Nitra – Trenčín 5:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:1 (kon.)
Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Detva 0:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
HK Poprad
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
HKM Zvolen
sk Sobota 30.12.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, máme pred sebou posledné súťažné kolo Tipsport ligy v roku 2017. V poradí 32. kolo má pre nás pripravený aj súboj medzi HK Poprad a HKM Zvolen. Stretnutie sa na popradskom zimnom štadióne začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom patrí po 33 odohraných zápasoch šiesta pozícia v tabuľke so ziskom 57 bodov a skóre 92:85. Kamzíci aktuálne na piatu Nitru strácajú len tri body a pred siedmou Žilinou majú pohodlný 15-bodový náskok. Popradčania predvádzali pár kôl dozadu veľmi rôznorodé výkony, no momentálne ťahajú druhú najlepšiu sériu výhier, lepšiu má už iba Banská Bystrica. Poprad dokázal vrámci tejto série zdolať Žilinu 2:0, Trenčín 0:2, v ostro sledovanom východniarskom derby Košice 4:2 a naposledy si poradil s Novými Zámkami 4:2. Práve po zápase s Novými Zámkami klub informoval o aktuálnej situácii v tíme. Vedenie rozviazalo zmluvu s útočníkom Jurajom Majdanom a na hosťovanie do Liptovského Mikuláša poslalo Richarda Rapáča. Z tímu odchádza aj tréner brankárov Alexej Mitrošin. Uvidíme, ako sa tieto zmeny prejavia na ďalších výkonoch kamzíkov.

    HKM Zvolen
    Zvolenčania sú momentálne výborne rozbehnutí a vďaka stabilným kvalitným výkonom sa vyšvihli na aktuálnu 2. pozíciu, na ktorej strácajú na vedúci Trenčín iba tri body. Rovnako si však musia dať pozor na tretiu Banskú Bystricu, ktorá má tiež len o tri body menej. Zvolen má na konte 118 strelených a 86 inkasovaných gólov. Bryndziari sa na súčasné druhé miesto dostali vďaka fantastickej sérii 9 výhier, ktorú prerušila prehra s Nitrou, no v posledných dvoch zápasoch opäť zvolenskí hokejisti brali všetky tri body, keď dokázali poraziť Detvu vonku 2:5 a naposledy doma Liptovský Mikuláš 4:2. Na aktuálnej priaznivej situácii má veľkú zásluhu určite aj ťahúň mužstva Tim Coffman, ktorý je s 15 gólmi tretím najlepším strelcom ligy a s 29 bodmi piatym najproduktívnejším hráčom celej súťaže.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne boli zatiaľ prevažne v réžii hokejistov HKM Zvolen. Poprad dokázal zvíťaziť len raz, a to v 5. kole 2:3 po predĺžení. Zvolen si pripísal víťazstvo vonku 1:4 a naposledy doma 4:2. Vo forme sú momentálne obe mužstvá, a tak sa pod Tatrami budeme určite môcť tešiť na zaujímavé hokejové predstavenie. Začíname o 17:00, sledujte nás.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Brejčák (A), McDowell, König, Petran, Fabian (C), Dinda, Krempaský, Jáchym – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Ježek, Vašaš

    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Kováčik, Hraško, Drgoň, Ross, Bokroš, Ťavoda, Marcinek, Andersons – Šišovský, Kytnár (A), Chovan (A) – Coffman, Steén, Obdržálek – Matis, Špirko, Síkela – Ďaloga, L. Jurík (C), V. Fekiač

    Rozhodca: Novák, D. Konc – Smrek, Gavalier.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania budú hrať v bielych dresoch a Zvolenčania v tmavomodrých.
     
    Pred začiatkom stretnutia nás ešte čaká slovenská štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Zvolenčania podnikli úvodnú útočnú akciu. Nepríjemne od modrej čiary pálil Jozef Kováčik. Jeho delovka bola ešte tečovaná, ale našťastie pre Corbeila skončila na zadnom mantineli.
     
    00:52
    Do prvej streleckej príležitosti sa prepracovali aj domáci. Patrik Svitana potiahol puk po pravom krídle a urobil to jednoducho. Vystrelil spoza pravého kruhu a Nieminen chytil jeho strelu do lapačky.
     
    01:17
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, lenže Buc stratil puk medzi kruhmi. Následne si ho kamzíci prinavrátili a od modrej to skúšal strelou Lichanec. Jeho strela skončila na brankárovi Nieminenovi.
     
