Feirense – Porto 0:4 (kon.) | Nacional – Tondela 3:2 (kon.) | Benfica – Sporting 2:1 (kon.)
Braga – FC Ferreira 3:0 (kon.)
konec
CD Nacional
3:2 (0:2)
CD Tondela
Neděle 11.12.2016, 17:00 • Estádio da Madeira, Funchal (kapacita: 8.589 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    CD NACIONAL

    Loni jedenáctý celek portugalské nejvyšší ligy zatím hraje na sestup. Po dvanáctí zápasech má totiž Nacional pouhopouhých osm bodů a nachází se na samotném dnu Primeira Ligy. Domácí fotbalisté navíc dosud obdrželi již 19 branek, což z nich dělá třetí nejčastěji inkasující tým celé ligy. Aktuálně dokonce Nacional drží sérii čtyř porážek.

    Posledních pět zápasů

    4.12.2016 Moreirense – Nacional 3:1
    26.11.2016 Nacional – Estoril 0:1
    20.11.2016 Torreense – Nacional 1:0
    4.11.2016 Guimaraes – Nacional 2:1
    28.10.2016 Nacional – Sporting 0:0
     
    CD TONDELA

    Ani hosté si ve srovnání s domácími nevedou o moc lépe. Aktuálně jsou totiž na sedmnáctém místě a před dnešním soupeřem se nacházejí pouze díky jedné remízy navíc. Z pohledu Tondely to letos není dobré především z pohledu ofenzívy, neboť ta ve dvanácti utkáních vstřelila pouze devět branek a je druhou nejhorší ofenzívou celé ligy. Venku navíc Tondela zatím nevyhrála ani jedno utkání.

    Posledních pět zápasů

    3.12.2016 Rio Ave – Tondela 3:1
    27.11.2016 Tondela – Guimaraes 2:1
    20.11.2016 Aljustelense – Tondela 1:2
    5.11.2016 Estoril – Tondela 2:0
    29.10.2016 Tondela – Moreirense 1:2
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    31.1.2016 Nacional – Tondela 3:1
    10.10.2015 Tondela – Nacional 0:1 pp.
    30.8.2015 Tondela – Nacional 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Nacional: Rui Silva – Víctor García, Rui Correia (C), César, Sequeira – Washington, Ghazal, Nelson Bonilla – Salvador Agra, Hamzaoui, Witi
    Náhradníci: Framelin – Vítor Hugo, Jota, Vítor Goncalves, Geraldo, Willyan, Roniel

    CD Tondela: Cláudio Ramos – David Bruno, Pica, Kaká (C), Mamadu – Wagner, Bruno Monteiro, Fernando Ferreira – Jhon Murillo, Erik Moreno, Miguel Cardoso
    Náhradníci: Ricardo Janota – Liscov, També, Claude Goncalves, Pité, Zé Turbo, Murilo Freitas

    Rozhodčí: TIago Antunes – Pedro Miguel Ribeiro, Paulo Brás.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali úvodní výkop zápasu, ale poměrně nepřesnou kombinací se záhy připravili o míč. Ani domácí se ale moc daleko nedostali.
     
    2
    Úvod zápasu je z obou stran velmi opatrný. Lze poznat, že dnešní utkání je velmi důležité a mohlo by jeden z týmů výrazně nakopnout.
     
    3
    Po ofsajdu hostů se domácí dostali k rychlejšímu útoku, nicméně přízemní přihrávka z pravé strany byla sražena na rohový kop.
     
    4
    Centrovaný míč od rohového praporku nepřinesl nic moc zajímavého. Tondela hru rychle dostává až za půlící čáru.
     
    6
    Registrujeme první zakončení. Erick Moreno pálil z hranice pokutového území, avšak míč mu sjel po nártu a vylétl vysoko nad.
     
    7
    Velká chyba rozhodčích! Jhon Murilo si to středem namířil přímo do pokutového území, ale zničehonic ho zastavil hvizd, který zazněl na znamení nesprávně odmávaného ofsajdu.
     
    8
    Domácí jsou zatím trochu překvapivě méně aktivní a téměř vůbec se nedostávají na polovinu soupeře. Tondela má lepší vstup do zápasu.
     
    9
    Až příliš důrazně se teď k míči tlačil Washington, jenž povalil dobře bránícího soupeře. Míč tedy opět získávají hosté.
     
    10
    Nedovoleným zákrokem byl ale nyní pro změnu zastaven Sequeira, jenž se na trávníku ocitl ve středovém kruhu.
     
    12
    Na trávník se začal snášet hodně hustý déšť. Zatím to však na hře nic nemění a kombinace je podobně nepřesná jako před deštěm.
     
