Eibar – Alavés 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Sevilla 0:3 (kon.) | Espanyol – Gijón 2:1 (kon.)
Real Betis – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:1 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 11.12.2016, 18:30 • RCDE Stadium • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:29:55)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
     
    Je dobojováno! Espanyol nakonec zvládl těžké utkání s Gijónem a vybojoval tři body. V prvním poločase se hrála vyrovnaná partie. V největší šanci první půle ale selhal Gerard Moreno. Skóre se měnilo až deset minut po přestávce, kdy Felipe Caicedo uklidil hlavou míč do sítě po přímém kopu. Poté Iván Cuéllar nešťastně trefil právě Caiceda, od nějž se balón odrazil do branky, ale gól kvůli hře rukou nemohl platit. V 90. minutě ale hostující obraně utekl Léo Baptistão , který střelou na zadní tyč zvýšil vedení Espanyolu na 2:0! V poslední minutě nastavení sice Duje Čop z přímého kopu snížil, ale hostům už nezbyl čas na vyrovnání!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Duje ČOP - 2:1
     
    90+2
    Gijón právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka na závěr! Hosté zahrávali přímý kop z vynikající pozice! Exekuce se ujal DUJE ČOP a parádní střelou přes zeď mimo dosah Lópeze rozvlnil síť!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
    90. Léo BAPTISTÃO - 2:0
     
    90
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté nevyužili nadějnou možnost a domácí celek se hnal do rychlého protiútoku. LEO BAPTISTAO se natlačil mezi obránce za prudkou přihrávkou, vlétl do pokutového území a střelou na zadní tyč pečetil výhru Espanyolu!
     
    89
    Diego López poněkolikáté v utkání vystartoval až na hranici pokutového území, kde schoval míč před napadajícím soupeřem. Domácí brankář svým spoluhráčům hodně pomáhá.
     
    88
    Gijón zahrával přímý kop z hranice pokutového území. Javi Fuego poslal centr na malé vápno, ale nikdo z hlavičkářů v černých dresech na míč nedosáhl.
     
    87
    Další žlutá karta. Tentokrát ji za svůj prohřešek proti pravidlům vidí Sergio Álvarez.
     
    86
    Burgui si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, ale okamžitě k němu přistoupil Víctor Sánchez. Domácí obránce soupeři o míč připravil a ještě přesně rozehrál.
     
    85
    Rachid Aït-Atmane si připravil míč za hranicí pokutového území, ale při zakončení jej zradilo obutí a hostující záložník podklouzl. Jeho nepovedený pokus poté skončil daleko vedle branky.
     
    84
    Isma López dostal další přihrávku na levou stranu, posunul si míč před jednoho ze soupeřů, ale další obránce Espanyolu ve skluzu zakopl balón do zámezí.
     
    83
    Střídající Marc Roca si posunul míč na polovinu Gijónu a z dobrých třiceti metrů napřáhl ke střele. Jeho dělovka mířila doprostřed branky a Cuéllar si připsal snadný zákrok.
     
    82
    Pereira Douglas operoval s míčem na pravé straně hrací plochy, rychlou kličkou se zbavil obránce a centrem na zadní tyč našel Ismu Lópeze. Druhý jmenovaný se však nacházel v ofsajdu.
     
    81
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Felipe Caicedo, přichází Marc Roca.
     
    80
    Rachid Aït-Atmane se pustil do křížku s Javi Fuegem. Hostující fotbalista ale rychle celou situaci uklidnil a oba kohouti si podali ruce.
     
    79
    Na pravé straně si dělal prostor Burgui. Střídající fotbalista Gijón zkoušel nachytat Aaróna, ale krajní obránce Espanyol byl připraven.
     
    78
    Víctor Sánchez nedokázal odkopnout míč do bezpečné vzdálenosti od domácí branky, ale nikdo z hostujících fotbalistů se k balónu nedostal.
     
    77
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Carlos Carmona, přichází Víctor Rodríguez.
     
    76
    Isma López sice dostihl prudkou přihrávku na levou stranu, ale v tísni už centrem před branku nenašel nikoho v černém dresu. Espanyol může zůstat v klidu.
     
    75
    Hra je přerušena. Na trávníků zůstává ležet další domácí fotbalista. Tentokrát je to Léo Baptistão. Domácí stratég může sáhnout k poslednímu střídání.
     