    02:21
    Hvila zachytil puk na modrej čiare, vôbec nevymýšľal a okamžite ho nahodil na bránku. Jani Nieminen s prehľadom všetko videl a zachytil puk do lapačky.
     
    02:43
    Chovan presunul z ľavého kruhu puk na Šišovského na opačnú stranu. Krídelník prvého útoku okamžite strieľal, no nedokázal trafiť priestor brány.
     
    03:49
    Bokroš nahadzoval puk na bránku od modrej čiary. Jeden z jeho spoluhráčov strelu tečoval a puk skončil až na ochrannej sieti.
     
    04:47
    Podtatranci získali puk v obrannom pásme. Mali dostatok času a priestoru, keďže zvolenskí hráči odišli striedať. Popradčania ich teda napodobnili.
     
    05:49
    Mlynarovič nahadzoval puk dopredu. Korčuľoval za ním Štrauch, ale nepodarilo sa mu ho už vypichnúť zvolenskému obrancovi Kováčikovi.
     
    06:19
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti idú do vedenia po perfektnej kombinácii. Svitana získal puk v strednom pásme, medzi kruhmi ho posunul Štrauchovi, ktorý ešte uvoľnil SAMUELA MLYNAROVIČA a ten svižnou strelou k žrdi prekonal Nieminena!
    Asistencie: Andreas Štrauch, Patrik Svitana.
     
    06:40
    Prvýkrát sa v zápase vylučuje. Dve minúty za faul lakťom si na trestnej lavici odpyká Peter Lichanec.
     
    07:18
    Zvolenčania zakladali útok z obranného pásma, ale pri prechode cez modrú čiaru zlyhali. Zamotal sa Michal Chovan a skončilo sa to ofsajdom.
     
    07:42
    Obdržálek šikovne nahadzoval puk z pravého kruhu pred bránku, kde operoval Oscar Steén. Podarilo sa mu tečovať, no brankár Corbeil si dal pozor a puk zachytil.
     
    08:08
    Coffman nepríjemne nahadzoval spoza ľavého kruhu, Obdržálek ešte jeho prízemnú strelu jemne tečoval, no puk mieril mimo bránky.
     
    08:42
    Špirko šikovne prihral od mantinelu na ľavý kruh Juríkovi, ktorý okamžite pálil, ale Corbeil mal svoj betón pevne pritlačený k ľadu a žrdi.
     
    09:49
    Zvolenčania neúspešne založili novú útočnú akciu. Nepresná prihrávka iba preletela cez celé klzisko a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    10:01
    Zvolenčania po vyhratom buly v obrannom pásme prudko vyštartovali dopredu, Kytnárovu strelu Corbeil vyrazil a následne zlikvidoval aj prudkú dorážku Šišovského.
     
    11:01
    Obdržálek vysunul na pravý kruh obrancu Adama Drgoňa, ktorý okamžite vypálil. Strela sa jemne obtrela o Corbeilovu hokejku.
     
    11:05
    Prvá presilovka pre kamzíkov. Oscar Steén dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    12:01
    Svitana prenechal puk na modrej čiare Königovi, ktorý sa oprel do puku a prudko vypálil. Nieminen jeho strelu vyrazil do strany, kde bol Buc, ale pohotovo dorážať už nedokázal.
     
    13:00
    Štrauch zabudol puk pri mantineli, zmocnili sa ho protihráči. Chovan upokojil hru a následne poľahky vyhodil cez celé klzisko.
     
    13:49
    Bondra korčuľoval spolu s Vašašom do rýchleho protiútoku, no proti Bondrovi stál Hraško, ktorý mu strelu zblokoval iba na ochrannú sieť.
     
    15:02
    Andreas Štrauch predviedol svoje umenie. Odpútal sa od mantinelu, namieril si to medzi kruhy a odtiaľ švihom strieľal. Puk však Nieminen reflexívne vyrazil!
     
    15:27
    Poprad dal gól!
    Domáci zvyšujú svoje vedenie. Od modrej čiary puk šikovne nahodil Petran. SAMUEL MLYNAROVIČ sa rýchlo zorientoval pred bránkou a puk dorazil do prázdnej brány!
    Asistencia: Marcel Petran.
     
    15:48
    Poprad po strelenom góle bude hrať znovu v oslabení, tak ako po prvom góle. Radomír Heizer dostáva dve minúty za krosček.
     
    16:11
    Chovanovi sa nepodarilo úspešne vystreliť spoza pravého kruhu. Brejčák zblokoval jeho strelu a puk odpálil až ku Nieminenovi.
     
