PSG – Monaco 3:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
3:0 (2:0)
AS Monaco
Sobota 31.03.2018, 21:05 • Parc des Princes, Paříž • Francouzský Ligový pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Vítám vás u posledního utkání francouzského poháru, je tedy na programu finále Coupe de la Ligue. Do něho se probojovali, dva nejlepší kluby Ligue 1. V duelu o cennou trofej se představí Paris Saint-Germain FC a AS Monaco FC.
     
    AS Monaco FC

    AS v Ligue 1

    Hostující tým se v nejvyšší francouzské soutěži vyhřívá na druhém místě právě za PSG. Knížecí klub ve třiceti kolech vybojoval šestašedesát bodů. Monaco v posledních pěti zápasech nepoznal hořkost porážky, jelikož čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval. Nejlepším střelcem AC je v probíhající sezóně Ligue1 kanonýr Falcao, jenž se prosadil sedmnáctkrát.

    AS v Coupe de la Ligue

    AS ve francouzském poháru byl nasazen až do osmifinále a postupně porazilo postupně Caen, Nice a Montpellier. Právě s Nice se Monaco nejvíce natrápilo, když vyhrálo pouze o jedinou branku. Hostující celek v každém pohárovém duelu vsítilo soupeři dvě branky.

    Monaco – Caen 2:0
    Nice – Monaco 1:2
    Montpellier . Monaco 0:2
     
    Paris Saint-Germain FC

    PSG v Ligue1

    Paris Saint-Germain hraje v úctyhodné pohodě a kráčí tak za dalším titulem v Ligue1. Domácí celek má na Monaco náskok sedmnácti bodů. PSG v posledních pěti duelech vždy vyhrálo a v probíhající sezóně nastřílelo pětadevadesát bodů. Nejlepším střelcem celku je Edinson Cavani, který nasázel soupeřům čtyřiadvacet gólů.

    PSG v Coupe de la Ligue

    Také PSG bylo nasazeno do osmifinále francouzského poháru. Cestou do finále se vedoucí celek Ligue1 poradil se Štrasburkem, Amiens a Rennes. Právě proti celku, jehož bránu hájí Tomáš Koubek, se Paris Saint-Germain nejvíce natrápilo.

    Štrasburk – PSG 2:4
    Amiens – PSG 0:2
    Rennes – PSG 2:3
     
    Sázkové kanceláře favorizují PSG, což je díky výsledkům v probíhající sezóně pochopitelné. Pro domácí celek nahrávají také výsledky ve vzájemných zápasech. Ovšem Monaco může získat v jedinou trofej, právě ve francouzském poháru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Turpin dal pokyn k zahájení prvního poločasu, jako první se chopili balonu hráči PSG. Hráči domácího celku kombinují na vlastní polovině hrací plochy.
     
    2
    Ještě před samotným zahájením utkání proběhla minuta ticha za teroristický útok, při kterém zemřel seržant vojenských složek. Ovšem na pravé straně se ve druhé minutě rozeběhl Kylian Mbappé, ale našel jen náruč gólmana.
     
    3
    Oba celky nastoupili v tradičních dresech. Takže PSG obléklo modrou sadu dresů a Monaco bíločervenou kombinaci. K dalšímu centru se dostal Dani Alves, ale našel v pokutovém území jen soupeře.
     
    4
    Trochu zmatků v pokutovém území Monaca a na řadu přijde také video. Rozhodčí po průniku Kyliana Mbappého ukázal na penaltový puntík, ale následně odpískal ofsajd. Tak, jak hlavní sudí nakonec rozhodne?!
     
    6
    Již několik minut stojí hlavní rozhodčí na polovině hrací plochy a pozoruje monitor! Nakonec se bude po faulu Kamila Glika kopat pokutový kop!
    6. Penaltový zákrok
     
    8
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To je pořádná divočina hned v úvodu zápasu! K pokutovému kopu se postavil EDINSON CAVANI, jenž zamířil doprostřed branky a jen díky razanci dává tento sniper čtyřiatřicátou branku v tomto ročníku. Danijel Subašić si na balon sáhl, ale vyrazit jej mimo prostor tří tyčí se mu nepodařilo.
    8. Edinson CAVANI - 1:0
     
    9
    Hned po brance soupeře si vzal slovo hostující João Moutinho, jenž spoluhráčům ukazoval, ať tento moment hodí za hlavu a jdou dál.
     
    12
    Monaco pochopilo, že musí hrát více dopředu, ale rozběhnutý Andrea Raggi se nacházel v drobném ofsajdu, a tak se PSG vrací k balonu.
     
    13
    Za hranici velkého vápna si vzal slovo Youri Tielemans, jenž se do míče opřel, ale z dobré pozice jej poslal pouze nad branku soupeře. Monaco se snaží být aktivní, jenže musí si dávat pozor na rychlé protiútoky soupeře.
     
