Chelsea – West Brom 1:0 (kon.) | Manchester Utd. – Tottenham 1:0 (kon.) | Southampton – Middlesbrough 1:0 (kon.)
Liverpool – West Ham 2:2 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (1:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 11.12.2016, 15:15 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu utkání na Old Trafford přihlíželo 75 271 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (17:25:52)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:17.
     
    Je konec, Manchester United poráží Tottenham tím nejtěsnějším možným rozdílem a před vlastními fanoušky si tak připisuje první ligové vítězství od čtyřiadvacátého září, naopak Kohouti zaznamenávají teprve druhou porážku v tomto ročníku! Byli jsme svědky velice vyrovnané partie, první poločas nabídl atraktivní podívanou, k vidění bylo hned několik gólem zavánějících šancí. Činili se ale oba brankáři, Lloris vychytal jak Pogbu, tak Ibrahimoviće, David de Gea se zase blýskl proti Eriksenovi se Sonem. Jediná přesná trefa tohoto mače se udála v devětadvacáté minutě, po Herrerově přihrávce se nekompromisně prosadil Henrich Mchitarjan!

    Druhý poločas se nesl ve výrazně taktičtějším duchu než ten předchozí, žádný tlak prohrávajících Spurs se nekonal, více ze hry měli Rudí ďáblové. Jejich vedení mohl ve třiašedesáté minutě zdvojnásobit Paul Pogba, po jeho famózně zahraném přímém kopu ale Llorise zachránila tyč. Nedlouho nato si oba Francouzi vzájemný souboj zopakovali, i tentokráte z něj vítězně vyšel brankář Tottenhamu, který lapil Pogbovi ránu z bezprostřední blízkosti. Pochettinova družina si žádnou vážnější příležitost nevypracovala, její hru sice výrazně oživil příchod důrazného Sissoka, United si ale těsný náskok pohlídali, a po třech remízách v řadě tak konečně zapsali plný bodový zisk!
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Zlatan Ibrahimović si balon krásně zpracoval po Darmianově přihrávce, poté se neméně povedeně dokázal uvolnit okolo napadajícího Alderweirelda a na závěr svého působení upadl ve vápně po kontaktu s Vertonghenem, ani tento zákrok ale na nařízení penalty nebyl.
     
    90+6
    V závěru utkání se domácí ještě rozhodli pro taktické střídání, na pár posledních okamžiků Herreru nahradí Marouane Fellaini.
     
    90+5
    Zřejmě nacvičený signál ale fotbalistům z Londýna nevyšel, na Roseovu nabídku na kraji šestnáctky číhající Wanyama nedosáhl. Nápor Kohoutů ještě pokračoval, právě Rose se v šestnáctce po souboji s Jonesem poroučel k zemi, o penaltový zákrok se ale nejednalo.
     
    90+4
    Po de Geově dlouhém výkopu se k balon dral Ibrahimović, ve snaze odzbrojit Vertonghena si ale pomohl jasným ofenzivním faulem. Standardní situaci hosté rozehráli bleskově, Danny Rose pro ně nakonec dokázal vybojovat roh.
     
    90+3
    Mourinhovi svěřenci se podle očekávání zatáhli do hlubokého obranného bloku, s jehož překonáním si Kohouti zatím nevědí rady. Walker nyní zkoušel rozběhnout Moussu Sissoka, ten byl ale okamžitě zdvojen Darmianem a Rojem, a sám toho proti přesile příliš nevymyslel.
     
    90+2
    Hosté se usadili kolem pokutového území svého oponenta, N'Koudou si několikrát vyměnil balon s Rosem, nakonec jej poslal do šestnáctky k Harrymu Kaneovi, ten na míč ale nedosáhl. Eliminace hostujícího kanonýra obraně The Red Devils vyšla dokonale, o Kaneovi jsme dnes téměř nevěděli.
     
    90+1
    Vzhledem k delšímu ošetřování Henricha Mchitarjana se dalo očekávat, že se závěr utkání poněkud protáhne. Je tomu skutečně tak, sudí nastavují hned šest minut.
     
    90
    Tohle je škoda! Marcus Rashford v souboji rameno na rameno přetlačil nedůrazného Walkera a s míčem se dostal až do šestnáctky, tam mu však kulatý nesmysl ve snaze o ukličkování Tobyho Alderweirelda utekl do zámezí.
     
    89
    Kyle Walker se fantasticky uvolnil u postranní čáry, když nasadil jesličky Marcusi Rashfordovi. Následně si jej píchl na svou silnější pravačku a vyslal do šestnáctky centr, ten se ale mezi ty zdařilé počítat nedal, obrana Rudých ďáblů stav pohotovosti vyhlašovat nemusela.
     
    88
    Wanyama roztáhl hru na Rose, ten však neměl s kým směrem kupředu kombinovat, proto se rozhodl pro zpětnou přihrávku na Vertonghena. Domácí fanoušci každý kontakt Dannyho Rose s balonem doprovázejí pískotem, po zranění Mchitarjana mezi jejich oblíbence rozhodně patřit nebude.
     
    87
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Pogba na útočné polovině vybojoval další standardní situaci, jejíž rozehrávky se ujal Marcus Rashford. O povedenou exekuci ale nešlo, centr anglického mladíka byl velmi přetažený, nikdo z jeho kolegů na balon nemohl dosáhnout.
     
    86
    Bailly ustál tvrdý souboj se Sissokem, následně Dele Alli velice neohrabaně a nebezpečně nakopl do holeně nic netušícího Carricka. Hlavní sudí, který celou situaci sledoval z bezprostřední blízkosti, ale k překvapení všech do kapsičky pro kartu nesáhl.
     
    85
    José Mourinho chce s blížícím se závěrem utkání vyztužit defenzivu, místo zraněného Mchitarjana tedy na plac přichází uzdravený stoper Eric Bailly.
     
    84
    Ošetřování Henricha Mchitarjana stále pokračuje, nosítka ale už jsou připravena a zatím jediný střelec tohoto mače hřiště opouští za hromadného a hlasitého potlesku z ochozů Old Trafford.
     
    83
    Ke střídání se během zásahu domácích zdravotníků odhodlali fotbalisté Tottenhamu. Poněkud překvapivě je ze hry odvolán Christian Eriksen, místo něj šanci dostává Georges-Kévin N'Koudou.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Mchitarjan (A. Herrera)

    Karty:   32. A. Valencia (MAN), 65. P. Pogba (MAN), 76. Mchitarjan (MAN) – 58. Wanyama (TOT), 78. Walker (TOT), 81. Rose (TOT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:17.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Rojo, P. Jones, Darmian – Carrick (C), A. Herrera (90+6. Fellaini) – Mchitarjan (85. Bailly), P. Pogba, Martial (72. Rashford) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Blind, Bailly, Mata, Fellaini, Rooney, Rashford.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Wanyama, Dembélé (67. Winks) – Eriksen (83. N'Koudou), Alli, Son Heung-min (57. Moussa Sissoko) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Davies, Dier, Winks, Moussa Sissoko, N'Koudou.

    Rozhodčí: Robert Madley – Mick McDonough, Marc Perry

    Diváci: 75 271
    bahis siteleri