Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 6:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 2:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 0:0 (kon.)
Hannover – RB Lipsko 2:3 (kon.) | Stuttgart – Hamburg 1:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 6:0 (kon.)
Hertha – Wolfsburg 0:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
0:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 31.03.2018, 20:30Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (22:53:37)
     
    Je dobojováno! Diváci se branky nedočkali. Oba celky k ní měly blízko, v úvodu se oběma týmům podařilo nastřelit brankovou konstrukci. To bylo na hodně dlouhou dobu vše, žádná stoprocentní příležitost už poté nepřišla. Dělba bodů je rozhodně spravedlivá. V nastaveném čase byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Guilavogui, který bude Wolfsburgu v příštím ligovém zápase hodně chybět!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující fotbalisty nyní zastavil ofsajd. Jedna z posledních příležitostí pro domácí celek na skórování, do konce zbývá zhruba třicet vteřin.
     
    90+2
    K hlavičce se v závěru druhé nastavené minuty dostal Leckie. Jeho pokus skončil vedle branky, odkopávat bude Casteels.
     
    90+1
    Velmi chytře to udělal Lustenberger, Guilavogui poté naprosto jasně fauloval. Hostující fotbalista vidí druhou žlutou kartu v zápase, Wolfsburg bude dohrávat o deseti!
     
    90
    Domácí fotbalisté kombinují na vlastní polovině, za malou chvíli se rozeběhne nastavený čas, který bude trvat tři minuty!
     
    89
    Dalším faulem si ve středu hřiště pomohl velmi aktivní Steffen. Ani Hertha se nikam nežene, závěru utkání se blíží.
     
    88
    Na levé straně teď velmi chytře zahrál Steffen, který dokázal vybojovat rohový kop pro svůj celek, hosté s rozehrávkou příliš nepospíchají.
     
    87
    K hlavičce se dostal Stark. Balón sice směřoval k tyči, chyběla mu ale razance, Casteels si tak připsal poměrně snadný zákrok.
     
    86
    Hosté se zlobí, zákrok od Steffena byl podle nich čistý. Rozhodčí byl jiného názoru, následuje standardní situace pro domácí tým.
     
    84
    Duda šel do souboje s Camachem hodně ostře, bylo to před zrakem hlavního sudího, který neváhal ani vteřinu a udělil žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Julian Schieber.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Nany Landry Dimata, přichází Divock Origi.
     
    82
    Fotbalisté Wolfsburgu budou vhazovat na útočné polovině, ještě předtím však budou oba celky naposledy střídat.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka tohoto utkání, hra se v posledních minutách hodně kouskuje, sledujeme spoustu nepřesností na obou stranách.
     
    80
    Verhaegh to na útočné polovině přehnal s důrazem. Hostující fotbalista se sice omlouvá, žluté kartě však nakonec neunikne.
    78.
     
    78
    Pískán byl útočný faul, Selke se na druhé straně dostal do rychlého kontru. Výborně vyběhl Casteels, který se domácímu útočníkovi dostal včas pod nohy, bude z toho pouze rohový kop!
     
    77
    Další nedovolený zákrok od domácího fotbalisty. Wolfsburg bude rozehrávat standardní situaci z velmi zajímavé vzdálenosti.
     
    76
    Hlavní sudí ponechával výhodu. Domácí se brzy dostali k míči, Aytekin tak přerušil hru a odpískal faul, hosté rychle rozehrávají.
     
    75
    Hosté v posledních minutách přidali. K odraženému balónu se dostal Didavi, jenže následná střela mu vůbec nesedla a skončila vysoko nad brankou!
     
    74
    Vzápětí přišel další roh pro Wolfsburg, bylo to opět z pravé strany. Po míči se na zadní tyči natahoval Knoche. Na balón však nedosáhl.
     
    73
    Domácí brankář už míč nestihl na hrací ploše. Hosté budou rozehrávat třetí rohový kop, v tuto statistice máme srovnáno.
     
    71
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka tohoto utkání, příliš se toho nezměnilo, oba týmy i nadále vychází především ze zabezpečené obrany.
     
