FC Ferreira – Moreirense 3:2 (kon.) | Portimonense – Aves 2:2 (kon.) | Boavista – Feirense 1:0 (kon.)
Rio Ave – Setúbal 2:1 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (1:0)
CD Feirense
Sobota 30.09.2017, 19:15 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu opět portugalská Primeira Liga, konkrétně její osmé kolo a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat utkání mezi týmy Boavista FC a CD Feirense. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Boavista FC

    Domácí Boavista FC je prozatím v tabulce na dvanáctém místě se ziskem sedmi bodů. Hráči Boavisty dvakrát vyhráli, jednou remizovali a čtyřikrát pak odešli poraženi. Dnes by na domácím hřišti rádi plně bodovali a připsali si další body do tabulky, aby se z dvanácté příčky odlepili. Proti Feirense to ale nebudou mít vůbec jednoduché. Hosté na hřiště Boavisty jedou s podobným cílem.
     
    CD Feirense

    Hráči CD Feirense jsou na tom o něco lépe. Jsou devátí a na svém kontě mají o bod více, než jejich dnešní soupeř. Mají tedy bodů osm. Dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali a třikrát pak okusili hořkost porážky. Jak už bylo řečeno, na půdu svého dnešního soupeře rozhodně nejedou s poraženeckou náladou a pokusí se urvat nějaké body, nejlépe však všechny tři. Uvidíme, jak utkání dopadne a kdo se bude radovat z výhry, nebo zda dojde na dělbu bodů.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v červenci letošního roku v rámci přípravného utkání a Boavista na půdě Feirense zvítězila těsně 2:1. Jak to dopadne dnes?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Vágner – Mesquita, Raphael, Sparagna, Talocha – Espinho, Mandiang (C), Simão – R. Santos, Mateus, Bulos.
    Náhradníci: Spiegel – Robson, V. Bruno, Kuca, Carraca, Rochinha, R. Pedro.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Briseňo, L. Rocha, T. Gomes – Tiago Silva, Babanco, Cris (C), L. Aurélio – Etebo, João Silva.
    Náhradníci: Miśkiewicz – Nascimento, Graça, L. Machado, L. Henrique, Farias, Seco.

    Rozhodčí: Manuel Mota – Jorge Oliveira, Jorge Fernandes.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu. Utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči se hned po úvodním výkopu vrhli do útoku, ale před hostující brankou nic nevymysleli. Na druhou stranu tak mohou zamířit také hosté.
     
    1
    Domácí vybojovali autové vhazování a dostali se do pokutového území, kde poté rybičkou zneškodnil střelu Ivána Bulose Caio Secco.
     
    2
    Centr před velké vápno vyslal Stéphane Sparagna, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k míči nedostal a akce Boavisty měla jen jepičí život.
     
    3
    Na druhé straně si několikrát vyměnili míč hosté a poté se ke střele ku za velkým vápnem dostal Tiago Silva, ale balón zamířil jen daleko od pravé tyče Seccovy branky.
     
    4
    Nepřesně si míč rozehráli hosté na polovině hřiště a hned na to hosté mířili do útoku. Jenže na konci byla špatná střela Rochy, který balón poslal jen vysoko nad.
     
    5
    Zatím nesledujeme fotbal, který by oku lahodil. Oba celky mají spousty nepřesností a i nyní se hrálo převážně na polovině hřiště.
     
    7
    Domácí Joao Talocha zahrál míč na malou domů a poté brankář Vágner ho odkopl daleko od své branky a posílá tak hráče Boavisty do další útočné akce.
     
    8
    V tlaku hostů zakopli právě hráči Feirense míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Boavistu na polovině soupeře.
     
    9
    Tiago Silva hledal svou přihrávkou nabíhajícího spoluhráče, ale do jejich souhry vložil nohu jeden z domácích obránců a překazil tak slibnou akci hostů.
     
    10
    Dlouhý nákop vyslal z vlastní poloviny Fábio Espinho a jeho tým se tak dostává do další akce před hostující brankou.
     
    11
    Fábio Espinho dostal míč před velké vápno a odtud pak pálil na hostující branku. Jeho prudká rána pak končí v náruči hostujícího brankáře, který tak bude mít další odkop.
     
