Ried – Sturm Graz 0:3 (kon.) | Salzburg – Wolfsberger 3:0 (kon.) | Austria – Mattersburg 2:0 (kon.)
St. Pölten – Admira 2:2 (kon.)
konec
SV Guntamatic Ried
0:3 (0:0)
SK Sturm Graz
Sobota 17.12.2016, 16:00 • Keine Sorgen Arena, Ried Im Innkreis (kapacita: 7.680 diváků) • Rakouská Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den, rakouská fotbalová liga má na programu utkání mezi Riedem a Grazem. Jedná se o zápas dvacátého kola nejvyšší rakouské soutěže! Duel začíná v 16:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Ried
    Domácí hráči jsou podle sázkových kancelářích mírným outsiderem dnešního mače. V tabulce nejvyšší rakouské soutěže jim patří po devatenácti odehraných duelech osmá pozice se ziskem dvaceti bodů. Naposledy z toho byla prohra 1:3 na hřišti Rapidu Vídeň, když se jako jediný z Riedu prosadil ve čtvrté minutě Elsneg.

    Ovšem soupeř otočil duel třemi brankami, navíc se po druhé žluté kartě nechal vyloučit hráč Riedu Zulj (dvě karty v rozmezí osmi minut).

    Nejlepším střelcem Riedu je aktuálně dvacátý nejlepší střelec rakouské Bundesligy Thomas Reifeltshammer, jenž v letošním ligovém ročníku zaznamenal celkem tři přesné zásahy!
     
    Graz
    Hosté jsou papírovým favoritem dnešního souboje. V letošní sezoně zřejmě pomýšlí vysoko, asi i na evropské poháry, jelikož jim patří třetí pozice v tabulce nejvyšší rakouské fotbalové soutěže se ziskem šestatřiceti bodů z doposud devatenácti odehraných zápasů.

    S třiatřiceti přesnými zásahy je Graz vůbec druhým nejproduktivnějším mužstvem rakouské ligy. Naposledy ovšem prohrál doma se Salcburkem, s druhým týmem rakouské ligy 0:1, když výhru Red Bullu zařídil svým gólem v 64. minutě Valon Berisha z Kosova.

    Rozhodně fotbalové fandy ale zaujal červenou kartou Upamecano, fotbalista Salcburku, a sice bez prvního žlutého varování.
     
    Vzájemné zápasy
    V říjnu vyhrál Graz doma nad Riedem 1:0,. na konci letošního července vyhrál tím samým výsledkem doma Ried, v dubnu roku 2016 z toho byla bezbranková remíza na stadionu Sturmu. V únoru prohrálo Josko doma se svým dnešním soupeřem 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Josko Ried: Durakovič – Bergmann, Reifeltshammer (C), Özdemir, Alberto Prada – Ziegl, Trauner – Möschl, Elsneg, Nutz – Egho
    Náhradníci: Markus Schöller – Nico Antonitsch, Ademi, Brander, Dennis Chessa, Fröschl, Walch

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz (C) , Lykogiannis – Jeggo, Matič – Huspek, Alar, Dobras – Edomwonyi
    Náhradníci: Daniel Lück – Schoissengeyer, Gruber, Skrivanek, Horvath, Lovric, Maresic

    Rozhodčí: Lechner – Riedel, Gruber (všichni Rakousko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájeno hvizdem sudího Lechnera. Jako první se míče dotkl domácí Elsneg, ale Ried hned po pár sekundách při akci po levé straně balon ztratil.
     
    1
    Hosté kontrovali výměnou míče mezi Kochem a Huspekem. Druhý jmenovaný centroval na zadní tyč, ale tam se hráč Grazu nedostal k hlavičce, následně si rutinní zákrok připsal domácí brankář Durakovič.
     
    3
    Po sérii nepřesnosti nakonec přišla akce Joska po pravé straně, byl z toho první rohový kop zahrávaný Möschlem, ve vápně Grazu bylo hodně rušno, ale nakonec nevystřelil jeden z domácích hráčů, který se chtěl obtočit kolem soupeře.
     
    4
    Möschl získal svojí bojovností míč v souboji s Lykoganiannisem, ale Ried z toho nic závažného nevytěžil, pouze centr z pravé strany, pro který si došel hostující brankář Gratzei.
     
    5
    Domácím nezbylo nic jiného než si vypomoci v rozehrávce s brankářem Durakovičem, ten rozehrál velice nepřesně, následně ale hostující celek chtěl až moc viditelně pokutový kop, sudí Lechner na to neskočil.
     
