Česko – Finsko U20 2:7 (kon.)
konec
Česko
2:7 (0:4, 2:2, 0:1)
Finsko U20
Čtvrtek 06.10.2016, 13:00Reprezentace žen do 18 let • Kuortane Cup
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě vše. Druhý zápas čeká naše juniorky zítra od 13 hodin českého času, tentokrát se v Kuortane střetnou s domácí reprezentací do 18 let. Cíl bude jasný – vyhrát, neboť stejně staré Finky od roku 2013 na mistrovství světa vždy porážíme. Pěkný zbytek dne. (15:02:37)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko U18 – 6 (25)
    Finsko U20 – 9 (37)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny za český tým obránkyně Adéla Škrdlová a za finský útočnice Niina Koukkulaová.
     
    Úvodní bitva českých hokejistek do 18 let na turnaji v Kuortane tak končí vysokou porážkou 2:7 s finským týmem do 20 let. Ten prokázal svou vyspělost v první třetině, která skončila pro nás až příliš krutým rozdílem 0:4. Poté už si Finky náskok hlídaly. Zbývající dvě části byly vyrovnané, český tým v závěru zkusil hru bez brankářky, ale v ní inkasoval sedmý gól.
     
    Konec zápasu.
    59:32 KOUKKULAOVÁ - 2:7
     
    59:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pokusný tah českých trenérů nevedl k úspěchu, finské hokejistky naopak uzavírají skóre trefou do prázdné brány. Proti rozehrávající české hráčce byly dvě a co se nepovedlo Välikangasové, to dokonala NIINA KOUKKULAOVÁ – 2:7. Asistence: Ella Välikangasová.
     
    59:08
    No pozor na to! Češky odvolávají Juřicovou a hrají v šesti!
     
    58:51
    Česká střídačka si minutu před koncem ještě vybírá oddechový čas.
     
    58:51
    Na druhé straně přišlo náhodné finské nahození od mantinelu. Karolína Juřicová snadno schovala puk pod lapačku.
     
    58:31
    Kotouč opustil finskou třetinu i hrací plochu. Škoda, že z téhle rotace tentokrát nic nebylo.
     
    58:18
    Mlýnková si vyměnila puk s Hymlárovou. Česká kapitánka to zkusila z pravého kruhu, střela byla zblokovaná vedle branky.
     
    57:28
    Pěknou střelou z levé strany se prezentovala Ella Välikangasová. Juřicová nejspíš zasáhla lapačkou, puk poté přeplachtil její svatyni.
     
    56:32
    Nikola Dýcková zůstala na ledě jako poslední, tak nahodila kotouč za finskou klec a také odjela na střídačku.
     
    55:44
    Škoda! Machalová s Dýckovou znepříjemnily Fince rozehrávku a druhá jmenovaná málem zastavila kotouč před brankovištěm. Ale kousek chyběl.
     
    54:48
    Rána Katajamäkiové skončila mimo, do protiútoku se pak sama vydala Klára Hymlárová. Střelu zachytila Pajarinenová do lapačky a přerušila hru.
     
    53:36
    Třetí formace se usadila v útočném pásmu, z hrazení však bylo příliš těsno.
     
    52:50
    Nechci říct, že nám třetí třetina zatím nic nenabídla, ale víceméně je to tak. Každopádně nejde o nějaké ležérní dohrávání zápasu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 25. Karlecová (Mlýnková), 40. Hymlárová (Mlýnková) – 13. Remesová (Säkkinenová, Koukkulaová), 13. Tuorilaová (Katajamäkiová, Haukijärviová), 18. Karjalainenová (Remesová, Karppinenová), 19. Koukkulaová (Välikangasová, Savanderová), 31. Jokikokková, 32. Antinmäkiová (Haukijärviová), 60. Koukkulaová (Välikangasová)


    Česko: Juřicová (Štumbaurová) – Erbenová (A), Škrdlová, Martinů (A), Vozdecká, Cornová, Kotounová, Zachová – Karlecová, Hymlárová (C), Mlýnková – Dýcková, Hornická, Machalová – Exnerová, Zrnová, Matoušková – Lorencová, A. Halounová, S. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Finsko U20: Pajarinenová (Haapasaariová) – Antinmäkiová, Hietaharjuová, Ukkolaová, Savanderová, Remesová, Siiraová, Karppinenová – Jokikokková, Kaitalaová (C), Karjalainenová – Koukkulaová, Välikangasová (A), Säkkinenová (A) – Tuorilaová, Katajamäkiová, Haukijärviová – Kangasniemiová, Kemppainenová.

    Rozhodčí: Nurmiová – Ouriová, Maijalaová (všechny FIN).

    Diváci: 35
    thejrc.org