    13
    Stále se nehraje nijak útočný fotbal. Zatím je za námi necelá čtvrthodina hry a na ukazateli skóre svítí stav takový, jaký byl i před začátkem tohoto duelu.
     
    15
    Iván Bulos se po hlavičkovém souboji skácel k zemi a už je v péči lékařů. Hřiště opouští na nosítkách a vypadá to, že domácí trenér bude muset sáhnout k nucenému střídání.
     
    17
    Tak nakonec ne, Bulos už je za postranní čárou a čeká na povolení k navrácení se zpět na hrací plochu. Ošetření pomohlo, byl jen mírně otřesen a nyní je tedy už v pořádku.
     
    18
    Ale také brankář hostí není úplně v pořádku. Stále se nehraje a i on je v péči lékařů.
     
    19
    Vše je už v pořádku a po delší době hra pokračuje. Dá se očekávat, že první poločas se bude zcela jistě o nějakou tu minutu navíc nastavovat.
     
    20
    Stéphane Sparagna pálil kus za velkým vápnem a jeho rána pak skončila jen těsně nad brankou hostů. Ti se pak hned dostali k míči a míří s ním na opačnou stranu.
     
    22
    Do souboje se pustili dva hráči a hlavní sudí tak oběma domlouvá a nakonec vytahuje i žluté karty.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Tiago Silva (CD Feirense).
     
    24
    Žlutou kartu dostává David Simão (Boavista FC).
     
    25
    Po střele z hranice velkého vápna z kopačky Ivána Bulose musel zasahovat hostující brankář, který pak míč chytil do rukavic. Následuje odkop od jeho brány.
     
    26
    Domácí zahrávali volný přímý kop, ke kterému se postavil Joao Talocha, poté míč napálil nad zeď z hráčů hostů a ten prosvištěl jen vysoko nad jejich branku.
     
    27
    Série nepřesností na obou stranách a nyní už mají míč hosté a míří s ním před domácí branku. Fotbalu dnes hodně chybí více útočných akcí. Po půl hodině ještě nebyla k vidění střela, která by jednoho z brankářů nějak ohrozila.
     
    28
    Postupný útok domácích skončil na obraně hostů a ti tak otáčí směr hry zase před domácí branku, kde se pokusí ohrozit brankáře Vágnera.
     
    30
    Mateus si zpracovával míč, který na něho mířil z pravé strany, ale to se mu nepovedlo. Hned si ho berou hosté a otáčí směr hry na druhý konec hřiště.
     
    32
    Fábio Espinho centroval míč do pokutového území, našel ale jen hlavu jednoho z obránců hostů, který ho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    33
    Znovu se hostům nepodařil přechod na polovinu domácích a ti tak mohou jít do rychlého protiútoku. Akci zakládá Renato Santos.
     
    35
    Domácí zatlačili hosty na jejich polovině, ale nic z toho nebylo. Nyní tak procházejí do útoku zase hosté.
     
    37
    No a nyní jdou domácí do rychlého brejku po tom, co hosté na u jejich branky přišli o míč a rodí se tak velmi slibná akce pro Boavistu.
     
    38
    Boavista právě vstřelila branku!
    No a z téhle akce už se otevírá účet dnešního zápasu. RENATO SANTOS dostal na pravou stranu uvnitř velkého vápna přihrávku a poté dělovkou nedal šanci hostujícímu brankáři – 1:0.
    38. Renato SANTOS - 1:0
     
    39
    Domácí po úvodní brance ožili a znovu se natlačili před branku Feirense. Tam střílel Iván Bulos, ale úspěšný nebyl. Nabízí tak hostům projít do další akce.
     
    41
    Luís Rocha poslal přízemí přihrávku na Tiaga Silvu, který poté nakopl míč a ten končí vysoko nad domácí brankou.
     
    43
    Blíží se závěr první půle a kromě toho, že se domácí dostali do vedení, jsme příliš šancí ani na jedné straně neviděli. Doufejme, že druhá půle bude o něco lepší.
     
    44
    Hosté zahrávali volný přímý kop, z této standardní situace ovšem nedokázali nic a skóre se tedy nemění.
     
    Hlavní rozhodčí nastaví nad rámec prvního poločasu pět minut navíc.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Fábio Espinho (Boavista FC).
     
