Ottawa – Montreal 4:3 (2:1 po s.n.) | Tampa – New Jersey 3:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Anaheim 3:2 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.) | Florida – Detroit 4:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – Boston 4:1 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (kon.)
Chicago – Nashville 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 6:5 (kon.)
Vancouver – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Washington Capitals
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
New York Islanders
Neděle 16.10.2016, 01:15 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Washington Capitals porazili po velkém boji New York Islanders těsně 2:1 a berou tak první výhru v sezoně, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (03:49:09)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do dnešního utkání žádný hráč z České republiky ani Slovenska nezasáhl.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Daniel Winnik (WSH) 2+0
    2. Braden Holtby (WSH) 21 zák., 1 gól, 95,5%
    3. Thomas Greiss (NYI) 26 zák., 2 góly, 92,9%
     
    Ve třetím dějství se Capitals dokázali "probránit" k vítězství. Domácí hráli to, co potřebovali. Spoléhali se na rychlé brejky a případné chyby při útočení Islanders, ale tým z New Yorku si nějaký souvislejší tlak nevytvořil. Aktivní byl, což bylo zapříčiněno stavem zápasu, ovšem Washington upřímně dovedl zápas asi zaslouženě do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Neujala se ani dělovka Ryana Stroma od modré a tohle bude asi pečeť na výhru Washingtonu.
     
    59:38
    Jeden z domácích hráčů mířil do volné klece, jenže puk neměl dostatečnou rychlost a vracející se hráč hostí jej stačil dojet zhruba dva tři metry před brankovištěm.
     
    59:22
    Leddyho ránu od modré zkoušel tečovat před brankou Ryan Strome, ale neúspěšně.
     
    59:00
    Obrovský boj o puk po buly vyhráli hosté, ale zatím se jim nedaří kombinačně.
     
    58:58
    62 vteřin před koncem je pískáno zakázané uvolnění Washingtonu. To přijde Newyorčanům hodně vhod, tím spíše, že si nyní pochopitelně berou time-out.
     
    58:30
    Nyní už jsou Islanders před brankou soupeře a Thomas Greiss míří na střídačku. Ostrované zkusí risk v šesti hráčích v poli.
     
    58:09
    A nebude to ani nyní, když už to vypadalo, že Holtby bude muset po dlouhém nahození podržet puk. Pískáno je postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny chybějí poslední dvě minuty a Islanders se prostě nemohou dostat před branku Holtbyho.
     
    57:28
    Alexander Ovečkin odvádí dobrým napadáním cenné služby při bránění hubeného jednogólového náskoku. Ušetřil dobrých patnáct sekund.
     
    57:10
    No, nyní by už se dalo očekávat, že Thomas Greiss pomalu opustí svojí branku, ale to by se jeho spoluhráči vůbec museli nějak dostat k brance soupeře a ustálit se tam.
     
    56:17
    Také nyní byli domácí úspěšní a Brooks Orpik si pohlídal prostor za brankou při akci Hamonice, který se dokonce vydal do útoku.
     
    55:57
    Přesně 243 vteřin máme do konce a následuje opět komerční přestávka.
     
    55:51
    Mathew Barzal je na ledě a může jej těšit, že i potřetí dnes odchází z trestné lavice přesně po uplynutí dvou minut, nikoliv dříve.
     
    55:26
    Ani tento pokus Ovečkina o zavezení puku nebude úspěšný, ruský bohatýr musí sbírat puk za brankou a zkusit to znovu.
     
    54:58
    Nyní si navíc Islanders vybojovali buly po pravici gólmana Capitals.
     
    54:40
    Ačkoliv hned po buly kombinovala domácí pětice před brankou Greisse, ohrozit jej Washington nedokázal. Pokusy Burakovského z pravé strany a Niskanena od modré byly zblokované.
     
    53:51
    Je tomu skutečně tak, Mathew Barzal míří ven na dvě minuty za dohrání souboje a podražení soupeře za brankou. Nikoliv však Matta Niskanena, ale dalšího obránce Karla Alznera.
     
    53:23
    No, tohle samozřejmě pozornosti sudích neuniklo. Mathew Barzel za brankou tvrdě atakoval Matta Niskanena a vypadá to, že nováček NHL půjde potřetí dnes za katr.
     