    6
    Ziegl sice odevzdal míč Grazu, ale favoritové zápasu doplatili na příliš pomalý přechod do útoku, byl z toho pouze přizemní centr jednoho z hostů na zadní tyč, kde hráč Sturmu našel pouze připravené rukavice Durakoviče.
     
    8
    Domácí Ziegl podklouzl na polovině hřiště v souboji s hostujícím fotbalistou, na trávník musel lékařský štáb Riedu, ale hráč Joska určitě bude pokračovat v tomto zápase.
     
    9
    Domácí mužstvo mělo k dispozici rohový kop z pravé strany. Této standardní situace se ujal Bergmann, míč dolétl na zadní tyč. Posléze si Josko vybojovalo další rohový kop.
     
    10
    První vážnější šance dnešního podvečera, Graz mohl inkasovat jako první, ale nestalo se tak. Po centru z levé strany od Egha, který centroval na zadní tyč, kde byl zcela volný Elsneg, nakonec musel zasahovat Gratzei, jenž skvěle zmenšil střelecký úhel fobalistovi Joska!
     
    11
    Alberto Prada vhazoval takových pětadvacet metrů od branky Grazu, ale právě u španělského beka Riedu skončily veškeré akcie domácích na ohrožení branky hostů.
     
    12
    Další velká šance Riedu, který mohl klidně jít do vedení, ale zase podržel Graz Gratzei. Ziegl nejprve získal míč pro domácí mužstvo, následně si po souboji Egha se spoluhráčem našel hrací předmět na penaltě, ale bombou z jedničky nepropálil brankář Sturmu Graz.
     
    14
    Ried je zatím celkem, který tvoří hru. Domácí mužstvo je aktivnější od úvodu utkání, drží více míč, navíc mělo dvě velké šance, ale první branky duelu jsme se ještě nedočkali.
     
    15
    Volný přímý kop domácího celku z hranice pětatřiceti metrů si vzal na starost Nutz, ale míč nedoletěl ani do vápna hostů, Graz reagoval akcí po pravé straně, kdy Alberto Prada (RIE) podrazil Huspeka a dostal žlutou kartu z rukou rakouského rozhodčího Lechnera.
     
    17
    U míče stáli dva hostující hráči, a sice Lykogannis a Matič, na sebe to vzal Matič, ale trefil pouze zeď domácího mužstva, takže brankář Durakovič nemusel zasahovat.
     
    18
    Edomwonyi ukázal výbornou práci s míčem při své akci po levé straně, nakonec si chtěl navést míč na pravou nohu v době, kdy už byl ve vápně Riedu, ale jeden z domácích fotbalistů mu skluzem zamezil zřejmě ve skórování.
     
    20
    Hosté to zkoušeli po levé straně, ale nejprve poslal míč na autové vhazování pro Graz Bergmann, následně výbornou defenzivní práci předvedl domácí Möschl.
     
    22
    Obranná čtyřka Sturmu Graz začala akci hostujícího celku v bílých dresech, ale po vše skončilo špatnou přihrávkou zhruba dvacet metrů od domácí branky, ve které stojí gólman Durakovič.
     
    23
    Hosté sevřeli svého soka, ale vtom vypomohl domácí obraně velice dobrým startem na balon a včasným výběhem z vlastní branky gólman Durakovič.
     
    24
    Domácí fotbalisté kontrovali akcí po pravé straně, ale vtom nezpracoval míč ideálně obránce Bergmann. U míče jsou tak hostující hráči.
     
    25
    Bergmann nezískal míč pro domácí mužstvo, a tak mohl přijít centr na zadní tyč, domácí celek se ale prezentoval hodně dobře v obraně, na branku Durakoviče nepřišla žádná střela z hranice pokutového území.
     
    26
    V souboji osmiček na polovině hřiště zaznamenal Trauner podražení v souboji s Matičem, teď si myslím, že rakouský sudí Lechner mohl udělat hráči Joska žlutou kartu, ale nestalo se tak.
     
    27
    Domácí mužstvo vsadilo všechno na jednu kartu, tedy na rychlý přehod do útoku po levé straně, ale vtom sudí na lajně zvedl praporek nad hlavu, protože viděl Möschla v ofsajdu.
     
    30
    Je to tak trošku nuda zatím, nyní Huspek dohrál Alberta Pradu u postranní čáry. Domácí bek se držel za obličej, ale nic vážného z toho nebude.
     