    74
    Isma López to přehnal s agresivitou v souboji před pokutovým územím. Hostující fotbalista skolil k zemi Davida Lópeze. Espanyol bude rozehrávat.
     
    73
    Iván Cuéllar vystartoval ve stylu Manuela Neuera daleko z brankové čáry a odkopl míč před rozběhnutým Caicedem. Domácí už spoléhají na rychlé protiútoku.
     
    72
    Všichni domácí fotbalisté se nyní stáhli za balón a ze všech sil brání pokutové území. Fotbalisté Gijónu sice přenášejí míč ze strany na stranu, ale efekt to zatím nepřináší.
     
    71
    Po přímém kopu se k odraženému míči dostal Moisés Gómez, nicméně ani on nenašel recept na výborně pracující obranu Espanyolu. Tentokrát zasáhl Diego Reyes.
     
    70
    Carlos Carmona se natlačil před Sáncheze a domácí kapitán jej zatažením za dres stáhl na trávník. Gijón bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    69
    Máme tady první žlutou kartu! Střídající Papakouli Diop si šlapákem vyšlápl na Álvareze a rozhodčí jej okamžitě odměňuje.
     
    68
    Gerard Moreno sprintoval do otevřené obrany Gijónu, ale domácí útočník se utopil v moři vlastních kliček a vracející se Jorge Meré mu míč odkopl.
     
    67
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Jean-Sylvain Babin, přichází Burgui.
    66. Caicedův zásah rukou
     
    66
    Pozor! Hostující brankář udělal obrovskou chybu, když při odkopu trefil Caiceda, od nějž se míč odrazil do branky, ale rozhodčí branku neuznal pro hru rukou! Obrovská smůla domácího celku!
     
    65
    Diego López vystartoval až na hranici pokutového území, kde ukryl do rukavic skákavou pobídku na Čopa. Gijón se stále ne a ne dostat na dostřel.
     
    64
    Felipe Caicedo sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu. Domácí útočník sice míč vybojoval, ale už jej neudržel před dvěma hráči Gijónu.
     
    63
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Álvaro Vázquez, přichází Papakouli Diop.
     
    62
    Jean-Sylvain Babin chtěl přenést těžiště hry na pravou stranu. Přihrávku hostujícího stopera však vystihl jeden z domácích fotbalistů. Gijón bude pouze vhazovat.
     
    61
    Gerard Moreno je v posledních minutách hodně aktivní. Domácí útočník svedl vzdušný souboj s Amorebietou, ale k jeho nevoli budou vhazovat hosté.
     
    60
    Gerard Moreno napadal statickou rozehrávku Gijónu na polovině hrací plochy. Domácí útočník si brousil zuby na Álvareze, ale ten se stačil otočit.
     
    59
    Do kombinace Gijónu se zapojil i Iván Cuéllar. Hostující brankář obdržel malou domů, ale ani on dlouhým nákopem neoslovil nikoho z ofenzivních hráčů Gijónu.
     
    58
    Carlos Carmona si z pravé strany rychlou zasekávačkou připravil míč na levačku, jenže jeho tvrdý projektil zablokoval tělem jeden z domácích obránců.
     
    57
    Diego López nemusel zasahovat ani po Álvarezově průniku z pravé strany. Hostující záložník se s míčem zahnal za autovou čáru. López bude odkopávat.
    55. Felipe CAICEDO - 1:0
     
    55
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Espanyol se ujímá vedení! Domácím přeci jen vyšla standardní situace! Espanyol zahrával další přímý kop. Víctor Sánchez tentokrát posadil míč přesně na hlavu FELIPE CAICEDA a ekvádorský útočník hlavou otevřel skóre!
     
    54
    Espanyol zahrával rohový kop. Víctor Sánchez tentokrát vymyslel zajímavý centr na přední tyč, ale před dotírajícím Caicedem odhlavičkoval balón do bezpečí Fernando Amorebieta.
     
    53
    Exekuce přímého kopu se ujal Víctor Sánchez. Domácímu obránci se však centr vůbec nepovedl a zpackanou pobídku odvrátila obrana už na hranici šestnáctky.
     
