Sevilla – Formentera 9:1 (kon.) | Eibar – Gijón 3:1 (kon.) | Osasuna – Granada 2:0 (kon.)
Valencia – Leganés 2:1 (kon.) | La Coruňa – Real Betis 3:1 (kon.) | Barcelona – Hércules 7:0 (kon.)
konec
Valencia CF
2:1 (1:0)
CD Leganés
Středa 21.12.2016, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencie • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Copa del Rey! Společně se dnes podíváme na duel mezi Valencií a CD Leganés! Zápas začíná ve 21 hodin.
     
    První zápas

    Po úvodním duelu má k postupu nakročeno favorizovaná Valencia! Dnešní domácí celek před dvěma týdny na půdě Leganés vedl od třetí minuty zásluhou Munira. Další branku přidal Medrán, ale domácí se vrátili do hry zásluhou Machíse. O dost výhodnější pozici pro Valencii vystřelil v nastaveném čase Bakkali! Dnešní odveta by měla být pro domácí snadným kouskem, ale ve fotbale se dějí divy!
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – Cancelo, Mangala, Santos, Montoya – Pérez, Medrán, Suárez – Mina, Munir, Rodrigo
    Náhradníci: Mir, Soler, Alves, Jiménez, Gayá, Bakkali, Cartabia

    CD Leganés: Herrerin – Timor, Medjani, Marin, Mantovani, Diaz – Gabriel, Machis, Perez, Lopez – Luciano
    Náhradníci: Molina, Arribas, Guerrero, Bustinza, Alberto, Toni, Barrios.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Leganés se ihned vydalo do útoku, ale akce fotbalistů v zeleném po pravé straně nabrala rychlého konce.
     
    2
    U míče už jsou ale domácí fotbalisté. Valencia chtěla zaútočit po pravém křídle, nicméně Pérez si špatně zpracoval prudkou přihrávku a odevzdal míč soupeři.
     
    3
    Za obranu hostujícího celku si nabíhal osamocený Rodrigo Moreno. Domácí záložník chtěl centrovat z levé strany, jenže obrana jeho pobídku srazila.
     
    4
    Na druhé straně si na přihrávku na hranici velkého vápna nabíhal Luciano. Hostující útočník se dral mezi dva obránce, ale pobídku zastavil Cancelo.
     
    5
    Munir se na levé straně pustil do souboje hned se dvěma soupeři. Domácí záložník sice prvnímu protihráči nasadil jesličky, ale druhý soupeř už jej zastavil.
     
    6
    Tohle byla nádhera! Valencia předvedla rychlou akci na jeden dotek, na jejímž konci stál Rodrigo Moreno, který si obhodil brankáře, ale z úhlu poslal míč jen do tyče!
    6. První šance domácího celku
     
    7
    Valencia je v úvodu aktivnějším celkem. Doménech nakopl míč daleko za půlící čáru. Domácí poté přenesli hru na pravou stranu, ale centr na malé vápno Herrerina neohrozil.
     
    8
    Machis musel hasit nepřesnou přihrávku svého spoluhráče. Střední záložník hostujícího celku se obratně otočil a přenesl hru k postranní čáře.
     
    9
    Za další přihrávkou za obranu hostů spěchal Mina, ale Herrerin tentokrát skvěle přečetl hru, vyrazil na hranici velkého vápna a schoval míč do rukavic.
     
    10
    Po delší době se do útoku vydalo také Leganés. Akci hostujícího celku však rázným a nekompromisním odkopem zastavil stoper Mangala.
     
    11
    Rodrigo Moreno zatím větrá hostující obranu. Domácí útočník nyní spěchal za přihrávkou z levé strany, avšak stoper Mantovani před ním míč odhlavičkoval.
     
    12
    Diaz měl spoustu času na rozehrávku. Krajní obránce hostujícího celku vyslal nadýchaný centr na malé vápno, kam vyrazil brankář Doménech. Domácí gólman míč kryl.
     