    13
    Wagner se hodně důrazně prodíral přes domácího kapitána. Výsledkem je pochopitelně útočný faul, po kterém hosté ztrácí míč.
     
    14
    Nyní sice Tondela vybojovala rohový kop, avšak příliš přetažený centr skončil odvrácen až u postranní čáry. Stále jsme si do statistik nezapsali ani jedno přesnější zakončení.
     
    15
    Standardní situace byla k vidění na druhé straně. Střílený centr do pokutového území byl ale jedním z hostů nadzvednut nad bránu.
     
    16
    Ani rohový kop nepřinesl přesné zakončení. Defenzívy obou celků jsou zatím velmi pozorné a nepouštějí soupeře do lepších pozic.
     
    17
    Roh byl tentokrát k vidění na druhé straně, nicméně prudká hlavička jednoho z hostů vylétla nad břevno Silvovy brány.
     
    19
    V ofenzívě se až do střelecké pozice pokusili dostat domácí fotbalisté, nicméně jejich snaha byla ukončena po dvou důrazných soubojích Ghazala, jenž fauloval.
     
    20
    Ghazal se tentokrát prezentoval o poznání lépe, nicméně střelu z nějakých třiceti metrů poslal pouze k rohovému praporku.
     
    22
    Fotbalisté Nacionalu teď dlouho okupovali pokutové území soupeře, ale nakonec střelu obstaral znovu až Ghazal, jenž pálil mimo.
     
    23
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Hosté využívají rychlý protiútok. Jeden z domácích beků sice ve skluzu odebral míč Morenovi, ale poté se kulatý předmět objevil před WAGNEREM a ten Silvovi nedal šanci.
    23. WAGNER - 0:1
     
    25
    Domácí by jistě rádi rychle odpověděli, nicméně zatím je jejich kombinace poblíž půlící čáry bez jakéhokoliv překvapivějšího momentu.
     
    26
    Pořád se domácí fotbalisté ne a ne dostat do zajímavější pozice. Tondela brání velmi pozorně a drží soupeře daleko od své brány.
     
    27
    Po zisku míče ve středu hřiště se dopředu vydal Fernando Ferreira, avšak jeho rychlý útok podél postranní čáry byl poměrně záhy ukončen.
     
    29
    Tentokrát už sice hosté mohli centrovat, ale na levé straně jim mezihra trvala příliš dlouho a míč se vrátil k půlící čáře.
     
    30
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Další brejk hostujícího celku už přináší druhou branku. Díky rychlému přenesení hry zprava doleva se míč od Ghazala odrazil k MIGUELU CARDOSOVI, jenž se křížnou ranou trefil přesně do vzdálenějšího rohu brány domácího celku.
    30. Miguel CARDOSO - 0:2
     
    32
    Domácí stále nemohou najít odpověď. Kombinace svěřenců kouče Machada je plná nepřesností a navíc se hráči Nacionalu pomalu vracejí.
     
    33
    Další rychlý útok Nacionalu vyústil v zajímavou přihrávku mířící před Ruie Silvu, avšak tentokrát si domácí obránci poradili.
     
    34
    Rychlejší přechod na útočnou polovinu byl zakončen střelou zpoza pokutového území, nicméně tvrdá rána jednoho z domácích byla zablokována.
     
    35
    Ani další snaha ofenzívy Nacionalu nepřinesla nic zajímavého. Naopak se domácí rychle museli vracet, aby zastavil protiútok hostujícího celku.
     
    36
    Tondela sice vybojovala standardní situaci, ale střílený centr nedoletěl až do pokutového území.
     
    38
    V posledních minutách se hra poměrně rychle přenáší ze strany na stranu, ale ani jeden z celků se již pár chvil nedostal do šance.
     
    39
    Možná jsem to ale trochu zakřikl. Rui Silva sice vyrazil Wagnerovu prudkou přihrávku, ale Erick Moreno v obrovské šanci selhal.
     
    40
    Následný rohový kop už další zakončení nepřinesl. Domácí míč dostávají aspoň k půlící čáře, kde ale rychlý útok Nacionalu končí.
     
    42
    Kombinace domácích fotbalistů pořád postrádá veškeré aspekty souhry, po které by mohl někdo skórovat. Poločas pomalu spěje ke svému konci.
     
    43
    Domácí se ze středového kruhu pokusili dostat až do blízkosti soupeřovy šestnáctky, avšak finální přihrávka byla opět a zase nepřesná.
     