    52
    Felipe Caicedo se natlačil před Amorebietu a nechal se chytře faulovat. Espanyol bude zahrávat přímý kop z dobré pozice. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    51
    Pereira Douglas se vytáhl až k pokutovému území, odkud vyslal centr na značku pokutového kopu. Duje Čop se pustil do souboje s obránci Espanyolu, ale domácí stopeři byli důraznější.
     
    50
    Pereira Douglas skvěle zapracoval na pravém kraji hostující obrany. Pravý obránce Gijónu vystoupil proti Vázquezovi a odkopl mu míč od nohy.
     
    49
    Espanyol měl k dispozici rohový kop. Na centr si naskočil David López, jehož hlavička ze značky pokutového kopu měla razanci, ale trefila jen prostor, kde stál připravený Cuéllar!
     
    48
    Javi Fuego vybojoval na levé straně pokutového území alespoň autové vhazování. Po něm se ke střele dostali Léo Baptistão, jehož rána mířila přímo na Cuéllara.
     
    47
    Fernando Amorebieta si netroufl na postup podél postranní čáry a raději vrátil balón hostujícím obráncům. Gijón se v úvodu druhé půle nikam nežene a vyčkává na skulinky v obraně Espanyolu.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu. Gijón se okamžitě vydal do útoku, avšak vysoká přihrávka na pravou stranu nenašla nikoho v černém dresu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali opravdu vyrovnanou polovinu. Espanyol sice vlétl do utkání aktivnější, ale Gerard Moreno zatím pálil jen mimo tři tyče. Poté se Gijón osmělil a několikrát se prodral do pokutového území. Duje Čop napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti, ale Diego López se nenechal překvapit. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Pereira Douglas ještě centroval před branku Espanyolu, ale ani jeho pobídka vzrušení před Lópezem nepřinesla. Hosté však zůstávají u míče.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    V poslední minutě první půle ještě Aarón dlouhým nákopem podél postranní čáry hledal rozběhnutého Léo Baptistãa, ale obrana Gijónu byla znovu připravená.
     
    44
    Také Gijón zahrával v závěru prvního poločasu rohový kop. Pereira Douglas poslal míč na značku pokutového kopu, kde se nikdo v černém neprotlačil k hlavičce.
     
    43
    Léo Baptistão kombinoval na pravé straně se Sánchezem. Druhý jmenovaný se pokusil přenést míč na druhou stranu, ale nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Gijónu.
     
    42
    Espanyol zahrával další rohový kop. Centr se nyní snesl na přední tyč kde ale číhal osamocený Sergio Álvarez. Gijón se znovu ubránil a může zaútočit.
     
    41
    Espanyol je v závěru prvního poločasu aktivnějším celkem. Domácí se nastěhovali před pokutové území Gijónu. Víctor Sánchez však pokaženým vhazováním odevzdal balón soupeři.
     
    40
    Léo Baptistão spěchal s míčem vpřed podél levé postranní čáry. Domácí fotbalista nabídl míč Fuegovi, jež okamžitě střílel. Iván Cuéllar měl snadnou práci.
     
    39
    Na druhé straně si Felipe Caicedo dělal prostor v pokutovém území. Domácí útočník se otočil okolo Merého, ale další z obránců jej nepustil k zakončení.
     
    38
    Tentokrát měl Diego López o mnoho lehčí práci. Domácí brankář si nikým neatakován došel na hranici pokutového území pro odražený balón.
    37. Čopova povedená střela z dálky
     
    37
    Duje Čop si zpracoval míč dobrých třicet metrů od branky, opřel se do skákavého míče a Diego López se nakonec musel proletět vzduchem!
     
    36
    Pereira Douglas potáhl míč po pravé straně, avšak za půlící čárou obrátil hru zpět na obránce Gijónu. Hostující celek zatím podává opravdu sympatický výkon.
     
    35
    Fernando Amorebieta centroval z levé strany do pokutového území. Za vysokou pobídkou nevyrazil nikdo v černém dresu a Diego López stáhl míč do rukavic.
     
    34
    Víctor Sánchez se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště. Domácí obránce sice svého soupeře předčil, ale míč se od jeho hlavy odrazil pouze do zámezí.
     
    33
    Domácí zahrávali rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde ve vzduchu kraloval obránce Jean-Sylvain Babin, který vyhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    32
    Aarón obdržel přihrávku k postranní čáře, ale namísto individuálního průniku vrátil balón domácím obráncům. Obrana Gijónu se v posledních minutách skvěle pohybuje.
     
