Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 1:2 (po pr.) | Soči – Viťaz 2:5 (kon.)
Spartak Moskva – Jaroslavl 2:1 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 22.12.2016, 17:46 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je za námi a v poslední třetině se nakonec na výsledku nezměnilo vůbec nic. Domácí celou dvacetiminutovku odbránili a sami se tak do šance nedostali, Jaroslavl pak měla šance až v samém závěru, kdy ale odolal dnes velice jistý gólman moskevského celku Svensson. Spartak tak oslavil významné jubileum 70 let od prvního zápasu v KHL povedeným představením, které korunoval ziskem tří bodů proti silnému sokovi.

    Ode mne je to pro dnešek vše, loučím se a přeji Vám příjemně prožitý čtvrteční večer. (20:08:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Do asi největší šance třetiny se dostal Kozun, který ovšem ve výborné pozici trefil pouze Svenssona – jeho spoluhráči chtěli ještě dorážet a tak došlo k potyčce s obránci, kteří čistili prostor před svým gólmanem.
     
    59:08
    Zatím ale ke střele nedošlo, hosté pouze krouží kolem branky a marně hledají vhodný prosto k zakončení.
     
    58:24
    Murygin už odjel na střídačku, domácí se budou bránit atakům Jaroslavle, která nechává prázdnou branku!
     
    57:37
    Hra se následně opět přesunula před bránu Svenssona, který ale už určitě přes minutu nezasáhl, protože většina útoku Jaroslavle končí bez zakončení.
     
    56:45
    Po hodně dlouhé době se dostal dopředu i Spartak, Radil střílel po pěkné akci z levého kruhu, Murygin jeho pokus ale bez potíží srazil za bránu.
     
    55:52
    Obraz hry se vůbec nemění a domácí celek se soustředí výhradně na defenzivu – to ovšem vychází na jedničku, protože Jaroslavl je dnes naprosto neškodná a směrem dopředu toho mnoho nevymyslela.
     
    53:42
    Ani další akce Lokomotivu úspěchem neskončila, protože si hosté nenačasovali přechod do útočného pásma úplně šťastně a vystavili se do ofsajdu.
     
    52:28
    Jaroslavl sice stále více a více drží puk, její soupeř se k němu skoro nedostává, ale šance nepřicházejí a čas se pomalu ale jistě krátí.
     
    51:16
    Opravdu je fakt, že v této třetině hokej hodně pláče, zápas je takticky vedený a byť tedy z tohoto pohledu plní Spartak pokyny na jedničku, koukat se na to moc nedá.
     
    50:28
    Spartak si teď bere oddechový čas – tlak jeho soupeře totiž stále roste a je pravda, musí být hodně fyzicky náročné vlastně celou třetinu odbránit.
     
    48:52
    Lokomotiv drží puk na místě, kde je to nejméně nebezpečné – za vlastní bránou. Takto jen velice těžko dojde k nějakému srovnání, natož otočení skóre.
     
    47:49
    Teď se po nahození trochu ukvapil Svensson, který si pohrával s myšlenkou puk ještě rozehrát, ovšem nakonec si to asi správně rozmyslel a schoval ho.
     
    46:55
    Jaroslavl sice drží puk skoro výhradně ve své moci, do šancí se ale nedostává, protože obrana jejího soupeře funguje na výbornou.
     
    45:50
    Loktionov se obtočil okolo brány a snažil se poté dostat puk překvapivě za Svenssona, ovšem jeho úmysl byl zmařen nepřesností, která jeho střelu postihla.
     
    44:44
    Velká mela teď byla k vidění před Svenssonem, paradoxně ale vůbec neskončila zakončením na bránu, protože obránci obětavě padaly do střel a gólman Spartaku se tak vzrušoval zbytečně.
     
    43:39
    Opravdu zatím nevidíme v této třetině moc záživný hokej, domácí jenom brání a Jaroslavl nemůže najít recept na neprodyšně uzavřené pásmo Spartaku.
     
    42:45
    Zápas zatím plyne celkem poklidným tempem dál, oba týmy se snaží nedělal zbytečné chyby a díky tomu vidíme velice opatrnou rozehrávku – která také způsobuje to, že oba celky se pohybují převážně ve svých pásmech.
     
    41:32
    Přesilovka už je u konce a domácí gólman zatím neměl moc práce – jeho obránci mu pomohli a nakonec vyhnali soupeře ven z pásma a mohli tak vystřídat.
     
