Jihlava – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Zlín – Poruba 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 15.09.2016, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu ELIOD extraligy mladšího dorostu. Na Horáckém zimním stadionu se tentokrát bude hrát ve čtvrteční termín, takže to znamená, že úvodní buly zápasu mezi HC Duklou Jihlava a HC Kometou Brno bude vhozeno přesně v 15:45 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Domácímu celku se vstup do sezony vydařil na jedničku. Třikrát totiž zajížděl na led soupeře a třikrát vyhrál. Nejprve na Slavii 7:2, poté Jihlava skolila České Budějovice 6:4 a naposled brala tři body na ledě Tábora za výhru 5:1. Sečteno a podtrženo, tři zápasy a plný počet devíti bodů.
     
    HC Kometa Brno:
    Naopak hokejisté Komety jsou v pozici odlišné. V nové sezoně zatím odehráli také tři zápasy, z toho dvakrát doma, ale jejich bodový zisk je na nule. V úvodní přestřelce totiž podlehli Motoru 5:9 a poté následovala druhá domácí porážka, tentokrát se Žďárem nad Sázavou 3:5. Kometě se nezadařilo ani venku, na ledě Mladé Boleslavi prohrála 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Moravec – V. Brož, Najman, Kaltounková – Chlubna, Juda, Pigl – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček. Trenér: Petr Svoboda

    HC Kometa Brno: Vystavěl (Kašpar) – J. Sedláček, Kučeřík, Studený, T. Sedláček, Masár, Furch, Kala, Holemý – Popelka, Konečný, Kavický – Vašíček, Jedlička, Malý – Brůžek, Žák, Rašovský – Hubáček, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Ondráček – Krejčí, Kuřítko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Najman objel prakticky celé útočné pásmo. Z pravé strany poté dával puk před branku, který srazil Vystavěl pryč od svojí svatyně.
     
    01:21
    Rašovský se z pravého kruhu sice dostal ke střele, ale jeho pokus byl zblokovaný jihlavskými obránci.
     
    02:03
    Petr Brož to neudělal vůbec špatně. Ačkoliv byl atakován obránci, dvakrát naznačil tělem pohyb a poté přihrál puk zadovkou na obrannou modrou pro Najmana, jenž se dostal až k Vystavělovi. Jeho pokus na bližší tyč gólman hostí kryje.
     
    02:35
    Také Kometa byla ve slibné šanci. Jakub Konečný projel pásmem až k levé tyči Chaloupka, kam vystřelil, ovšem místo k procedění puku do branky žádné nenašel.
     
    04:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Akce vedoucí ke gólu Dukly začala u Kaltounkové, která se za vlastní klecí zbavila napadajícího hráče a dala kotouč na modrou. Tam šel puk od Smolka k hokejce Vítězslava Brože, jenž jej ve středním pásmu přiklepl na pravou stranu pro ADAMA NAJMANA. Domácí útočník si najel do pásma, oklamal obránce a poslal kotouč kolem pravého betonu gólmana ke vzdálenější tyčce. Asistence: Vítězslav Brož, Valentýn Smolko.
     
    04:49
    Dukla bude mít výhodu přesilové hry. Radek Kučeřík ve středním pásmu podrazil Miroslava Judu, který by se jinak dostal ke kotouči a šel by sám na brankáře Vystavěla.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    05:21
    Kometě se daří dvakrát po sobě vyhodit puk.
     
    05:43
    66 vteřin budou hrát domácí přesilovku pět na tři. Dominik Furch nedovoleně zastavil přechod domácích do útočného pásma, když na modré podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    05:58
    Chlubna tváří v tvář před brankou nedokázal prostřelit Vystavěla. To byla velká šance Dukly!
     
    06:24
    Střelu Čermáka z mezikruží výborně vyrazil levým betonem Vystavěl a k dorážce chybělo Chlubnovi zhruba metr.
     
    06:49
    Hosté jsou ve čtyřech, ale stále uzavřeni před svojí svatyní.
     
    07:18
    Dukla nedovolila Kometě vyhodit ani v dvojnásobné a vzápětí ani v klasické přesilovce. Doslova soupeře uzavřela v pásmu. Až nyní budou moct hosté vystřídat, kdy Vystavěl zneškodnil dělovku Chlubny z vrcholu levého kruhu.
     
