Ottawa – Montreal 4:3 (2:1 po s.n.) | Tampa – New Jersey 3:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Anaheim 3:2 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.) | Florida – Detroit 4:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – Boston 4:1 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (kon.)
Chicago – Nashville 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 6:5 (kon.)
Vancouver – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Washington Capitals
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
New York Islanders
Neděle 16.10.2016, 01:15 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Neujala se ani dělovka Ryana Stroma od modré a tohle bude asi pečeť na výhru Washingtonu.
     
    59:38
    Jeden z domácích hráčů mířil do volné klece, jenže puk neměl dostatečnou rychlost a vracející se hráč hostí jej stačil dojet zhruba dva tři metry před brankovištěm.
     
    58:58
    62 vteřin před koncem je pískáno zakázané uvolnění Washingtonu. To přijde Newyorčanům hodně vhod, tím spíše, že si nyní pochopitelně berou time-out.
     
    58:30
    Nyní už jsou Islanders před brankou soupeře a Thomas Greiss míří na střídačku. Ostrované zkusí risk v šesti hráčích v poli.
     
    53:51
    Je tomu skutečně tak, Mathew Barzal míří ven na dvě minuty za dohrání souboje a podražení soupeře za brankou. Nikoliv však Matta Niskanena, ale dalšího obránce Karla Alznera.
     
    44:51
    No tohle by mohlo domácí mrzet. Toma Wilsona našel ne modré skvostnou přihrávkou Daniel Winnik. První jmenovaný byl mezi kruhy zcela sám, jenže trefil pouze dobře postaveného Greisse.
     
    43:04
    Dobrá akce domácího celku. Bäckstrom přejel modrou a přenechal kotouč pro Alznera. Ten si počkal, až mu na pravý kruh najede Burakovsky a Greiss se proti jeho střele zase musel vyznamenat.
     
    42:09
    Justin Willams se prezentoval dobrou střelou zápěstím z levého kruhu, Greiss výborně pokryl kotouč a má jej někde na hrudi.
     
    39:19
    Alexander Ovečkin pálí jako u Verdonského kaňonu. Zkusil to z levého kruhu, Greiss byl pozorný. Kotouč se odrazil zase k Oviemu, jenž nepřekonal Greisse ani po otočce z mezikruží.
     
    38:46
    Alexander Ovečkin byl mezi kruhy na okamžik volný, tak to zkusil střelou zápěstím a nechal vyniknout Greisse.
     
    38:14
    Dennis Seidenberg oslabí do konce druhé třetiny svůj tým, pokud tedy Washington nevyužije přesilovku. Hostující hráč jde ven na dvě minuty za podražení.
     
    36:10
    Co vítaná chvíle, málem ohrožení Greisse. To by však musel jeden z hráčů domácích zblízka dříve dostrkat puk po střele Alznera, než jej gólman Islanders pokryl.
     
    35:01
    No tak tohle byla šance za všechny drobné! Josh Bailey získal na levém kruhu blíže k brance puk. Vystřelil do pravé šibenice zrovna v době, kdy kolem Holtbyho projel Clutterbuck, přesto stačil gólman domácích nějakk zasáhnout pravým ramenem.
     
    34:36
    Z tlaku Washingtonu je rázem oslabení domácí ekipy. Dvě minuty za hákování jde odpykat Zachary Sanford za hákování Brocka Nelsona.
     
    34:30
    Jen co se hosté na okamžik osvobodili, přichází také jejich velká šance. A hned dvě. Ostřílený Brock Nelson pálil z dobré pozice zprava těsně vedle, další dělovku, tentokrát od modré v podání Hamonice, asi uviděl Holtby až nad sebou.
     
    33:05
    Od Johanssona na levé straně útočného pásma šel puk na modrou pro Niskanena. Ten jej podél modré posunul na Alznera, jehož střela z první se neujala a Greiss zachránil svůj tým od třetí pohromy.
     
