Yantar Moskva – Sparta 6:9 (kon.) | IHS Riga – Třinec 0:2 (kon.) | Davos – Jungadler Mannheim 0:4 (kon.)
Zürich – Eisbären 3:1 (kon.) | HC Slovan – Sparta 3:6 (kon.) | North American Select – IHS Riga 2:3 (4:5 po s.n.)
Yantar Moskva – Davos 4:3 (kon.) | Třinec – Eisbären 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Eisbären Juniors Berlin
Pátek 06.04.2018, 17:45 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Závěrečná siréna druhého hracího dne Memoriálu Jana Marka zazněla, Berlín po přesvědčivém výkonu poráží Třinec 4:1 a připisuje si do tabulky důležité tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:38:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Warrtig se dostal k pravděpodobně poslední střele zápasu, z pravého kruhu těsně minul bližší tyč třinecké klece. Je hotovo.
     
    58:49
    Homola nahodil pryž za berlínskou branku, kde se k ní dostal Wardas. Ten si povyjel před Günthera a nasměroval kotouč přímo do jeho hrudníku.
     
    57:54
    Utkání už se více méně jen dohrává, obě strany jsou zřejmě s výsledkem zápasu smířeny. Hru teď doprovází spousta nepřesností.
     
    56:50
    Vniveč vyšel i další pokus Třince se usadit před Güntherovou klecí, němečtí hokejisté kontrolují hru a vůbec svého soupeře nepouští do šancí.
     
    55:52
    Slezský protiútok nyní táhl Otto Jurzyca, jeden z nejaktivnějších Ocelářů v dnešním zápase. Eisbären jej ale opět velmi rychle rozebrali.
     
    54:54
    Sudí přistihl berlínské hráče v ofsajdu, hra je přerušena. Pět minut a šest sekund před koncem základní hrací doby se bude vhazovat u modré čáry.
     
    53:47
    Hra se drží v třineckém pásmu, Mick Hochreither nyní zkusil gólmana Ocelářů překvapit prudkou ranou od modré čáry. Bezúspěšně.
     
    52:07
    A přesilovka záhy končí. Svůj celek nyní oslabuje Ondrej Rybnikár (TRI), jemuž trestná lavice v Malé hale také není úplně cizí. Dopustil se podražení.
     
    52:02
    Lasse Pattkammer (EIJ) míří podruhé v dnešním utkání na trestnou lavici, opět za podražení. Třinec tedy čeká další přesilová hra.
     
    51:34
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Ze zápasu sice zbývá ještě osm minut, už nyní si však dovolím říct, že je rozhodnuto! Na 4:1 upravuje stav utkání CHRISTOPH SCHMIDT, který se prosadil i ve včerejším zápase s výběrem Severní Ameriky. Asistence: Paul Balzer.
     
    50:52
    Rybnikár se jako první dostal k volnému kotouči a přesunul se s ním dopředu, Oceláři se po delší době usazují zpět před německou brankou.
     
    49:56
    Za Güntherovou klecí probíhá bitva o kotouč, několik borců obou celků se jej snaží pro sebe ukořistit. Tězko odhadnout, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    48:46
    Na ledě se momentálně bojuje o každý centimetr, ani jeden tým nechce svému soupeři nechat nic zadarmo. Hraje se hlavně v třinecké třetině.
     
    47:35
    Po pěkné souhře s některým z Ocelářů se teď mohl prosadit Filip Hrůzek, jenže výborný Tim Günther střelu z první zastavil včas.
     
    46:12
    ...a střelce třetí branky teď nějakou dobu na ledě neuvidíme. Paul Balzer (EIJ) totiž dostává dvouminutový trest za hrubost a odjíždí na trestnou.
     
    45:24
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Lední medvědi podruhé v zápase odskakují do dvoubrankového vedení! Po krátké kombinaci se zblízka prosadil PAUL BALZER, který si tak zadělal na hattrick. Asistence: Daniel Visner.
     
    44:52
    Eisbären se svým soupeřem srovnali krok, momentálně sledujeme aktivní a vyrovnanou partii. Sudí nechávají hře volný průběh.
     
    43:45
    Berlínští obránci nyní po menších obtížích zneškodnili nebezpečného Lukáše Králíka, který manévroval s kotoučem v útočném pásmu.
     
    42:40
    Lambert si velmi riskantně povyjel z brankoviště a rozehrál kotouč dopředu. Jeho tah se nakonec vyplatil, svým spoluhráčům totiž usnadnil návrat do útoku.
     
    41:36
    Cienciala zkusil své štěstí z pravého kruhu, ani jeho střela však k brance nedoputovala. Třinec je zatím aktivnějším celkem.
     