    07:43
    Jihlava přesilové hry nevyužila, Kometa se s vypětím sil ubránila a udržela jednogólový deficit.
     
    08:39
    Najman v situaci dva na jednoho předložil kotouč mezi kruhy pro Kaltounkovou, které kotouč při střele sjel z hokejky a domácí útočnice tak nemohla lépe zakončit.
     
    09:51
    Ačkoliv se již nějakou dobu hraje pět na pět, Dukla je stále aktivnějším celkem a Vystavěl musel likvidovat další dva střelecké pokusy domácích.
     
    10:32
    Až nyní se po delším čase ohřál také Chaloupek, který bez potíží vyrazil pokus Daniela Kavického ze středu útočného pásma.
     
    10:53
    Kotouč už mířil před branku, kde Svoboda svou přihrávkou hledal Čermáka se Zadražilem. Mezi nimi byl ale jeden z beků Komety, který stačil kotouč zastavit.
     
    11:35
    Bránit se bude také Dukla po tom, co se Martin Zadražil provinil faulem kolenem.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    11:56
    Hosté od úvodního buly kombinují před Chaloupikem. Malý to na konci akce myslel dobře, když přihrávkou zpoza branky hledal před domácím brankářem najíždějícího kapitána Dominicka Vašíčka, který měl k puku o dva metry dále.
     
    12:49
    Dukla se dvakrát po sobě osvobozuje a ještě zásluhou střely Čermáka od modré ohrozila svatyni Komety.
     
    13:11
    Střelu Popelky z pravé strany Chaloupek jen tak lehce kontroloval. Moc dobře věděl, že kotouč jde nad jeho klec.
     
    13:35
    Domácí ekipa hraje v pěti.
     
    15:36
    Poněkud neurovnaná část hry končí ofsajdem Komety. Oba týmy nyní během dvou minut nedokázaly výrazněji udržet kotouč na svých holích.
     
    16:06
    Hra se stěhuje před Chaloupka po zakázaném uvolnění Dukly.
     
    16:27
    Piglovo nahození raději před napadajícím Judou pokryl gólman Marek Vystavěl.
     
    16:51
    Čermák si po přihrávce Sapíka zkusil obhodit Brůžka, což by znamenalo, že by mohl jít sám na branku, ale nevydařilo se mu to.
     
    17:21
    Puk má ve své moci opět Vystavěl. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    17:38
    Kaltounková se krátce otočila s pukem a poslala jej před branku na Najmana, který ale neměl ideální pozici k zakončení. Střela Sapíka od modré byla zblokována mimo tři tyče.
     
    17:59
    Na druhé straně střílel z prostoru mezi kruhy Kučeřík, ovšem Chaloupek přes blok Kaltounkové nemusel zasahovat.
     
    18:39
    Juda se mezi kruhy uvolnil a střelou schovanou za beka zkusil propálit Vystavěla mezi betony, což se mu nepodařilo.
     
    18:51
    V situaci dva na jednoho přihrával Kavický puk na Popelku. Vracející se Petr Brož zkusil přihrávku vleže zblokovat, což se mu nepodařilo, ale Popelka zblízka u pravé tyče Chaloupka nemířil přesně.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a i přes několik šancí jsme v ní viděli pouze jednu branku, o kterou se v páté minutě zasloužil Adam Najman. Dukla byla aktivnějším týmem, měla více ze hry, ovšem nedokázala se prosadit ani v přesilovce pět na tři, ani v dalším průběhu první dvacetiminutovky.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Kometa se pokusila o rychlý útok, který ale končí zakázaným uvolněním.
     
    21:39
    Za brankou Dukly probíhal souboj o puk, ze kterého vzešla lépe Kometa a kombinuje.
     
    21:58
    V závaru před brankou se o dorážku pokoušel Jedlička s Malým, ale ani jeden z nich puk přes pozornou domácí obranu nedostal.
     
    22:17
    Čermák před brankou tvrdě narazil do Jana Sedláčka, který pečlivě střežil branku svého týmu před případnými dorážkami.
     
    22:42
    Po strkanici o puk za brankou Vystavěla je hra přerušena.
     
    23:26
    Krajíček i s troškou potřebného štěstí získal puk. Byl rozjetý a tak jej zavezl do pásma, kde se domácí ke střele nedostali.
     