    13
    Další tyčka! Rodrigo Moreno si znovu obhodil hostujícího brankáře, ale z úhlu opět trefil jen tyč! K dorážce se ještě dostal Suárez, jenže jeho rána letěla vysoko nad břevno!
    13. Další Rodrigova šance
     
    14
    Na hranici pokutového území nyní kouzlil Munir. Domácí fotbalista si narazil míč s Pérezem, ale nakonec se vůbec nedostal ke střele. Obrana hostů skvěle zasáhla.
     
    15
    Rodrigo Moreno tentokrát postupoval proti stoperům hostů. Domácí útočník nedokázal obejít Madjaniho a při návratu na polovinu hřiště se navíc dopustil faulu.
     
    16
    Hosté se po delší době dostali k míči. Lopez na polovině hřiště smetl Suáreze, jenže rozhodčí se rozhodl nepískat prohřešek proti pravidlům.
     
    17
    Až nyní hlavní arbitr zadul do píšťalky. Soudce dnešního duelu si totiž všiml nedovoleného zákroku na rozběhnutého Medrána. Domácí budou rozehrávat.
     
    18
    Herrerin si vychutnal napadajícího Minu a poté rychle rozehrál na hostujícího útočníka. Luciano ale nemohl pokračovat ve hře, jelikož se nacházel v ofsajdu.
     
    19
    Munir se zlobí směrem k hlavnímu rozhodčímu. Domácí záložník si stěžuje, že už byl faulován poněkolikáté. Arbitr přesto nechává karty v kapsičce.
     
    20
    Pro Leganés se na hranici pokutového území rýsovala zajímavá možnost! Luciano ale prodloužil míč do ofsajdu a Gabriel nemohl zakončovat.
     
    21
    Timor dostal přihrávku k rohovému praporku, připravil si míč na pravačku, nicméně přetaženým vysokým centrem neoslovil nikoho z nabíhajících spoluhráčů.
     
    22
    Munir se pustil do souboje s přesilou hostujících obránců. Hostující zadáci sevřeli domácího hráče do kleští u postranní čáry a obrali jej o míč.
     
    23
    A pozor! Na parádní centr si na malém vápně naskočil Rodrigo, ale brankář Herrerin jeho dobře mířenou hlavičku vyškrábl na rohový kop!
     
    24
    Munir si dobře pokryl míč na levé straně hrací plochy. Domácí záložník se znovu nechal faulovat. Faulů na Munira je v první půli k vidění opravdu hodně.
     
    25
    Machis sice obdržel přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže unáhlenou pobídkou na hrot odevzdal míč domácím. Zahraje si i brankář Doménech.
     
    26
    Mangala chtěl překvapit hostující obranu rychlou rozehrávkou. Dlouhý míč z kopačky domácího stopera nezastihl nikdo v bílém dresu.
     
    27
    Montoya se skvěle vrátil do vlastního pokutového území s nabíhajícím Machisem a před záložníkem hostů odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    28
    Mina se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku v blízkosti pokutového území. Hlavní arbitr se ale rozhodl nechat pokračovat ve hře.
     
    29
    Tempo hry v posledních minutách docela opadlo. Domácí fotbalisté jsou sice častěji u míče, ale Leganés zhustilo střed hrací plochy a nepouští Valencii do šancí.
     
    30
    Po půlhodině hry o sobě dali poprvé hlasitěji vědět domácí fandové. Příznivci Valencie ženou svůj celek vpřed hlasitými chorály.
     
    31
    Valencia je nadále u míče, ale domácí stále kombinují jen na půlící čáře. Nikdo z hostujících fotbalistů rozehrávku Valencie nenapadá. Diváci se zatím moc nebaví.
     
    32
    Naopak hostující celek vyrazil ihned po zisku míče do útoku. Přihrávka do pokutového území měla směřovat na Luciana, ale Mangala se dokázal vrátit.
     