    70
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Arne Maier, přichází Ondrej Duda.
     
    69
    Tohle si Lustenberger rozhodně za rámeček nedá. Hertha šla do přečíslení ve třech proti dvěma obráncům. Domácí záložník chtěl místo přihrávky střílet, čistý skluz předvedl Knoche.
     
    68
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Renato Steffen.
     
    67
    Nepřesností je na obou stranách hřiště opravdu mnoho. William si nerozuměl se svými spoluhráči, hosté přišli o míč.
     
    66
    Poté se dožadovali faulu, Rekik to podle rozhodčího zvládl čistě, takže se nepíská. Sledujeme hodně neurovnanou pasáž hry.
     
    65
    Na jistotu zahrál William, který míč hlavičkou posunul brankáři Casteelsovi. Ten rychle rozehrává, hosté jdou dopředu.
     
    63
    Bruma zastavil rodící se kontr soupeře, ze všeho odešel bez žlutého napomínání. To se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům.
     
    62
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Davie Selke.
    61.
     
    61
    Míč se odrazil za hranici velkého vápna, Mittelstädt na nic nečekal a střílel! Výborný zákrok si připsal Casteels, který prudkou střelu zachytil ještě před brankovou čarou!
     
    61
    Přihrávku na pravou stranu dostal Maier, který centroval. Balón skončil v zámezí, ovšem byla tam teč, rohový kop pro domácí.
     
    60
    Wolfsburg se dostal do přečíslení, vinou špatné přihrávky o balón přišel a teď se musí rychle vracet, také domácí jdou do brejku!
     
    58
    Brankář Jarstein dostal znovu těžkou přihrávku. Tentokráte to zvládl lépe, pro jistotu volil dlouhý odkop na útočnou polovinu hřiště.
     
    57
    Dva drobné fauly ve středu hřiště, rozhodčí o žluté kartě neuvažuje. Hosté rychle rozehrávají a zkouší něco vymyslet proti pozorné obraně.
     
    56
    Dobrou práci s míčem prokázal Kalou, který si balón naváděl na střed. Jeho následný pokus byl zblokovaný, domácí pokračují v útočné akci.
     
    55
    Hertha svého protivníka zatlačila na jeho polovině, ovšem poté se dostala do zámezí, vhazovat bude obránce Verhaegh.
     
    54
    Zhruba dvě minuty se nehrálo, Wolfsburg vrací balón svému soupeři, hra může pokračovat, na první větší příležitost ve druhé půli i nadále čekáme.
     
    52
    Domácí příznivci teď využívají pyrotechniku ve velkém, hlavní sudí přerušuje hru, na hřiště nejde téměř vůbec vidět!
     
    51
    Druhý rohový kop pro Wolfsburg, hosté v této statistice srovnali skóre. K žádné větší příležitosti se ale dostat nedokázali.
     
    50
    Jarstein dělal kličku, balón mu odskočil před sebe! Jako první se k němu dostal Dimata, který ve skluzu pouze přestřelil branku!
     
    48
    Na zemi ležel Arnold, domácí fotbalisté zakopli míč. Hostující hráč se zvedl, Wolfsburg tak vrací balón svému soupeři.
     
    47
    Závar v pokutovém území domácích. Vzrušení bylo zbytečné, celé akci totiž předcházel ofsajd, což neuniklo čárovému rozhodčímu.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Daniel Didavi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Začátek zápasu byl hodně aktivní z obou stran, oba celky jednou nastřelily brankovou konstrukci. Poté už žádné větší příležitosti nepřišly, platí tak bezbrankový stav. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne zhruba ve 21:36.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Maier byl faulován na polovině hřiště, dožaduje se žluté karty pro protihráče. Víc už se v prvním poločase nejspíše nestane.
     
    43
    Domácí šli do dalšího přečíslení, Darida však přihrál nepřesně. Za to se svým spoluhráčům omlouvá, do konce první půle zhruba tři minuty.
     
    42
    Tak to byl hodně nepovedený odkop, balón trefil Ibiševiće a poskakoval v pokutovém území hostů. Jako první se k němu dostal Casteels.
     