    23:58
    Krásně to udělal Najman, když na pravém kruhu udělal otočku a najížděl si zpět na modrou. V tom okamžiku ale nezištně přihrál mezi kruhy na Ondřeje Winklera, který nemohl lépe zakončit kvůli hákování Jedličky.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    24:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvougólového vedení. MARTIN ZADRAŽIL zavezl kotouč před brankáře, ale prostor ke střele přes brněnskou obranu nenašel. Už se zdálo, že Vystavěl podrží puk, když se od něj odrazil a domácí útočník jej bleskově prostrčil pod betony gólmana do sítě. Asistence: Miroslav Juda, Ondřej Svoboda.
     
    25:24
    Nejprve ránu Studeného od modré zkoušel tečovat před Chaloupkem útočník Maroš Jedlička. Povedlo se mu to, ale puk prošel vedle pravé tyčky. Vzápětí to zkusil Studený sám ránou od modré, aby gólman Dukly tentokrát výborně přes klubko hráčů lapil touš.
     
    25:51
    Na střídačku Komety hodně těžce odjíždí Petr Žák, který se drží za pravou ruku. Neviděl jsem, zda šlo o nějaký atak či faul, ale rozhodčí tak neposoudil. Možná hostujícího hráče trefil touš.
     
    26:28
    Krajíček z pravé strany dával kotouč před branku, kde cítil najíždějícího Najmana. A byl to pocit správný. Domácí kapitán šikovně zkusil zahrát puk hodně nečekaně a rychle bekhendem. Vystavěl musel u své bližší tyčky zasahovat.
     
    27:26
    Pigl zkusil nahrát z nulového úhlu naslepo před branku, kde však byli tři hráči Komety. Ani jeden kotouč nezasáhl, přesto jej Brňané nakonec získali.
     
    28:11
    Rozhodčí dnešního zápasu v čele s Jiřím Ondráčkem mají zrak vskutku bryskní. Ačkoliv hrála Kometa v šesti jen krátce, sudí si toho všimli. Hráčská lavice hostí ani neprotestovala, byla si vědoma svéoh přestupku. Trest si odpyká Filip Brůžek.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    28:50
    Domácí nezastavili odražený kotouč na modré a hned z toho byla šance pro Kometu. Jeden z jejich hráčů, nejsem si přesně jist jménem, neviděl jsem dobře jeho číslo, byl u kotouče nejblíže a jel sám na branku. Ovšem Valentýn Smolko jej dojel jako motorová myš a při bekhendovém blafáku mu stačil čistým zákrokem ztížit zakončení. Proto měl u levé tyče navrch beton Chaloupka.
     
    29:30
    Domácí se příliš před branku Vystavěla dostat nemohou a nezdá se, že by se to mělo změnit. Kometa hru ve čtyřech zvládá.
     
    30:11
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    31:16
    Pískán je úmyslný ofsajd domácích.
     
    31:55
    Adam Popelka se na pravém kruhu poblíž tyče i přes dva bránící hráče dostal ke střele, kterou Chaloupek pohotovým zákrokem vyrazil. Dobrý to zákrok mládežnického reprezentačního gólmana.
     
    33:08
    Aktivitou spíše hýří více Kometa, kterou určitě povzbudilo dobře zvládnuté oslabení. Na druhou stranu, Dukla se vedením 2:0 nemusí příliš nikam hnát.
     
    34:43
    Najman s Krajíčkem nyní motali obranu hostí. První jmenovaný se nejprve pustil do nerovného souboje přes tři hráče a až poslední z nich mu odebral puk. Ten se odrazil mezi kruhy pro Krajíčka, jehož obestoupili dokonce čtyři hráči. Získali tak snadno puk, ovšem hosté jej nedokázali vyvézt z pásma. Ujal se ho tak znovu Najman, po levé straně si sjel před branku a předložil puk Krajíčkovi, jemuž zmenšil střelecký úhel Vystavěl a bekhend domácího forvarda šel poté vedle.
     
    35:25
    Ránu Kučeříka od modré má opět v moci fantom v jihlavské brance s názvem Ondřej Chaloupek.
     