    33
    Diaz obdržel přihrávku do těžké pozice. Hostující obránce musel hodně zrychlit, aby udržel balón před napadajícím Pérezem. Hosté přesto zůstávají u míče.
     
    34
    Domácí brankář vystartoval z brankové čáry na hranici pokutového území, kde schoval míč do rukavic před napadajícím Lucianem.
     
    35
    Mina se tlačil do pokutového území. Domácí fotbalista si obhodil jednoho ze soupeřů, ale pod nohy se mu ihned položil další fotbalista v zeleném.
     
    36
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia se přeci jen ještě v prvním poločase dostává do vedení! Medrán poslal přihrávku do vápna. RODRIGO MORENO se s míčem obratně otočil a i s pomocí obránce dopravil míč do sítě!
    36. RODRIGO- 1:0
     
    38
    Hosté mohli bleskově odpovědět! Luciano si naběhl na přihrávku z levé strany a dělovkou bez přípravy poslal balón do boční sítě!
     
    39
    Valencia už znovu kombinuje s míčem na kopačkách. Domácí celek drží balón v blízkosti půlící čáry. Rozehrávku zatím diriguje stoper Mangala.
     
    40
    Gabriel se po levé straně prosmýkl do pokutového území. Hostující záložník musel pálit z těžké pozici a jeho slabou střelu po zemi brankář bez problémů chytil.
     
    41
    Na druhé straně obdržel přihrávku do běhu Munir. Křídelník Valencie si chtěl obhodit statického Marina, jenže zadák hostů se nenechal napálit.
     
    42
    Rodrigo Moreno si snad popáté v utkání sbíhal za obranu na prudkou kolmici. Před agilním útočníkem Valencie odkopl míč ve skluzu Mantovani.
     
    43
    Herrerín musel vystartovat z brankové čáry až za hranici pokutového území, aby stačil odkopnout míč před dotírajícím Rodrigem. Domácí útočník zatím hraje povedený zápas!
     
    44
    Diaz nestačil odkopnout míč před dotírajícím Munirem. Křídelník domácího celku vybojoval pro Valencii alespoň autové vhazování.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Valencia byla v úvodní pětačtyřicetiminutovce jasně lepším celkem a zaslouženě vede! Nejvíce vidět byl Rodrigo Moreno! Domácí útočník v úvodu utkání orazítkoval obě tyčky a poté neuspěl ani hlavičkou z malého vápna! Rodriho přetavil ve vedoucí branku až svou čtvrtou možnost, když se krásně otočil v pokutovém území a přesnou střelou poslal míč do sítě! Hosté byli směrem dopředu bezzubí. Luciano v jediné šanci trefil boční síť!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Guerrero.
     
    47
    Hosté se tlačili do útoku, nicméně střídající Guerrero vyslal nepřesnou pobídku do pokutového území. Doménech bude rozehrávat.
     
    48
    Výbornou práci odvedl Mangala. Domácí stoper skvěle přečetl přihrávku na pravou stranu, natlačil se před soupeře a ještě si stačil zpracovat míč.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Perez (CD Leganés).
     
    50
    Leganés právě vstřelili branku! Je vyrovnáno! DARWIN MACHIS se dostal ke střele z hranice pokutového území, kterou Doménech jen vyrazil před sebe a sám Machis doklepl míč do odkryté branky!
    50. Darwin MACHIS - 1:1
     
    52
    A hosté pokračují v aktivní hře. Darwin Machis si nabíhal za obranu domácího celku a na prudkou pobídku nedosáhl jen o chlup.
     
    53
    Na druhé straně se za obranu Leganés dral aktivní Rodrigo Moreno. Domácí útočník však nemohl pokračovat ve hře, jelikož stál v ofsajdu.
     
    54
    Dias na levé straně hrací plochy hlavou prodloužil míč na polovinu domácího celku. Nikdo v zeleném se však k míči neprobil.
     