    14
    Odražený balon do šestnáctky vracel aktivní Dani Alves a vybojoval rohový kop. Míč se cestou otřel o Andreu Raggiho, a tak se Monaco musí soustředit na bránění.
     
    15
    Ovšem přetažený centr zamířil do oblasti nikoho. A tak jsou na tahu hostující hráči, kteří se dostali k zakončení. Jenže Thomas Lemar trefil na hranici vápna jen bránícího soupeře.
     
    16
    Na hraně ofsajdu číhal rozběhnutý Kylian Mbappé, ale po chvilce vyletěl také praporek pomezního sudího. Monaco bude zakládat další útok z klidně pozice.
     
    18
    Edinson Cavani si příliš předkopl balon, a tak se snažil jej zasáhnout na dlouhou nohu. Domácí útočník dostal slušně naloženo, ale v tomto případě si za to může zcela sám.
     
    19
    Tentokrát se už o faul ze strany Monaca jedná, když byl zasažen za hranicí pravidel Dani Alves. PSG se kombinací zabydlelo na polovině soupeře, ale nakonec na levé straně o balon přišlo.
     
    20
    Až po dvaceti minutách je k vidění trochu klidnější pasáž zápasu. Monaco přešlo půlící čáru a klidnou kombinací drží balon. Ovšem domácí se výborně přesouvají.
     
    21
    Hráči v bíločervených dresech vybojovali rohový kop z pravé strany hrací plochy, ale tentokrát z toho nic nebylo.
     
    22
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hráčem utkání je zatím Kylian Mbappé! Jeho geniální přihrávka za obranu našla ÁNGELA DI MARÍU, jenž zvedl hlavu a střelou na první tyč překonal brankáře. Danijel Subašić se nyní musí hodně červenat, protože takovýto pokus by měl chytat.
    22. Ángel Di María - 2:0
     
    24
    Paris Saint-Germain díky dobrému napadání soupeře přišla o balon. Ovšem v pokutovém území se nejvýše vyšrouboval Thiago Silva.
     
    25
    Thomas Lemar po přihrávce ze strany prošel do šestnáctky, kde nedostal moc času ke střelu. Ovšem zakončit se mu podařilo, ale jeho pokus mířil dobré dva metry od branky PSG.
     
    27
    Pařížané díky výsledku získali obrovskou pohodu, ale nyní se musejí bránit. Ovšem João Moutinho nedal přesnou přihrávku na spoluhráče. Thomas Lemar totiž svému spoluhráči utekl.
     
    28
    Edinson Cavani hledal před brankou zatím muže utkání, Kyliana Mbappého. Ovšem ještě předtím byl odpískaný ofsajd, ikdyž se prvně jmenovaný na asistenta hodně zlobí. Opakovaný záběr dokazuje, že rozhodnutí bylo špatné.
     
    30
    Po autovém vhazování se obtočil kolem svého strážce Radamel Falcao, ale jeho technický pokus se do prostoru tří tyčí nevešel. Monaco se snaží s výsledkem něco udělat ještě do poločasu.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Kamil Glik (AS Monaco FC), který u půlící čáry šlapákem dohrál soupeře. Polský reprezentant je tak prvním potrestaným hráčem ve finálovém utkání.
     
    32
    Jemerson odebral soupeři balon, ale následně ho vrátil PSG. Přihrávka za obranu měla mířit na Falcaa, ale našla pouze Thiaga Silvu.
     
    33
    Thomas Lemar si narazil balon se svým kapitánem a následně se do něj opřel. Ovšem trefil pouze modrou hráz před sebou.
     
    34
    Monaco mohlo snížit, ale zahazuje první velkou šanci! João Moutinho geniální přihrávkou za obranu našel rozběhnutého Marcose Ronyho Lopese, který se snažil přehodit brankáře. To se mu povedlo, ale míč mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    35
    Neskutečné! Kylian Mbappé zvedl hlavu a viděl na hranici malého vápna Edinsona Cavaniho. Domácí sniper byl pod velkým tlakem a trefil míč nečistě. Balon i díky tomu zamířil jen vedle brány.
     
    37
    Vracíme se ke stavu 2:0 pro PSG! O všem rozhodlo opět video! Radamel Falcao se sice radoval ze vstřeleného gólu, ale po par vteřinách se celá situace přezkoumala a našla hostujícího kapitána v ofsajdovém postavení. Takže radost Monaca byla zbytečná...
     
    41
    Díky přezkoumání se opět chvíli nehrálo, a tak je na programu už jednačtyřicátá minuta. Monaco se dále tlačí před branku soupeře a chce snížit.
     
    42
    Nejprve se k zakončení dostal Marcos Rony Lopes a následně z voleje vypálil Thomas Lemar. Ovšem Kevin Trapp vytěsnil oba pokusy mimo prostor tří tyčí.
     