    41
    Hertha se dostávala do přečíslení. Leckie to vzal na sebe a dožadoval se rohového kopu. Rozhodčí ukazuje na odkop od branky.
     
    40
    Ibišević šel do zbytečného sprintu. K balónu se jako první dostal hostující gólman Casteels, závěr prvního poločasu se blíží.
     
    39
    Centrovaný míč propadl na zadní tyč. Marně se po něm natahoval Osimhen, kterému scházely možná dva kroky.
     
    37
    Nakonec to byl právě Kalou, který se dostal do zakončení z nějakých dvaadvaceti metrů! Jeho střela skončila těsně vedle branky!
     
    36
    Camacho to znovu přehnal s důrazem. Poznal to Kalou, který se zvedá ze země, domácí fotbalisté totiž rychle rozehrávají.
     
    35
    Už dlouho se hraje bez přerušení, domácí teď zklidňují hru a přihrávají si poblíž středového kruhu. Fotbalisté v černých dresech napadají hodně vysoko.
     
    34
    Z levé strany centroval Osimhen, který se dožadoval ruky jednoho z bránících fotbalistů. Rozhodčí zůstává úplně klidný, hra pokračuje.
     
    33
    Před malou chvíli se rozeběhla druhá třetina tohoto utkání. Na první branku stále čekáme, oba týmy k ní měly už opravdu hodně blízko!
     
    32
    Po delší době si zahrál brankář Jarstein, který se zapojil do kombinace domácího týmu. Hertha teď nepůjčuje balón svému soupeři.
     
    31
    Dobrou přihrávku za obranu dostal Ibišević. Ten si míč rovnal na zakončení, výbornou práci však odvedl Bruma, který domácího kanonýra nepustil do zakončení!
     
    30
    Další ostrý zákrok na polovině hřiště, hostující hráči se zlobí, žlutá karta pro Leckieho totiž ani v tuto chvíli nepřichází.
     
    28
    Vzrušení bylo zbytečné, rozhodčí pískal útočný faul, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům, kteří hlasitě pískají.
     
    27
    Výborná práce od Daridy. Celou situaci musel Camacho řešit faulem, následovat bude standardní situace pro Herthu!
     
    26
    Na další příležitosti čekáme, nepřesností je na obou stranách opravdu hodně, blížíme se k úvodní půlhodině hry.
     
    25
    Hra se hodně kouskuje, těch přerušení je opravdu mnoho. Hosté to zkoušeli po pravé straně, o balón přišli. Vhazovat bude obránce Mittelstädt.
     
    24
    Velmi těžkou přihrávku dostal Casteels, který míč nemohl chytit do ruk. Na poslední chvíli ho dokázal odkopnout na polovinu soupeře.
     
    22
    Další srážka, do které se dostal Camacho. Defenzivní hráč Wolfsburgu teď chvíli ležel na trávníku. Už je ale zase na nohou.
     
    21
    Zatím se hraje opravdu tvrdě, rozhodčí má plné ruce práce. Rozehrávat budou od postranní lajny hostující fotbalisté.
     
    20
    Necelá dvacetiminutovka hry za námi, oba celky už jednou nastřelily tyč, skóre však i nadále zůstává bez branek.
     
    19
    Leckie se dostával do rychlého kontru. Guilavogui si pomohl taktickým faulem, rozhodčí uděluje první žlutou kartu v zápase.
    19.
     
    19
    Obrovská příležitost pro Wolfsburg! Po centru z levé strany si míč do vlastní brány málem srazil Stark. Domácím teď pomohla branková konstrukce!
     
    18
    Hodně ostrý zákrok na polovině hřiště, po kterém na zemi zůstává ležet Arnol. Leckie může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    16
    Útočný faul odpískán Daridovi, který si ve vzdušném souboji s Camachem pomáhal rukama. Český fotbalista se svému soupeři omlouvá.
     
    15
    Osimhen si balón naváděl na střed, poté centroval. Dimata se natahoval marně, k míči se nakonec nedostal, což ho podle reakce nesmírně mrzí.
     
