Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:2 (0:0)
Leicester City
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 32. kolo
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:09:42)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno, vyrovnané utkání nakonec skončilo šťastněji pro Leicester, který si z Amex Stadium odváží plný bodový zisk za výhru poměrem 2:0. Sledovali jsme urputnou bitvu, v níž se oba celky v ofenzivě hodně trápily, příliš fotbalové krásy k vidění nebylo. První poločas nabídl jen jednu zajímavou situaci, když stoprocentní příležitost neproměnil Glenn Murray. Nejlepší střelec Brightonu se stal smolařem tohoto mače, v sedmasedmdesáté minutě totiž neproměnil pokutový kop a o pár okamžiků později se do té doby nevýrazné Lišky ujaly vedení, když přesně hlavičkoval Vicente Iborra.Závěrečný tlak Seagulls úspěch nepřinesl, hosté naopak přidali druhý gól, když se po Grayově bravurní nahrávce prosadil Jamie Vardy.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Jamie VARDY - 0:2
     
    90+6
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Lišky totiž v samotném závěru nastaveného času přidávají druhou trefu a o jejich triumfu už nemůže být pochyb. Domácí vrhli veškeré síly do útoku a nechali vzadu otevřená vrátka, do kterých se přiřítil Gray. Střídající mladík to udělal fantasticky, když si počkal na ideální moment a pak milimetrovou přihrávkou připravil tutovku pro JAMIEHO VARDYHO, jenž už se nemohl zmýlit.
     
    90+4
    Pröpper ještě zkusil vyslat na zteč na hrotu útoku operujícího stopera Duffyho, výtečným výběhem se ale prezentoval Schmeichel, který dnes chytá skutečně parádně.
     
    90+3
    Při Leicesteru teď stáli všichni svatí, málem bylo vyrovnáno! Racci se přeci jen nadechli k závěrečnému tlaku a vybojovali další roh, Marchův centr doputoval k zadní tyči, kde číhal úplně zapomenutý Bong, ten se ale zdál býti spíše překvapen a hlavičkoval těsně vedle.
     
    90+2
    O chvíli později přilétl do pokutového území další zajímavý centr, jehož autorem byl Shane Duffy. Jeho nabídku hodlal v gól přetavit Glenn Murray, hlavičkoval ale mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    90+1
    Lišky své zbývající síly pochopitelně vrhají do defenzivy. Nyní se musely bránit rohovému kopu, v malém vápně sice Schmeichel míč promáchl, nikdo z domácích hráčů ale jeho zaváhání nepotrestal.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut. Povede se svěřencům Chrise Hughtona vyrovnat?
     
    89
    Domácí poté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ovšem ani jeden z nich jim nevyšel podle představ. Po tom druhém se míč odrazil příhodně pro Marche, jenž znovu zkusil své štěstí, tentokráte ale mířil vysoko nad branku.
     
    88
    Málem bylo vyrovnáno! Exekuce standardní situace se překvapivě neujal Pascal Groß, místo něj nebezpečně pálil Solly March, po jehož pokusu míč mířil pod horní tyč hostující pokladnice, Schmeichel ale vytáhl další skvělý zásah.
     
    87
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku. Duffy se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci byl faulován ve skluzu hrajícím Ndidim. Hostující záložník dostává druhou žlutou a následně červenou kartu, Lišky tak budou dohrávat v deseti.
     
    86
    No, vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání se asi nejedná o úplně spravedlivé vedení hostujícího celku, fotbal ale někdy dokáže být krutý. Dnešnímu souboji těchto dvou celků by nejvíce slušela remíza. Dokáží jí domácí vybojovat?
     
    85
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Christian Fuchs.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Beram Kayal, přichází Sam Baldock.
    83. Vicente IBORRA - 0:1
     
    83
    Leicester právě vstřelil branku!
    Neproměněná penalta domácím hodně ublížila, Brighton najednou působí neuvěřitelně pasivním dojmem, čehož Lišky dokázaly využít. Jejich útočný zámek vyústil v Grayovo sklepnutí pro Chilwella, na jehož načechraný centr si v šestnáctce naskočil volný VICENTE IBORRA a přesnou hlavičkou přiblížil Leicester tříbodovému zisku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Iborra (Chilwell), 90+6. Vardy (Gray)

    Karty:   66. Kayal (BRN), 79. Bong (BRN) – 12. Morgan (LEC), 24. Ndidi (LEC), 63. Chilwell (LEC), 64. Simpson (LEC), 68. Maguire (LEC)   87. Ndidi (LEC)

    Neproměněná penalta: 77. G. Murray (BRN), brankář Schmeichel zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk (C), Bong – Locadia (75. March), Kayal (84. Baldock), D. Pröpper, Izquierdo – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Bruno, Goldson, Suttner, March, Baldock, Hemed.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (85. Fuchs), Iborra, Ndidi, Albrighton (79. Gray) – Vardy, Okazaki (56. Diabaté).
    Náhradníci: Jakupović – Dragović, Fuchs, Gray, Adrien Silva, Iheanacho, Diabaté.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Gary Beswick, Sian Massey-Ellis

    Diváci: 30 629
    thejrc.org