Česko – Čína 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Čína
Sobota 10.12.2016, 17:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Podruhé vás zdravím z Roudnice nad Labem, kde česká reprezentace žen do 18 let tráví přípravný kemp před lednovým mistrovstvím světa. Dnes ji čeká odvetný zápas proti A-týmu Číny, který bude mít velkou motivaci uspět. Včera totiž naše děvčata předvedla parádní týmový výkon a zvítězila 5:1!

    Česko – Čína 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

    Branky a nahrávky: 15. Tomasco, 20. Kaltounková (S. Halounová, Škrdlová), 33. Zrnová (Martinů), 39. Machalová (Tomasco), 60. Martinů (Karlecová) – 29. F. Xin (Naiyuan)
     
    Jak viděl včerejší utkání hlavní trenér českého týmu Jan Fidrmuc? „Čekali jsme, že Číňanky budou strojovější, budou mít horší gólmanku a trochu problém dávat góly. To všechno se projevilo. První třetinu byly lepší, důraznější, měly víc šancí. Nám se to podařilo hlavně výkonem brankářky odrazit a od druhé třetiny už se naše hra zlepšila. Měli jsme ji trochu pod kontrolou,“ soudí o vítězství 5:1.

    Ve hře bylo znát, že od začátku sezóny se už české hokejistky posunuly o kus dál. A taky jim hodně pomohlo, že hrály proti starším soupeřkám – jejich rychlé tempo je vybičovalo k velmi dobrému představení.

    „Už je prosinec, takže týmy jsou rozehrané a holky už jsou fyzicky připravené. Čekali jsme, že Číňanky budou jezdit dopředu a dozadu, což se potvrdilo. Celé utkání to zkvalitnilo. Nebylo tak jednoduché, jak výsledek napovídá, mohli jsme i 0:2 prohrávat a dohánět. Ale jsme rádi, že tady Číňanky jsou a že jsme si zahráli dobré utkání,“ kvituje český lodivod.

    České vítězství jistila gólmanka Kristýna Bláhová, bez ní by hlavně začátek mohl být o dost horší. Bláhová odchytala po zranění první letošní zápas za osmnáctku. „Zachytala velmi dobře, podržela výkon celého družstva,“ chválí Fidrmuc.

    Trenéry mohlo potěšit, jak hráčky bojují o nominaci na mistrovství světa. Tu uzavřou právě po tomto kempu a věřme, že rozhodování budou mít co nejtěžší. „Hráli jsme ale hodně týmově. Holky to nebraly individuálně, všechny šly za stejným cílem. Samozřejmě že jim jde o triko, cítí to a nevědí, jak na tom jsou. Snaží se úplně všechny, ale byl to kolektivný výkon,“ zdůrazňuje šéf reprezentační osmnáctky.

    Na čem ještě zkusí se svým týmem do dnešní odvety zapracovat? „Snažíme se zlepšovat hlavně tu taktickou hru a odmazávat individuální chyby. Hrajeme dobře, ale tyhle chyby se nám tam neustále projevují a vznikají z nich pro soupeře velmi nebezpečné šance,“ dodává Jan Fidrmuc.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Jandová (Bláhová) – Škrdlová, Jandušíková, Martinů, Zachová, Seroiszková, Vozdecká, Cornová, Kotounová – Mlýnková, Zrnová, Bucifalová (C) – Hornická, Machalová, Tomasco – Matoušková, Kaltounková, Karlecová – Lorencová, A. Halounová, S. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Čína: Siye (Yuqing) – Qinan, Siyang, Wenzhuo, Baiwei (C), Lu, Di – H. Xin, Mengying, Minghui – Naiyuan, F. Xin, Schuang – Jingwen, Yingying, Yue – Rui, Bowen. Trenér: Rick Seeley.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Šťastná.
     
    Čeští trenéři se rozhodli pro změny v sestavě, vyzkouší tak vedle sebe jiné hráčky. Do první obrany jde Klára Jandušíková, Aneta Cornová se posunula místo ní do čtvrté. Z útoků zůstává stejný jen ten první, naopak do druhého putuje Karolína Hornická místo Sabiny Matouškové, která si zahraje ve třetím. Čtvrtý tvoří sehraná trojka Veroniky Lorencové s dvojčaty Halounovými.

    A co poznají diváci hned, to je samozřejmě změna v bráně. Celý včerejší zápas odchytala Kristýna Bláhová, dneska dostane prostor Denisa Jandová. Vzhledem k vynikajícímu výkonu své parťačky má na co navazovat!
     