    40:41
    Zatím se Jaroslavli její početní výhoda příliš nedaří, sledujeme sice, jak hosté hrají s pukem, pro Svenssona ale žádné nebezpečí nepředstavují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku a domácí v ní skóre dokonale otočili! Nejprve využil přesilovou hru tvrdou ránou do horního rohu Muryginovy brány Mirnov, po ospalé střední části třetiny pak na samém konci navíc Stoa procedil puk za hostujícího gólmana podruhé! Hosté se ale moc nepředvedli, sami moc šancí neměli a budeme doufat, že se v zájmu atraktivity zápasu o body ještě poperou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Na konci třetiny ještě půjde domácí ekipa do oslabení, a trestnou lavici musí usednout Viktor Bobrov za nedovolené bránění – do sirén zbývá 33 vteřin.
    39:12 Ryan STOA - 2:1
     
    39:12
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak je do konce třetiny dokonce otočeno a domácí dostávají arénu do varu! Glazačev se dostal za brankou soupeře k puku, dal ho přesně do střelecké pozice pro RYANA STOU, jenž využil dezorientovaného gólmana Murygina a procedil puk za jeho záda! Asistence: Konstantin Glazačev a Lukáš Radil.
     
    38:08
    Nahození od modré čáry musel pozorně krýt domácí Svensson, který si ale na puk z hole Gavrikova počíhal a schoval ho celkem pohodlně ve své lapačce.
     
    36:48
    Přesilovka domácích je už dávno passé a s pukem o něco více hraje Jaroslavl, ani ta se ale nemůže dostat do nějaké smysluplné šance.
     
    35:33
    Ke střele se nakonec dostal Lukáš Radil, který dostal nabito do levého kruhu, svůj pokus ale poslal kousek vedle.
     
    34:55
    Opět je ta přesilovka domácích taková nijaká, minule ale na konci přesně takové dali gól – teď to zatím na podobný konec nevypadá.
     
    33:43
    Domácí půjdou do další přesilovku, na trestnou lavici míří Nikita Čerepanov za podražení.
     
    33:05
    Hra se trochu otočila a jsou to opět hosté, kteří se tlačí více dopředu, ale jak už bylo řečeno, dostat se do šance, to je dnes těžké – oba celky především brání.
     
    32:19
    Hosté ale měli gólovou šanci! Před bránu poslal jedovaté nahození Kronwall, Svensson ho pouze vyrazil před sebe, poté ale beton zastavil na poslední chvíli tvrdou dorážku Talbota!
     
    31:45
    Hra se přesunula před branku Svenssona, domácí gólman ale nakonec pouze v pohodě sebral nahození od modré a přerušil tím hru.
     
    30:51
    Nesledujeme jinak ale příliš záživnou pasáž duelu, domácí se sice snaží hrát více dopředu, ale Lokomotiv si hlídá vlastní pásmo a i proto moc šancí k vidění není.
     
    29:41
    Naopak na druhé straně se do tutové šance dostal Iljenko, který jel skoro sám ze strany na Svenssona, ten se ale položil na led a svou lapačkou puk zastavil!
     
    28:48
    Početní výhoda je za námi a vážně skoro nebylo poznat, že vůbec nějaká byla – Spartak se nedostal do žádného tlaku a skoro ani nevystřelil.
     
    27:39
    Zápas plyne dál a moc šancí k vidění není, oba celky se směrem dopředu spíše trápí a nemohou se dostat do větší šance – byť tedy domácí hrají přesilovku, moc znát to není.
     
    26:46
    Je tu další vyloučení, tentokrát si půjde za hosty sednout Ilja Ljubuškin, který si celkem viditelně podržel svého protihráče.
     
    25:48
    Hra se celkem vyrovnala a opět se přesunula do středního pásma, kde oba celky asi sbírají síly k tomu, aby dokázaly zaútočit a vstřelit vedoucí branku.
     
    24:39
    I nadále jsou aktivnějším týmem domácí, kteří za mohutné podpory ochozů jdou dopředu, Jaroslavl se opět zatáhla pouze do obranné ulity.
    23:32 Igor MIRNOV - 1:1
     
    23:32
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí na samém konci přesilovky dávají branku a je srovnáno! Puk dostal přímo na hůl do mezikruží zcela volný IGOR MIRNOV, jenž se s tím moc nemazal a neskutečně tvrdou a přesnou ránou vymetl přesně horní roh Muryginovy brány! Asistence: Alexej Bondarev.
     