    44
    Další snaha Nacionalu byla zastavena u postranní čáry. Domácí sice budou vhazovat, ale následná kombinace bude do zformované obrany soupeře.
     
    45
    Pité teď rukou v pokutovém území zastavil přihrávku mířící před bránu, ale obě horní končetiny měl hostující gólman u těla a penalta se proto nepíská.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je tedy u konce a spokojenější jsou zatím hosté. Po velmi opatrném úvodu prvního poločasu se Tondela ve 23. minutě dostala do rychlého brejku a Wagner hosty poslal do vedení. Následně uběhlo jen sedm minut a Miguel Cardoso po dalším protiútoku zařídil druhou trefu hostujícího celku. Domácí navíc zatím vůbec nic zajímavého nepředvedli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté do druhé části vstoupili aktivně. Záhy po nedovoleném zákroku jednoho z domácích však zakončení vylétlo mimo tři tyče.
     
    47
    Od Nacionalu bychom na začátku druhého poločasu určitě očekávali trochu více aktivity, avšak zatím hrají s míčem především hosté.
     
    48
    Vysoký centr mířící před bránu Cláudia skončil pouze v rukavicích hostujícího brankáře. Následně se hra přesunula do blízkosti středového kruhu.
     
    50
    Fernando Ferreira (TND) tvrdě narazil do jednoho z domácích. Přichází první žlutá karta zápasu.
     
    51
    Nedovoleným zákrokem se ale nyní pro změnu provinil domácí Ghazal. Tondela bude rozehrávat volný kop od postranní čáry.
     
    52
    Díky rychlému přechodu do útoku se sice domácí dostali do zakončení, ale hlavička z levé strany pokutového území letěla mimo tři tyče.
     
    53
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Jota, přichází Willyan.
     
    54
    Žlutou kartou je tentokrát potrestán Víctor García (NAC), který se provinil útočným faulem.
     
    56
    Hra je od začátku druhého poločasu plná nepřesností. Domácí se sice snaží, ale v ofenzívě to ze strany Nacionalu stále není ono.
     
    57
    Další nepřesná souhra mezi dvěma domácími fotbalisty. Přesto ale Nacional zůstává u míče a snaží se prokombinovat na útočnou polovinu.
     
    58
    A opět je v rukou hlavního rozhodčího žlutá karta. Nedovoleným zákrokem se tentokrát provinil Miguel Cardoso (TND).
     
    59
    Registrujeme první zajímavější zakončení domácích. Střelecký pokus Willyana ale prolétl těsně vedle Cláudiovy brány.
     
    60
    Hostující gólman si př zákroku trochu ublížil a potřebuje ošetření. Nevypadá to ale na nic vážného.
     
    62
    Po rohovém kopu míč propadl k jednomu z domácích, ale ten přízemní střelou napálil jen Cláudiovy nohy.
     
    62
    Nacional právě vstřelil branku!
    Z velkého tlaku nakonec domácí vytěžili gól. Při rohovém kopu šel Ghazal dobře do souboje v pokutovém území, ale nakonec to byl KAKÁ, který míč hlavou nešťastně usměrnil za záda vlastního brankáře.
    62. KAKÁ - 1:2
     
    63
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Witi, přichází Vítor Goncalves.
     
    65
    Nacional právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno! Důrazný CÉSAR dokázal zpracovat vysoký nákop Ruie Silvy a po přistrčení míče od spoluhráče tvrdou střelou propálil bezmocného Cláudia.
    65. CÉSAR - 2:2
     
    67
    Domácí se okamžitě znovu nastěhovali na útočnou polovinu. Nakonec navíc vybojovali standardní situaci, která může přinést přímé ohrožení Cláudiovy brány.
     
    68
    Jeden z fotbalistů Nacionalu to zkusil přímou střelou, avšak ta vylétla příliš vysoko a Cláudio tak zasahovat vůbec nemusel.
     
    69
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Fernando Ferreira, přichází Murilo Freitas.
     
    71
    Dopředu se znovu prodírali domácího fotbalisté. Proti byl ale Murilo Freitas, který se na hřišti uvedl nedovoleným zákrokem.
     
    72
    Pěkně zahraný volný kop se sice pomalu snášel do horního rohu Cláudiovy brány, ale hostující gólman míč vytěsnil velmi dobrým zákrokem.
     
    73
    Nacional je stále aktivnější. Teď navíc domácí fotbalisté získávají rohový kop.
     
    75
    Ze standardní situace teď fotbalisté Nacionalu vůbec nic nezískali. Naopak čelili rychlému brejku, který byl ve středovém kruhu zastaven až za cenu faulu.
     