    V Roudnici nad Labem je všechno připraveno ke startu zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hned první střídání českého týmu je velmi aktivní. Veronika Bucifalová mířila z pravého kruhu na vzdálenější tyčku, kde musela gólmanka Siye vytasit vyrážečku.
     
    00:57
    A druhá lajna na to plynule navázala, skončilo to střelou Barbory Machalové.
     
    01:19
    Kristýna Kaltounková vyhrála dvě buly, po tom prvním hned střílela Tereza Karlecová. Český tým dál tlačí.
     
    01:36
    Nyní už se Číňanky osvobodily. Zatím hrajeme i střídáme v tempu.
     
    02:10
    Sandra Halounová se u mantinelu několikrát poroučela na kolena, když bojovala o kotouč. Nakonec z toho naše děvčata nic nevytěžily.
     
    02:39
    Čínská brankářka vyjela za svou klec, aby pomohla v rozehrávce. Ale spíš nepomohla. Natálie Mlýnková však byla v takové pozici, že námaz gólmanky šlo jen těžko ztrestat.
     
    03:24
    Elitní útok dlouho svírá Číňanky, ale zatím bez střeleckého pokusu...
     
    03:39
    ...a teď už holky musí vystřídat, takže náš územní tlak prozatím končí.
     
    03:59
    Siye schovala do lapačky české nahození, díky němuž získáváme pásmo. Češky mají skvělý start, Jandová se nudí, ale bohužel zatím moc nestřílíme a nejdeme před bránu.
     
    04:11
    Teď už se s tím Zuzana Martinů na modré čáře nepárala. Gólmanka její střelu schovala ve výstroji, takže k dorážce jsme se nedostali.
     
    04:35
    Teď už je tu první zákrok pro Denisu Jandovou. Musela jít na led a pravým betonem vytáhnout střelu z hokejky He Xin.
     
    05:20
    Výtečně se ze strany rvala do brankoviště Kristýna Kaltounková, soupeřky ji však zpacifikovaly a brankářka podržela kotouč.
     
    05:31
    Vzápětí ale právě Kaltounková (CZE) putuje na trestnou lavici, když u hrazení dohrála tělem jednu ze soupeřek. První oslabení národního týmu.
     
    05:37
    Rychlá kombinace Číňanek byla zakončena střelou Qinan od modré čáry. Jandová na ni viděla a levým betonem ji poslala až do ochranné sítě.
     
    06:06
    No, Fang Xin měla dost prostoru a z úhlu zkoušela najít místo v postoji Jandové. Ta ale puk nepustila za záda.
     
    06:36
    Veronika Bucifalová skvěle padla do čínské střely. Tohle je ta obětavost, kterou chceme vidět!
     
    07:09
    Těžké oslabení, ale teď už se nám podařilo dostat hru do bezpečí.
     
    07:42
    Kaltounková je zpátky na ledě a hned se zapojuje do hry. Na oslabeních chtěl český tým zapracovat, Číňanky jsou v přesilovkách strojové, ale taky dost ostré.
     
    08:23
    V pěti jsme už vrátili hru do útočné třetiny, ovšem zase z toho byl spíš jen boj u mantinelu, od něhož nás Číňanky nepustily.
     
    09:00
    Anna Kotounová nataženou hokejkou vypíchla puk zpřed hokejky Číňanky. Hra je aktuálně celkem nepřesná.
     
    09:35
    Dvojčatům Halounovým nevyšla rozehrávka, Číňanky ji znepříjemňovaly vyšším forčekinkem.
     
    10:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace možná dvě minuty hledala recept, jak kloudně rozehrát nadějnou útočnou akci. Nakonec ho našla a roudnický zimák jí poprvé tleská! Kateřina Zrnová se rozjela po pravém mantinelu a pak našla na středu NATÁLII MLÝNKOVOU. Té v souboji jedna na jednu puk nejdřív trochu ujel, ale přesto ho zvládla poslat za záda gólmanky. Povedená akce a je to 1:0! Asistence: Kateřina Zrnová.
     
    11:19
    Naše hokejistky chtějí využít "momentum", naopak Číňanky jsou teď pod mírnou dekou. Tereze Karlecové spoluhráčky střídaly, takže udělala to nejlepší, co mohla – polovysokým nahozením zařídila útočné vhazování.
     