    14
    Hosté teď dlouze kombinují na vlastní polovině hřiště a vyčkávají. Hledají nějakou skulinku v zatím pozorné defenzivě soupeře.
     
    13
    Nepřesnosti také na druhé straně, zahraje si také hostující gólman, Casteels bude za malou chvíli odkopávat.
     
    12
    Nakonec nikoliv, pro míč si doběhl Dimata, kterému balón vzápětí odskočil od nohy a skončil v zámezí, rozehrávat bude Jarstein.
     
    11
    Hosté se teď usadili poblíž rohového praporku na pravé straně. Vybojovali rohový kop a vypadá to na dlouhý aut do vápna.
     
    10
    Několik ostřejších zákroků ve středu hřiště, na zemi zůstal ležet Arnold, který se po chvíli zvedl a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    9
    Tak to byla parádní individuální práce od Daridy! Český reprezentant se prokličkoval do vápna, poté přihrával před branku. Wolfsburg se s pořádnou dávkou štěstí dokázal ubránit!
     
    8
    Dlouhý balón za obranu. Dobrý výběh předvedl Casteels, který následně hledá, komu by rozehrál. Hosté jsou zatím velmi pasivní!
     
    6
    Hertha je aktivnější, k míči se dostal znovu Leckie, který centroval na zadní tyč. Tam však žádného ze svých spoluhráčů nenašel.
    5.
     
    5
    Domácí mohli jít do vedení! K hlavičce se dostávali hned dva hráči, balón poté skončil na tyči! Leckie se nyní nevěřícně drží za hlavu!
     
    4
    Výborně to udělal Weiser, který chtěl centrovat. Do skluzu šel Brekalo, bude z toho první rohový kop v tomto zápase.
     
    3
    Zatím se hraje převážně ve středu hřiště, k balónu se dostali hosté, kteří to zkoušeli po pravé straně. Centrovaný míč od Brekala zastavil Maier.
     
    2
    Opatrný úvod tohoto utkání, Ibišević si podle hlavního rozhodčího pomohl útočným faulem, rozehrávat budou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Mittelstädt – Maier, Lustenberger – Leckie, Darida, Kalou – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Pekarík, Selke, Schieber, Skjelbred.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Bruma, Knoche, William – Camacho – Guilavogui, Arnold – Brekalo, Dimata, Osimhen.
    Náhradníci: Grün – Bazoer, Didavi, Itter, Jaeckel, Origi, Steffen.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    VFL WOLFSBURG (15.)

    O něco hůře na tom jsou borci z Wolfsburgu, kteří jsou aktuálně dva body od baráže. A není se co divit, v posledních pěti zápasech Vlci získali jediný bod, všechny ostatní své duely prohráli. Naposledy doma padli se Schalke 0:1, na venkovním hřišti nestačili na Hoffenheim 0:3. Tahounem týmu je se šesti branky a šesti asistencemi Daniel Didavi.
     
    HERTHA BSC (11.)

    Berlínskému celku se v letošní sezóně moc nedaří a aktuálně je na jedenácté pozici celé Bundesligy. Poháry z toho pro příští ročník už nejspíše nebudou, na šesté Lipsko ztrácí banda Pále Dárdaie propastných osm bodů. Před reprezentační pauzou porazili Blau-Weißen Hamburk 2:1 na jejich hřišti. Nejlepším střelcem týmu je nestárnoucí Salomon Kalou s deseti zásahy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Štěpán Slovák

    Branky:

    Karty:   84. Duda (HER) – 19. Guilavogui (WOF), 80. Verhaegh (WOF)   90+1. Guilavogui (WOF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:14.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Mittelstädt – Maier (70. Duda), Lustenberger – Leckie, Darida, Kalou (83. Schieber) – Ibišević (C) (62. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Pekarík, Selke, Schieber, Skjelbred.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Bruma, Knoche, William – Camacho (C) – Guilavogui, Arnold – Brekalo (68. Steffen), Dimata (83. Origi), Osimhen (46. Didavi).
    Náhradníci: Grün – Bazoer, Didavi, Itter, Jaeckel, Origi, Steffen.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    thejrc.org