    45+2
    Série nepřesností poznamenala další pasáž hry a ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře.
     
    45+3
    Dlouhý nákop od branky hostů provedl brankář Feirense a jeho tým tak spěchá do jednoho z posledních útoku v této části hry.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Jean Sony Alcénat (CD Feirense).
     
    45+4
    Žlutou kartu dostává Raphael (Boavista FC).
     
    45+4
    Hra se přiostřuje a přibývá žlutých karet. I nyní musel dvakrát sáhnout rozhodčí pro žlutý kartónek po soubojích obou soupeřů.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Ten příliš krásy nepobral, ani jeden tým se nedostal do výraznější šance. Až osmatřicátá minuta přinesla úvodní branku, když se přesně trefil Renato Santos a poslal domácí tým do vedení. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:25.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Iván Bulos, přichází Rui Pedro.
     
    47
    Fábio Espinho poslal míč směrem dopředu, ale jeho spoluhráč Sparagna na něj nedosáhl a rázem tak začíná akce také na druhé straně.
     
    48
    Z pravé strany vyslal střelu Oghenekaro Etebo, ta se dostala na hranici velkého vápna a poté míč na branku napálil Cris, jenž ale mířil hodně vedle.
     
    49
    Luís Rocha našel volného Tiaga Silvu, který potáhl míč blíže velkému vápnu a hned na to vystřelil. Jeho vzdušnou střelu ale poslal přímo do náruče domácího brankáře.
     
    51
    S míčem na polovině hostů nyní operují domácí hráči, ale zatím se jim nedaří projít blíže brance Feirense.
     
    53
    Babanco fauloval ostře soupeře a poslal ho k zemi. Už k němu míří hlavní rozhodčí, který ho napomíná a uvidí zcela jistě žlutou kartu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Babanco (CD Feirense).
     
    55
    Rui Pedro byl vyslán do úniku před hostující branku, tam jeho střelu ještě dorážel David Simão, ale úspěšný nebyl.
     
    56
    Mateus z hranice velkého vápna vyslal tvrdou střelu, ta ale končí jen vedle hostující branky. Hosté si tak mohli oddychnout a už míří na druhou stranu.
    56. Mateusova rána skončila vedle hostující branky.
     
    57
    Po nepřesné střele hostů pak odkopl míč od své brány domácí brankář a poslal ho daleko až před branku svého kolegy.
     
    58
    Vysoký míč zpracoval v pokutovém území po střele Fábia Espinha obránce hostů Babanco a znovu tak posílá hosty do útočné akce, kterou sám zakládá.
     
    60
    Z pravé strany zahrávali volný přímý kop hráči Boavisty, míč se poté dostal těsně před hostující branku, ale nikdo z domácích ho nedokázal protlačit za Seccova záda.
     
    62
    Hosté utekli po pravé straně a dostali se do pokutového území, tam poslal přízemní přihrávku Luís Rocha Tiagu Silvovi a ten napálil jen boční konstrukci hostující branky.
     
    63
    Na druhé straně střílel zblízka Stéphane Sparagna, jenže obránce Babanco dokázal do jeho střely vložit nohu a hosté tak zastavili nebezpečnou akci domácího celku.
     
    65
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Babanco, přichází Luís Machado.
     
    65
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Luís Aurélio, přichází Edson Farias.
     
    67
    Machado se hned dostal ke střele z pravé strany, ta ovšem k brance domácích vůbec nedoletěla. Domácí tak přebírají míč a míří zase do útoku.
     
    69
    David Simão přenechal míč Renatu Santosovi a druhý jmenovaný pak napálil míč na branku hostů, kde byl ale připraven obránce Antonio Briseňo se svým zákrokem.
     
    71
    Domácí znovu dobývali branku Feirense, ale znovu tomu chyběla větší přesnost. Nicméně Boavista drží jednobrankový náskok zuby nehty.
     
    72
    Tiago Mesquita číhal na rohu velkého vápna a poté dostal přihrávku, jeho střela ale směřovala jen do brankáře hostů, který tak provede za malý okamžik odkop od své branky.
     
    73
    Luís Rocha byl faulován a s bolestivou grimasou se zvedá ze země. Vypadá to ale, že bude v pořádku. Následuje tak volný přímý kop pro Feirense.
     