    17:02
    Puk sa z Kováčikovej hokejky dostal pred Corbeila. Urýchlene ho dokázal upratať preč Brejčák. Zvolenčania zachránili pásmo, medzi kruhy si to namieril Chovan, ale triafal iba do Corbeilovej výstroje.
     
    17:26
    Coffmanovu strelu od modrej čiary tečoval Steén a zrejme aj niekto z domácich hráčov. Každopádne, puk letel na ochrannú sieť a vhadzuje sa po Corbeilovej pravici.
     
    18:21
    Buc spomedzi kruhov našiel ešte Petrana na ľavom kruhu. Jeho strelu Nieminen vyrazil a potom bola hra prerušená a bude sa vylučovať.
     
    18:21
    Presilovku získava Poprad. Nick Ross dostáva dve minúty za krosček.
     
    18:52
    Popradčania mali teraz obrovské šťastie! Matis z rohu klziska perfektnou prihrávkou našiel pred bránkou voľného Rastislava Špirka, ktorého strela z prvej skončila na žrdi!
     
    18:59
    Zvolenčania budú už v trojici. Matej Síkela si totižto odsedí trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    19:24
    Buc nezachytil Brejčákovu krkolomnú prihrávku a hosťom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti sme videli pomerne svižný hokej. Gólovo sa dvakrát presadili domáci. V 7. a v 16. minúte skóroval Mlynarovič.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Popradčania ešte majú k dispozícii skrátenú presilovku o dvoch hráčov. Ihneď vtrhli do pásma, McDowell strieľal od modrej, ale strelu mu protihráči zblokovali.
     
    21:02
    Brejčák prihral na pravý kruh Bucovi, ktorý vypálil z prvej, ale gólman Nieminen bol pripravený a pripísal si úspešný zákrok.
     
    21:15
    Peter König vypálil od modrej čiary a nechtiac trafil svojho spoluhráča Petra Lichanca. Nebola to však veľmi prudká rana, a tak je Lichanec úplne v poriadku.
     
    21:52
    Štrauch prihral na modrú čiaru Petranovi, ktorý vystrelil od modrej čiary. Jeho delovka smerovala do betónov brankára Nieminena.
     
    23:22
    Puk sa aj celkom šťastne odrazil k Bondrovi pred bránku. Popradský útočník strieľal, no pomedzi Nieminenove betóny puk preniknúť nedokázal.
     
    23:23
    Poprad bude hrať presilovku. Tomáš Bokroš dostáva dve minúty za sekanie.
     
    24:21
    Popradčania sa zatiaľ v presilovke veľmi presadiť nedokážu. Prihrávajú si puk po obvode, no neprichádza žiaden moment prekvapenia. Hra je teraz prerušená, pretože puk vyletel do hľadiska.
     
    24:42
    König vypálil spoza pravého kruhu. Jeho delovku Nieminen zastavil, no puk mu vypadol. Mal šťastie, že pri ňom boli jeho spoluhráči a dokázali ho upratať.
     
    25:44
    Ďalšia presilovka pre domácich. Za podrazenie si dve minúty odsedí Adam Drgoň
     
    26:50
    Štrauch potiahol akciu po osi ihriska, prenechal puk Bucovi medzi kruhmi. Jeho strelu Nieminen vyrazil svojím ramenom.
     
    27:48
    Lichanec vyštartoval s pukom dopredu, ale z pravého kruhu sa mu podarilo trafiť iba zvolenského hokejistu.
     
    28:08
    Adam Drgoň nahodil puk spoza pravého kruhu. Mathieu Corbeil mal síce horší výhľad, no dokázal aj tak zachytiť strelu do lapačky.
     
    28:55
    Špirko nahadzoval žabkou dopredu, no veľmi nik nedokorčuľoval jeho nahodený puk. Zmocnili sa ho teda domáci a pokračujú v hre.
     
    30:04
    Matúš Matis vykorčuľoval dopredu po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Brankár Corbeil si pripísal úspešný zákrok.
     
    30:35
    Petran si teraz ako skúsený urastený obranca počkal na Patrika Marcineka a telom ho tvrdo odstavil.
     
    31:03
    Štrauch už korčuľoval pred bránku a ukazoval sa Svitanovi, ktorý mal puk na ľavom kruhu. Dobre však túto situáciu vnímal Hraško a Svitanovi včas vypichol puk.
     
