Sassuolo – Inter 0:1 (kon.) | Chievo – Sampdoria 2:1 (kon.) | Neapol – Turín 5:3 (kon.)
Pescara – Bologna 0:3 (kon.) | Udinese – Crotone 2:0 (kon.) | Janov – Palermo 3:4 (kon.)
Lazio – Fiorentina 3:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
5:3 (3:0)
Turín FC
Neděle 18.12.2016, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní odpoledne vše. Děkuji za pozornost a u Serie A zase někdy nashledanou! (17:04:11)
     
    Neapol v gólově bohatém utkání poráží Turín 5:3, a to hlavně díky čtyřem brankám Driese Mertense!

    Domácí celek vedl po prvním poločase o tři branky, a to hlavně díky devítiminutovce Driese Mertense! Belgický útočník nejdříve ve třinácté minutě využil parádní přihrávky od Callejóna, o pět minut později přidal druhou branku z penalty a dílo dokonal v minutě dvaadvacáté, kdy po třech dorážkách vstřelil svůj hattrick.

    Druhý poločas načali lépe hosté a jejich nejlepší střelec Andrea Belotti se prosadil i na San Paolu. Následně se ovšem povedlo opět skórovat domácí, jmenovitě Vladu Chiricheşovi, jenž zakončoval kombinaci střelou do prázdné branky. Přišla branka Luca Rossettiniho po chybě Reiny, tříbrankové vedení ovšem vystřelil domácím opět Dries Mertens. Gólový účet utkání pak uzavřel po penaltě Iaqo Falqué.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Adem Ljajić postupoval skrz bránící hráče Neapole a nakonec skončil po jednom zákroku na zemi. Rozhodčí mu to ovšem jako faul neuznal.
     
    90+3
    Jedna zajímavá střela přišla. Dnes gólově ukojený Dries Mertens zkoušel své štěstí střelou z nějakých pětadvaceti metrů. Nakonec ale zamířil jen těsně vedle branky.
     
    90+1
    Celkem čtyři minuty se budou hrát nad rámec devadesáti minut. Uvidíme, zda si jeden či druhý celek dokáže vytvořit nějakou gólovou akci.
     
    90
    Probíhá devadesátá minuta dnešního utkání, které nabídlo celkem osm branek. Rozhodčí tak nějakou minutku navíc určitě přidá.
     
    88
    Torino to sice ještě zkouší, ale k vyrovnání to nejspíše stačit již nebude. I tak to je od nich dnes sympatický výkon, vypadalo, že se již nezvednou.
     
    87
    Neapol zakončila tuto situaci kombinací a zakončením Emanuela Giaccheriniho. Ten ale z dobré pozice branku nakonec nedokázal trefit.
     
    86
    V dalším útoku domácích přišel další faul. Domácí fotbalisté mají tak z jednatřiceti metrů šanci přidat další branku dnes na branky bohatého utkání.
     
    85
    Turínští nabuzení další brankou se hnali do zakončení. Střela jednoho z hráčů byla ovšem nepřesná a skončila jen vedle branky.
    84. Iago FALQUÉ - 5:3
     
    84
    FC Turín právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil hostující IAGO FALQUÉ, který přidal již osmou branku dnešního utkání. Falqué zamířil do levé šibenice – Reina byl bez šance.
     
    83
    Další obléhání domácí branky – odpískaná penalta! Luca Rossettini byl zasažen vysokou nohou a uvidíme tak druhý pokutový kop utkání!
     
    82
    Iago Falqué se následně zjevil v dobré střelecké pozici a na noze měl snížení na 3:5. Jeho zakončení ovšem přišlo v jasné ofsajdové pozici.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Emanuele Giaccherini.
    80. Dries MERTENS - 5:2
     
    80
    Neapol právě vstřelila branku!
    Akce pokračovalo a nakonec byla zakončena pátou brankou Neapole a celkově čtvrtou DRIESE MERTENSE! Ten se nyní ukázal jako naprostý lišák. S míčem se totiž otočil a dezorientovaného Harta přehodil.
     
    79
    Naprosto jednoznačně si nyní šel Marek Hamšík pro branku, kterou mu ale Joe Hart sebral výborným zákrokem, když mu padl pod nohy!

    David Panuška

    Branky: 13. D. Mertens (Callejón), 18. D. Mertens (pen.), 22. D. Mertens, 70. Chiricheş (Callejón), 80. D. Mertens (Callejón) – 58. Belotti, 76. Rossettini, 84. Falqué (pen.)

    Karty:   34. Rossettini (TUI), 60. Moretti (TUI), 72. Lukić (TUI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:14.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Albiol, Ghoulam – Piotr Zieliński (73. Allan), Jorginho (69. Diawara), Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (81. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Diawara, Tonelli, El Kaddouri.

    Turín FC: Hart – De Silvestri (56. Falqué), Rossettini, Moretti, A. Barreca – Baselli (67. Maxi López), Valdifiori (46. Lukić), Benassi – Zappacosta, Belotti, Ljajić.
    Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Castán, Acquah, Maxi López, Falqué, Josef Martínez, Vives, Obi, Lukić, Boyé, Ar. Ajeti.

    Rozhodčí: Doveri – Giallatini, Valeriani
    bahis siteleri