    76
    Domácí rozjeli rychlý protiútok, avšak sražené zakončení Salvadora Agry si to namířilo do Cláudiových rukavic.
     
    77
    Zaregistrovali jsme další zakončení. Hodně těžkou střelu z hranice pokutového území však Nelson Bonilla vůbec nezvládl.
     
    79
    Po vzájemném konfliktu nyní žlutou kartu dostává Ali Ghazal (NAC) a Alassane També (TND).
     
    80
    Domácí sice zahrávali volný kop, ale po zablokované střele byl k vidění jen rychlý protiútok Tondely. Následuje standardní situace v podobě rohového kopu.
     
    81
    Ani roh Tondely nepřinesl zakončení. Následně domácí potřetí vystřídali. Na hřišti se objevil Roniel, jenž nahradil Salvadora Agru.
     
    82
    Hra je v posledních minutách opravdu hodně rozkouskovaná. Další přerušení zavinil jeden z domácích, jenž se u postranní čáry dopustil faulu.
     
    84
    Utkání nám momentálně opravdu nepřináší moc pohledných momentů. Stále se totiž ani jeden z týmů ne a ne dostat do trvalého tlaku.
     
    85
    Cosi zajímavého se na útočné polovině pokusili vymyslet domácí. Nepřesná rozehrávka však pouze zahájila rychlý protiútok Tondely.
     
    86
    Nacional chvíli obléhal pokutového území soupeře, nicméně nakonec přišel jen nepřesný centr, jenž si pohlídal Cláudio.
     
    88
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Wagner, přichází Claude Goncalves.
     
    89
    Nacional právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Domácí dokonale otáčejí nepříznivý vývoj zápasu. Po centru z levé strany by sice hostující gólman Bonillovu hlavičku zřejmě vyrazil, avšak těsně před Cláudiem míč ještě tečoval KAKÁ a brankář Tondely už nemohl reagovat. Druhá vlastní branka hostujícího kapitána.
    89. KAKÁ - 3:2
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    Murilo Freitas mohl vyrovnat, ale střelou z levé strany pokutového území trefil pouze Ruie Silvu! Parádní zákrok domácího brankáře.
     
    90+3
    Po ubráněném rohovém kopu soupeře zůstává Silva na trávníku. Gólman Nacionalu bude potřebovat ošetření.
     
    90+4
    Rui Silva už je zpátky ve hře a nyní bezpečně zlikvidoval centr mířící před jeho bránu. Tondela už opravdu nemá moc času.
     
    90+5
    Pozorný Rui Silva znovu zastavil vysoký centr soupeře. Zdá se, že po jeho odkopu bude utkání ukončeno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní bláznivé utkání je tedy u konce a důležité tři body slaví domácí. Ti sice prohrávali o dvě branky, ale v druhém poločase dokázali zabrat a nepříznivé skóre otočili ve svůj prospěch. Nešťastníkem zápasu se stal hostující kapitán Kaká, jenž si v 62. a 89. minutě připsal vlastní branku a výrazně tak pomohl dosud poslednímu týmu tabulky. Mezi tyto dvě branky se v 65. minutě vlezl ještě zásah Césara, který je tak jediným úspěšným střelcem domácích.
     
    K tomuto je to ode mě vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (19:02:15)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 62. Kaká (vla.), 65. César, 89. Kaká (vla.) – 23. Wagner, 30. Miguel Cardoso

    Karty:   54. Víctor García (NAC), 79. Ghazal (NAC) – 50. Fernando Ferreira (TND), 58. Miguel Cardoso (TND), 79. També (TND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:7. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    CD Nacional: Rui Silva – Víctor García, Rui Correia (C), César, Sequeira – Washington, Ghazal, Nelson Bonilla – Salvador Agra (81. Roniel), Jota (53. Willyan), Witi (63. Vítor Goncalves)
    Náhradníci: Framelin – Vítor Hugo, Vítor Goncalves, Geraldo, Willyan, Roniel

    CD Tondela: Cláudio Ramos – David Bruno, Pica, Kaká (C), Mamadu – Wagner (88. Claude Goncalves), Bruno Monteiro, Fernando Ferreira (69. Murilo Freitas) – Jhon Murillo, Erick Moreno, Miguel Cardoso (63. També)
    Náhradníci: Ricardo Janota – Liscov, També, Claude Goncalves, Pité, Zé Turbo, Murilo Freitas

    Rozhodčí: TIago Antunes – Pedro Miguel Ribeiro, Paulo Brás
    bahis siteleri