    36:48
    U odraženého puku, který klouzal mezi kruhy jihlavského obranného pásma, byl první Adam Popelka, jenž využil toho, že byl v pohybu a přebruslil Vítězslava Brože. Nic nevymýšlel, vypálil z první, jenže netrefil prostor u levé tyče.
     
    38:11
    Kometa má kotouč i nyní častěji na hokejkách, jenže až na výjimky se nemůže dostat přes domácí pětici. Trenér Dukly Petr Svoboda volá na své svěřence, aby bojovali, což je pochopitelné. Brno se snaží o kontaktní gól.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    Adam Popelka je jednoznačně nejaktivnějším hráčem této třetiny. Bez potíží se dostal z pravé strany až před branku. Zkusil dát puk do mezírky mezi levou tyčí a ramenem Chaloupka, leč neúspěšně. No, myslím si, že Dukla bude za konec druhé třetiny ráda.
     
    39:59
    Navíc v poslední sekundě Chaloupek zázračně zlikvidoval střelu Daneiela Kavického ze dvou tří metrů, který si nyní pořádně zoufá, jakou tutovku mu jihlavský gólman lapil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v první třetině, i ve druhém dějství vstřelila Dukla gól v páté minutě. Prosadil se Martin Zadražil. Domácí poté měli i další šance, ale Vystavěl se již překonat nenechal. Zhruba od pětatřicáté minuty přebrala Kometa iniciativu a byla lepší, jenže Jihlava se s vypětím sil ubránila a zatím Brnu nedovolila vstřelit kontaktní trefu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:12
    Kometa začala i třetí dějství agilně. Po levé straně mířil před Chaloupka útočník Kavický. Tentokrát měl menší šanci než v poslední vteřině druhé třetiny, ale to nic nemění na tom, že domácí gólman měl opět navrch.
     
    42:12
    Nepřesná přihrávka Komety Brno končí zakázaným uvolněním.
     
    43:33
    Puk není nějakou delší dobu na holích jednoho nebo druhého týmu. Spíše nyní vidíme oboustranně neúspěšné pokusy o nahození.
     
    44:06
    Vypadá to, že Ondřej Chaloupek prostě Danielu Kavickému gól nepovolí. Další velká šance brněnského útočníka, který před brankou tečoval puk k levé tyči, kam gólman Jihlavy bleskově vytáhl lapačku.
     
    44:38
    Na straně druhé střelou z levé strany nepropálil Vystavěla mezi betony Zadražil.
     
    45:01
    Když už kotouč poskakoval před brankou Chaloupka a zdálo se, že k němu budou mít hosté blíže, odpálil jej sám domácí gólman hokejkou.
     
    46:55
    Najman ještě přistrčil puk před branku na Pigla, jenž už neměl dostatek prostoru k zakončení. Zkusil dát touš podél brankoviště, kterým kus černé gumy projel a dostali se k němu hráči Komety.
     
    47:05
    No, tipněte si, jak asi mohla dopadnout situace Komety jeden na jednoho. Znovu po levé straně to zkusil Daniel Kavický, natlačil se před Chaloupka a střílel do horního rohu. Neúspěšně. Jednak s přispěním obránce domácích, který vložil do jeho střely hůl, druhak zásahem gólmana Jihlavy. Touš je v ochranné síti.
     
    48:49
    Kometa se usadila před brankou Chaloupka a vypadá to, že to nebude na pár okamžiků. Domácí teď nestíhají přistupovat k hráčům Brna.
     
    49:31
    Téměř minutu trvala kombinace Brňanů, kteří se ale k vážnějšímu ohrožení branky nedostali a poté svoje útočné choutky sami uťali postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:57
    Pigl si mezi kruhy přehodil kotouč na střelu. Před brankou ještě clonil Najman, ale Vystavěl byl pozorný a vyrazil kotouč.
     
    50:18
    Brněnští hokejisté si při přechodu přes modrou pomohli ofsajdem.
     
    51:42
    Jihlava v této části hry branku Vystavěla příliš neohrožuje. Domácí se soustředí hlavně na pozornou obranu a na snahu poprvé v sezoně neinkasovat.
     