    31
    Moisés Gómez se u postranní čáry nepáral s Victorem Sánchezem. Hostující záložník poslal domácího obránce do reklamních banerů. Espanyol bude rozehrávat.
     
    30
    Diego Reyes si na levé straně posunul míč do pokutového území, avšak pozorný Isma López se před něj dobře natlačil tělem a nenechal Reyese odcentrovat.
     
    29
    Espanyol zahrával přímý kop. Centrovaný míč na malé vápno si našel Léo Baptistão, jehož hlavička zády k brance postrádala potřebnou přesnost.
     
    28
    Léo Baptistão si na hranici pokutového území obhodil Amorebietu. Domácí útočník se řítil do zakončení, jenže pozorný Jorge Meré stačil balón na poslední chvíli odkopnout.
     
    27
    Espanyol se nastěhoval na polovinu svého soupeře. Víctor Sánchez hledal mezírku v obraně hostujícího celku, jenže jeho pobídka mezi obránce nenašla nikoho v modrobílém.
     
    26
    Carlos Carmona si skvěle zpracoval míč na hranici pokutového území, natlačil se mezi obránce a po kontaktu s jedním ze stoperů upadl. Rozhodčí ale penaltu neodpískal.
    25. Morenův další pokus
     
    25
    Zato po další akci už se Espanyol mohl ujmout vedení! Léo Baptistão sklepl míč pod sebe pro Morena, který se do něj opřel levačkou, ale jeho rána jen těsně minula pravou tyč!
     
    24
    Na druhé straně se do zakončení tlačil střídající Álvaro Vázquez. Nováček na hrací ploše stačil nasměrovat míč na branku, ale pro Cuéllara jeho rána nebyla nebezpečná.
     
    23
    Gijón zahrával první rohový kop dnešního utkání. Do odraženého míče se zpoza hranici pokutového území opřel Rachid Aït-Atmane, jehož rána prolétla vysoko nad brankou.
     
    22
    Pereira Douglas dostal spoustu času na zpracování míče, vyslal vysoký centr do pokutového území, na který si naskočil Sergio Álvarez, ale jeho hlavička končí nad brankou.
     
    21
    Felipe Caicedo se vydal napadat rozehrávku Gijónu na soupeřově polovině. Hostující stopeři však stačili před rychlým útočníkem dopravit míč ke Cuéllarovi.
     
    20
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Hernán Pérez, přichází Álvaro Vázquez.
     
    19
    Jenže Pérez zůstává po dalším hlavičkovém souboji znovu ležet na hrací ploše a tentokrát už to znamená konečnou. Na lavičce domácího celku už se chystá Álvaro Vázquez.
     
    18
    Hernán Pérez se nakonec vrací na hrací plochu a ze střídání tedy sešlo. Domácí záložník se přesto drží za levou ruku. Uvidíme, jak dlouho na trávníku vydrží.
     
    17
    Po pravé straně utekl svému strážci Gerard Moreno. Domácí střelec tentokrát hledal prudkou přihrávkou do pokutového území Caiceda, ale druhý jmenovaný na míč nedosáhl.
     
    16
    U Péreze už jsou lékaři domácího celku. Domácí záložník v dnešním utkání podle všeho dohrál. Domácí stratég už chystá první střídání.
     
    15
    Fernando Amorebieta chtěl urychlit akci Gijónu, ale v souboji na polovině hřiště nedovoleně atakoval Hernána Péreze. Domácí fotbalista zůstává ležet na trávníku.
     
    14
    Hra je přerušena. Hostující obránce Isma López utržil šrám v jednom ze soubojů u postranní čáry. Rozhodčí ještě kontroluje, zda se neobjevila krev, ale podle všeho bude López pokračovat bez ošetření.
     
    13
    Carlos Carmona potáhl míč kupředu po levé straně. Hostující záložník si chtěl narazit s Álvarezem, nicméně druhý jmenovaný mu poslal nechytatelný pas.
     
    12
    Pereira Douglas se špatným zpracováním u postranní čáry dostal pod tlak. Napadající Léo Baptistão jej donutil odkopnout balón do zámezí. Espanyol bude vhazovat.
     
    11
    Espanyol po delší době vybojoval míč. Domácí fotbalisté rozjeli kombinaci na své polovině. Víctor Sánchez chtěl posunout míč vpřed, ale jeho pobídka končí v autu.
     