    55
    Alváro Medrán si pomohl v hlavičkovém souboji loktem a za svůj ostrý zákrok vidí žlutou kartu!
     
    56
    Rodrigo je znovu vidět, ale opět to byl ofsajd! Domácí útočník se nyní zapomněl opravdu jen o půl kroku, ale asistent rozhodčího byl pozorný!
     
    57
    Marin na hranici pokutového území ostře zajel do Munira a může být rád, že za svůj zákrok vidí jen žlutou kartu!
     
    58
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Pérez, přichází Soler.
     
    59
    Suárez si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl přidržením soupeře za dres a sudí píská nedovolený zákrok. Leganés bude rozehrávat.
     
    60
    Prudký centr přilétl na malé vápno, kde se po něm ve skluzu natahoval Perez, ale hostující záložník na pobídku nedosáhl. Doménech bude odkopávat.
     
    61
    Munir se po pravé straně prosmýkl do pokutového území a po souboji na hranici upadl. Domácí fotbalista se dožadoval penalty, ale sudí nepíská.
     
    62
    Střídající Soler se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče! Domácí fotbalista prudkou střelou jen těsně minul levou tyč!
     
    63
    Santos si v souboji s Lucianem skvěle pokryl míč a hostující útočník přišlápl stoperovi Valencie kotník. Domácí mohou rozjet další kombinaci.
     
    64
    Luciano je v posledních minutách hodně aktivní. Útočník hostujícího celku sprintoval za domácí obranu, ale k jeho smůle mířila přihrávka do ofsajdu.
     
    65
    Domácí fanoušci začínají znovu hlasitě skandovat! Příznivci Valencie chtějí svůj celek dotlačit za vítězstvím.
     
    66
    Soler si potáhl míč k postranní čáře, kde si jej rychle posunul před obránce a nakonec byl faulován. Valencia bude zahrávat přímý kop.
     
    67
    Valencia však neudeřila ani ze standardní situace! Brankář Herrerin vystartoval na malé vápno a na zadní tyči vyboxoval míč do bezpečí.
     
    68
    Domácím se vůbec nedaří. Santos chtěl roztáhnout hru na pravou stranu, jenže přihrávka z kopačky domácího stopera byla příliš dlouhá a končí v zámezí.
     
    69
    Před branku hostujícího celku přilétl vysoký centr z levé strany. Herrerin se znovu vydal na výlet z branky a znovu s přehledem vyboxoval míč do bezpečí.
     
    70
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Luciano, přichází Toni.
     
    71
    Cancelo se snažil zpracovat vysokou přihrávku na pravou stranu, ale v nejdůležitějším momentu jej zradilo obutí. Obránce domácího celku podklouzl.
     
    72
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Munir, přichází Mir.
     
    73
    Santi Mina sprintoval po levé straně za prudkou přihrávkou do pokutového území. Domácí fotbalista chtěl zachytit míč ve skluzu, ale to se mu nepovedlo.
     
    74
    Leganés zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl do míst, kde nebyl nikdo v zeleném, a brankář Doménech balón s jistotou vyboxoval.
     
    75
    Hostům se v posledních minutách daří držet domácí fotbalisty daleko od pokutového území. Leganés ale potřebuje vstřelit minimálně dva góly!
     
    76
    Domácím fanouškům se vůbec nelíbí hra Valencie. Domácí celek totiž rezignoval na jakoukoliv snahu směrem vpřed a od diváků to dostává hlasitě najevo.
     
    77
    Herrerin sice vyběhl z branky, ale na hranici pokutového území se nepochopitelně zastavil. Rodrigo se však naskytnuté možnosti zalekl a vůbec nezakončil.
     
    78
    Mina nyní dokonce vypomáhal v defenzivní činnosti. Domácí záložník ale schytal nějaký zásah do levé nohy a kulhá! Uvidíme, zda bude střídat.
     
    79
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Mina, přichází Gayá.
     
    80
    Mangala zahrál opravdu zkušeně! Domácí stoper si nemohl dovolit zaváhání, ale i přesto si posunul míč mezi napadající soupeře a přesně rozehrál.
     