    32:06
    Zvolen dal gól!
    Zvolen prichádza s prvým gólom. Michal Chovan sa šikovne dostal do útočného pásma, išiel až pred bránku, naviazal na seba dvoch hráčov a aj Corbeila. Potom prihral medzi kruhy voľnému PETROVI HRAŠKOVI, ktorý zakončil fakticky do prázdnej brány!
    Asistencia: Michal Chovan,
     
    33:01
    Coffman vyrazil dopredu po osi ihriska a vypálil spomedzi kruhov. Jeho delovka bola zblokovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    33:41
    Zvolenčania pokračujú vo svojom tlaku a snažia sa o vyrovnanie. Matis lišiacky hľadal pred bránkou Síkelu, ale už tam mal pripravenú hokejku Corbeil a zabránil gólu.
     
    34:34
    Marcel Petran pálil od modrej čiary, jeho delovka však letela mimo bránky.
     
    38:36
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Vážení športoví priatelia, ospravedlňujeme sa vám za výpadok v závere druhej tretiny. Spôsobili ho technické problémy, pokúšame sa to dať do poriadku. Platí, že Poprad po dvoch tretinách vedie nad Zvolenom 2:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Prvé buly tretej tretiny vyhrali domáci, ale o puk rýchlo prišli. Iba pripomíname, že Zvolen dohráva presilovku.
     
    40:36
    Lichanec je späť na ľadovej ploche a Poprad pokračuje v plnom počte. Domáci počas oslabenia o svoj tesný náskok neprišli a stále majú bližšie k trom bodom.
     
    41:55
    Zvolenčania potiahli akciu dopredu. Skúšal to Obdržálek, ale strieľal iba stredom a s tým si Corbeil hravo poradil.
     
    42:42
    Zvolen dal gól!
    Je vyrovnané! Po prihrávke spoza bránky strieľal priamo z najnebezpečnejšieho priestoru TIMOTHY JAMES COFFMAN a trafil to presne.
     
    43:10
    Na opačnej polovici klziska sa chceli domáci vrátiť do vedenia, ale Mlynarovičov teč strely od modrej čiary úspech nepriniesol.
     
    44:55
    Zvolen sa vrátil do pásma. Obdržálek tam posunul pred bránku puk Špirkovi, ale ten bekhendom v rýchlosti nepochodil.
     
    45:44
    Zvolen ešte ostal usadený v útočnom pásme. Brejčák tam teraz dokonca prišiel o hokejku, ale hostia aj napriek tomu nevystrelili.
     
    45:57
    Popradskí hokejisti si vzali puk na svoje hokejky a zaviezli ho do útočnej tretiny. Dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia.
     
    46:10
    Domáci Štrauch to v útoku skúsil individuálne. Po jeho aktivite prišlo aj strelecké zakončenie, ale iba vedľa priestoru troch žrdí.
     
    47:22
    Popradčania pridali ďalší strelecký pokus. Teraz Heizer zakončoval po zemi, ale Nieminen si priestor medzi betónmi postrážil a nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:41
    Poprad ešte v pásme ostal. Strelecky to od pravého mantinelu skúsil Jáchym, ale nebol presný a Niemin mohol ostať pokojný.
     
    49:03
    Nešťastná situácia, keď Matis zasiahol hokejkou do tváre Mlynaroviča a ten ostal ležať na ľadovej ploche. Hra sa prerušuje, ale vylučovať sa nebude.
     
    50:00
    Začala sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Pri puku je Zvolen, ktorý sa pokúsi dostať do útoku.
     
    50:14
    Zvolenčania ale ďaleko nezašli, pretože sledujeme iba súboj o puk pri mantineli. Rozhodcovia zatiaľ hru nechávajú plynúť a neprerušujú.
     
    51:00
    Zvolenčania to vpredu ešte skúšali. Od modrej čiary strieľal Šišovský, no jeho pokus bol nepresný a Corbeila ani nepreveril.
     
    51:33
    Tečovaný puk skončil na ochrannej sieti a nasledovať bude vhadzovanie po pravej ruke domáceho gólmana.
     
    52:40
    Zvolen mohol ísť do vedenia! Krátko po buly dostal puk medzi kruhy Michal Chovan a ihneď strieľal, ale Corbeil predviedol skvelý zákrok lapačkou.
     
    53:31
    Aj domáci prešli do útoku. Vartovník to tam z pravej strany skúšal strelecky, ale jeho pokus nebol presný.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka tejto tretiny. Budeme zvedaví, či sa niektorému z tímov podarí strhnúť tri body na svoju stranu.
     