    40:52
    Homola vypálil od modré čáry, do trajektorie jeho pecky se ale obětavě postavil jeden z protihráčů a Tim Günther tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po dvou třetinách platí v Malé sportovní hale stav 2:1 pro Berlín, přičemž všechny branky padly v posledních dvaceti minutách. Pod ty německé se podepsali Paul Balzer a Ron Warrtig, zatímco Třinec v šestatřicáté minutě snížil po zásahu Samuela Sarroryho.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:09.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Schmidtovu ránu tečoval Filip Hrůzek mimo tři tyče, kotouč se od jeho hole odrazil do rohu kluziště. Zde se k němu dostávají Třinečtí a obratem vyhazují.
     
    38:29
    Další přesilovka pro německé hokejisty. Na trestnou lavici tentokrát usedá obránce Filip Cienciala (TRI), který se provinil podražením.
     
    37:47
    Třinec se přesouvá do útoku, přičemž Jeroen Plauschin přišel o hůl a hosté se tak budou muset chvilku bránit pouze ve čtyřech hráčích.
     
    36:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třetí branku utkání vidíme, oproti původnímu očekávání však padá do sítě ledních medvědů! SAMUEL SARRORY úplně unikl hostující obraně a svůj výlet zakončil přesnou střelou do sítě. Asistence: Jonáš Peterek.
     
    35:16
    A že bychom hned viděli i třetí gól? Daniel Chovaniak (TRI) si po svém podražení jede na dvě minuty zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    35:05
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Hosté ubránili dlouhé oslabení a přidávají na své konto další branku! Tentokrát je úspěšným střelcem berlínského celku RON WARRTIG. Asistence: Tamas Kanya.
     
    34:26
    Oceláři se pro vyhozený kotouč vrátili až za svou klec a nyní se opět usazují před Güntherovou svatyní. Německý gólman musí být ve střehu.
     
    33:21
    Rána Davida Homoly od modré čáry byla sice prudká, chyběla jí ale notná dávka přesnosti. O moc lépe si o pár sekund později nevedl ani Bulava.
     
    32:44
    A Berlíňané jdou do tří! Rumun Tamas Kanya (EIJ) je z kluziště vykázán za zdržování hry, Eisbären si následně berou time-out.
     
    32:12
    Oceláře čeká třetí přesilovka v dnešním podražení. Za podražení míří na dvě minuty na trestnou lavici Lasse Pattkammer (EIJ).
     
    31:54
    Po delší době nyní své ofenzivní schopnosti předvádí také čeští hokejisté, rána Matouše Čmiela z mezikruží letěla vysoko nad Güntherovu klec.
     
    30:48
    Další akci celku v černých dresech tentokrát zakončoval Christoph Schmidt, Lambert ale nemusel zasahovat. Německý forvard totiž branku úplně přestřelil.
     
    29:53
    Nix hledal před branku najíždějícího Schmidta, jenže kotouč se od brusle jednoho z Třineckých hokejistů nakonec odrazil vysoko nad branku.
     
    28:55
    Z pravého kruhu teď své štěstí zkusil Ron Warrtig, Lambert chytá. Berlínští hokejisté kontrolují hru, Ocelářům se vůbec nedaří s nimi srovnat krok.
     
    27:55
    Třinečtí vyrazili do protiútoku, který ale skvěle hrající německá obrana velmi rychle rozebrala a domácí tým tak nakonec vůbec nezvládl Güntherovu klec ohrozit.
     
    26:08
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Papíroví hosté jsou v posledních minutách lepším týmem a zvýšenou aktivitu se jim daří přetavit v gól! Z hranice brankoviště pryž za Lambertova záda usměrnil PAUL BALZER. Asistence: Mark Shevyrin, Julius Karrer.
     
    25:48
    Christoph Schmidt se prodral před branku a zkusil zakončit, jenže do rány se mu postavil jeden z bránících slezských hokejistů.
     
    24:56
    Eisbären se dostali do bezprostřední blízkosti brankoviště, obrana Ocelářů teď docela selhala. Celou situaci musel hasit až připravený Jan Lambert.
     
    23:46
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu týmu se teď nedaří na delší dobu usadit před svatyní svého soupeře.
     
    21:47
    Třinec je zatím ve druhé části aktivnějším celkem, Berlínští se po přestávce moc nechytají. Jejich gólman teď musí být konstantně ve střehu.
     
    20:28
    Po souhře s jedním ze svých spoluhráčů se mohl prosadit Machček, výborný Günther se ale včas stihl přesunout ke vzdálenější tyči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina branku nenabídla, na úvodní trefu utkání si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Tim Günther a Jan Lambert jsou zatím jednoznačně největšími hvězdami utkání, jejich spoluhráči se v posledních dvaceti minutách příliš nečinili.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Lambert zastavil jednoucí kotouč za brankou a přenechal ho Filipu Ciencialovi, který po pár sekundách plánování vyráží směrem do berlínského pásma.
     
    18:57
    Tim Günther má na svém kontě další dva úspěšné zákroky, zatím dnes chytá výborně. Minutu před koncem první části je tak stav stále bezbrankový.
     
    17:51
    Hákování je zatím dost populárním faulem v dnešním zápase, tentokrát je za něj vykázán jeden z německých hráčů – konkrétně Ben Balzer (EIJ).
     