    22:49
    Celkem bolestivě teď by trefen hostující gólman Murygin, kterého puk asi zasáhl někam do mezery mezi chrániči, hra je tedy přerušena – gólman hostí ale asi bude moci hrát dál.
     
    21:42
    Je tu první vyloučení druhé třetiny, hostující Jegor Avorin si jde sednout na dvě minuty, protože se provinil sekáním.
     
    21:14
    Více na puku jsou ale zatím hosté z Jaroslavle, ke kloudné střele se ale také nedostali a tak sledujeme tvrdý boj ve středním pásmu.
     
    20:39
    Druhá třetina začal poměrně opatrně a domácí se nikam neženou, snaží se spíše sázet na pomalou rozehrávku od obránců.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda je tak za námi a domácí celek s ní asi moc spokojený nebude. Byl sice asi lepším týmem, ale naopak Jaroslavl skórovala a stav je tak 0:1 – tečí Kronwallovy rány v přesilovce se prosadil Kontiola. Na druhé straně velice dobře chytá Murygin, který zatím i za přispění jedné tyčky zastavil všechny pokusy Spartaku. Zhořkne domácím jejich jubileum nebo ho v dalších třetinách napraví?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Na zem musel domácí gólman Svensson, na kterého šla střela z pravého kruhu od Talbota – domácí strážce svatyně si ale poradil a hra je přerušena.
     
    18:32
    Hra je celkem vyrovnaná, oba týmy se navzájem hlídají a vše nasvědčuje tomu, že současný stav vydrží až do pauzy.
     
    17:43
    Domácí se zatím snaží o odpověď marně, jejich soupeř hru teď kontroluje a vstřelená branka ho viditelně nakopla.
    16:49 Petri KONTIOLA - 0:1
     
    16:49
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A domácí nevydrželi moc dlouho vzdorovat, protože jejich soupeř přesilovku takřka ihned využívá! Kronwall dostal puk na modré čáře, poslal ho před branku, kde se nejrychleji zorientoval PETRI KONTIOLA, jenž dokázal tečovat puk za bezmocného Svenssona! Asistence: Staffan Kronwall.
     
    16:38
    Domácí Spartak ale půjde do oslabení ještě před koncem třetiny – za podražení je vyloučen Vladislav Provolněv.
     
    15:38
    Oba hříšníci už jsou zpět na ledě a jejich týmy tak hrají v plném počtu – do konce třetiny pak zbývá jen něco málo přes čtyři minuty.
     
    14:44
    Hra 4 na 4 zatím nic zvláštního nepřinesla, oba celky se pečlivě hlídají a nedovolují tomu druhému žádné zásadní nebezpečí.
     
    13:17
    Je tu první vyloučení, na trestnou lavici míří hned dva hráči – do sebe se totiž trochu za hranou pustili domácí Berdnikov a hostující Kraskovskij, oba si jdou sednout za hrubost.
     
    12:58
    Dopředu se pokoušel dostat Lokomotiv, ovšem obrana Spartaku hraje velice dobře a hosté se v podstatě ještě nedostali před Svenssonovu bránu.
     
    12:17
    Obrana Jaroslavli teď zablokovala hned několik pokusů soupeře za sebou díky tomu se Murygin do akce zapojit nemusel, následně ale hosté pouze vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    11:02
    Pasáž hodně rychlého hokeje nakonec orazítkoval svým nahozením Stoa, Murygin byl ale opět na místě a hra je po delší době přerušena.
     
    10:15
    Teď dokonce za Muryginem duněla tyčka! Radil se dostal ke střele z pravého kruhu, jeho bombu zápěstím pak zastavila branková konstrukce a puk je za brankou.
     
    08:53
    A v rychlém sledu další šance domácích! Před branku si na odražený puk najel Mirnov, který ho chtěl usměrnit do branky, trefil ale pouze beton gólmana soupeře!
     
    08:18
    Do šance se sice mohl dostat Gilroy, jenže místo střely se ještě otáčel a nakonec přišel o pásmo – domácí poté dopadli o něco lépe, když se do mezikruží dostal i s pukem Stapleton, jeho bombu ale tečoval lapačkou nad Murygin!
     
    07:21
    Na větší šanci stále čekáme, zápas se sice hraje ve vysokém tempu, situací před brankami je ale málo a brankáři si připisovali jen středně těžké zákroky.
     
    06:25
    Jaroslavl se snaží dostat více do hry, to jí ale vůbec nejde – po pomalé rozehrávce chtěl hru zrychlit Kronwall, ale jeho pas byl moc prudký a je z toho zakázané uvolnění a tím i přesun hry před Murygina.
     