    81
    Machis se u rohového praporku parádní kličkou zbavil svého strážce, vlétl do pokutového území, jenže stříleným centrem na malé vápno nenašel nikoho v zeleném.
     
    82
    Hosté zahrávali rohový kop. Prudký centr přilétl na malé vápno, kde se do zakončení probil Lopez, ale jeho rána bez přípravy postrádala potřebnou přesnost.
     
    83
    Na druhé straně hrací plochy sprintoval Rodrigo Moreno na malé vápno, kam přilétl centr z levé strany. Mantovani však domácího střelce do zakončení nepustil.
     
    84
    Střídající Gayá si dělal prostor na levé straně hrací plochy. Nováček na hřišti ale nenašel recept na svého strážce a hosté budou vhazovat.
     
    85
    Darwin Machis si naběhl na hranici pokutového území, kde si zpracovával vysokou přihrávku, ale naneštěstí pro hosty mu míč utekl až k Doménechovi.
     
    86
    Střídající Mir vyslal spíše propagační střelu z pětadvaceti metrů. Domácí fotbalistovi se zakončení vůbec nepovedlo a Herrerin neměl se slabým pokusem problém.
     
    87
    Hosté ještě neskládají zbraně! Toni dosáhl v pokutovém území na centr z pravé strany, ale špičkou kopačky nasměroval míč vedle tyče.
     
    88
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Machis, přichází Arribas.
     
    89
    Závěr utkání už se jen dohrává! Valencia si zbytečně nechce zkomplikovat cestu za postupem a drží míč na polovině hrací plochy.
     
    90
    Valencia právě vstřelila branku!
    A domácí podle všeho zvítězí i dnes! Střídající Soler prošel jako nůž máslem až na hranici pokutového území, odkud vyslal střelu na zadní ty. Herrerin míč vyrazil jen před sebe a RODRIGO MORENO doklepl balón do sítě!
    90. RODRIGO - 2:1
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Na tribunách se mezitím rozjely postupové oslavy! Slyšet jdou trubky, tleskání a také skandování! Domácím se nedaří v lize, ale v pohárů postoupí.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Guerrero (CD Leganés).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Valencia na svém stadionu poráží Leganés 2:1 a postupuje do další fáze Copa del Rey. Valencia šla do dnešního duelu s náskokem 3:1 z prvního duelu. Domácí byli od úvodních minut aktivnější. Zlobil hlavně Rodrigo Moreno, který se ale prosadil až ze své čtvrté velké šance! Hostům se povedl vstup do druhého poločasu. Už po pěti minutách hry totiž vyrovnal Machis! Valencia poté uklidnila hru a nechtěla riskovat. V samotném závěru utkání navíc Rodrigo Moreno druhým zásahem v utkání vystřelil netopýrům výhru!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:23.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:52:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 36. Rodrigo, 90. Rodrigo – 50. Machis

    Karty:   55. Medrán (VAL) – 49. Perez (LGS), 57. Marin (LGS), 90+3. Guerrero (LGS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:23.
    Valencia CF: Doménech – Cancelo, Mangala, Santos, Montoya – Pérez (58. Soler), Medrán, Suárez – Mina (79. Gayá), Munir (72. Mir), Rodrigo
    Náhradníci: Mir, Soler, Alves, Jiménez, Gayá, Bakkali, Cartabia

    CD Leganés: Herrerin – Timor, Medjani, Marin, Mantovani, Diaz – Gabriel (46. Guerrero), Machis (88. Arribas), Perez, Lopez – Luciano (70. Toni)
    Náhradníci: Molina, Arribas, Guerrero, Bustinza, Alberto, Toni, Barrios
    29.11.2016
    Leganés - Valencia 1:3

    Branky: 59. Machís – 3. Munir, 25. Medrán, 90+1. Bakkali

    Karty:   24. Gabriel (LGS), 50. Sastre (LGS), 69. Alberto (LGS) – 31. Mangala (VAL)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 24:14.
    bahis siteleri