    30
    Akce hostů začala autovým vhazováním, byla vedená po pravé straně, ale vtom zapsal svoji ztrátu hostující rakouský fotbalista Huspek.
     
    31
    Hostující Jeggo zastavil kontraakci domácích hráčů poté, co vhazoval hostující Koch, byl to faul, který si možná zasloužil žluté ocenění. Sudí Lechner důrazně domlouval defenzivnímu záložníkovi Grazu.
     
    33
    Španělský bek domácího Riedu Alberto Prada centroval na zadní tyč, ale tam nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Co předvedou hostující fotbalisté v útoku?
     
    34
    Moc hezká akce domácích, která začala u Alberta Prady, pokračovala přes Ziegla, hostující obrana na poslední chvíli zasáhla před dotírajícím hráčem domácích, Gratzei nemusel zasahovat.
     
    35
    Z tohohle nic nebude, přihrávka hostujícího hráče ze středového kruhu nenašla nikoho ze spoluhráčů. Durakovič má dost času na rozehrávku.
     
    36
    Möschl byl kousek za polovinou hřiště podražený svým soupeřem Dobrasem, domácí ale nenaložili se svou příležitostí vůbec dobře, sudí Lechner navíc přerušil hru, jeden z domácích hráčů byl v ofsajdu.
     
    37
    Domácí fotbalisté se dlouho nemohli dohodnout, a sice Reifeltshammer, tedy kapitán Riedu a Özdemir, v tom se do všeho vložil svým výkopem brankář Durakovič.
     
    39
    Již dlouho jsme neviděli nějakou větší šanci na obou stranách, Ried měl více ze hry hlavně v úvodní čtvrt hodině, následně se hra vyrovnala, Graz na svojí šanci čeká.
     
    40
    Souboj Elsnega se Spendlhoferem nabídl bolestivou grimasu domácího fotbalisty. Ried vhazoval, ale výsledkem toho byla pouze zahozená šance z hranice vápna, kdy balon letěl nad branku hostujícího celku.
     
    42
    Edomwonyi si naskočil na centr z pravé strany, ale svůj pokus hlavou umístil doprostřed branky Durakoviče, kde právě čekal domácí brankář. Nyní ale obrana Riedu zaspala! Určitě největší šance hostů na skórování na hřišti Joska.
     
    43
    Spendlhoferova nepřesnost znamenala rychlý přechod Riedu do útoku, Möschl nakonec přetlačil soupeře v souboji tělo na tělo, následně se pokusil špičkou kopačky přehodit hostující brankáře, ale balon skončil nad svatyní Sturmu Graz!
     
    45
    Hostující kapitán Schulz si přidržel v souboji na polovině hřiště svého soupeře Elsnega, domácí mužstvo ale nevymyslelo nic zajímavého před brankou hostujícího Sturmu Graz!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas branku nenabídl, v úvodních minutách tvořilo hru domácí mužstvo, mělo dvě tutovky, ale ani jednu nevyužilo, hosté se dostali ke slovu až ke konci prvního dějství, kdy Edomnwonyi hlavičkoval osamocený na penaltě, jenže útočník Sturmu hlavičkoval pouze doprostřed, kde už čekal brankář domácích Durakovič! Jinak to ale není zrovna dvakrát kvalitní podívaná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Akce domácích fotbalistů vedla přes střed hřiště a také do země Nikoho, pro míč si došel hostující brankář Gratzei.
     
    47
    Domácí obránce Bergmann se dotkl míče na polovině hřiště, následně dva soupeři svedli hlavičkový souboj. Ried z toho vytěžil pouze nepřesný centr na zadní tyč.
     
    48
    Hostující mužstvo kontrovalo dobrým přechodem do útoku, nakonec to nevydržel Matič, míč ale poslal hráč Sturmu vedle pravé tyče branky Durakoviče.
     
    49
    Zatímco Lykogannis si vypomáhá s obrannou čtyřkou Sturmu, tak právě fanoušci Grazu se řídí heslem – Kdo si hraje, ten nezlobí a ve svém sektoru používali pyrotechniku.
     
    50
    Dobras si takových třicet metrů od branky Durakoviče chtěl navést míč na pravou nohu, což se mu sice povedlo, ale následně nepřesně přihrál útočníkovi hostů Edomwonyi.
     
