Vladivostok – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzněck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Jokerit 3:0 (kon.)
Omsk – Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Toljatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhřeb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pátek 23.12.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí v něm asi zaslouženě padli, i když se za výkon proti silnému Magnitogorsku stydět nemusí. Slovan v poslední třetině neměl na srovnání stavu skoro žádnou šanci a naopak po chybě Poggeho dokázal zvýšit na rozdíl dvou branek Zaripov. Poté měli hosté ještě několik šancí, branka z toho ale nebyla a tak zápas skončil 2:4 z pohledu slovenského celku.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám příjemně prožitý páteční večer. (21:32:27)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Konec zápasu se dohrává v útočné třetině Metallurgu, který si v pohodě hlídá vedení a Slovan už ví, že tohle nezvrátí. Ani nezkusí hru bez gólmana.
     
    58:45
    Velký tlak měli hosté, ti se na několik desítek vteřin snažili puk propašovat za Poggeho, ten ale byl jistý, zapřel se o tyčku a kotouč za svá záda nepustil!
     
    58:14
    Do tutové šance se dostal Tomáš Filippi, který po další individuální akci byl sám před Poggem, ten nakonec ale dokázal puk vykopnout z brány!
     
    57:16
    Slovanu se už čas krátí a stále se ne a ne dostat do nějaké šance, sledujeme zkušený výkon Magnitogorsku, který si hlídá své solidní vedení.
     
    56:04
    Do roztržky se dostali hráči před Košečkinem, protože do toho trochu více zajel Chipchura a obránci se ho vydali bránit, asi se to obejde bez vyloučení.
     
    55:13
    Do velké šance se dostal po tlaku před bránou Nedorost, který se společně s Cheehooem snažil mermomocí dorazit puk za Košečkina, ten ho ale nakonec schoval pod svým tělem a tam ho i udržel!
     
    54:48
    Je tu vyloučení pro hostujícího obránce Chabarova, který poslal vysokou holí k zemi Andreje Šťasného – bylo to bez krve, půjde tedy o dvouminutový trest.
     
    54:05
    I nadále hraje slovenský tým v útočné třetině, nemůže se ale dostat do pořádně šance, obrana ruského celku zatím funguje v této třetině na výbornou.
     
    52:54
    Slovan se sice snaží, žene se do jednoho útoku za druhým, ale Magnitogorsk stále drží – vypadá to, že pro slovenský celek budé případné srovnání ještě hodně těžké.
     
    51:48
    Ke střele od modré se dostal hráč i na druhé straně, hodně tvrdě pálil Sersen, ale jeho ránu vyrazil se štěstím těsně vedle Košečkin! Puk se doklouzal jen kousek vedle tyčky!
     
    50:45
    K další ráně se dostal tentokrát od modré čáry Mozjakin, který se pokoušel využít skrumáže před bránou, Pogge si ale puk našel a hra je přerušena.
     
    49:48
    Pogge teď alespoň částečně napravil svoji předchozí chybu, když si ho sice na zem položil Sjomin a šel za hattrickem, ovšem domácí gólman i v pádu dokázal puk vyrazit mimo!
     
    48:37
    V útoku jsou ale i nadále daleko více hosté, kteří si hlídají své pohodlné vedení a Slovan, byť dnes hraje celkem dobře, moc šancí na úspěch už nemá.
     
    47:48
    I domácí se nakonec v tomto oslabení ubránili a sami se poté dostali ke střele, ukrytá rána od Petráše ale našla pouze připravenou lapačku Košečkina.
     
    46:51
    Ani Magnitogorsk ale tuto přesilovku nehraje nijak moc dobře, první zákrok si připsal Pogge až teď, když sebral střelu z levého kruhu od Mozjakina.
     
    45:38
    Domácí navíc půjdou do oslabení, ve středním pásmu se totiž nedovoleného bránění dopustil Andrej Šťastný a míří na trestnou lavici.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 16. Taffe (Cheechoo, M. Hlinka), 23. Jeglič (Švarný, Plastino) – 9. A. Sjomin (Osala), 16. A. Sjomin (Lee), 36. Filippi, 45. Zaripov (Jan Kovář)


    HC Slovan Bratislava: Pogge (Pavlas) – Kundrátek (C), Sersen (A), Švarný, Plastino, Ďaloga, Starosta, Rosandić – Cheechoo (A), Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Nedorost – Petráš, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Vopelka – Pätoprstý.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee (A), Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Budkin – Zaripov (A), Mozjakin (C), Jan Kovář – A. Sjomin, Santala, Osala – Filippi, Timkin, Kosov – Platonov, Železkov, Dm. Kazionov – De. Kazionov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ovčinikov – Lazarev, Otmachov
    bahis siteleri