Česko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:3 (kon.)
konec
Česko
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 05.04.2018, 17:00 • Zimní stadion Příbram, Příbram (CZE) • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z příbramského zimního stadionu je to vše. Včera viděli diváci nájezdy, dnes prodloužení, kromě toho ale dva parádní zápasy, ve kterých česká reprezentace porazila Švýcarsko 5:2 a 4:1. Loučí se s Vámi Tomáš Reiner. (19:29:55)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Joel Genazzi (SUI) 0+0
    Patrik Bartošák (CZE) 34 zákroků, 1 gól
     
    Statistiky: Střely na bránu: 35:17; Zablokované střely: 9-10; Vhazování: 32-23; Hity: 12-18; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Česká reprezentace po šedesáti minutách vyhrála nad Švýcarskem 4:1 a prodloužení poté 1:0, ačkoliv v něm oba týmy mohly skórovat kolikrát chtěly. Národní tým vedl stejně jako včera po druhé třetině 3:0, když se postupně prosadili Martin Kaut, Robert Kousal a Adam Polášek. Ve třetí části sice snížil Damien Riat, na jeho gól ovšem odpověděl Robin Hanzl, který skóroval do prázdné brány. Prodloužení vyhráli čeští hráči 1:0. Konečný výsledek. Česko 4 Švýcarsko 1.

     
    Konec zápasu.
     
    64:49
    "Hoši děkujem, hoši děkujem," tímto skandováním končí dnešní zápas na Zimním stadionu v Příbrami.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    63:56
    Andrej Nestrašil krásně zamíchal s pukem před bránou, jenže poté ji střelou zápěstím přestřelil!
     
    62:33
    Švýcaři mohli vyrovnat, jenže Riat obrovskou šanci nevyužil, když ani nadvakrát nedokázal u levé tyče procedit puk do sítě přes pravý beton Patrika Bartošáka, který nejprve skvěle zasáhl, a druhý pokus se otřel o tyč! Obrovská šance.
     
    61:07
    Česko právě vstřelilo branku! Filip Pyrochta vystihl rozehrávku Švýcarů a krásnou střelou zápěstím z mezikruží vymetl pravý horní roh brány! Česko vede v prodloužení rázem 1:0.
     
    60:01
    Začalo pětiminutové prodloužení, které je čerstvou novinkou, a hráči obou týmů v něm mohou vstřelit kolik gólů chtějí, protože po první brance prodloužení nekončí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Česká reprezentace stejně jako včera porazila Švýcarsko po skvělém výkonu o tři branky, diváci v Příbrami se ale stejně jako Vy ještě mohou těšit na prodloužení a hra 3 na 3.

     
    Konec zápasu.
    59:03 Jakub Orsava nechal vyniknout brankáře Senna
     
    59:03
    Jakub Orsava se ocitl sám před bránou a mířil dobře do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Gilles Senn předvedl úchvatný semafor!
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Kaut (Pyrochta, Mozík), 20. Kousal (Červenka, Horák), 33. Polášek (Orsava, Musil), 58. Hanzl, 62. Pyrochta – 45. Riat (Lammer)


    Česko: Bartošák (Furch) – Mozík, Pyrochta, Klok, Polášek (A), Pavelka, Hrbas – Nestrašil, Hanzl, Stránský – Kousal, Horák (A), Červenka (C) – Orsava, Musil, Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš. Hlavní trenér: Josef Jandač.
    Švýcarsko: Senn (Van Pottelberghe) – Genazzi (C), Loeffel, Paschoud, Frick, Geisser, Zryd – Lammer, Corvi (A), Riat – Mottet, Vermin, Simion – Suri (A), Albrecht, Wick – Ryser, Rossi. Hlavní trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Robin Šír, René Hradil. Čároví: Jiří Ondráček, Jiří Svoboda

    Diváci: 4023
    ocianews.com