    11:48
    Čína právě vstřelila branku!
    Jenže hned jak se Číňanky dostaly do naší třetiny, bohužel srovnávají skóre. První nástřel puku před branku ještě naše obrana odvrátila, ale puk zůstal ležet mezi kruhy, kde si ho našla ZHU RUI. Rychle se otočila kolem své osy a zametla ho pod betony Jandové do sítě – 1:1. Asistence: Kong Minghui.
     
    12:26
    Dáme góla, dáme, sítě roztrháme. Právě to nyní vyřvávají malí roudničtí hokejisté, kteří tu zase mají i buben. Super podpora!
     
    12:55
    Veronika Lorencová byla po obranném buly zastavena na hraně hokejových zákonů, nicméně hra pokračovala. Nyní se nám nedaří dostat z pásma.
     
    13:23
    Na druhé straně brankoviště se zničehonic zjevila Minghui. Kdyby se jí povedlo zakončit k odkrytému koutu, Jandová by neměla nárok, ale nepřesnou dorážku stihla odvrátit!
     
    13:26
    Natálie Mlýnková nabrala rychlost a na útočné modré čáře si vynutila faul. Právě Kong Minghui (CHN) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    14:19
    První přesilovka se nám zatím moc nedaří, čínská sestava ještě nepustila na svou gólmanku ani jeden puk.
     
    15:09
    Kaltounková si vybruslila až na modrou čáru, před brankou měla Karlecovou. Nahození šlo ale mimo tři tyče.
     
    15:27
    Tohle už volalo po gólu! Klára Seroiszková si nádherně prohodila soupeřku a naservírovala puk před prázdnou klec Kristýně Kaltounkové. Té se bohužel zakončení z první nepovedlo!
     
    15:56
    Číňanky jsou kompletní, po matném začátku přesilovky přišla přece jen jedna zmiňovaná šance.
     
    16:33
    Čínskou rotaci zakončila od modré čáry Deng Di. Nezdálo se to moc pravděpodobné, ale nakonec puk po ledě projel až do rohu bez jakékoli teče.
     
    16:59
    Dravý průnik Šarloty Tomasco vedl k nahození, které si naše útočnice ještě dojela. Ale He Siye kotouč rychle přikryla.
     
    17:16
    Po dalším pokusu z hokejky Šarloty Tomasco, který také gólmanku až tolik nevylekal, jde na led třetí lajna.
     
    17:52
    Ke Kláře Jandušíkové na modrou čáru včas přistoupila soupeřka, Kristýnu Kaltounkovou pak mezi sebou sevřely rovnou dvě. Takzvané čínské kleště.
     
    18:40
    Češky s vypětím všech sil udržely modrou čáru. Po nahození podržela puk Qinan v rukavici, ještě zlomek sekundy a bylo by to asi na menší trest.
     
    19:16
    Nyní naopak vyvinuly drobný tlak na naši pětici Číňanky a Jandová musela po delší době schovat puk na hrudi.
     
    19:36
    Další zásah našeho čísla 29 přišel vyrážečkou, teď to ještě naposledy zkusí její spoluhráčky...
     
    19:56
    ...ale marně, Číňanky vyhazují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vstup do zápasu byl z české strany úplně jiný než včera. Tentokrát zaspaly Číňanky, naše osmnáctka byla jasně aktivnější. Snad i díky tomu přišla vedoucí trefa Natálie Mlýnkové. Jenže naše soupeřky pak vyrovnaly a ožily.

    Rychlá hra dnes nabízí poměrně dost nepřesností, českému týmu chybí větší střelba a pohyb před brankou. Uvidíme, co nám nabídne pokračování zápasu.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Česká kapitánka Veronika Bucifalová zahájila druhou třetinu stejně aktivně jako tu první, střílela hned dvakrát.
     
    20:55
    Druhý útok vletěl do pásma po hlavě. Puk se vrátil dozadu k Zuzaně Martinů, gólmanka její střelu zastavila, ale puk jí zůstal ležet vedle betonu. Všimla si toho včas.
     
    21:39
    Dlouho se o puk přetahovala Tomasco s jednou protihráčkou, nakonec se Číňanky osvobodily.
     
    22:22
    Už už hrozilo, že by Číňanky ujely do přečíslení. Jenže Eliška Vozdecká výborně přistoupila k první soupeřce a skákavý puk jí sebrala.
     
    22:55
    Rozjetá Lyu Yue naštěstí netrefila puk, který šel před branku od mantinelu. Vzápětí česká obrana zblokovala střelu a Jandová ukryla kotouč pod lapačkou.
     