    16:41
    Králíka od pryže ukázkově odstavil Pattkammer, útočné tažení slezského celku tak nabírá předčasného konce. Hra se přesouvá do pásma Třince.
     
    15:54
    Jeden z Ocelářů drží kotouč za brankou a čeká, až jeho celek vystřídá. Papírově domácí tým se poté znovu pokusí přesunout před Tima Günthera.
     
    14:46
    Hraje se takřka bez přerušení, celá perioda zatím odsýpá velmi rychle. Na puku jsou momentálně častěji Třinečtí, kterým se nedaří prorazit ven z pásma.
     
    13:51
    Filip Stebel za brankou vrazil do strážce německé svatyně, vylučovat se ale nebude. Jeho zákrok pravděpodobně nebyl úmyslný.
     
    12:26
    Oceláři se málem dostali do úniku. Nebýt jednoho Berlíňana, který celou akci na poslední chvíli překazil, měl by teď Tim Günther co dělat.
     
    11:09
    Peterek zkusil z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil kotouč za Güntherova záda, maskovaný Němec v hostující brance se však nenechal nachytat.
     
    09:50
    Třinečtí jsou častěji na puku a snaží se usadit před Güntherem, momentálně je však trápí poměrně bídná koncovka. Gólman Eisbären je bez práce.
     
    08:37
    Matouš Čmiel se dostal do slibné šance, na poslední chvíli mu ale v pořádném zakončení zabránil dojíždějící obránce německého týmu.
     
    07:27
    Ron Warttig pronesl kotouč za modrou čáru, Berlín se po nějaké době opět usazuje před Lambertovou klecí. Momentálně má o něco málo více ze hry.
     
    06:28
    Utkání se zatím nese v klidném tempu, sledujeme vyrovnané utkání. Hra se přelévá ze jednoho konce kluziště na druhý, větších šancí je k vidění poskrovnu.
     
    05:59
    Eisbären se dostali do ofsajdu, jeden z jejich borců se při přejezdu modré poněkud ukvapil. Vhazovat se tedy bude u modré čáry Ocelářů.
     
    05:11
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Za stejný prohřešek jako Shevyrin je nyní vyloučen slovenský útočník Ondrej Rybnikár (TRI).
     
    03:41
    Slezský celek čeká přesilová hra. Mark Shevyrin (EIJ) je na dvě minuty vykázán z kluziště za hákování a oslabuje tak berlínský celek.
     
    03:19
    Tim Günther byl nucen poprvé v utkání zasahovat, Otto Jurzyca si najel na kruh a vypálil odtud přímo do betonu německého strážce svatyně.
     
    02:29
    V rohu za Lambertovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou stran. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    01:45
    Oceláři se snaží prorazit dopředu, zatím však nepůsobí úplně sehraně a přihrávky jim dělají celkem dost velký problém. Další icing.
     
    00:46
    Kapitán Berlína Julius Karrer zkusil své štěstí z bezprostřední blízkosti brankoviště, připravený Lambert na jeho ránu odpověděl betonem.
     
    00:20
    Dvacet sekund po startu utkání se poprvé přerušuje, Třinečtí se dopustili zakázaného uvolnění a po pauze se tak bude vhazovat před jejich klecí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Lambert (Kučera) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Eisbären Juniors Berlin: Günter (Černý) – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreither, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer P., Warrtig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer B., Schmidt, Fleischmann.

    Rozhodčí: Vidim – Dědek, Kokavec.
     
    Trojice rozhodčích už je na ledě, za malou chvilku uvidíme úvodní buly.
     
    V Malé sportovní hale je nyní v plném proudu rozbruslení, start utkání je však zatím v nedohlednu.
     
    Oba týmy mají na kontě zatím jednu výhru a jednu porážku. Berlín včera porazil Severní Ameriku 6:3 a dnes dopoledne padl proti Curychu 1:3, zatímco Třinec včera na stejnému soupeři podlehl v nájezdech a dnes zvítězil nad Rigou těsně 2:0.
     
    Start zápasu, původně plánovaný na 17:30, se o malinkou chvíli posune. Předchozí utkání mezi Rigou a Severní Amerikou rozhodla až dvanáctá série nájezdů a na led se až nyní dostává rolba.
     
    Krásný podvečer! Druhý hrací den Memoriálu Jana Marka míří do finiše, v Malé sportovní hale jej uzavře souboj mezi hokejisty Třince a Berlína.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 37. Sarrory (Peterek) – 27. Balzer (Shevyrin, Karrer), 36. Warrtig (Kanya), 46. Balzer (Visner), 52. Schmidt (Balzer)


    HC Oceláři Třinec: Lambert (Kučera) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.
    Eisbären Juniors Berlin: Günter (Černý) – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreither, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer P., Warrtig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer B., Schmidt, Fleischmann.

    Rozhodčí: Vidim – Dědek, Kokavec.
    bahis siteleri