Barys – Jokerit 0:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Minsk 2:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 2:1 (kon.)
Magnitogorsk – Čerepovec 6:4 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Petrohrad 1:3 (kon.)
N.Novgorod – Soči 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
6:4 (2:0, 4:3, 0:1)
Severstal Čerepovec
Středa 01.02.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Divoké utkání nakonec ovládl Metallurg poměrem 6:4. Přesto nemohou být hráči z Magnitogorsku zcela spokojeni se svým výkonem. Po první fantasitcké třetině šla jejich výkonost dolů a málem se připravili sami o vítězství. Naopak Severstal může být i přes prohru s předvedenou hrou spokojen. Nicméně body dnes ale opět nezískal. (17:20:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Dohrání tohoto zápasu bude už jen pouhou formalitou.
     
    58:40
    Denis Zaripov měl výtečnou šanci! Ve finální části ale upadl a vlétl do brankoviště.
     
    58:29
    První oslabení zvládl Severstal bravůrně. Nicméně hrají pořád v oslabení.
     
    57:55
    Denis Ježov poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení. Výhra Metallurgu je tudíž víceméně spečetěna.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Denis Ježov – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:09
    Juksejev tímto faulem dost možná připravil svůj tým o vyrovnání. Momentální výbornou formu Severstalu přerušilo zbytečné vyloučení.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexandr Juksejev – 2 min., podražení).
     
    53:45
    Tlak Severstalu sílí. Od modré se ošemetnou střelou prezentoval Wilson Clay. Na vstřelení gólu to bylo však málo a hra pokračuje.
    52:57 Sergej LAPIN - 6:4
     
    52:57
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal se přeci jenom dočkal. Po vytrvalém obléhání branky se prosadil SERGEJ LAPIN svojí hbitou střelou k tyčce. Asistence: Denis Ježov.
     
    52:09
    Tuňov se opět vehementně domáhal vstřelení branky. Samsonov ale stačil včas uskutečnit rozklek.
     
    51:12
    Když se Lišky po dlouhé době uadili v pásmu Severstalu přišlo Semjonovo pochybení na modré čáře a puku se tak zmocnili hosté.
     
    50:15
    Truňov se opět prosadit. tentokrát to však zkusil přes střed hřiště, kde mu cestu zkřížili domácí obránci. Severstal je přesto stále na puku a dobývá bránu Metallurgu.
     
    49:15
    Ruslan Karlin vyslal vynikající křižnou přihrávku na Truňova. Ten však netrefil puk ideálně a bude se vhazovat před domácí bránou.
     
    48:09
    Hosté se i přes nepříznivý stav ve třetí třetině snaží hrát otevřeně a útočit. Naopak hráči Magnitogorsku zalezli do obrany a trpí nájezdy Čerepovce.
     
    47:00
    Sergej Monachov nabil výtečně Alexandru Avicinovi, který tvrdou ránou ohrozil procentuální úspěšnost Samsonova. Jeho pokus šel naštěstí pro domácí vedle.

    Jakub Šteg

    Branky a nahrávky: 6. Lee (Dm. Kazionov, Kosov), 19. Dm. Kazionov (Lee, Platonov), 21. Filippi (Bereglazov, A. Sjomin), 29. Osala (Filippi, Kosov), 32. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 39. Mozjakin (Lee, Zaripov) – 25. Masuhr (V. Polák, Kagarlickij), 34. Wilson (Karlin, Ugarov), 37. Truňov (Trubačjov, Vovčenko), 53. Lapin (D. Ježov)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, Budkin, Dronov – Jan Kovář, Zaripov (A), Mozjakin (C) – Osala, Filippi, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Berestennikov – Dm. Kazionov, Platonov, Železkov.
    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (21. Smirjagin) – Masuhr, Kudako, Juksejev, Stasenko (C), D. Ježov (A), Wilson, Chochlov – V. Polák, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, Trubačjov (A) – Ugarov, Monachov, Chacej – Karlin, Avcin, Kodola – Lapin.

    Rozhodčí: Evgeny Gamalei, Ivan Fateyev – Daniil Zakharov, Artyom Savenkov
    thejrc.org