    43
    Už to vypadalo, že se Edinson Cavani probojuje ke střeleckému pokusu, ale od míče ho tělem odstavil Jemerson. V obou obranách jsou vidět okénka, ovšem trestat je dokázalo pouze PSG.
     
    45
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    Pařížané poslali centr od rohového praporku na zadní tyč, kde si naskočil Thiago Silva. Zakončení domácího kapitána dostalo velkou razanci, ale mířilo jen vedle pravé tyče Subašićovy branky!
     
    45+2
    PSG hraje jednoduše dopředu úžasně! Dani Alves místo střely hledal autora druhého gólu. Ángel Di María se po přihrávce natahoval, ale zakončit nedokázal.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První pětačtyřicetiminutovka utekla velice rychle a spokojenější jdou do kabin Pařížané. Viděli jsme tři góly, ale pouze dva byly uznány! Dvakrát do osudu duelu zasáhlo také video a rozhodně se bylo na co dívat. Oba celky si vypracovaly několik šancí, ale přeci jen byli nebezpečnější hráči v modrých dresech. Pokud chce Monaco získat trofej, bude muset ve druhé části zlepšit koncovku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Stevan Jovetić.
     
    46
    Ještě před zahájením druhého poločasu bylo na řadě střídání. Ovšem v tomto okamžiku už byla druhá půle zahájená. Monaco ji začalo dlouhým nákopem, což úspěch neslavilo.
     
    47
    Nejprve to vypadalo, že Monaco bude moci kombinovat, ale o balon přišlo, a tak se k míči přemístilo PSG. Druhý poločas začíná nepřesnostmi.
     
    48
    Nutno ještě připomenout, že Pařížané obhajují trofej ve francouzském poháru. Zatím to vypadá, že by to mohlo vyjít i letos.
     
    49
    Druhý poločas začíná trochu volněji než jak končil ten první. PSG bude po dalším útoku rozehrávat rohový kop.
     
    50
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud jej obránci Monaca odvrátili za postranní čáru. PSG je tedy stále u míče a bude moci ohrožovat Danijela Subašiće.
     
    51
    Autové vhazování prodloužil Edinson Cavani a od jednoho z hostů zamířil míč do vzduchu. Danijel Subašić na nic nečekal a vystartoval pro něj.
     
    52
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Javier Pastore.
     
    54
    AS se usadilo na polovině soupeře, kde kombinuje. Ovšem hráči v bíločervených dresech nemohou najít cestu do vápna, a tak přišla nepřesná přihrávka. PSG se nyní hnalo do protiútoku, ale vedení míče v podání Kyliana Mbappého nebylo tentokrát dokonalé.
     
    55
    Julian Draxler nasadil jesličky prvnímu bránícímu hráči, následně našel Edinsona Cavaniho. Ten ukázal, že má chuť střílet branky, ale tentokrát vyprášil jen chrániče jednoho ze stoperů.
     
    57
    Nádherné zakončení Marcose Ronyho Lopese! Hostující hráč oklamal soupeře a následnou technickou střelou orazítkoval břevno Trappovy branky. PSG nyní mělo velkou porci štěstí.
    57. Marcos Rony Lopes trefuje břevno
     
    58
    Opět se hraje nahoru a dolů! Javier Pastore prostrčil míč na pravou stranu vápna, kde byl Kylian Mbappé. Jenže ten zapomněl balon za sebou, a tak zasáhl v pohodě Danijel Subašić.
     
    60
    Hra se v posledních vteřinách trochu uklidnila, jelikož domácí hráči kombinovali. Až do momentu, kdy si do vápna naběhl Kylian Mbappé, ale také tentokrát talentovaný útočník netrefil zařízení.
     
    61
    Na hranici pokutového území se skácel Radamel Falcao. Hlavní rozhodčí hru pouští, ale tohle byl jednoznačně faul!
     
    62
    Nestranný fanoušek musí v těchto momentech přát Monacu, protože hra jménem fotbal, by zase dostala o něco větší smysl. Jenže PSG je proti a dál kráčí za poklidným úspěchem.
     
    64
    Do konce normální hrací doby zbývá pětadvacet minut plus nastavení a nutno říct, že AS se do vyložených šancí moc nedostává. Nic na tom nezmění ani další útok hostů, jelikož se bude kopat pouze od branky.
     
    65
    Až nyní Monaco vybojovalo rohový kop. Centr od praporku mířil přímo do ohně, ale zakončení se nekonalo. Kevin Trapp má ve druhém poločase málo práce.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Radamel Falcao (AS Monaco FC), jenž dohrál soupeře. Byl to dost nešetrný zákrok a Kylian Mbappé potřebuje lékařskou pomoc.
     
