Benfica – Rio Ave 2:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
2:0 (2:0)
Rio Ave FC
Středa 21.12.2016, 19:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Benfica v posledním zápase kalendářního roku 2016 porazila na Estádio da Luz o poháry bojující Rio Ave a vánoční svátky s Novým rokem stráví na prvním místě se čtyřbodovým náskokem před druhým Portem. Velkou zásluhou na tom má Pizzi, který byl sice po dvou zbytečných žlutých kartách za řeči a zdržování v závěru zápasu vyloučen, během prvního poločasu ale nejprve přihrál na gól Konstantinosovi Mitroglouovi a těsně před přestávkou sám skóroval. V dresu hostujícího celku mohl ve druhém poločase dvakrát skórovat Rúben Ribeiro, ani jedna z jeho nebezpečných střel ale za zády Edersona neskončila. Konečný výsledek. Benfica Lisabon 2 Rio Ave FC 0. (21:01:23)
    „Odehráli jsme velice náročné utkání proti skvělému týmu,“ prohlásil ihned po zápase domácí obránce André Almedia.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Pizzi se v závěru zápasu zachoval hodně hloupě, když za zdržování hry viděl červenou kartu. První žlutá karta mu byla udělena za řeči. Až na disciplínu ale domácí záložník odehrál skvělé utkání, během něhož vstřelil gól a připsal si asistenci.
     
    90+3
    Raul Jiménez vyrazil středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže těsně před šestnáctkou si dal míč příliš do nohy a čistým skluzem ho o něj připravil Roderick.
     
    90+2
    Benfica se po přestávce nedostala ani k jedné střele na bránu, zatímco Rubén Ribeiro na opačné straně hřiště ke dvěma, skvělého brankáře Edersona se mu ale překonat nepodařilo. Kdyby tam jeho střely padly, mohlo být vyrovnáno.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Zřejmě už i hráči Rio Ave si přejí, aby byl konec. Kvůli střídáním určitě ještě něco nastaveno bude, příliš času to ovšem nebude a hostům se horko těžko podaří ve zbytku utkání vyrovnat.
     
    89
    Utkání už se pouze dohrává a podle mého osobního názoru nad jeho rámec ani není potřeba nic nastavovat.
     
    88
    Rio Ave si nekomplikovalo situaci a rozhodlo se pro dlouhou zpětnou přihrávku až na brankáře Cássia.
     
    87
    Carrillo si na pravé straně šestnáctky naběhl na nádhernou diagonální přihrávku Pizziho, jenže se ocitl v ofsajdu.
     
    86
    Carrillo se snažil po pravém křídle vydat do rychlého protiútoku a byl zezadu faulován v blízkosti půlící čáry Rúbenem Ribeirem.
     
    85
    Jonas si naváděl míč na střelu, zpoza šestnáctky se mu ale nakonec bránu Cássia ohrozit nepodařilo, protože jeho prudká rána byla zablokována.
     
    84
    Benfica využila poslední střídání a uvidíme, zda se některým ze střídajících hráčů podaří ve zbytku utkání skórovat.
     
    83
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Gonzalo Guedes, přichází Andre Carrillo.
     
    82
    Benfica připravuje poslední střídání a u postranní čáry už je vysvlečený Carrillo, který dostává taktické pokyny.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a nutno konstatovat, že zatím co první poločas patřil domácí Benfice, tak po přestávce bylo nebezpečnější Rio Ave, kterému mělo blíže ke gólu. Na opačné straně skóroval Mitroglou, ale z ofsajdu.
     
    80
    Wakaso rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levou tyč posílal pěkný centr, jenže v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by mohl zakončovat.
     
    79
    Pedrinho se snažil prosadit po pravém křídle a v blízkosti šestnáctky byl faulován Cervim. Hosté mají k dispozici na pravé straně hřiště standardní situaci.

    Tomáš Reiner

    Branky: 13. Mitroglou, 42. Pizzi

    Karty:   68. Pizzi (BNF)   90+4. Pizzi (BNF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 21:20.
    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelof, André Almeida – Rafa (66. Jonas), Pizzi, Fejsa, Cervi – G. Guedes (83. Carrillo), Mitroglou (76. Jiménez). (4-4-2)
    Náhradníci: Paulo Lopes – Samaris, Jardel, Celis.

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Roderick, Vilas Boas (C), Rafa Soares – Wakaso, Filipe Augusto (46. Tarantini), Krovinovic (46. Gil Dias) – Rúben Ribeiro, H. Guedes (74. Yazalde), Heldon. (4-3-3)
    Náhradníci: Rui Vieira – Nelson Monte, Kizito, João Novais.

    Rozhodčí: Rui Costa. Asistenti: Bruno Rodrigues, Miguel Aguilar. Čtvrtý rozhodčí: João Mendes

    Diváci: 51 566
    bahis siteleri