    05:29
    Poprvé po dlouhé době je přerušeno, protože se hosté vystavili do ofsajdu – fandové Spartaku mezitím vytáhli povedené choreo, kterým oslavují spolu se svým klubem výročí jeho prvního zápasu v KHL.
     
    04:55
    Radil se dostal za bránu, odkud zadovkou hledal volnějšího Stou, ten ovšem puk netrefil ideálně a Murygin ho tak stačil vykopnout betonem!
     
    03:53
    Hraje se hodně bez přerušení, sudí zatím pískali do píšťalky jen jednou – a oba celky se snaží hrát dopředu, více to ovšem stále jde domácím. Ti se ovšem nemohou vůbec dostat k ohrožení Muryginovy brány.
     
    02:45
    Dopředu se dnes poprvé dostali hosté, Loktionov ale i s pukem skončil pouze za brankou, kde o něj v boji proti přesile přišel.
     
    01:36
    Úvod zápasu lépe zachytil právě Spartak, který se za povzbuzování plného stadionu tlačí dopředu – teď střílel od modré čáry Radil, ale jeho rána skončila na zadním mantinelu.
     
    00:29
    Domácí celek navíc nastoupil ve speciálních výročních dresech, uvidíme, jestli si dnešní oslavy ještě vylepší třemi body proti silné Jaroslavli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Právě probíhá slavnostní ceremoniál v podání domácích, kteří na led zvou své legendy a fanoušci to kvitují potleskem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov, Sergijenko – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, Stapleton, V. Berdnikov – Šmeljov, Leščenko, A. Voronin – M. Potapov (C), Bobrov, Alexandr Vasiljev.

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Ljubuškin, Gavrikov, Kronwall (C), Nakládal, Pašnin, Čerepanov, D. Osipov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Apalkov (A), Loktionov, Averin – Kartajev, Kadějkin, Iljenko – E. Galimov, Kraskovskij, Mosaljov – Kajumov.

    Rozhodčí: Gašilov, Gusev – Sadovnikov, Sivov.
     
    Dnešní utkání začíná ve vskutku podivný čas – 17:46. V Moskvě, díky časovému posunu, tou dobou je 19:46, a toto číslo v sobě má jistou symboliku – 22.12. roku 1946 se odehrálo první utkání Spartaku v KHL a dnes je tomu tedy přesně 70 let!
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Spartaku Moskva a Lokomotivu Jaroslavl.

    Domácí Spartak Moskva na tom letos není úplně dobře a dokonce se ani nenachází na příčkách, které zaručují postup do play-off. Moskevský celek se po 40 zápasech krčí na 10. místě se ztrátou sedmi bodů na osmé Soči. Spartak získal zatím 53 bodů a má skóre 86:95. Z posledních pěti zápasů pak vydoloval solidních sedm bodů – nejprve padl na ledě Kazaně 3:2, poté si doma poradil 1:0 s tím samým soupeřem a 3:1 s Nizněkamskem, následně padl doma s Ladou 2:3 po prodloužení, přičemž celou sérii zakončil porážkou 3:0 v derby s Dinamem.

    Hostující Lokomotiv Jaroslavl je na tom o poznání lépe a zatím se nachází ne čtvrté příčce své Západní konference – za 40 zápasů získal tento západoruský celek 70 bodů a pyšní se skóre 104:86. I momentální forma je solidní – z posledních pěti zápasů stačila na devět bodů. Nejprve Jaroslavl doma přehrála jak Jekatěrinburg 5:3, tak Astanu 7:1, poté padla na ledě Čerepovce 3:2 a taktéž venku s Dinamem Moskva 6:3, posledně si ale spravila náladu výhrou 3:1 nad Soči.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 24. Mirnov (Bondarev), 40. Stoa (Glazačev, Radil) – 17. Kontiola (Kronwall)


    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov, Sergijenko – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, Stapleton, V. Berdnikov – Šmeljov, Leščenko, A. Voronin – M. Potapov (C), Bobrov, Alexandr Vasiljev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Ljubuškin, Gavrikov, Kronwall (C), Nakládal, Pašnin, Čerepanov, D. Osipov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Apalkov (A), Loktionov, Averin – Kartajev, Kadějkin, Iljenko – E. Galimov, Kraskovskij, Mosaljov – Kajumov.

    Rozhodčí: Gašilov, Gusev – Sadovnikov, Sivov
    bahis siteleri