    23:38
    Česká reprezentace se nyní nemůže dostat z obranné třetiny. Přesněji řečeno se jí to podařilo jen za cenu zakázaného uvolnění, takže nemůžeme vystřídat.
     
    23:49
    Teď už ano a národní tým může uklidnit hru.
     
    24:34
    Číňanky dlouho krouží kolem zadního mantinelu, ale nic to nemění na tom, že jsme pod setrvalým tlakem.
     
    25:02
    Na hraně vysoké hokejky přišla dost zajímavá čínská teč. Kotouč naštěstí přeletěl břevno za gólmankou Jandovou.
     
    25:38
    Zuzana Martinů si udělala útočný výlet, český tým se usazuje v pásmu.
     
    25:53
    Výborná přihrávka našla Šarlotu Tomasco, ta zblízka nepřekonala gólmanku. Soupeřka jí pak hodila přes natažený beton do brány, k obecnému překvapení je odpískáno postavení naší útočnice v brankovišti.
     
    26:42
    Dlouho si puk na hokejku rovnala Kristýna Kaltounková, čínská obránkyně nenašla odvahu, aby k ní přistoupila. Naše osmička pak těsně přestřelila druhý růžek, škoda.
     
    27:18
    Kotouč se dostal k Denise Jandové, která nejdřív naznačila rozehrávku, čímž výborně zmátla soupeřku. Pak bekhendem v pohodě rozehrála dopředu.
     
    28:08
    Znovu sledujeme rotaci asijských hokejistek v našem pásmu, je to nepřesné z obou stran. Včerejší zápas měl o znatelný kus vyšší kvalitu.
     
    28:19
    Číňanky se dostaly do ofsajdu, a to úmyslného. Vhazuje se tak před He Siye.
     
    28:55
    První útočné trio naší sestavy krouží v útoku a hledá si prostor na střelu.
     
    29:09
    Bucifalová teď do akce zapojila i Jandušíkovou. Po její střele se puk odrážel k Natálii Mlýnkové, ale byl moc skákavý na to, aby ho naše útočnice poslala do branky.
     
    29:09
    Přesilovek vzhledem k tradičnímu metru paní rozhodčí moc nevidíme. Teď však ano, a to po vysoké hokejce v podání Liu Siyang (CHN).
     
    30:04
    Prvním nadějným okamžikem české přesilovky bylo až přečíslení Matouškové s Karlecovou. To ale končí velmi sporně odpískaným ofsajdem, diváci v Roudnici nejsou spokojení.
     
    31:18
    Na druhou stranu nám nezbývá než přiznat, že tahle početní výhoda byla velmi nepovedená. Číňanky jsou kompletní.
     
    31:58
    Kolem české klece se obtočila He Xin, zakončovala bekhendem, česká hokejka pravděpodobně zblokovala kotouč mimo.
     
    32:19
    Následuje zakázané uvolnění hokejistek Číny.
     
    32:23
    Hned po vyhraném buly v podání Šarloty Tomasco střílela Zuzana Martinů, nazval bych to spoluprací dvou nesklonných hokejistek. Siye zasahuje.
     
    32:55
    Číňanky chvíli napadaly naši rozehrávku. Potom už se nám povedla, ale k Báře Machalové přistoupila soupeřka včas a puk jí sebrala.
     
    33:33
    Do střely v podání věčně zamračené Anny Kotounové dávala hokejku Tereza Karlecová. Teč bohužel nevyšla a kotouč zase skončil v náručí gólmanky.
     
    34:21
    Následující střídání patřilo Kristýně Kaltounkové. Nejdřív obkroužila branku a dnes ne poprvé nabízela puk přes brankoviště, kde však parťačka chyběla. Potom střílela z pravého kruhu.
     
    34:38
    Češky zastavily čínské přečíslení, ale pak zezadu pálila přes chumel hráček Zhao Qinan. Denisa Jandová roztleskala fanoušky pohotovou lapačkou!
     
    35:44
    Naše hokejistky jen kroužily s pukem u mantinelu. Pak ho ztratily, ale přišlo vhod, že Číňanky chybovaly v rozehrávce a provinily se icingem.
     
    36:14
    Anna Kotounová chtěla využít clonu mezi sebou a brankou, ale kotouč proskákal vedle.
     
    36:53
    Při průniku Kaltounkové vyrazily Číňanky černý kus gumy na naši střídačku.
     
    37:09
    Pomalé čínské vyhození zastavila Zuzana Martinů a v tísni musela puk poslat bekhendem dopředu. He Siye proti němu vyjela a schovala ho.
     