    52:11
    Prostě to nejde, tedy alespoň zatím. Ať už je na ledě první, druhá, třetí nebo čtvrtá lajna Ostrovanů, úspěšně přejít přes modrou a zabydlet se v pásmu Washingtonu je nadlidský úkol.
     
    51:25
    Washington ale zatím nepouští soupeře do žádného souvislejšího tlaku nebo do střeleckých ohrožení Braydena Holtbyho. Zatím je to výborný taktický výkon domácího celku.
     
    50:00
    Přesně polovina třetí třetiny, toliko času schází hostům k tomu, aby něco udělali s nepříznivým výsledkem.
     
    49:44
    Po delším čase přichází také ke slovu Islanders. Z pravé strany otestoval pozornost Holtbyho útočník Ryan Strome, střelu pravého křídla hostí však má domácí gólman pod kontrolou.
     
    49:26
    Ve střeleckém pokusu byl také Matt Niskanen. Zkusil to, protože mu přes dotírající hráče prakticky nic jiného nezbývalo, ale nemířil přesně. Puk se mezi tři tyče nevměstnal.
     
    48:09
    Domácí lehce tlačí svého soupeře, ale naráží na jeho obětavoast. Pokus Oshieaho a Kuzněcova byl v obou případech zblokován hráči Islanders.
     
    47:26
    Zkusil to také Jay Beagle zápěstím, ale ani on nebyl úspěšný. Konečně ale trošku přibylo střeleckých pokusů.
     
    46:29
    Niskanen přejel středovou čáru a napálil puk na branku tak, že Greiss musel chtě nechtě zasahovat. Vyrazil jej do pravého rohu, kde jsou jeho spoluhráči.
     
    46:22
    Z prostoru mezi kruhy se neprosadil ani Andre Burakovski. Puk má Greiss a hra je přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    45:46
    Schmidt vzal v situaci dva na dva odpovědnost sám na sebe. Mezitím se do celé akce dostal jeden z obránců Islanders. Přesto stačil Nate Schmidt pálit z pravé strany a Greiss puk nejprve srazil a poté schoval ve výstroji.
     
    44:51
    No tohle by mohlo domácí mrzet. Toma Wilsona našel ne modré skvostnou přihrávkou Daniel Winnik. První jmenovaný byl mezi kruhy zcela sám, jenže trefil pouze dobře postaveného Greisse.
     
    44:37
    Buly po pravici domácího gólmana vyšlo lépe pro jeho spoluhráče. Washington tak hned je de dopředu.
     
    43:54
    Boychuk nahozením od modré před branku vyzýval spoluhráče k teči, ale nikdo z hráčů Ostrovanů na puk nedosáhl a Holtby jej pohodlně kryje.
     
    43:44
    Za brankou Thomase Greisse vznikla menší strkanice, vylučovat se ale nebude, sudí mají vše pod kontrolou.
     
    43:04
    Dobrá akce domácího celku. Bäckstrom přejel modrou a přenechal kotouč pro Alznera. Ten si počkal, až mu na pravý kruh najede Burakovsky a Greiss se proti jeho střele zase musel vyznamenat.
     
    42:09
    Justin Willams se prezentoval dobrou střelou zápěstím z levého kruhu, Greiss výborně pokryl kotouč a má jej někde na hrudi.
     
    41:36
    Jedna z nich nyní málem přišla po nepřesné rozehrávce Baileyho, který měl štěstí, že Burakovsky měl na pravé straně k puku daleko.
     
    41:24
    Těžko říct, jak bude probíhat třetí třetina. Zatím to vypadá, že Washington vychází ze zabezpečené obrany a koncentruje se na protiútoky či chyby soupeře.
     
    40:17
    Domácí tým se zkraje třetí části dopustil ofsajdu, ač se to tedy Carlsonovi a Bäckstromovi moc nelíbí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Ve druhé třetině padla jedna jediná branka, o kterou se postaral úspěšný střelec Washingtonu již z prvního dějství. Daniel Winnik po dvou třech přihrávkách spoluhráčů nabral rychlost, po přejetí modré využil pádu Hamonice, natlačil se před branku a lišácky poslal svůj tým do vedení. Oba týmy poté měly šance na změnu stavu. Capitals mohli utéct na dvě branky, hosté mohli být znovu v kontaktu, leč platí stav 2:1 pro domácí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Alexander Ovečkin pálí jako u Verdonského kaňonu. Zkusil to z levého kruhu, Greiss byl pozorný. Kotouč se odrazil zase k Oviemu, jenž nepřekonal Greisse ani po otočce z mezikruží.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Alexander Ovečkin byl mezi kruhy na okamžik volný, tak to zkusil střelou zápěstím a nechal vyniknout Greisse.
     
