Ottawa – Montreal 4:3 (2:1 po s.n.) | Tampa – New Jersey 3:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Anaheim 3:2 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.) | Florida – Detroit 4:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – Boston 4:1 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (kon.)
Chicago – Nashville 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 6:5 (kon.)
Vancouver – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Anaheim Ducks
Neděle 16.10.2016, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Pittsburgh Penguins si bere oddechový čas, jelikož tlak Kačerů je v posledních desítkách vteřin neskutečný!
     
    58:54
    Jonathan Bernier míří na střídačku a ve stejném čase kotouč poskakoval v brankovišti domácího celku. Ovšem ani jeden z hráčů Anaheim jej nedokázal dopravit za brankovou čáru. Corey Perry byl tím hráčem, který byl nejblíže dorážce.
     
    52:40
    Odražený kotouč poskakoval na hranici brankoviště, kde se snažil zakončit Corey Perry, jemuž se puk zamotal pod nohy obránce. Do celé akce se přimotal Chris Kunitz, jenž poslal puk do bezpečné vzdálenosti.
     
    41:10
    Tučňáci se v krátkém sledu dostali do další obrovské šance. Přečíslení zakončil v druhé vlny aktivní Conor Sheary, jehož pokus minul branku pouze o centimetry.
     
    40:38
    Neskutečný zákrok Jonathana Berniera! Hostující brankář vyrazil nahození před sebe, kde byl Patric Hörnqvist, jehož pumelici do odkryté branky zastavila lapačka!
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Ian Cole – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:51
    Domácí tým se dostal do dalších velkých šancí! Před branku si najel Matt Cullen, jenž v obrovské šanci trefil beton gólmana, od něhož puk zamířil jen těsně vedle brány. Nejlépe se zorientoval Conor Sheary, jenž v další vyložené šanci zazmatkoval a černou gumu nezasunul do odkryté svatyně.
    30:27 Corey PERRY - 3:2
     
    30:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    COREY PERRY se zachoval jako opravdový mazák a počkal si na vyhrané vhazování Tučňáků. Šikovný hostující útočník se dostal před brankáře, kterého na dvakrát dokázal překonat. Asistence: Ryan Getzlaf.
    27:58 Phil KESSEL - 3:1
     
    27:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Osmadvacet vteřin z přesilové hře stačilo Tučňákům k proměnění přesilové hry! PHIL KESSEL dostal hodně času, aby se od mantinelu dostal do kruhu pro vhazování, odkud zamířil přesně mezi nohy Jonathana Berniera. Asistence: Patric Hörnqvist.
     
    27:30
    Sotva se Anaheim dostal do plného počtu, tak usedá na trestnou lavici další hostující hráč. Za podražení dostává další menší trest Korbinian Holzer.
     
    25:37
    Na ledové ploše je elitní přesilovková formace Tučňáků, která se dostala do další obrovské šance. Na levé straně se ocitl osamocený Nick Bonino, jehož pokus vyrazil brankář ramenem. u kotouče ale zůstali hráči Pens, ale Jevgenij Malkin opět nechal vyniknout Jonathana Berniera.
     
    24:49
    Tučňáci si zahrají další početní výhodu, za držení v útočném pásmu dostává další dvě minuty Nick Ritchie. Pittsburgh může v tomto momentu soupeři odskočit.
    22:03 Conor SHEARY - 2:1
     
    22:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi kuriózní branku střílí domácí tým! Jonathan Bernier vyjel za branku, kde se nedohodl se spoluhráčem. kotouč se dostal do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval CONOR SHEARY, jenž je odměněn za svou aktivitu v první periodě. Chris Kunitz oslavuje pětistý zápas v NHL asistencí. Asistence. Chris Kunitz a Matt Cullen.
     
    19:47
    Další krásná kombinace Pittsburghu! Z rohu kluziště dostal kotouč před branku Eric Fehr, jenž se ukvapil a zakončil pouze do hostujícího gólmana. Útoční čtvrté domácí formace byl totiž zcela osamocený před Jonathanem Bernierem.
     
    19:01
    Velmi aktivní Conor Sheary našel před brankou Matta Cullena, jenž z mezikruží trefuje tyč! Domácí tým byl velmi blízko radosti z druhé vstřelené branky.
     
    17:12
    První přesilovou hru si zahrají také Tučňáci. V útočném pásmu si držením soupeře zcela zbytečně pomohl Nick Ritchie, jenž dostává dvouminutový trest.
    14:13 Cam FOWLER - 1:1
     
    14:13
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři využívají dvojnásobnou přesilovou hru! Z pravé strany vystřelil CAM FOWLER, jehož pokus končí u zadní tyče. Před Marcem-Andrem Fleuryem vyborně clonil Ryan Kesler, a tak je stav 1:1. Asistence: Ryan Getzlaf a Ryan Kesler.
     
    12:56
    A pro domácí bude ještě hůře, jelikož budou hrát ve třech! Ian Cole chtěl vyhodit kotouč, ale poslal ho mezi diváky a nyní mají Kačeři obrovskou šanci na vyrovnání.
     
    12:52
    Anaheim si zahraje první přesilovou hru, jelikož podražením si pomohl Olli Määttä. Ten už usedá na trestnou lavici a nabízí soupeřům šanci na vyrovnání.
    11:46 Ian COLE - 1:0
     
    11:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je tu první branka Tučňáků! Pittsburgh se usadil v útočném pásmu a nahození IANA COLEA končí v brance. Jonathan Bernier toho moc neviděl, jelikož na hranici brankoviště hodně dobře pracoval Tom Kühnhackl, jenž hostujícímu brankáři dobře clonil. Asistence: Trevor Daley a Jevgenij Malkin.
     
    09:48
    Hra se velmi rychle přelévá ze strany na stranu a Marc-Andre Fleury si připisuje další výborný zákrok po vzoru Dominika Haška. Domácí brankář se dostal rychle na zem a udržel kotouč před svojí svatyní.
     
    07:48
    Chris Wagner se dostal do předbrankového prostoru, ale Marc-Andre Fleury v leže vytáhl výborný zákrok, když kotouč vykopl betonem. Anaheim se dostal zatím do největší šance zápasu.
     
    03:55
    Zpoza branky dostal do pravého kruhu přihrávku Conor Sheary, jehož rána zamířila jen do boční sítě. Člen třetí domácí formace měl obrovskou šanci, jelikož v horní části branky bylo hodně místa.
     
    02:41
    Obrovská šance Kačerů! Mezi kruhy si najel neohroženě Antoine Vermette, jenž trefuje horní tyč! To bylo první varování pro domácí celek, jenž v úvodu zápasu málo bruslí.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Cole (Daley, Malkin), 23. Sheary (Kunitz, Cullen), 28. Kessel (Hörnqvist) – 15. Fowler (Getzlaf, Kesler), 31. Perry (Getzlaf)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Letang, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Malkin, S. Wilson – Kessel, Bonino, Sheary – Hagelin, Cullen, Kunitz (C) – Kühnhackl, Fehr, Sestito.
    Anaheim Ducks: Bernier (Gibson) – Manson, Fowler, Vatanen, Holzer, Bieksa, Ja. Larsson – Perry, Getzlaf (C), Ritchie – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Sörensen, Vermette, Raymond – Boll, Wagner, Garbutt.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Kendrick Nicholson – Brian Murphy, Ryan Daisy

    Diváci: 18452
    bahis siteleri