    37:36
    Česká reprezentace se marně pokouší usadit v třetině, Čína jenom dostává puky ven. Tenhle scénář je pro poslední minuty zcela příznačný.
     
    38:07
    Hned dvě naše hokejistky se vracely k soupeřce a tentokrát se hněvá čínská střídačka. Kažopádně kotouč skončil u Jandové, která nejdřív zhodnotila situaci a pak hru přerušila.
     
    38:51
    Hlavní rozhodčí se nyní důvěrněji seznámila s ledovou plochou, ale neznamenalo to pro ni větší problém.
     
    39:31
    Kaltounková s Matouškovou se procpaly dopředu, střelecký pokus z toho nebyl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco včerejší hokej se musel líbit, dojem z dnešního zápasu je poněkud matný. A to oboustranně. Ve druhé třetině jsme neviděli moc vypracovaných šancí, úvod patřil Číňankám, pak byla aktivnější česká reprezentace. Bohužel se jí nepovedlo vymyslet něco, co by volalo po změně skóre.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Po chybě české obrany se do velké šance dostala Kong Minghui, ale Jandová podržela český tým vyrážečkou!
     
    41:04
    Karolína Hornická vystřelila od modré čáry a zatímco ji soupeřka složila k ledu, kotouč doletěl do náruče He Siye.
     
    41:16
    Na druhé straně si Denisa Jandová pro změnu prověřila lapačku proti střele z úhlu.
     
    41:57
    Kristýna Kaltounková si vybruslila z pravé strany do středu a pak napálila čínské břevno! Brankový rozhodčí dokonce rozsvítil červené světlo, ale gól to opravdu nebyl.
     
    42:46
    Zaváhání v české defenzívě vedlo k další práci pro Denisu Jandovou, následně už se pouštíme dopředu.
     
    43:14
    Rotace kombinované sestavy skončila střelou z hokejky Kateřiny Zrnové, gólmanka si bez potíží poradila.
     
    43:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, bereme si zpátky ztracené vedení a znovu se o to postaral náš zlínský beran! NATÁLIE MLÝNKOVÁ předvedla krásnou individuální akci, když z pravé strany vybruslila na střed. Potom parádně vymetla růžek nad lapačkou gólmanky – 2:1! Bez asistence.
     
    44:02
    Český tým si zahraje třetí přesilovku, za držení je vyloučena Fang Xin (CHN).
     
    44:44
    To je smůla! Kaltounková mohla rychle zakončovat k volné tyčce, ale puk jen poslala pod nohy gólmanky, která si ho za záda nesrazila.
     
    44:56
    Síly na ledě se vyrovnají. Číňanku podrazila nejspíš Kateřina Zrnová, nicméně na trestnou lavici putuje Natálie Mlýnková (CZE).
     
    46:24
    Je to paradoxní, ale teprve jakmile jsou Číňanky v plném počtu, se český tým usadil v útočném pásmu.
     
    47:13
    Nyní už je kompletní i náš tým, jenž se teď bude chtít zase dostat do tempa.
     
    47:46
    Hodně šikovně se středem hracího pole probíjela Šarlota Tomasco, soupeřce nasadila kličku. Čínská obránkyně se ale ještě natáhla, aby pomohla své brankářce.
     
    48:20
    He Siye zasáhla proti Tereze Karlecové. Ta pak z tohu našla Kaltounkovou, která byla ve výborné střelecké pozici, ale trefila jen nohu obránkyně.
     
    49:05
    Nyní už česká sestava potřebovala střídat, proto se Kaltounková rychle puku zbavila.
     
    49:22
    Hokejistky v červeno-žlucých barvách vystřelily kotouč do vlastních řad, hra je přerušena.
     
    49:44
    Ofsajd Číny. České juniorky převážně diktují tempo hry, z tohoto pohledu je naše vedení zasloužené.
     
    50:16
    Po dlouhé době měla práci Denisa Jandová. Její zákrok lapačkou ocenila česká střídačka bouřlivým bušením do stříšky, nebudu jmenovat.
     
    50:56
    Zblokovaný kotouč skončil na české střídačce, masér Marcel Krejsa i hlavní kouč Jan Fidrmuc se včas uhnuli. Kdyby šel puk o kus dál, chytil by ho připravený trenér gólmanek Martin Vojtek.
     
    51:27
    Kotouč skončil u české tyčky a Denisa Jandová ho neměla pod kontrolou. Rozhodčí však měla výhled zakrytý bránou, proto přerušila hru.
     