    38:14
    Dennis Seidenberg oslabí do konce druhé třetiny svůj tým, pokud tedy Washington nevyužije přesilovku. Hostující hráč jde ven na dvě minuty za podražení.
     
    37:47
    Jevgenij Kuzněcov dnes nemá svůj den. Další střela, nyní prakticky ze středu pásma, a znovu si vylámal zuby na Greissovi.
     
    36:36
    Domácí hrají v plném počtu, ubránili se zuby nehty.
     
    36:10
    Co vítaná chvíle, málem ohrožení Greisse. To by však musel jeden z hráčů domácích zblízka dříve dostrkat puk po střele Alznera, než jej gólman Islanders pokryl.
     
    36:01
    Hostujícímu celku se podařilo vyhodit kotouč, vítaná chvíle osvobození pro Washington.
     
    35:50
    Střela Stroma z pravé strany už nebyla tak nebezpečná, přesto Holtby musel znovu zasahovat.
     
    35:01
    No tak tohle byla šance za všechny drobné! Josh Bailey získal na levém kruhu blíže k brance puk. Vystřelil do pravé šibenice zrovna v době, kdy kolem Holtbyho projel Clutterbuck, přesto stačil gólman domácích nějakk zasáhnout pravým ramenem.
     
    34:36
    Z tlaku Washingtonu je rázem oslabení domácí ekipy. Dvě minuty za hákování jde odpykat Zachary Sanford za hákování Brocka Nelsona.
     
    34:30
    Jen co se hosté na okamžik osvobodili, přichází také jejich velká šance. A hned dvě. Ostřílený Brock Nelson pálil z dobré pozice zprava těsně vedle, další dělovku, tentokrát od modré v podání Hamonice, asi uviděl Holtby až nad sebou.
     
    33:35
    I nadále se Islanders nedokáží dostat ven z obranného pásma,hosté už tak tak melo nohami. To je pořádný tlak Washingtonu.
     
    33:05
    Od Johanssona na levé straně útočného pásma šel puk na modrou pro Niskanena. Ten jej podél modré posunul na Alznera, jehož střela z první se neujala a Greiss zachránil svůj tým od třetí pohromy.
     
    31:32
    Ovečkin přebíral na obranné modré puk, ale byl dokonce zdvojen dvěma hráči hostí, což příliš nečekal a otráveně jede zpět na střídačku.
     
    30:55
    Ale jen na chvilku, Washington již jde střídat a také se prezentuje nahozením touše.
     
    30:45
    Trma vrma ve středním pásmu. Puk poskakoval z hokejky na hokejku, nakonec ho do své moci získali domácí.
     
    30:32
    Greiss moc dobře věděl, že se k němu středem pásma blíží – nebo spíše řítí – útočník Tom Wilson, proto raději gólman hostí přerušil hru.
     
    29:33
    Alzner poslal puk podél lajny na Niskanena, jehož tvrdou ránu vykryl Greiss a má kotouč ve své výstroji.
     
    28:54
    Ou, tak tohle bylo také poměrně těsné. Mezi kruhy si již sjížděl pro odražený kotouč Clutterbuck a chtěl jej vší silou naprat na branku Holtbyho. Nepropálil ale val těl před sebou.
     
    28:08
    Pokračovat se bude až po komerční přestávce.
    27:46 Daniel WINNIK - 2:1
     
    27:46
    Washington právě vstřelil branku!
    DANIEL WINNIK je zatím mužem dnešního zápasu a popáté v kariéře střílí v jednom utkání NHL dva góly. Washington se po dvou rychlých pasech od Schmidta na Orpika a od něj na Alznera dokázal dostat snadno z obranného pásma. Puku se za modrou ujal právě Winnik, který po přejetí útočné modré udělal kličku doleva. Zbavil se Hamonice a tváří v tvář rozhýbal Greisse tak dokonale, že mu lehce zasunul puk pod betony do sítě. Asistence: Karl Alzner, Brooks Orpik.
     
    26:53
    Je to tak, Jason Chimera je na ledě.
     