    55:18
    Zvolen vyhral buly v obrannom pásme a prešiel na opačnú polovicu klziska. Tam od modrej čiary vystrelil Rose, ale Corbeila to neprekvapilo.
     
    55:58
    Domáci sa rýchlo vrátili do ofenzívy. Vartovník tam z pravej strany prihrával Svitanovi, ktorý ešte puk tečoval, ale Niemin bol veľmi pozorný a nezaváhal.
     
    56:22
    Poprad mohol vyhrávať! Buc dostal prihrávku priamo pred bránku, ale Nieminen proti nemu zázračne zakročil a puk za sieť nepustil.
     
    58:05
    Zvolenčania prešli dopredu, z druhej vlny si Drgoň nakorčuľoval na priehrávku a strieľal, ale nepresne.
     
    58:18
    Drgoň sa teraz presunul priamo pred bránku, ale Špirko mu tam puk neprepasíroval. Hostia sú v závere aktívni a ešte ostávajú v pásme.
     
    59:09
    Domáci sa stále bránia. Teraz chcel z pravej strany strieľať Coffman, ale puk v rýchlosti netrafil a dopredu môžu ísť domáci.
     
    59:24
    Na opačnej strane Mlynarovič prenechal puk McDowellovi, ale ten takisto neuspel. Všetko nasvedčuje tomu, že zápas pôjde do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    V úvode predĺženia je puk na hokejke hostí, ktorí budú rozohrávať spoza svojej bránky. Uvidíme, či sa im podarí prejsť dopredu.
     
    60:55
    Domáci ale výborne vystihli súperov pokus v strednom pásme a puk pred Corbeila vôbec nepustili. Poprad sa dobre bráni.
     
    62:19
    Domáci Fabian si vzal puk na hokejku a potiahol si ho až za bránku súpera. Domáci kapián si ju obkrúžil, ale zakončenie napokon neprišlo.
     
    62:49
    Na opačnej polovici klziska sa dlhý pas snažil dokorčuľovať Coffman, ale nebol dostatočne rýchly a je z toho iba zakázané uvoľnenie Zvolenčanov.
     
    63:18
    Mlynarovič prebral v strednom pásme puk a presunul sa s ním k bránke súpera, tam ale presnejšie nezakončil.
     
    64:18
    Prebieha posledná minúta predĺženia. Zvolen to teraz nemyslel zle, zakončenie ale Corbeila nijako neprekvapilo. Sledovať budeme možno posledné vhadzovanie v pásme Popradu.
     
    64:48
    Špirko držal puk na svojej hokejke, už to ale Zvolen nestihne.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Po krátkej ľadovej ploche sa diváci v Poprade dočkajú aj samostatných nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Na prvý nájazd šiel Štrauch, ktorý technickou parádou prekonal Nieminena. Hostia ale avizujú kontakt s brankárom, o všetkom rozhodne videorozhodca.
     
    1. série
    0:0
    Gól neplatí!
     
    1. série
    0:1
    Coffman zavesil pod hornú žrď, nádherný gól.
     
    2. série
    0:1
    Svitana šiel do bekhendu, Nieminena ale neprekonal.
     
    2. série
    0:1
    Kytnár nepremieňa, puk skončil v lapačke Corbeila.
     
    3. série
    0:1
    Mlynarovič šiel do blafáku, trafil ale Nieminena. Je rozhodnuté.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HKM Zvolen.
    Autorom víťazného gólu je TIMOTHY COFFMAN.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné hokejové stretnutie Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad podľahol HKM Zvolen pomerom 2:3 po samostatných nájazdoch. (19:43:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 7. Mlynarovič (Štrauch, Svitana), 16. Mlynarovič (Petran) – 33. Hraško (Chovan), 43. Coffman, rozh. náj. Coffman

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Śtrauch (POP)
    0:1   Coffman (ZVO)
    2. série:
    0:1   Svitana (POP)
    0:1   Kytnár (ZVO)
    3. série:
    0:1   Mlynarovič (POP)


    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Brejčák (A), McDowell, König, Petran, Fabian (C), Dinda, Krempaský, Jáchym – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Ježek, Vašaš
    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Kováčik, Hraško, Drgoň, Ross, Bokroš, Ťavoda, Marcinek, Andersons – Šišovský, Kytnár (A), Chovan (A) – Coffman, Steén, Obdržálek – Matis, Špirko, Síkela – Ďaloga, L. Jurík (C), V. Fekiač

    Rozhodčí: Novák, D. Konc – Smrek, Gavalier
    bahis siteleri