    29:33
    Alzner poslal puk podél lajny na Niskanena, jehož tvrdou ránu vykryl Greiss a má kotouč ve své výstroji.
    27:46 Daniel WINNIK - 2:1
     
    27:46
    Washington právě vstřelil branku!
    DANIEL WINNIK je zatím mužem dnešního zápasu a popáté v kariéře střílí v jednom utkání NHL dva góly. Washington se po dvou rychlých pasech od Schmidta na Orpika a od něj na Alznera dokázal dostat snadno z obranného pásma. Puku se za modrou ujal právě Winnik, který po přejetí útočné modré udělal kličku doleva. Zbavil se Hamonice a tváří v tvář rozhýbal Greisse tak dokonale, že mu lehce zasunul puk pod betony do sítě. Asistence: Karl Alzner, Brooks Orpik.
     
    24:53
    Hosté se budou bránit. Jason Chimera podrazil zcela zbytečně Matta Niskanena a jsou z toho dvě minuty.
     
    23:10
    A také dobré šance na druhé straně. Boychuk také napřáhl, co to šlo. Holtby puk srazil před sebe, čímž vznikl závar před brankou, ve kterém si udělal místo Strome, jenže také nepřekonal Holtbyho.
     
    22:51
    Orlov napřáhl od modré a s jeho pumelicí měl Greiss hodně velké potíže. Stihl jí ale vyrazit, stejně jako bleskovou dorážku Toma Wilsona. Dobré to šance domácích.
     
    17:48
    Velká šance hostí. Puk se totiž dostal mezi kruhy na Jevgenije Kuzněcova. Útočník první lajny Washingtonu si to namířil blíže k brance. Napoprvé mu puk nesedl ideálně, napodruhé ho z velkého úhlu vychytal Greiss.
     
    17:30
    Ten málem přišel. Pokus se nemýlím, tak Oshie dáva kotouč z levé strany před branku na Alexandera Ovečkina, který však minul branku.
    13:49 Ryan STROME - 1:1
     
    13:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hned zkraje přesilovky se o střelu pokusil Boychuk. Jeho pokus se ještě neujal, ale Islanders krátce na to znovu získali puk. Stejný hráč dával kotouč na pravý kruh pro Nelsona, jenž zkusil střílenou přihrávku. RYAN STROME blíže mezi kruhy vložil do puku hůl a ten zaplul po ledě k levé tyči Holtbyho. Asistence: Brock Nelson, Johnny Boychuk.
     
    13:08
    Karl Alzner při stejné akci držel Johna Tavarese a je prvním vyloučeným hráčem na straně Washingtonu.
    11:58 Daniel WINNIK - 1:0
     
    11:58
    Washington právě vstřelil branku!
    První gól je na světě a čekalo se na něj téměř dvanáct minut. Za brankou přiklepl puk Wilson na Beagleho. Ten jej dal křížem přes pásmo na modrou pro Carlsona. Zadák Washingtonu se s tím příliš nerozpakoval, vystřelil a DANIEL WINNIK zblízka tečoval puk k levé tyči bezmocného gólmana Greisse. Asistence: John Carlson, Jay Beagle.
     
    06:25
    Washington pořádně zatlačil soupeře. Ránu Orlova od modré nedokázal Greiss napoprvé zneškodnit. S rychlou dorážkou přispěchal Kuzněcov, jeho střela ale byla zblokována. Dále to zkusil ještě Andre Burakovsky, střelec dvou gólů proti Pittsburghu, ale tentokrát Thomas Greiss vyráží touš.
     
    05:06
    Nikoliv však na dlouho, konkrétně tři vteřiny. Jen co se Mathew Barzal vrátil zpět na led, provinil se u trestné lavice nedovoleným bráněním. No, novic v NHL zatím tráví více času na trestné než na ledě.
     
    03:03
    Mathew Barzal je při svém prvním startu v NHL po třech minutách prvním vyloučeným hráčem. Jde na dvě minuty ven za sekání Kuzněcova.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Winnik (Carlson, Beagle), 28. Winnik (Alzner, Orpik) – 14. R. Strome (B. Nelson, Boychuk)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik, Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Burakovsky, Bäckström, Johansson – Sanford, Eller, Williams – Winnik, Beagle, T. Wilson.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Chimera, Tavares (C), Ladd – Jo. Bailey, B. Nelson, Prince – R. Strome, Barzal, Lee – Clutterbuck, Cizikas, N. Kuljomin.

    Rozhodčí: Charron, O'Rourke – Barton, Pancich

    Diváci: 18506
    bahis siteleri