    51
    Hostující bek Lykogiannis vhazoval na první tyč, kde ale čekal připravený obránce Joska Ried. Zatím žádná pohledná podívaná ve druhém poločase.
     
    52
    Jeden z hostujících stoperů zapsal další nepřesnost dnešního podvečera, nepřesná přihrávka vzduchem doputovala až k domácímu brankáři Durakovičovi.
     
    53
    Tuším, že domácí Möschl svedl souboj ve vápně hostů s Lykoginannisem, ale nebylo z toho vůbec nic zavážného před brankou Sturmu, pouze míč pro hostující mužstvo.
     
    54
    Hostující celek kontroval akcí po pravé straně, ale ani z této akce nebylo nic zajímavého, pouze centr na penaltu, kde ale nebyl nikdo z hráčů Sturmu.
     
    54
    Domácí Trauner fauloval třicet metrů od branky Riedu, sudí Lechner mu domlouval, že příště z toho bude zřejmě žlutá karta. Vše se stěhuje před Durakoviče.
     
    55
    Ne! Nebude to žádná šance a ani střela na branku Riedu, pouze nepřesný pokus levačkou v podání Lykogiannise, míč směřuje vedle pravé tyče branky Durakoviče.
     
    56
    Tohle byla velká šance. Dobras sklepl ve vápně domácích míč prsama pro Matiče, který se opřel do míče a z jedničky chtěl překonat Durakoviče pokusem po zemi k levé tyči domácí branky, brankář Riedu vyrazil míč do bezpečí.
     
    58
    Snadná práce pro hostujícího brankáře. Nutz rozehrál přímý kop domácích centrem na zadní tyč, odkud míč směřoval pouze do náruče brankáře Sturmu. Gratzei ukázal dobrou orientaci v prostoru.
     
    59
    Bergmannova exekuce rohového kopu z pravé strany nebyla vůbec zlá, výsledkem toho byla hlavička z penalty těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    60
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Marvin Egho, přichází Walch.
     
    61
    Matič nakonec vzal všechno na sebe po přiťuknutí od Dobrase, vše vyvrcholilo nepřesným pokusem jednoho z hostů z pětadvaceti metrů. Míč letěl mimo tři tyče branky Durakoviče.
     
    64
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Přišlo mi jako kdyby hostující fotbalisté chtěli uspat svého soupeře, a to se jim povedlo, dlouho se nic nedělo, jako kdyby snad hosté ani nechtěli útočit, ale vtom byl základem první branky utkání dobrý přechod středem hřiště, ve vápně Riedu vytvořil Dobras palebnou pozici pro DENIHO ALARA, jenž z jedničky z hranice vápna, levačkou, poslal míč k levé tyči domácí branky. Brankář Durakovič se za míčem pouze ohlédl, respektive rezignoval na pokus hostující osmičky. Krásně, rychle to sehrál Graz! 0:1!
    64. Deni ALAR - 0:1
     
    65
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Huspek, přichází Gruber.
     
    66
    Hostující fotbalisté nyní dobře pokryli střed hřiště, dobře brání, jsou výborní, co se týče pohybu, Zieglovi nezbylo nic jiného než poslat míč až ke stoperovi Özdemirovi.
     
    67
    Möschl zahrával rohový kop domácích z levé strany, a sice nakrátko. Následně přišel centr na zadní tyč, posléze faul jednoho z hráčů Joska na hranici vápna.
     
    69
    Ziegl sice sklepl míč pro Bergmanna, ale domácí hráči se nedostali ke střele na hostující branku, protože útok Joska Ried musel být zpomalený.
     
    71
    Po obdržené brance drží míč více domácí celek, ale jeho aktivita ve finální fázi útoku je bídná, zatím nemusel Gratzei v brance Sturmu Graz předvést nějaký těžký zákrok ve druhém poločase.
     
    72
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Nutz, přichází Ademi.
     
    72
    Jinak je to ale vyrovnaný zápas, zatím rozhodla jedna šance hostů, kterou Sturm dokázal proměnit hlavně díky jednoduchosti a dobrému přechodu do útoku.
     
    74
    Ziegl si vzal na starost volný přímý kop Riedu, ale domácí mužstvo zcela selhalo ve finální fázi, ale Josko přidalo na aktivitě poté, co se trefil Alar.
     
    75
    A zase to samé! Přechod do útoku sice dobrý, ale hostující Graz velice dobře brání, zejména ve druhém poločase. Domácí celek si nic velkého před hostující brankou nevytvořil ve druhém dějství.
     