    26:10
    Stejně tak jako nyní a vypadá to, že ani druhá přesilovka Capitals nebude využitá.
     
    25:59
    Hosté se dokázali osvobodit.
     
    25:12
    Ačkoliv se hosté po buly osvobodili, tak jen na okamžik. Washington ihned přispěchal s dalším útokem, po kterém Carlson nezamířil znovu mezi prostor, který stráží Greiss.
     
    24:53
    Hosté se budou bránit. Jason Chimera podrazil zcela zbytečně Matta Niskanena a jsou z toho dvě minuty.
     
    23:30
    Další pokus Boychuka tentokrát mezi tři tyče nemířil a Holtby tak zasahovat nemusel.
     
    23:10
    A také dobré šance na druhé straně. Boychuk také napřáhl, co to šlo. Holtby puk srazil před sebe, čímž vznikl závar před brankou, ve kterém si udělal místo Strome, jenže také nepřekonal Holtbyho.
     
    22:51
    Orlov napřáhl od modré a s jeho pumelicí měl Greiss hodně velké potíže. Stihl jí ale vyrazit, stejně jako bleskovou dorážku Toma Wilsona. Dobré to šance domácích.
     
    21:40
    Tohle nebylo od Leddyho vůbec špatné. Zkoušel dávat dlouhou přihrávku dopředu na Princeho, který měl k puku o kousek dále. Jinak to mohla být slibná šance Islanders.
     
    21:02
    Greiss si vyjel za branku, aby ztlumil Ovečkinovo nahození. Úspěšně.
     
    20:25
    Následná rozehrávka končí zakázaným uvolněním, puk se tak stěhuje před gólmana Islanders Thomase Greisse.
     
    20:03
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté a derou se dopředu, jenže před brankou Holtbyho utíká Cizikasovi puk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    Úvodní dějství je za námi a rozhodně přineslo zajímavou podivanou. Domácí byli za svojí aktivitu odměněni gólem ze dvanácté minuty, trefil se Daniel Winnik, jenže o dvě minuty později dokázal Cal Clutterbuck využitou přesilovkou vyrovnat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Ryan Strome při ní ještě zahrozil, když to zkusil také z velkého úhlu. Neúspěšně.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    17:48
    Velká šance hostí. Puk se totiž dostal mezi kruhy na Jevgenije Kuzněcova. Útočník první lajny Washingtonu si to namířil blíže k brance. Napoprvé mu puk nesedl ideálně, napodruhé ho z velkého úhlu vychytal Greiss.
     
    17:30
    Ten málem přišel. Pokus se nemýlím, tak Oshie dáva kotouč z levé strany před branku na Alexandera Ovečkina, který však minul branku.
     
    17:09
    Domácí se nyní konečně dostali na pravé straně své klece k puku a zavezli jej hned na druhou stranu, jenže jejich akcím chybí jakýsi moment překvapení.
     
    16:48
    Beagle s Winnikem a Wilsonem, dnes zatím hodně aktivní lajna, se držela před brankou Greisse. Prvně kombinačně a po ztrátě puku bránila domácím ve snadné rozehrávce.
     
    15:45
    Hokej je v této fázi hry hodně hodně rozháraný. Najít nějakého plejera, který by delší čas držel puk ve své moci nebo hokejce, je jako hledat jehlu v kupce sena.
     
    14:35
    Washington se tedy z vedení dlouho neradoval. Samostatnou akcí to nyní zkoušel Kuljomin, ale neúspěšně.
    13:49 Ryan STROME - 1:1
     
    13:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hned zkraje přesilovky se o střelu pokusil Boychuk. Jeho pokus se ještě neujal, ale Islanders krátce na to znovu získali puk. Stejný hráč dával kotouč na pravý kruh pro Nelsona, jenž zkusil střílenou přihrávku. RYAN STROME blíže mezi kruhy vložil do puku hůl a ten zaplul po ledě k levé tyči Holtbyho. Asistence: Brock Nelson, Johnny Boychuk.
     
    13:08
    Karl Alzner při stejné akci držel Johna Tavarese a je prvním vyloučeným hráčem na straně Washingtonu.
     
    13:05
    Daleko od dobrého střeleckého pokusu nebyl Ladd, na kterého poslal puk Chimera. Ale útočník Islanders střelecky přes dva hráče neuspěl.
     