    51:58
    Zakázané uvolnění Číňanek.
     
    52:37
    Pohotovou kombinaci předvedly Bucifalová s Mlýnkovou, ale před brankou byl čilý provoz a He Siye nemusela zasahovat.
     
    53:09
    Další icing Asiatek, které jsou pod českým náporem. Bohužel se nám toho zatím nedaří využít.
     
    53:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už je na světě zasloužená třetí česká radost, která nás přibližuje k vítězství! Šarlota Tomasco vystřelila od modré čáry a mezi kruhy číhala BARBORA MACHALOVÁ. Bleskově napálila kotouč mezi betony brankářky do sítě a je to 3:1! Asistence: Šarlota Tomasco, Karolína Hornická.
     
    54:04
    Naše hokejistky dál pokračují v jasné převaze, nyní to končí střelou Elišky Vozdecké z pravé strany.
     
    54:44
    Sandra Halounová byla u mantinelu sražena k ledu, ale píšťalka hlavní rozhodčí mlčí.
     
    55:23
    Pozor na to! Jedna z čínských útočnic se už už dostávala za českou obranu, ale Klára Jandušíková ji stínovala. Tím i částečně pomohla Denise Jandové, která pak secvakla betony a nepustila zakončení do sítě!
     
    56:16
    Elitní český útok motá Číňanky jak na kolotoči, ale gól z toho zatím není! Největší šanci měla Kateřina Zrnová, ale bekhendem zblízka gólmanku neprostřelila.
     
    57:15
    Ještě chvíli to pokračovalo, ale Číňanky už nás vytlačily k mantinelu a o chvíli později poslaly kotouč do bezpečí.
     
    57:50
    Už poněkolikáté ve třetí třetině přichází zakázané uvolnění v podání hokejistek Číny, na které dolehla fyzická deka. Nevím nevím, jak s tímhle uspějí na olympijské předkvalifikaci ve Francii.
     
    58:29
    Stále se hraje v pásmu našich soupeřek, ale moc střelby z toho není.
     
    58:59
    Teď už se osmělily i naše soupeřky, ale spokojiliy se s hrou ve středním pásmu. Dál je česká sestava nepustila.
     
    59:21
    Kotouč skončil na síťce čínské branky, hra je přerušena a vhazuje se po pravici gólmanky.
     
    59:42
    Číňanky se ještě vydaly dopředu, ale stihli jsme je dobruslit a to už bude všechno.
     
    Konec zápasu.
     
    Jak zápas postupoval, česká převaha byla stále znatelnější. Šlo nám to poměrně ztuha, ale dva góly ve třetí třetině nakonec přiklonily vítězství naprosto zaslouženě na naši stranu. Dvakrát dneska mířila do černého Natálie Mlýnková, stejně jako včera pak dala gól Barbora Machalová.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko právě Natálie Mlýnková a za Čínu Zhao Qinan.
     
    Střely na branku:

    Česko – 39 (12, 8, 19)
    Čína – 24 (9, 7, 8)

     
    České hokejistky do 18 let tak v Roudnici nad Labem dvakrát porazily seniorský výběr Číny – 5:1 a 3:1. Pro naše děvčata šlo o poslední možnost, jak zabojovat o nominaci na mistrovství světa v Přerově a Zlíně. První utkání bylo super, druhé už ne tak vynikající, ale i tak jsme měli navrch a ve třetí třetině jsme to potvrdili.

    Ode mě je to z víkendu všechno, velmi brzy se s vámi budu těšit u našeho ženského reprezentačního hokeje zase na počtenou! (19:05:23)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Mlýnková (Zrnová), 44. Mlýnková, 54. Machalová (Tomasco, Hornická) – 12. Rui (Minghui)


    Česko: Jandová (Bláhová) – Škrdlová, Jandušíková, Martinů, Zachová, Seroiszková, Vozdecká, Cornová, Kotounová – Mlýnková, Zrnová, Bucifalová (C) – Hornická, Machalová, Tomasco – Matoušková, Kaltounková, Karlecová – Lorencová, A. Halounová, S. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Čína: Siye (Yuqing) – Qinan, Siyang, Wenzhuo, Baiwei (C), Lu, Di – H. Xin, Mengying, Minghui – Naiyuan, F. Xin, Schuang – Jingwen, Yingying, Yue – Rui, Bowen. Trenér: Rick Seeley.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Šťastná.
    bahis siteleri