Benátky n/J – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Třebíč – K. Vary 0:2 (kon.) | Vsetín – Kladno 1:6 (kon.)
Motor ČB – Havířov 3:0 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 4:2 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 3:8 (kon.)
Prostějov – Slavia 2:3 (2:3 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:6 (0:3, 1:2, 0:1)
Rytíři Kladno
Středa 24.01.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání mezi Vsetínem a Kladnem je konce. Hosté v poslední třetině už jen korigovali skóre, když se v 51. minutě trefil Machač. Ve třetím dějství měli více útočných šancí Rytíři a v této části zápasu odvedla dobrou práci vsetínská obrana a ve špatném světle se neukázal ani gólman Horčička.
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za hosty střelec dvou branek Anton Alexejevič Kurjanov, který ve třetí třetině útočil i na hattrick, když bylo Kladno nabuzeno přesnou trefou Machače a ruský útočník se ocitl sám na pravém kruhu. Z této pozice poslal prudkou střelou, jež vsetínský brankář ukryl v lapačce. Za domácí je pak nejlepším hráčem vyhlášen střelec jediné vsetínské branky Jiří Karafiát.
    Ode mě je to pro dnešek vše. Příjemný zbytek večera Vám přeji ze vsetínského Lapače, kde je stále v plném proudu děkovačka kladenských hráčů a skupiny fanoušků, která přijela svůj tým podpořit. (19:51:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Byli jsme svědky nepřehledné situace v Kloučkově brankovišti, kde se snažili prosadit snad všichni hráči druhé vsetínské formace. Gólman Kladna se ve svém brankovišti i přes komplikace zorientoval a další branku za svá záda nepustil.
     
    59:22
    Hned tři hráči Kladna se objevili u levé tyčky vsetínské branky a Horčička měl plné ruce i nohy práce také v poslední minutě dnešního utkání. Do útočného pásma nahazuje kotouč Beránek.
     
    59:01
    Repe po nahození na Horčičkovu vyslal na vsetínskou branku také dorážku. Valaši teď měli velké štěstí, že posedmé v utkání neinkasovali.
     
    58:24
    Nepovedeným vhazováním bylo Kladno donuceno stáhnout se do vlastního pásma, nikdo už se však do útoku nehrne.
     
    57:38
    Zikmundovi nevyšla rozehrávka ve středním pásmu a puku se chopil Březina. Ten ale v útočném pásmu nepobyl dlouho a Kladno nahazuje na druhou stranu kluziště. Horčička přikryl puk u pravé tyčky a bude se vhazovat v útočném pásmu hostujícího týmu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3304 diváků.
     
    56:49
    Puk mají na svých hokejkách Rytíři, zápas se chýlí ke konci a ubírá na tempu hry.
     
    55:04
    Hosté v plném počtu.
     
    54:32
    Dundáčkovu střelu z vrcholu levého kruhu Klouček vůbec neviděl, ta jej však trefila a k dorážce od modré se dostal Holomek. Vsetínský obránce ale střelu dlouho přidržel a gólman hostujícího celku se stačil přemístit na potřebné místo.
     
    54:15
    Do brejku se dostával Kehar, zastavit jej dokázal vsetínský obránce Slováček.
     
    54:00
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    53:20
    Redlichovi se nepodařilo projít přes Krenželoka na modré čáře, tím pádem ani nevyhodil kotouč do bezpečí. Po úspěšném zákroku vsetínského obránce se domácí dostali do kombinace, ze které střílel z pravého kruhu Beránek. Puk se odrazil od tyčky na Kloučkův beton a kladenský gólman jej zastavil na brankové čáře.
     
    53:04
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Roman Přikryl – 2 min., podražení).
     
    52:11
    Kladno ihned po buly vyhodilo a ke střeleckému pokusu se při opětovném získání pásma dostal Slováček. Ten přesně trefil připravenou Kloučkovu lapačku.
     
    52:00
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., držení).
     
    51:13
    Z pravého kruhu vyslal téměř nechytatelnou střelu Kurjanov a už to vypadalo, že pokusem na bližší tyčku dokoná hattrick. Horčička se ale vytáhl zákrokem lapačkou.
     
    50:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Střelou z pravého kruhu do levého horního rohu navyšuje vedení hostujícího celku PATRIK MACHAČ. Asistence: Jurij Repe.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 26. Karafiát (Pokorný) – 4. Štindl (Machač, Pekr), 7. Redlich, 14. Kurjanov (J. Kloz), 31. J. Kloz (R. Přikryl), 40. Kurjanov (Kehar), 51. Machač (Repe)


    VHK ROBE Vsetín: Jekel (14. Horčička) – Holomek, D. Krenželok, Frolo, Slováček, Janáček, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.
    Rytíři Kladno: Klouček (Cikánek) – F. Matula, P. Hořava, Kehar, Štindl, Štich, Lenďák, Repe – Kubík, Machač, M. Hořava – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund.

    Rozhodčí: Vrba, Kašík – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 3304
    thejrc.org