Columbus – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Carolina – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 1:4 (kon.)
Buffalo – St. Louis 3:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 1:3 (kon.) | Detroit – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Buffalo Sabres
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
St. Louis Blues
Sobota 18.02.2017, 19:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Evander Kane (BUF) 1+1
    2. Nicholas Baptiste (BUF) 1+1
    3. Ryan O'Rielly (BUF) 1+0 (21:50:21)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-39; Zablokované střely: 11-9; Vhazování: 56%-44%; Hity: 12-13; Přesilové hry: 1/6-0/3; Trestné minuty: 6-12.
    VIDEO: Zvuk, který každý miluje. Sabres vítězí potřetí v řadě!

     
    Nicholas Baptiste se ráno na poslední chvíli dostal na soupisku pro dnešní utkání kvůli onemocnění Sama Reinharta a dvěma kanadskými body za gól a asistenci pomohl k těsné výhře Buffala nad střelecky výrazně aktivnějším St. Louis, které za stavu 3:1 vrátil v závěru utkání gólem v oslabení do hry Scottie Upshall, hostům už se ale vyrovnat nepodařilo, přestože ještě v přesilové hře odvolali brankáře a pět sekund před koncem vytvořili před bránou Robina Lehnera obrovský závar. Vítězný gól vstřelil Ryan O'Rielly, který v závěru druhé třetiny využil přesilovou hru 5 na 3. Rasmus Ristolainen zaznamenal jubilejní 100. bod. Konečný výsledek: Buffalo Sabres 3 St. Louis Blues 2.
    FOTO: Blues pálili a byli aktivní, vyrovnat už ale nedokázali!

     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Blues vytvořili před bránou Robina Lehnera obrovský závar, ležícího brankáře ale propálit nedokázali! To je zřejmě konec utkání!
     
    59:13
    Jake Allen je na střídačce a St. Louis to zkouší v přesilové hře bez brankáře, tedy v šesti proti čtyřem!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:48
    Alexander Steen projížděl kolem brankoviště bez puku a Robin Lehner mu zbytečně vložil hůl do jízdy! Následovaly dvě minuty za nedovolené bránění, které odpyká Kyle Okposo! To je drama, to je drama.
     
    58:42
    Robin Lehner skvěle zasáhl proti střele Blues od modré čáry vyrážečkou a v blízkosti levé tyče se dostal k dorážce Patrik Berglund, brankář Sabres ale ukryl puk v náručí! Timeout Buffalo.
     
    58:19
    St. Louis prohrává o jeden gól a Jake Allen právě naskočil na střídačku! Blues to zkouší při hře bez brankáře!
     
    57:32
    St. Louis se ocitlo v postavení mimo hru a vzápětí ta samá situace nastala na opačně straně v podání Buffala.
     
    56:26
    Kevin Shattenkirk naskočil zpět na led a nejen, že St. Louis přečkalo oslabení, navíc se ale během něj vrátilo zpět do zápasu!
     
    55:32
    Rasmus Ristolainen se o předchozím zákroku Jakea Allena proti střele z pravého křídla ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho střela těsně minula bližší horní roh brány!
    55:03 Scottie UPSHALL - 3:2
     
    55:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    SCOTTIE UPSHALL dokázal vystihnout rozehrávku Sabres a v oslabení se řítil po levé straně do samostatného úniku, který po sjetí před bránu zakončil krásným bekhendovým blafákem mezi betony ležícího Robina Lehnera! Sabres už vedou pouze o gól! Bez asistence.
     
    54:55
    Jack Eichel ze středového kruhu nahodil puk vedle levé tyče a po jeho odrazu od mantinelu za bránou se dostal do brankoviště, kde měl Jake Allen co dělat, aby si ho nesrazil do brány!
     
    54:26
    Jack Eichel se snažil na pravém křídle protáhnout před bránu, což se mu sice nepodařilo, byl ale faulován! Kevin Shattenkirk se rozčiluje poté, co za svého spoluhráče uhasil požár a dostal dvě minuty za držení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Baptiste (Eichel, E. Kane), 32. E. Kane (Bogosian, Baptiste), 40. R. O'Reilly (Ristolainen, Okposo) – 2. Tarasenko (Schwartz, Edmundson), 56. Upshall


    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Gorges (A), D. Kulikov, Bogosian, Franson – Ju. Bailey, R. O'Reilly (A), Okposo – E. Kane, Eichel, Baptiste – M. Foligno, Rodrigues, B. Gionta (C) – Moulson, Deslauriers, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Gunnarsson, Shattenkirk, Edmundson, Parayko – Steen (A), Lehterä, Tarasenko (A) – Schwartz, Berglund, Perron – Agostino, Barbašev, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Dean Morton, Garrett Rank. Čároví: Tony Sericolo, Devin Berg

    Diváci: 19070
    ocianews.com