozice od pravého mantinelu se dostal ILKKA PIKKARAINEN a dokázal puk propašovat do sítě! Asistence: Erik Thorell.
     
    42:45
    TPS sice pořádně tlačí, ale zatím obrana domácích drží, takže jsme vyloženě gólovou šanci finského týmu ještě neviděli.
     
    41:30
    Sednout si půjde Robin Dahlstrom, který svým trestem za podražení svému týmu vážně moc nepomůže.
     
    40:58
    Zatím se hraje klidná třetina, ale hosté budou hrát další přesilovku, teď tedy alespoň chvíli tlačí svého soka v šesti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu tak máme za sebou a myslím, že domácím už by to klidně stačilo – na konci této periody totiž zcela vypadli z role a po vyrovnané první polovině druhé třetiny úplně odpadli. Turku nejprve zvýšilo na 0:2 zásluhou Kallia, poté ale přišla kanonáda. Během necelých dvou minut totiž dal gól Thorell, lapsů obrany Lørenskogu využili následně Heikkinen a Lindsten, kteří se zasloužili o to, že v síti odevzdaných domácích skončilo už pět kousků!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 6. Virta (Vahatalo, Keskitalo), 33. Kallio (Heikkinen, Virta), 37. Thorell, 38. Heikkinen (Virta, Perrin), 38. Lindsten (Keskitalo), 45. Pikkarainen (Thorell)


    Lørenskog IK: Jakaitis – Espeland, Froshaug, Strom, Ponomarenko, Hellerod, Messa, Johansen, Sorensen – Dahlstrom, Larsson, Sixsmith – Sundelius, Dokken, Krog – Johansen, Thoresen, Lovlie – Vaakainen
    TPS Turku: Georgijev – Keskitalo, Tallinder, Heikkinen, Berger, Eronen, Forsstrom, Virtanen, Kojo – Thorell, Kallio, Perrin – Karvonen, Ahtola, Spina – Vahatalo, Siiki, Virta – Pikkarainen, Lindsten, Nieminen
    thejrc.org