Buffalo – NY Islanders 4:3 (kon.) | New Jersey – Calgary 2:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Tampa – Vancouver 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 6:1 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:4 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:4 (kon.) | San Jose – Vegas 3:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Calgary Flames
Pátek 09.02.2018, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Hvězdy utkání

    1. Sean Monahan (CGY); (2+0), 3 střely, 18:17
    2. Taylor Hall (NJD); (1+1), 4 střely, 18:24
    3. Johny Gaudreau (CGY); (1+1), 4 střely, 17:44

    Česká stopa utkání

    1. Pavel Zacha (NJD); (1+0), 3 střely, 16:15
    2. Michael Frolík (CGY); (0+0), 2 střely, 17:49
    3. David Rittich (CGY); 93.75% (30/32), 60:00 (03:46:37)
     
    První třetina utkání mezi Devils a Flames nám toho příliš mnoho nepřinesla. Ve slibné pozici se v sedmé minutě ocitl Lomberg, který se dostal ke kotouči po nahození od modré čáry, ale v těsné blízkosti trefil pouze pozorného Kinkaida. Asi nejblíže k otevření stavu utkání byl v šestnácté minutě Palmieri, který svou střelou zápěstím ze středu pravého kruhu nastřelil pouze tyč Rittichovy branky. Minutu před první sirénou připravil Giordanovi střeleckou pozici Backlund, jenž svým pohybem stáhl hru na sebe, díky čemuž mohl obránce z mezikruží nekompromisně pálit. Tvrdá střela se ovšem otřela o Kinkaidovo rameno.

    Hned na začátku druhé třetiny se blýskl u levé tyče zakončující Hischier, kterého ke střele přivedl rychlou přihrávkou Hall. Ve dvacáté páté minutě padla první branky, když Kinkaid vyrazil Hamiltonovu střelu přímo na dorážejícího Seana Monahana. O tři minuty později zaváhal při rozehrávce obránce Hamilton, čímž dostal do gólové šance Taylora Halla. Kanaďana Rittich nejprve vychytal, ale odražený puk se dostal zpět na čepel Halla, který svou další střelou rozvlnil síť za zády českého brankáře. V polovině utkání Backlund přes těsnou obranu nedokázal sklepnout puk do prázdné branky, z čehož vzniklo přečíslení, kterého domácí nevyužili. Hned na to ale přišla přihrávka opět na zapomenutého Johnyho Gaudreaua, který tentokrát zakončil přesně mezi betony svým bekhendem. Necelé dvě minuty před koncem přišla pro Devils další rána v podobě smolné branky. Po nastřelené tyčce se kotouč vymrštil do helmy Greena, od kterého se puk odrazil k levé tyči, kam si sjel střílející Sean Monahan, jehož další střela šla už za brankovou čáru, ovšem s dalším odrazem o tyč.

    Ve třetí třetině se domácí dočkali snížení, když Boyle našel před brankou volně stojícího Pavla Zachu, který z otočky zametl puk mezi betony Ritticha. O čtyřicet vteřin později byli Devils maximálně blízko vyrovnání, když střelu Greena přizvedl Gaudreau. Padající puk pak napálil golfovým úderem Noesen přímo do betonu dezorientovaného Ritticha, jenž po přizvednutí puku ztratil přehled o hře. Do střelecké pozice se dostal také Frolík, který marně dorážel vyraženou střelu Gaudreaua. V padesáté čtvrté minutě New Jersey vytvořilo obrovský tlak do branky Flames, ale Hall, Palmieri ani Hiescher v přehuštěném prostoru nedokázali procpat puk za brankovou čáru. Devils to zkusili také bez brankáře, ale perfektní Rittich zneškodnil co se dalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Greene sjel na ostrý úhel odkud napálil puk do Rittichovy výstroje.
     
    59:34
    Boyle na hranici vyloučení zastavil unikajícího Hamiltona.
     
    59:23
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:23
    Přes zahuštěný prostor na brankovišti dokázal Boyle svůj bekhend dostat až na Ritticha, který přerušuje hru.
     
    59:00
    Poslední minuta. Brodie zastavil střelu od modré a hosté vyhazují.
     
    58:47
    Jersey bez brankáře a se šestým hráčem v poli.
     
    58:27
    Bennett aktivním napadáním drží hru až za brankou Kinkaida!
     
    57:50
    Střely na branku ve třetí třetině: 11-1
     
    57:00
    Hamilton zastavil střelu Noesena těsně před brankářem Flames a následně obloučkem vyhazuje.
     
    56:35
    Hra přerušena pro přihrávku rukou.
     
    56:22
    Teď se už pětka Devils usadila, ale po střele Lovejoye se kotouče zmocnili hosté, jenž bez váhání posílají hru co nejdál od své branky.
     
    56:00
    Domácí hledají marně cestu do útočné třetiny. Flames brání modrou čáru opravdu spolehlivě.
     
    55:08
    Zakázané uvolnění Calgary. Vhazovat se bude před Rittichem.
     
    54:30
    Mezi kruhy se stavil na teč Monahan, ale do trajektorie prudké přihrávky nestihl zasáhnout.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 28. Hall, 48. Zacha (Boyle, Hall) – 25. Monahan (D. Hamilton, Giordano), 35. J. Gaudreau (Ferland), 39. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Wood, Zacha, Palmieri – Coleman, Zajac, Noesen – Boyle, Stafford, Quenneville.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Brouwer – Lomberg, Stajan, Hathaway.
    thejrc.org