    12:36
    V komerční přestávce si budou hosté moct honě co říct o předešlé situaci, která se jim tedy nepodařila vůbec dobře zahrát.
    11:58 Daniel WINNIK - 1:0
     
    11:58
    Washington právě vstřelil branku!
    První gól je na světě a čekalo se na něj téměř dvanáct minut. Za brankou přiklepl puk Wilson na Beagleho. Ten jej dal křížem přes pásmo na modrou pro Carlsona. Zadák Washingtonu se s tím příliš nerozpakoval, vystřelil a DANIEL WINNIK zblízka tečoval puk k levé tyči bezmocného gólmana Greisse. Asistence: John Carlson, Jay Beagle.
     
    10:29
    Hokej vidíme nahoru dolu, ale že by přicházely vážnější šance, to tedy rozhodně ne.
     
    09:34
    Vskutku hodně nepovedenou rozehrávku ukázali domácí. K puku se mezi kruhy dostával Casey Cizikas, ale Backstrom mu na poslední chvíli stačil dát hůl do střely. Puk se následně dostal na modrou pro Seidenberga, jehož dělovku srazil Alzner.
     
    09:05
    Po zakázaném uvolnění Washingtonu se bude vhazovat v prostoru po pravé ruce Holtbyho.
     
    08:07
    Hamonic to neudělal s rozehrávkou zrovna dobře, to samé se dá říct o Boychukovi. Domácí tak kombinovali před brankou Islanders. Celou akci zkusil zakončit překvapivou střelou domácí forvard Burakovski, to by si však musel přesněji seřídit mířidla.
     
    07:07
    Po návratu Barzala na led pálil nebezpečně Bailey. Holtby měl štěstí, že jeho obětaví spoluhráči zblokovali puk.
     
    07:06
    Jenže což je to platné, když při ní gól nepadne. Islanders jsou v plném počtu a při návratu Barzala zakládají útočnou akci.
     
    06:32
    Na modré znovu napřáhl Orlov, ale Greiss byl opět na místě. Tohle je dobře hraná přesilovka Washingtonu.
     
    06:25
    Washington pořádně zatlačil soupeře. Ránu Orlova od modré nedokázal Greiss napoprvé zneškodnit. S rychlou dorážkou přispěchal Kuzněcov, jeho střela ale byla zblokována. Dále to zkusil ještě Andre Burakovsky, střelec dvou gólů proti Pittsburghu, ale tentokrát Thomas Greiss vyráží touš.
     
    05:32
    Carlson zkusil otestovat pozornost Greisse od modré, ten kryje a poté jeho spoluhráči vyhazují puk.
     
    05:06
    Nikoliv však na dlouho, konkrétně tři vteřiny. Jen co se Mathew Barzal vrátil zpět na led, provinil se u trestné lavice nedovoleným bráněním. No, novic v NHL zatím tráví více času na trestné než na ledě.
     
    05:03
    Islanders hrají v plném počtu.
     
    04:47
    Ani nyní to nevyšlo, čtveřice hostí se dobře brání a vyhazuje touš přes všechny čáry.
     
    04:01
    Přesilová hra se zatím Washingtonu vůbec nedaří, tým z hlavního města USA se nemůže dostat do pásma.
     
    03:17
    Neježe Cizikas vyhrál buly nad Oshiem, hned se vydal dopředu, kde Leddyho střelu dokázal bleskově zblokovat Ovečkin a získat tak puk.
     
    03:03
    Mathew Barzal je při svém prvním startu v NHL po třech minutách prvním vyloučeným hráčem. Jde na dvě minuty ven za sekání Kuzněcova.
     
    02:56
    Anders Lee se snažil vzít za brankou puk, ovšem Jevgenij Kuzněcov na tom byl bruslařsky mnohem lépe a po pravé straně veze kotouč do pásma.
     
    02:22
    A obránce domácích dokázal dostat puk na druhou stranu do pásma, navíc ještě zkusil střelu od modré. Greiss byl pozorný a přerušuje hru.
     
    01:55
    Zkoušel to také na druhé straně Boychuk, za klecí Holtbyho zapracoval dobře Schmidt a už začíná s rychlým protiútokem.
     
    01:35
    Lars Eller se tlačil k puku před branou Greisse, nakonec si jej pohlídala pozorná obrana Islanders.
     
    01:07
    Výborným zákrokem se prezentoval Hamonic, jenž pomohl zastavit akci druhé domácí lajny tři na tři.
     
