Chelsea – West Brom 1:0 (kon.) | Manchester Utd. – Tottenham 1:0 (kon.) | Southampton – Middlesbrough 1:0 (kon.)
Liverpool – West Ham 2:2 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (1:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 11.12.2016, 15:15 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    V závěru utkání se domácí ještě rozhodli pro taktické střídání, na pár posledních okamžiků Herreru nahradí Marouane Fellaini.
     
    85
    José Mourinho chce s blížícím se závěrem utkání vyztužit defenzivu, místo zraněného Mchitarjana tedy na plac přichází uzdravený stoper Eric Bailly.
     
    83
    Ke střídání se během zásahu domácích zdravotníků odhodlali fotbalisté Tottenhamu. Poněkud překvapivě je ze hry odvolán Christian Eriksen, místo něj šanci dostává Georges-Kévin N'Koudou.
     
    81
    Henrich Mchitarjan má v osmdesáté minutě dost sil na rozdávání. Nyní po pravé straně parádně pláchl Wanyamovi s Rosem, druhý jmenovaný jej poté nebezpečně sestřelil a od sudího Madleyho utržil žlutou kartu.
     
    78
    Kyle Walker nejprve prohrál osobní souboj s Pogbou, poté za sebou navíc nechal unikajícího Rashforda, kterého sice dokázal doběhnout, míč mu odebral ale pouze za cenu jasného faulu. Zcela správně udělená žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
     
    76
    Mchitarjan nechal míč za sebou, poté se ve snaze zastavit rodící se protiakci hostujícího celku ohnal po utíkajícím Winksovi, načež byl za své počínání odměněn žlutou kartou.
     
    72
    Jsme svědky prvního střídání na straně Manchesteru United. Utkání končí pro Anthony Martiala, kterého na levém kraji zálohy na posledních dvacet minutek nahradí mladičký Marcus Rashford.
     
    70
    Po nedorozumění v kombinaci Manchesteru se vpřed vydal Christian Eriksen, ve svém postupu byl ale za cenu jasného faulu zastaven Marcosem Rojem. Byl to právě dánský špílmachr, kdo se postavil k exekucí přímého kopu zpoza šestnáctky, David de Gea ale proti jeho technické ráně předvedl další skvělý zásah!
     
    67
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Harry Winks.
     
    65
    Do okamžité protiakce se posléze mohl vydat Dembélé, Pogba jej ale díky taktickému faulu nikam nepustil, od hlavního sudího si ale vysloužil žluté varování.
    65.
     
    65
    Fantastický zákrok Huga Llorise! Domácí se vrhli do bleskurychlé protiakce, na jejímž konci se balon ocitl u Henricha Mchitarjana, který ještě nahrával z druhé vlny si sbíhajícímu Pogbovi, proti jeho razantnímu pokusu se ale hostující gólman opravdu vytáhl!
     
    63
    Dlouho nebylo jasné, kdo se rozehrávky této standardní situace ujme. Nakonec volba padla na Paula Pogbu, který balon fantasticky zakroutil přes hostující zeď, bohužel pro Rudé ďábly ale pouze orazítkoval tyč Llorisovy svatyně!
     
    58
    A francouzský fotbalista pro Spurs ihned dokázal vybojovat rohový kop, hosté z něj ale nic nevytěžili, Wanyama si totiž v souboji s Jonesem pomohl faulem, načež od rozhodčího uviděl žlutý kartónek.
     
    57
    Máme tu první střídání, ke změně v sestavě se odhodlali hosté. Z hrací plochy je stažen Korejec Son, místo něj se bude obraně soupeře snažit zatápět Moussa Sissoko.
     
    36
    Dobrá šance byla k vidění i na opačném konci hrací plochy! Zdánlivě nenápadné obléhání domácí svatyně nakonec vyústilo v přihrávku na Son Heung-mina, jenž využil volného prostoru, přehodil si balon na levačku a vypálil, de Gea ale předvedl dobrý zákrok a vyrazil míč na roh!
     
    35
    Už to mohlo být o dvě branky! Henrich Mchitarjan nahrál sprintujícímu Valenciovi, na jehož centrovaný balon z hranice šestnáctky sice Pogba nedosáhl, míč však doskákal k zapomenutému Ibrahimovićovi, jehož prudkou přízemní ránu na bližší tyč ale Lloris zvládl polapit!
     
    32
    Žlutou kartu dostává Antonio Valencia (Manchester United).
    29. Henrich MCHITARJAN - 1:0
     
    29
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto utkání jsme čekali necelou půlhodinku, do vedení se dostávají Rudí ďáblové! Celá situace se narodila po zaváhání hostí ve středu hřiště, Harry Kane zkazil lehkou přihrávku, čímž nabídl fotbalistům Manchesteru možnost protiakce. Herrera vyslal do brejku HENRICHA MCHITARJANA, který se nijak nerozpakoval a nekompromisním způsobem propálil bezmocného Llorise!
    19.
     
    19
    A nutno podotknout, že tentokráte ji Kohouti rozehráli daleko nebezpečněji! K exekuci došlo téměř ze stejné pozice jako před pár okamžiky, Christian Eriksen to ale tentokráte zkusil přímo na branku, jeho skákavý a velmi nepříjemný pokus de Gea stačil vytěsnit až na poslední chvíli!
     
    3
    Krásná akce Manchesteru, první gól tohoto duelu nebyl daleko! Vše začalo u rychlonohého Mchitarjana, jenž se protáhl mezi několika protivníky a nahrál na kraj šestnáctky si sbíhajícímu Ibrahimovićovi. Švédský kanonýr se tentokráte pasoval do role nahrávače a našel z druhé vlny si sbíhajícího Pogbu, jeho přízemní pokus ale Lloris eliminoval!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Mchitarjan (A. Herrera)

    Karty:   32. A. Valencia (MAN), 65. P. Pogba (MAN), 76. Mchitarjan (MAN) – 58. Wanyama (TOT), 78. Walker (TOT), 81. Rose (TOT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:17.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Rojo, P. Jones, Darmian – Carrick (C), A. Herrera (90+6. Fellaini) – Mchitarjan (85. Bailly), P. Pogba, Martial (72. Rashford) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Blind, Bailly, Mata, Fellaini, Rooney, Rashford.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Wanyama, Dembélé (67. Winks) – Eriksen (83. N'Koudou), Alli, Son Heung-min (57. Moussa Sissoko) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Davies, Dier, Winks, Moussa Sissoko, N'Koudou.

    Rozhodčí: Robert Madley – Mick McDonough, Marc Perry

    Diváci: 75 271
    bahis siteleri