Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 4:0 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 7:1 (kon.)
Montreal – Minnesota 2:4 (kon.) | Florida – Boston 1:3 (kon.) | Ottawa – Anaheim 2:1 (po pr.)
Tampa – St. Louis 5:2 (kon.) | Nashville – Los Angeles 0:4 (kon.) | Colorado – Toronto 0:6 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
7:1 (1:1, 2:0, 4:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 23.12.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ale všechno, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (03:54:48)
     
    Myslím si, že nejsem jediný koho překvapilo jméno obránce Davida Savarda, jakožto třetí hvězdy duelu, ale vězte ze domácí bek má dnes zapsáno +4!
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 2 střely, čas na ledě: 7:45
     
    Hvězdy zápasu:
    1. Scott Hartnell (CBJ) 3+0
    2. Brandon Saad (CBJ) 1+1
    3. David Savard (CBJ) 0+0
     
    Zápas končí jasnou výhrou Columbus, který sice zaspal úvod utkání a již ve třetí minutě inkasoval po dorážce Sidneyho Crosbyho. Od druhé třetiny už byl ale na ledě už jenom jeden celek, a sice ten okolo kapitána Nicka Foligna.

    Američan ve službách Blue Jackets sice dnes nebyl vidět, ale zastoupil jej jiný Američan – Scott Hartnell. Bývalý spoluhráč Jakuba Voráčka z Philadelphie zapsal hattrick z dnešního duelu a víceméně rozhodl dnešní souboj s vedoucím celkem Východní konference.

    Nestranného fanouška musel zaujmout skvělý výkon domácího mužstva v obraně, od druhé dvacetiminutovky se toho moc zajímavého před Sergejem Bobrovskym neodehrálo. To protějšek ruského brankáře Matt Murray přepustil své místo v brankovišti ve 44. minutě za stavu 1:6 z pohledu Pens Marcu Andre Fleurymu. Ten dostal branku, která byla hodně laciná, a sice na přední tyč z úhlu od již zmiňovaného Scotta Hartnella!
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Sam Gagner mohl přidat ještě osmou trefu Columbusu, ale bývalý útočník Edmontonu Oilers trefil z pravého kruhu Marca Andre Fleuryho.
     
    58:57
    Nervy tečou! Carl Hagelin (PIT) chtěl vyvolat konflikt s Mattem Calvertem (CBJ) vznikla z toho rozmíška, kterou vyvolal útočník hostů. Dvě minuty za hrubost pro oba!
     
    58:18
    Hokejisté v modrých dresech velice dobře brání na obranné modré čáře, Pittsburgh se nemůže dostat před Sergeje Bobrovského.
     
    57:22
    Na ledě je ze strany domácího mužstva čtvrtá lajna, Sam Gagner dnes nehraje vůbec špatný zápas, ale nyní nepřešli domácí hokejisté přes modrou čáru.
     
    57:03
    Poté, co Ian Cole rozehrál akci Pens, tak Scott Wilson hledal SIdneyho Crosbyho, kanadský hokejista hostů ale vjel do ofsajdu.
     
    56:03
    V posledních minutách sledujeme vyrovnanou podívanou, ale přijde mi, že Columbus už zdaleka nehraje na sto procent. Víceméně se zápas pouze dohrává.
     
    55:35
    Jevgenij Malkin byl hráčem, který rozehrál akci hostujícího celku, následná špatná přihrávka křížem jednoho z hostů znamená zakázané uvolnění Pens.
     
    54:42
    Matt Cullen forčekoval v obranném pásmu Columbusu, ale Pittsburghu to nebylo nic platné, hostující centr totiž nezískal puk.
     
    54:12
    Scott Hartnell si odvedl své v rohu útočného pásma Columbusu, hráč čtvrté lajny Blue Jackets hraje velký zápas, vždyť dal dnes již hattrick.
     
    53:40
    Právě Conor Sheary byl důrazný u levé tyčky branky Sergeje Bobrovského, následně se domácí mužstvo osvobodilo.
     
    52:55
    Marc Andre Fleury vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou po vyhození hokejistů Columbusu, z levého křídla ale nenašel nikoho v bílém útočník Conor Sheary.
     
    52:39
    Columbus pošetřil vteřiny při vlastním oslabení, následně Pittsburgh nepřešel útočnou modrou čáru.
     
    52:14
    Početní převahu začali Tučňáci souhrou Sidneyho Crosbyho s Philem Kesselem, Sergej Bobrovski ale nepustil puk podruhé do své branky.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 14. Atkinson (N. Foligno, Wennberg), 31. W. Karlsson (Gagner, J. Anderson), 33. Hartnell, 43. Hartnell (Gagner, J. Johnson), 44. Saad (Wennberg), 44. Jenner (Dubinsky, S. Jones), 47. Hartnell (Dubinsky, Saad) – 3. Crosby (Cole, Sheary)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (44. M.-A. Fleury) – Cole, J. Schultz, Pouliot, Oleksy, Määttä, Dumoulin – Sheary, Rust, Crosby (C) – Kunitz (A), Malkin (A), Hörnqvist – Hagelin, Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Fehr.

    Rozhodčí: O’Halloran, Nicholson – Cherrey, Gibbons
    bahis siteleri