    10
    Ani z dalšího ataka Gijónu ale nebezpečí pro branku Espanyolu nepřišlo. Pereira Douglas svým centrem nenašel nikoho v černém dresu a López bude odkopávat.
     
    9
    Do kombinace Gijónu se zapojil také brankář Iván Cuéllar. Hostující gólman nakopl míč na polovinu Espanyolu, kde balón vybojoval Pereira Douglas.
     
    8
    Oba týmy zatím hrají opravdu nebojácně. Hostující Gijón nepřijel jen bránit a tlačí se do útoku. Další prudkou přihrávku na pravou stranu musel hasit Víctor Sánchez.
     
    7
    Gerard Moreno napadal rozehrávku Gijónu na polovině hrací plochy, ale na půlící čáře to přehnal s agresivitou a fauloval Ait-Atmaneho. Gijón bude rozehrávat.
     
    6
    Pereira Douglas měl spoustu prostoru na pravé straně. Krajní obránce Gijónu si povodil obránce Espanyolu, nicméně nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Lópezovi.
    5. Morenova střela z voleje
     
    5
    Na druhé straně se v první dobré šanci ocitl Gerard Moreno! Domácí útočník si naběhl na centr z pravé strany, ale bez přípravy poslal balón nad břevno!
     
    4
    Pereira Douglas vystihl nepřesnou rozehrávku domácího celku, srovnal si míč za hranicí pokutového území, nicméně jeho nepříliš razantní střela Lópeze nevyplašila.
     
    3
    Jorge Meré odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku si naskakoval Duje Čop, jenže chorvatský útočník na vysokou pobídku nedosáhl.
     
    2
    Gijón se poprvé v utkání vydal na polovinu domácího celku. Hosté rozjeli rychlou kombinaci na jeden dotek, ale přechod středem hřiště se jim moc nevyvedl.
     
    1
    Domácí Espanyol obstaral výkop do dnešního utkání. Domácí fotbalisté rozjeli první útok po pravé straně. Felipe Caicedo si zpracoval vysoký míč za obranu, ale jeho akci zastavuje ofsajd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy v minulé sezóně

    Gijón – Espanyol 2:4
    Espanyol – Gijón 1:2
     
    Espanyol Barcelona

    Espanyol je na tom o něco lépe. Méně věhlasný barcelonský celek vybojoval v dosavadním průběhu devatenáct bodů a drží solidní dvanáctou příčku. Na domácí půdě navíc naposledy prohrál na konci měsíce září. Gólově táhne Espanyol útočník Gerard Moreno, jež se trefil šestkrát. V minulém kole uhrál Espanyol cennou remízu na půdě Atlética Madrid.
     
    Sporting Gijón

    Gijón ve čtrnácti duelech vybojoval jen dvanáct bodů a zatím drží osmnáctou pozici, která znamená sestup do nižší soutěže. V případě výhry se dnes může ze sestupových vod odpoutat. Na hřištích soupeřů však Gijón prohrál pětkrát v řadě. V minulém kole sehrál na domácí půdě důležité utkání s Osasunou, kterou udolal 3:1!
     
    Příjemný nedělní podvečer všem příznivcům španělského fotbalu. Vítejte u sledování textového přenosu z Primera Division. Společně si dnes vychutnáme duel mezi Espanyolem Barcelona a Sportingem Gijón. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 55. F. Caicedo (V. Sánchez), 90. Baptistão (Jurado) – 90+2. Čop

    Karty:   69. Diop (ESB) – 87. S. Álvarez (GIJ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
    Espanyol Barcelona: Diego López – V. Sánchez, David López, D. Reyes, Aarón – H. Pérez (20. Á. Vázquez, 63. Diop), Fuego, Jurado, Baptistão – F. Caicedo (81. Roca), G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, R. Duarte, Diop, J. A. Reyes, Á. Vázquez, Roca.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Douglas, Babin (67. Burgui), Meré, Amorebieta, Isma López – Carmona (77. V. Rodríguez), Aït-Atmane, S. Álvarez, Moisés Gómez – Čop.
    Náhradníci: Mariño – V. Rodríguez, Cases, Burgui, Canella, Viguera, Rodríguez.

    Rozhodčí: del Cerro – Yuste, Álvarez
    bahis siteleri