    74
    Z něho se ale nic podstatného nestalo, míč si přebírají znovu domácí fotbalisté a míří s ním už na opačnou stranu.
     
    75
    Edson Farias poslal směrem k domácí brance vysoký míč, na který si ovšem vyskočil brankář Vágner a hned ho posílá mimo ohrožení vlastní branky.
     
    76
    Z levé strany vyslal přízemní střelu Edson Farias, domácí brankář v lehu míč chytil a následně znovu odkopl do bezpečí.
     
    78
    Po sérii nepřesností se pak dostali do další akce domácí, jenž zahrozili střelou Stéphaneho Sparagny, ale i brankář hostů byl na svém místě a zakročil.
     
    79
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Cris, přichází João Graça.
     
    79
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Mateus, přichází Kuca.
     
    79
    Kuca se ihned zapojil do hry a posléze se dostal ke střele, tu ještě tečoval Renato Santos, ale ani tato pohledná akce gólem nekončí.
     
    80
    Na druhé straně střílel Tiago Silva, ale střela to byla hodně nepřesná. Poté se zase k míči dostali hráči Boavisty a míří s ním před branku Feirense.
     
    81
    Vágner musel nyní znovu zasahovat, když na něho mířila nebezpečná střela z kopačky Luíse Rochy, ale vše dobře pro domácí dopadlo.
     
    82
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Fábio Espinho, přichází Rochinha.
     
    83
    Oghenekaro Etebo zastavil pronikajícího Kucu a sudí nařizuje volný přímý kop pro domácí celek.
     
    84
    Ten rozehrál Rochinha, míč zamířil do pokutového území a nabíhající David Simão na něho nakonec nedosáhl.
     
    85
    Hostům začíná velmi rychle utíkat čas a na srovnání stavu jim už moc času nezbývá. Nyní jsou u míče a z vlastní poloviny zakládají další akci.
     
    85
    A také hosté vybojovali rohový kop.
     
    86
    Po něm letěl míč před domácí branku, na ten si ale vyskočil brankář Boavisty a podržel tak svůj tým a jeho nejtěsnější možné vedení.
     
    87
    Hosté si znovu došli pro faul a následuje další volný přímý kop, a to kus za velkým vápnem.
     
    88
    Po jeho zahrání se ale míč odrazil od obránce domácích do bezpečí a znovu se tak skóre po standardní situaci nemění.
     
    89
    Pro hosty je tu další standardní situace, tentokráte rohový kop.
     
    89
    Míč letěl do velkého vápna, ale Stéphane Sparagna ho vyrazil svým tělem do bezpečí a už sleduje útok, který zakládá jeho tým.
     
    90
    Už běží poslední minuta řádné hrací doby a u míče jsou domácí hráči, kteří se ještě vynasnaží o pojistku v tomto duelu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Po sérii nepřesností přišla střela na straně hostů, která ale zamířila jen vysoko nad domácí branku. Poté odkopl míč pryč Vágner a posílá své spoluhráče do útoku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec své těsné vedení uhájili až do konce a slaví tři body za výhru 1:0. Hosté naopak odjedou s prázdnou. Zápas to ale nebyl z kategorie těch lepších a útočných a pro oka diváka to nebylo rozhodně atraktivní.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (21:13:59)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 38. R. Santos

    Karty:   24. Simão (BOA), 45+1. Espinho (BOA), 45+4. Raphael (BOA) – 23. Tiago Silva (FEI), 45+3. Alcénat (FEI), 54. Babanco (FEI)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    Boavista FC: Vágner – Mesquita, Raphael, Sparagna, Talocha – Espinho (82. Rochinha), Mandiang (C), Simão – R. Santos, Mateus (79. Kuca), Bulos (46. R. Pedro).
    Náhradníci: Spiegel – Robson, V. Bruno, Kuca, Carraca, Rochinha, R. Pedro.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Briseňo, L. Rocha, T. Gomes – Tiago Silva, Babanco (65. L. Machado), Cris (C) (79. Graça), L. Aurélio (65. Farias) – Etebo, João Silva.
    Náhradníci: Miśkiewicz – Nascimento, Graça, L. Machado, L. Henrique, Farias, Seco.

    Rozhodčí: Manuel Mota – Jorge Oliveira, Jorge Fernandes
    bahis siteleri