    52:11
    Jiří Ondráček si nyní u střídačky Brna něco vysvětluje s trenérem hostí Markem Moskalem, který několikrát zvýšil hlas po tom, co Tomáš Sedláček ve středním pásmu podrazil Tomáše Chlubnu. O faulu není sporu, trenéru hostí se spíše nelíbí, že nějaký z předešlých zákroků Dukly zůstal nepotrestán. Jaký myslel, to nevím.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    52:27
    Několikrát jsem kontroloval, zda se po jihlavské ztrátě puku na modré řítil na Chaloupka skutečně hráč Brna číslo 19. Bylo to tak. Znovu šlo o Daniela Kavického. Zkusil to bekhendovým zakončením, ovšem puk mu před brankářem Dukly sjel z hole.
     
    52:40
    Jihlavští hokejisté se nejprve provinili zakázaným uvolněním. Krátce poté se Dukla dostala do pásma, ale Pigl zblízka mířil vedle. Poté je pískána domácí přihrávka rukou.
     
    54:17
    Najman na levém kruhu při návratu vyloučeného Tomáše Sedláčka na led čekal, komu přihrát, ovšem nakonec jeho pas na najíždějícího spoluhráče mezi kruhy zastavil právě nedávno vyloučený bek Komety.
     
    54:52
    Dělovka jednoho z hráčů hostí, pokud jsem dobře viděl, tak opět Daniela Kavického, prošla z pravého kruhu vedle vzdálenější tyčky.
     
    56:21
    Z pravé strany mířil na branku Vašíček, dorážkou z bezprostřední blízkosti neuspěl opět Kavický, který nyní neměl na zakončení dostatek prostoru. Navíc Chaloupek chytá v pořádné formě.
     
    57:02
    Pokud chce Kometa s nepříznivým stavem ještě něco dělat, má na to už jen tři minuty.
     
    57:31
    Brňané už nyní spíše nahazují kotouče za branku Chaloupka a poté se je snaží vybojovat. Zatím nepříliš úspěšně.
     
    58:03
    Vystavěl už udělal dva tři kroky ven z klece, když Dukla před svojí brankou získala odražený puk a šla tak do rychlého protiútoku. Proto se Marek Vystavěl musel vrátit zpět.
     
    58:22
    Bude se vhazovat před brankou Vystavěla, ale až poté, co skončí vyžádaný oddechový čas Komety Brno.
     
    58:28
    Hosté po vyhraném buly jdou ihned na druhou stranu, Vystavěl míří z klece ven.
     
    58:33
    Kučeřík zakončil svojí individuální akci, kdy na obranné modré převzal puk a dostal se na druhou stranu k levému kruhu, střelou kolem hlavy Chaloupka a hlavně metr nad branku.
     
    58:59
    Po přihrávce rukou v podání Komety se bude provádět buly ve středním pásmu a Vystavěl jde zpět do své klece.
     
    59:21
    Brněnská branka je opět prázdná, ale šance Komety při power-play ne a ne přijít.
     
    Konec zápasu.
     
    Dokonáno jest. Třetí třetina se změnila zejména pokračující minisouboj gólmana Dukly Ondřeje Chaloupka a útočníka Brna Daniela Kavického. Jihlavský brankář vychytal útočníka hostí v tutové šanci na konci druhé třetiny a ve třetím dějství zlikvidoval Chaloupek Kavickému další tři čtyři slibné šance. Gól nepadl ani na jedné straně, proto Dukla vítězí 2:0.
     
    Dukla tak poprvé v sezoně neinkasuje a připisuje si zásluhou výborného Ondřeje Chaloupka čisté konto. Kometa na svojí první výhru a první body nového ročníku extraligy mladšího dorostu čeká i nadále.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Kometu Brno 2:0 a v nové sezoně je tak stále stoprocentní, tzn. 12 bodů ze 4 zápasů, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:02:15)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Najman (Brož, Smolko), 25. Zadražil (Juda, Svoboda)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Moravec – V. Brož, Najman, Kaltounková – Chlubna, Juda, Pigl – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček. Trenér: Petr Svoboda
    HC Kometa Brno: Vystavěl (Kašpar) – J. Sedláček, Kučeřík, Studený, T. Sedláček, Masár, Furch, Kala, Holemý – Popelka, Konečný, Kavický – Vašíček, Jedlička, Malý – Brůžek, Žák, Rašovský – Hubáček, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Ondráček – Krejčí, Kuřítko
    bahis siteleri