    00:21
    Washington se hodně snadno dostává k buly v útočném pásmu, hostům je pískáno zakázané uvolnění.
     
    00:12
    Jako první se ke kotouči dostali domácí hráči, zatím jej mají za svojí svatyní.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik, Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Burakovsky, Bäckström, Johansson – Sanford, Eller, Williams – Winnik, Beagle, T. Wilson.

    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Chimera, Tavares (C), Ladd – Jo. Bailey, B. Nelson, Prince – R. Strome, Barzal, Lee – Clutterbuck, Cizikas, N. Kuljomin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (NYI) 1 záp., 89,47% úsp. zás., 4,00 pr. gólů.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Washington – Islandesr 3:4 pr.
    Islanders – Washington 2:3 pr.
    Washington – Islanders 3:2
    Islanders – Washington 1:4
    Washington – Islanders 2:1.
     
    New York Islanders:
    Stejně tak jako v dnešním utkání proti Washingtonu, i v úvodním vystoupení sezony se Ostrované představili na kluzišti soupeře. Nemuseli jezdit nikam daleko na trip, jejich soupeřem byl další tým z New Yorku – Rangers. Zápas to byl hodně zajímavý. Jezdci šli ve čtrnácté minutě do vedení a ve druhé třetině svůj náskok o gól zvýšili, ale Islanders v rozmezí času 40:47 – 44:04 vyrovnali. Jenže jejich šance na bodový zisk přišla vniveč během padesáté až poloviny osmapadesáté minuty. Rangers se totiž prosadili hned třikrát a v závěru už pouze Brock Nelson korigoval z pohledu Islanders na nepříznivých 3:5. O osm gólů se podělilo osm střelců, nikdo se neprosadil dvakrát. Do branky Ostrovanů se postavil Jaroslav Halák, který z 38 střel čtyřikrát inkasoval, pátý gól vsítili Rangers do prázdné klece.

    Posledních pět utkání Islanders:
    NY Rangers – NY Islanders 5:3.

    Příprava:
    Washington – NY Islanders 4:0
    NY Islanders – New Jersey 3:2
    NY Islanders – NY Rangers 3:2 sn.
    NY Islanders – New Jersey 4:3.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Washington Capitals:
    Hokejisté z hlavního města USA mají za sebou jeden odehraný zápas a nebyl to o nic menší tahák než souboj Jevgenije Malkina (Sidney Crosby je bohužel po dalším otřesu mozku mimo hru) a Alexandera Ovečkina. Ano, jednalo se o utkání Penguins proti Capitals. A zvládl jej o něco lépe Pittsburgh. Ačkoliv se Capitals ujali již v 59 vteřině vedení, podařilo se jejich soupeři ve druhé třetině otočit stav. Jediným střelcem Washingtonu byl Andre Burakovsky, který ve třetí třetině vyrovnal stav. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli lepší Tučňáci. Hvězdný Alexander Ovečkin si nepřipsal z pěti střel gól a ani bod, jeho účast na ledě byla -1. V brance Capitals nastoupil Braden Holtby, jenž z rovných 30 střel kryl osmadvacet a jeho úspěšnost zákroků byla 93,33%

    Posledních pět utkání Washingtonu:
    Pittsburgh – Washington 3:2 sn.

    Příprava:
    Washington – New York Islanders 4:0
    Carolina – Washington 3:2 sn.
    Washington – St. Louis 4:2
    Washington – St. Louis 2:1 sn.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nejlepší hokejové ligy světa, která se po dlouhém čekání naplno rozjela v průběhu druhého říjnového týdne. Ze soboty na neděli krátce po jedné hodině ranní českého času se proti sobě ve washingtonské aréně Verizon Center utká domácí Washington Capitals, jehož protivníkem bude New York Islanders.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Winnik (Carlson, Beagle), 28. Winnik (Alzner, Orpik) – 14. R. Strome (B. Nelson, Boychuk)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik, Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Burakovsky, Bäckström, Johansson – Sanford, Eller, Williams – Winnik, Beagle, T. Wilson.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Chimera, Tavares (C), Ladd – Jo. Bailey, B. Nelson, Prince – R. Strome, Barzal, Lee – Clutterbuck, Cizikas, N. Kuljomin.

    Rozhodčí: Charron, O'Rourke – Barton, Pancich

    Diváci: 18506
    bahis siteleri