Maďarsko – Austrálie 1:2 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:0 (kon.) | Estonsko – Maroko 1:3 (kon.)
Srbsko – Bolívie 5:1 (kon.) | Švédsko – Peru 0:0 (kon.) | Dánsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Izrael – Argentina 0:0 (zruš.) | Tunisko – Španělsko 0:1 (kon.) | Francie – USA 1:1 (kon.)
konec
Francie
1:1 (0:1)
USA
Sobota 09.06.2018, 21:00 • Groupama Stadium, Lyon, Francie • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 4:14. (23:04:16)
     
    V generálce před mistrovstvím světa se se Francouzi rozhodně nevytáhli. V domácím prostředí jen remizovali s výběrem USA 1:1.

    Úvodní poločas byl ze strany svěřenců Didiera Deschampse bez nasazení. Těsně před poločasovou pauzou potrestal domácí neaktivitu Julian Green, který dokázal využít zaváhání Samuela Umtitiho v pokutovém území a střelou z prvního doteku překonal Llorise. Druhou branku USA mohl přidat Wood, který po přestávce dopravil míč do sítě, ale byl pískán ofsajd. Po řadě změn na obou stranách se hra výrazně zpomalovala, ale deset minut před koncem se přece jen podařilo domácímu týmu srovnat. Po přízemním centru Pavarda se prosadil z blízkosti Kylian Mbappé. Na více se ale jedni z favoritů světového šampionátu nezmohli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Fekirovu další ránu dokázal Steffen vyrazit
     
    90+5
    Francouzi se mohli dostat v samotném závěru do vedení. Dělovku Nabila Fekira vyrazil Steffen před sebe, ale z následné dorážky pálil Dembélé jen hodně mimo tři tyče.
     
    90+4
    K rozehrávce dalšího rohového kopu se postavil Thomas Lemar, ale tato činnost se domácím dnes vůbec nedaří. Ani tentokrát z toho nebylo nebezpečné zakončení.
     
    90+3
    Tolisso poslal přihrávku Dembélému, následně centroval do vápna, kde ale nataženou pravačkou odklidil míč z nebezpečné pozici Carter-Vickers.
     
    90+2
    Domácí spěchají do útoku. Fekir skvělou přihrávkou do vápna našel Lemara, ale jeho rána levou nohou se vytočila z hostující branky mimo. Američané budou rozehrávat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Domácí tým to zkoušel opět zprava. Tolisson nakonec ale přenesl hru na osu trávníku, kde byl Kanté, ale jeho přistrčení na Pogbu už nebylo z nejpřesnějších.
     
    89
    Fekir si pomohl přihrávkou s Tolissem, poté si to namířil podél brankové čáry do vápna, ale jeho centr sebral ze vzduchu Steffen. Hned za ním byl připraven zakončovat Dembélé.
     
    88
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Mbappé, přichází Lemar.
     
    87
    Pogba našel na pravém kraji hrajícího Tolissa. Následně přišla prudká přihrávka do vápna, kde ale ztlumil míč hlavou Parker pro svého brankáře.
     
    86
    Domácím se nedaří vytvořit si tlak podobný tomu jako před vyrovnávací brankou. Teď se Francouzi potýkají s rozehrávkou ve středu pole a čekají na vhodnou příležitost k útoku.
     
    84
    Američané se po delší době dostali až k Llorisovi. Střela z velkého úhlu ale střídajícímu Sargentovi nevyšla.
     
    83
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Robinson, přichází Villafana.
     
    82
    Tempo domácí reprezentace se začíná s poslední desetiminutovkou zvyšovat. Následně ale na pravém kraji neuspěl proti Yedlinovi Tolisso.
    81. Fekirovu střelu dokázal skvěle zlikvidovat Zack Steffen
     
    81
    Tentokrát se k rozehrávce nepostavil Pogba, ale Nabil Fekir. Jeho pokus byl o poznání nebezpečnější, ale Steffen dokázal zasáhnout.

    Vít Schück

    Branky: 79. Mbappé – 45. Green

    Karty:   69. Moore (USA), 80. McKennie (USA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 4:14.
    Francie: Lloris (C) – Sidibé (75. Pavard), Varane, Umtiti, Mendy (67. Hernández) – Pogba, Kanté, Matuidi (58. Tolisso) – Mbappé (88. Lemar), Griezmann (71. Fekir), Giroud (58. Dembélé)
    Náhradníci: Areola, Mandanda – Dembélé, Fekir, Hernández, Kimpembe, Lemar, N'Zonzi, Pavard, Rami, Thauvin, Tolisso

    USA: Steffen – Moore (75. Yedlin), Carter-Vickers, Miazga (59. Palmer-Brown), Parker, Robinson (83. Villafana) – Adams, Trapp (C), McKennie – Green (71. Corona), Wood (75. Sargent)
    Náhradníci: Hamid – Corona, Lichaj, Palmer-Brown, Rubin, Sargent, Villafana, Weah, Yedlin
    thejrc.org