Česko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:3 (kon.)
konec
Švédsko
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Slovensko
sk Čtvrtek 05.04.2018, 18:30 • Himmelstalundshallen, Norrköping • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej dvadsaťminútovke naši hokejisti síce strelili jeden gól, no už sa im nepriaznivý stav zvrátiť nepodarilo. Slovenských reprezentantov môže mrzieť najmä katastrofálna druhá tretina, v ktorej sme až päťkrát inkasovali a kvôli tomu sme aj Švédom podľahli dnes v Norrköpingu 6:3. Zajtra našich hokejistov čaká ďalší zápas so Švédskom, odveta sa hrá v Oskarshamne.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:49:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Miklík potiahol puk do útočného pásma, Nagy sa ho ešte snažil vybojovať. Naši hráči však pásmo už neudržali.
     
    57:46
    Grman prenechal puk v útočnom pásme Šimunovi, ktorý sa pokúšal vystreliť, no strela bola zblokovaná. Na našich hráčoch v posledných minútach badať snahu o zlepšenie tohoto stavu, no zatiaľ sa nám nedarí.
     
    56:33
    Ďaloga šiel do pásma a prihrávkou pred bránku hľadal Andreasa Štraucha, no napokon sa už Štrauch k strele nedostal.
     
    55:24
    Ladislav Nagy si nakorčuľoval do útočného pásma po ľavej strane, potom prihrával puk pred bránku, ale tam sa ho nikomu nepodarilo zachytiť.
     
    54:12
    Norman prihral po modrej čiare Brännströmovi, ktorý vystrelil na bránku. Puk však šiel do rohu klziska a Hrenák ostal pokojný.
     
    53:21
    Marek Ďaloga opäť rozvíjal svoj útočný výlet, no prekazili mu to mierne spoluhráči. Jeden z nich mu vnikol skôr do pásma a pískalo sa postavenie mimo hry.
     
    52:16
    Martin Bakoš vypálil spomedzi kruhov, jeho delovka preletela ponad Hellberga, puk skončil na ochrannej sieti.
     
    51:37
    Michel Miklík videl, že Buc je pripravený pred bránkou na teč, a tak sa odhodlal k strele. Gólman Hellberg však puk dostal pod kontrolu.
     
    51:17
    Slovensko bude hrať presilovú hru. Olle Liss dostáva dve minúty za sekanie.
     
    50:46
    Patrick Cehlin si spracoval puk na modrej čiare a vystrelil. Brankár Hrenák bol pripravený, situáciu mal pod kontrolou a puk zachytil lapačkou.
     
    50:17
    Sundström zrýchlil cez stredné pásmo, následne prenikol aj ku bránke, vystrelil, ale gólman Hrenák bol úspešný.
     
    49:02
    Svitana zaviezol puk do útočného pásma a následne ho chcel prihrať Grmanovi, ktorému sa puk spracovať nepodarilo.
     
    47:45
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti začali byť viac aktívni a podarilo sa im korunovať svoje snaženie gólom. Nagy z rohu klziska šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel MICHELA MIKLÍKA, ktorý pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal Hellberga.
    Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    46:19
    Marek Bakoš sa dostal k strele z ľavého kruhu, jeho zakončenie však smerovalo iba priamo do Hellberga. Po dlhšom čase sa nám podarilo aspoň ohroziť švédskeho gólmana.
     
    45:26
    Pop pravom krídle prenikol do útočného pásma Dávid Bondra, ktorý sa snažil niečo vymyslieť, no proti švédskej defenzíve naozaj nemal šancu.
     
    44:48
    Perfektne sa teraz uvoľnil Erik Brännström, ktorý sa dostal až pred brankára Hrenáka, puk si prehodil na bekhend, ale trafil už iba do Hrenákovho betónu!
     
    44:22
    Nagy prenechal na ľavom kruhu Valachovi, ktorý však už nedokázal nadviazať na nášho kapitána a prihral priamo na hokejku švédskeho hráča.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Klingberg (Sundström), 23. Klingberg (Wikstrand, Pilut), 30. Klingberg (Lindqvist), 33. Cehlin (Zackrisson, Wikstrand), 35. Zackrisson (Cehlin, Grundström), 36. Almqvist (Norman, Klingberg) – 16. Valach (Krivošík, Svitana), 20. Bakoš (Hovorka), 48. Miklík (Nagy)


    Švédsko: Hellberg (Lindbom) – Pilut, Wikstrand, Almqvist, Nyberg, Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning – Cehlin, Zackrisson, Rödin – Lindqvist, Sundström, Olofsson – Grundström, Asplund, Nygard – Norman, Ölund, Klingberg – Liss
    Slovensko: Hrenák (Godla) – Gernát, Valach, Trška, Grman, Bodák, Ďaloga (A), Fehérváry, Sloboda – Nagy (C), Buc, Miklík – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Šoltés, Krivošík, Svitana – Bondra, Šimun, Štrauch
    ocianews.com