    77
    Hosté celkem překvapivě zvolili nakonec centr z úhlu z pravé strany, je z toho rohový kop pro Sturm Graz po zásahu brankáře Durakoviče.
     
    78
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo, ale hostující mužstvo je zase blíže k výhře na půdě Riedu. Dobras centroval na přední tyči, kdy Lykogiannis prodloužil míč dozadu na DENIHO ALARA, od kterého putoval míč do sítě. Trošku šťastná trefa pro Graz, ale na to se historie neptá. Jedná se o druhou branku Alara v zápase. 0:2!
    78. Dani ALAR - 0:2
     
    81
    Edomwonyi centroval z levé strany na penaltu, domácí hráči míč odvrátili, ale už ho drží levý obránce hostů Lykogiannis, tohle mají hráči Sturmu Graz velice dobře rozehrané!
     
    82
    Tohle byla obrovská šance, kdy dva beci hostů zcela zaspali, Ademi předběhl oba soupeře a šel sám na hostujícího brankáře, ale naložil s touto šancí bídně, chtěl poslat míč mezi nohama gólmana Sturmu do sítě, ale na to byl Gratzei připravený!
     
    83
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Ziegl, přichází Fröschl.
     
    84
    Centr z levé strany od Bergmanna letěl pouze doprostřed branky, kde Gratzei vyboxoval míč do bezpečí z pohledu hostujícího mužstva.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto. Domácí mužstvo už nechává otevřenou obranu, už riskuje, střídající Gruber rozhodně nebyl v ofsajdu, ve vápně ale mířil levačkou vedle levé tyče branky Durakoviče. Trošku klid měl zachovat hostující hráč.
     
    87
    Hosté si dali málem branku sami, Ademi vydoloval míč, poslal ho do malého vápna Sturmu, kde zcela nepochopitelně vsadil jeden z hostů na razanci, ale přepálil branku Grazu. Teď se hostující hráči vůbec nedohodli.
    87.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Alar, přichází Schoissengeyer.
     
    90
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Hotovo! Tohle už Graz nepustí. Hosté se hnali do útoku, nakonec z toho byl domácí faul. K míči se pětadvacet metrů od branky Durakoviče postavil UROŠ MATIČ a krásně trefil prostor u pravé tyče domácí svatyně! Nádherná branka z volného přímého kopu, která víceméně zajišťuje Sturmu tři body! 0:3!
    90. Uroš MATIČ - 0:3
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Dobras, přichází Horvath.
     
    90+2
    Po volném přímém kopu, jenž vzal na sebe hostující bek Lykogiannis, z toho nakonec nic vážného nebylo. Utkání už se ale pouze dohrává.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Po velice nudné první půli zabrali v té druhé hosté, druhé dějství měl Graz pod kontrolou, nepustil Ried až na velkou šanci Aremiho k ničemu. Dvě branky zaznamenal Alar a nutno podotknout, že Sturm vítězí zcela zaslouženě. Pochvalu určitě zaslouží i Dobras za dvě gólové asistence na obě trefy zmiňovaného Alara. Jsou z toho tedy tři body pro favorita utkání!
     
    Znamená to, že Ried je v tabulce rakouské ligy osmý s dvaceti bod, Graz putuje do čela rakouské Bundesligy, ale druhý Altach má duel s Rapidem Vídeň k dobru, třetí Salcburk má k dispozici zápas domácí duel s Wolfsbergerem
     
    Pro dnešek je to z mé strany všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (17:55:19)

    Vít Muzikář

    Branky: 64. Alar, 78. Alar, 90. Matič

    Karty:   15. Prada (RIE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.
    SV Guntamatic Ried: Durakovič – Bergmann, Reifeltshammer (C), Özdemir, Alberto Prada – Ziegl (83. Fröschl), Trauner – Möschl, Elsneg, Nutz (72. Ademi) – Egho (60. Walch)
    Náhradníci: Markus Schöller – Nico Antonitsch, Ademi, Brander, Dennis Chessa, Fröschl, Walch

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz (C) , Lykogiannis – Jeggo, Matič – Huspek (65. Gruber), Alar (88. Schoissengeyer, Dobras (90+1. Horvath) – Edomwonyi
    Náhradníci: Daniel Lück – Schoissengeyer, Gruber, Skrivanek, Horvath, Lovric, Maresic

    Rozhodčí: Lechner – Riedel, Gruber (všichni Rakousko)
    bahis siteleri