Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:1 (po pr.)
Florida – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 6:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:4 (kon.) | Chicago – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 4:3 (1:0 po s.n.)
Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Neděle 23.10.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Je tomu tak. Podstatně zkrácený dvouminutový trest za vysokou hůl si odsedí Chris Wideman (OTT).
    58:03 Valtteri FILPPULA - 1:4
     
    58:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    K naznačovanému odvolání brankáře ani nedošlo a zřejmě je rozhodnuto. Turris ztratil puk ve středním pásmu, Point našel rychlou přihrávkou volného VALTTERIHO FILPPULU a finský šikula už si s Andersonem věděl rady. Asistence: Braydon Point
     
    50:27
    Karlsson si už podruhé v utkání vykoledoval vyloučení. Za držení protihráče je dvěma trestnými minutami penalizován Vladislav Naměstnikov (TBL).
    48:02 Alex KILLORN - 1:3
     
    48:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po několika nepřesnostech se kotouč odrazil k hostům a ti záhy odskakují na rozdíl dvou branek. Filppula přenesl hru do útočného pásma, počkal si na ALEXE KILLORNA a ten nenápadnou střelou dostal puk za záda překvapeného Andersona. Asistence: Valtteri Filppula, Jason Garrison
     
    45:13
    Mark Borowiecki (OTT) nyní pronikajícího Browna zastavil pouze za cenu faulu. Dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    41:46
    Další šance Kellyho! Domácí forvard se ocitl sám před Vasilevským, ale zakončením na dlouhou hokejku soupeřova gólmana nepřekonal.
     
    36:58
    Kelly nejprve selhal sám před hostujícím gólmanem a další projektil Erika Karlssona následně zastavila tyč!
    35:27 Chris NEIL - 1:2
     
    35:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec z tlaku přeci jenom vytěžili snížení! Vasilevskij nedokázal zpacifikovat velmi neposedný puk po nevýrazné střele CHRISE NEILA a sám střílející útočník Senátorů volný touš nacházející se za zády hostujícího brankáře dorazil do sítě! Bez asistence.
     
    34:21
    Valtteri Filppula si to velmi šikovně ze strany namířil až před Andersona, ale na toho z hranice brankoviště nevyzrál. Důležitý zákrok domácího brankáře.
     
    33:28
    Konečně se Senátoři dostali zpátky do útočného pásma a po Smithově akci mohl snížit Dzingel. Ten však zblízka nepropasíroval puk za Vasilevského záda.
     
    32:38
    Domácí byli blízko snížení! Na levé straně útočného pásma měl dost prostoru Mike Hoffman, nicméně jeho ránu parádně zneškodnil Vasilevskij!
     
    32:07
    Dobrá práce v útočném pásmu Ottawy nakonec přináší další přesilovou hru. Znovu je to trest za hákování, ale tentokrát je potrestán Steven Stamkos (TBL).
     
    29:19
    První přesilová hra pro domácí celek. J.T. Brown (TBL) si při stíhání Karlssona pomohl lehkým háčkem a míří na lavici hanby.
    26:45 Steven STAMKOS - 0:2
     
    26:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale hosté udělali skvěle a jdou do dvoubrankového vedení. Odražený puk si v rohu kluziště našel Naměstnikov, jenž na nic nečekal a oslovil zcela osamoceného STEVENA STAMKOSE, jenž bez problémů zakončil za záda přesunujícího se Andersona. Trenér Ottawy sice zkusil Coach Challenge, ale o ofsajd se při založení akce nejednalo a branka tedy platí! Asistence: Vladislav Naměstnikov, Nikita Kučerov
     
    25:13
    Další vyloučení na straně domácího celku. Mike Hoffman (OTT) se snažil rozhodit unikajícího soupeře, ale přitom se provinil hákováním.
    22:36 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 0:1
     
    22:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilová hra. Po vhazování se Tampa usadila v útočném pásmu, krátká kombinace dospěla k nahození Antona Strålmana a po Palátově teči ještě směr kotouče lehce změnil dobře postavený VLADISLAV NAMĚSTNIKOV. Anderson byl bez šance. Asistence: Ondřej Palát, Anton Strålman
     
    22:25
    Je tady první vyloučení zápasu. Za hru vysokou holí jde na trestnou lavici Cody Ceci (OTT).
     
    19:33
    Po menších zmatcích v obraně Ottawy se puk odrazil před bránu na Stamkose. Hostujícího kapitána však skvělým zákrokem vymazal Craig Anderson!
     
    15:42
    Po komerční přestávce se do dobré střelecké pozice dostal Kelly, jenže ten místo zakončení ztratil puk a Drouin se řítil do protiútoku! Anderson jeho svižnou ránu dokázal zneškodnit.
     
    04:27
    Zničehonic se jeden z domácích zjevil za defenzívou Tampy, nicméně Andrej Vasilevskij nakonec nepříliš povedené zakončení nemusel likvidovat.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 36. Neil – 23. Naměstnikov (Palát, Strålman), 27. Stamkos (Naměstnikov, Kučerov), 49. Killorn (Filppula, Garrison), 59. Filppula (Point)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – E. Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Borowiecki – Stone, Turris, Hoffman – B. Ryan, Brassard, Z. Smith – Pyatt, Pageau, Kelly – Neil, Varone, Dzingel.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Strålman, Hedman, Šustr, Garrison, Nestěrov, Coburn – Drouin, Stamkos (C), Palát – Kučerov, T. Johnson, Killorn – Point, Filppula, Naměstnikov – J.T. Brown, Boyle, Paquette.

    Rozhodčí: Joannette, St. Pierre – Barton, Gibbons

    Diváci: 15 918
    bahis siteleri