    68
    Dnešní utkání musí Kyliana Mbappého pořádně bolet. Talentovaného útočníka totiž trefil další bývalý spoluhráč, kterým je Andrea Raggi.
     
    69
    Pařížanům se i díky kouskování podařilo zklidnit tempo hry. Je jasné, že PSG nebude chtít hrát fotbal nahoru a dolů. Naopak Monaco by se mělo více tlačit ke koncovce.
     
    70
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Giovani Lo Celso.
     
    71
    Střídající Stevan Jovetić se dostal k pokusu, který končí v náruči domácího brankáři. Ovšem Kevin Trapp se moc nezapotil, protože střela byla zablokovaná.
     
    73
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Adama Diakhaby.
     
    74
    Monaco vybojovalo další rohový kop, který následně mířil do ohně. Jenže nejvýše se vyšrouboval Thiago Silva! Hostujícímu celku se dnes nedaří ani standardní situace.
     
    75
    Edinson Cavani se sice radoval z dalšího gólů, ale stejně tak rychle vyletěl praporek pomezního rozhodčího. Asistent na čáře vyhodnotil situaci na jedničku a správně akci zastavil.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Andrea Raggi (AS Monaco FC), který si pomohl v souboji loktem. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost než potrestat dalšího hráče Monaca.
     
    77
    João Moutinho nevypadá vůbec dobře, když dostal pořádně naloženo. Zkušený záložník se okamžitě chytl za koleno a na zelený pažit spěchá lékařský tým.
     
    78
    Zraněnému hráči přišlápl koleno spoluhráč Thomas Lemar. Tohle nevidíme v žádném sportu rádi. Doufejme, že João Moutinho bude v pořádku, jinak by bylo Monaco značně oslabeno.
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází João Moutinho, přichází Rachid Ghezzal.
     
    79
    João Moutinho není schopen pokračovat ve hře a do útrob stadionu je odnášen na nosítkách!
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Lassana Diarra.
     
    82
    Zdá se, že PSG kontroluje výsledek a kráčí za další trofejí. Je jasné, který celek francouzskému klubovému fotbalu vládne. Monaco má na udělání s výsledkem už jen osm minut plus nastavení.
     
    83
    Hostující hráči jsou sice u balonu, jenže kombinují až kolem půlící čáry. Mezery v obraně Pařížanů se neotevírají a navíc to vypadá, že je AS bez nápadu.
     
    84
    Stále platí, že Monaco kombinuje na polovině soupeře, ale je i nadále daleko od branky soupeře. Až po sklepnutí z levé strany míří míč do šestnáctky, jenže tam jsou pouze hráči v modrém.
     
    85
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Je hotovo a trofej míří do Paříže! Kylian Mbappé na hranici vápna uvolnil EDINSONA CAVANIHO, který poslal Danijela Subašiće na druhou stranu branky. U autora branky stál Jemerson, jenž se otáčel na druhou stranu než kam šel střelec.
    85. Edinson CAVANI - 3:0
     
    88
    Je jasné, že utkání se už pouze dohrává. PSG získá pátý ligový pohár v řadě!
     
    90
    V poslední minutě byl u balonu dlouho Kevin Trapp, jenž čekal až ho někdo ze soupeřů bude napadat. PSG si závěr užívá s míčem na kopačkách.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát pouze dvě minuty nad rámec normální hrací doby. To je asi také důsledek toho, že utkání už je rozhodnuté.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Spokojenost Paris Saint-Germain FC
     
    Paris Saint-Germain FC získává pátý ligový pohár v řadě!
     
    Pařížané od úvodu utkání šli za vítězstvím a to se také povedlo. Dvakrát se prosadil Edinson Cavani a jednou Ángel Di María. Domácí celek předvedl velmi kvalitní podívanou a zaslouženě vítězí. Utkání nabídlo excelentní první poločas, který se přeléval ze strany na stranu a šance střídala šanci. Druhá část už tak pohledná nebyla, ale fanoušek fotbalu se musel i tak bavit.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého ze zápasů francouzské Ligue1. Pro dnešek je to ode mě vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního večera. (23:06:27)

    Michal Luxa

    Branky: 8. Cavani (pen.), 22. Di María, 85. Cavani

    Karty:   31. Glik (ASM), 66. Falcao (ASM), 75. Raggi (ASM)


    Paris Saint-Germain: Trapp – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti (70. Lo Celso), Rabiot, Draxler (81. Diarra) – Mbappé, Cavani, Di María (52. Pastore).
    Náhradníci: Aréola – Marquinhos, Meunier, Kurzawa, Diarra, Pastore, Lo Celso.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi – Fabinho, Tielemans (46. Jovetić) – Rony Lopes (73. Diakhaby), Moutinho (79. R. Ghezzal), Lemar – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Jorge, Jovetić, Diakhaby, N'Doram, A. Touré, R. Ghezzal.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    thejrc.org