Oostende – Genk 0:2 (kon.) | Charleroi – Anderlecht 1:2 (kon.) | Gent – Waasland-Beveren 4:1 (kon.)
konec
KAA Gent
4:1 (1:0)
Waasland-Beveren
Neděle 12.08.2018, 20:00 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Gentem a Waasland-Beveren. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Waasland-Beveren

    Dnešní hostující celek nezažil ani skvělý, ale ani nikterak hrozivý vstup do nové sezóny. V úvodních dvou duelech totiž nasbíral dva body za remízy s Waregemem a Standardem Lutych. Dnes mu však bude chybět zraněný Diercxk.
     
    KAA Gent

    Domácí Gent prožil o něco horší vstup do sezóny. Favorit dnešního utkání na úvod prohrál na půdě Standardu Lutych. Ve druhém kole doma hostil Waregem, se kterým remizoval. Dnes má před svými fanoušky velkou šanci vylepšit si vstup do nového ročníku.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: L. Kalinić – Foket, Plastun, Rosted, Asare – Čakvetadze, B. Verstraete, Dejaegere – Awoniyi, Limbombe, Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen, Coosemans – Odjidja-Ofoe, Dompé, David, Koita, Andrijašević, De Smet, Kubo.

    Waasland-Beveren: Roef – Threlkeld, Salquist, Vukotić, Massop – Boljević, L. Verstraete, Vanzo, Van Damme, Badibanga – Forte.
    Náhradníci: Debaty – Abdullah, Bizimana, Ndao, Jubitana, Caufriez, Foulon, Schryvers..
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Gent bude hrát v modrém, zatímco hosté přijeli ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Waasland se ihned vydal do útoku, ale osamocený útočník Forte v souboji s obráncem Plastunem neuspěl.
     
    2
    Poprvé v utkání zaútočil také domácí Gent. Brecht Dejaegere vymyslel krásnou průnikovou přihrávku do pokutového území, ale nikdo v modrém jeho pobídku nepochopil.
     
    3
    Stallone Limbombe spěchal za přihrávkou na hranici pokutového území. Domácí útočník svedl souboj s Massopem, který jej obral o míč a ještě stačil rozehrát.
     
    4
    První obrovská šance Gentu! Na krásnou přihrávku z pravé strany si počkal Thomas Foket, ale jeho pohotová střela prolétla kolem zadní tyče!
    4. Foket v první šanci utkání
     
    5
    Foket se po pravé straně prosmýkl až do blízkosti rohového praporku. Ihned se k němu stáhli hned tři fotbalisté ve žlutém, kteří jej obrali o míč.
     
    6
    Brecht Dejaegere si naběhl na vysokou přihrávku za obranu, jenže zpracování hrudníkem se mu vůbec nepovedlo a míč se odrazil do zámezí.
     
    7
    Nana Asare obdržel přihrávku do volného prostoru na levé straně hrací plochy. Dobrým zpracováním si míč předkopl do volného prostoru, ale celou akci sám zastavil.
     
    8
    Domácí se dožadovali odpískání rohového kopu, ale hlavní rozhodčí po souboji Limbombeho a Salquista nařídil pouze odkop od branky.
     
    9
    Thomas Foket se po levém křídle prohnal na hranici pokutového území a parádně odcentroval. Jeho střílený centr hostující obrana srazila na rohový kop.
     
    10
    Giorgi Čakvetadze se z levého křídla prohnal do pokutového území a krásnou přihrávkou hledal spoluhráče na malém vápně. Hostující Tobias Salquist balón odkopl do bezpečí.
     
    11
    Stallone Limbombe prošel z pravého křídla do pokutového území a také poslal zpětnou přihrávku. Před osamoceným Čakvetadzem zachránil situaci obránce.
     
    12
    Stallone Limbombe tentokrát bez přípravy prodloužil přihrávku do pokutového území. Domácí útočník zády k brance neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    13
    Po delší době se do útoku vydal také Waasland. Na prudkou přihrávku si za obranu zabíhal Aleksandar Boljević, ale jeho akci zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    14
    Foket si znovu splnil své povinnosti na pravém kraji domácí obrany. Hosté se zatím směrem do ofenzivy hodně trápí a mají velké problémy s obranou Gentu.
     
    15
    Forte se v pokutovém území tlačil za vysokým centrem z levé strany hrací plochy. Birger Verstraete se s ním stačil vrátit a odkopl míč do bezpečí.
     
    16
    Až nyní se hráči Waaslandu dostali do zakončení. Aleksandar Boljević natáhl ke střele z ostrého úhlu, ale domácí brankář Kalinič jeho ránu vyrazil.
     
    17
    Taiwo Awoniyi měl moře volného prostoru na levé straně hřiště, našel Jaremčuka, který dlouho otálel se střelou a nakonec trefil jen obránce.
     
    18
    Gent zahrával rohový kop. Centrovaný míč si v pokutovém území našel Sigurd Rosted, ale jeho hlavička mířila jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    19
    Aleksandar Boljević si na pravé straně chytře pustil míč do volného prostoru a pohotově odcentroval. Do zakončení se tlačil Forte, který v pádu netrefil branku.
     
    20
    Další možnost domácího Gentu! Na krásný centr z pravé strany si naskočil Roman Jaremčuk, jehož přesnou hlavičku vyrazil parádním zákrokem Roef!
    20. Jaremčukova nebezpečná hlavička
     
    21
    Po rohovém kopu se odražený míč dostal až k Limbombemu, který jej chtěl z úhlu vrátit před hostující branku, ale jeho prudkou přihrávku srazila obrana na další roh.
     
    22
    Foket zatím hraje hodně povedené utkání. Domácí obránce si před odehráním centru očíhl situaci v prostoru kolem své osoby a pustil míč do zámezí.
     
    23
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet Birger Verstraete, který schytal ránu v souboji s jedním z obránců a nyní se drží za levý bok.
     
    24
    První ofsajd také na domácí straně. Brecht Dejaegere si nepohlídal své postavení a nechal se lapit do ofsajdové pasti. Rozehrávat bude hostující tým.
     
    25
    Beni Badibanga dohnal vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Rychlonohý fotbalista si míč krásně zpracoval, ale z ostrého úhlu minul branku.
     
    26
    Badibanga znovu rozkmital své rychlé nohy a vydal se na výlet po levém křídle. Místo centru si chtěl míč připravit ke střele, ale obránci jeho úmysl vyčíhli.
     
    27
    Floriano Vanzo uspěl v hlavičkovém souboji s Limbombem a vyvezl míč ven z vlastní poloviny. Domácí hráči se musejí hodně rychle vracet.
     
    28
    Jaremčuk dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy. Místo pěkné přihrávky za obranu na rozběhnutého Awonyie zvolil zpětnou přihrávku na obránce.
     
    29
    Asare na polovině hrací plochy zastavil rozběhnutého soupeře a ostrým skluzem jej poslal k zemi.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Domácí Gent je sice o něco nebezpečnější, ale na hřišti zatím dominují obrany.
     
    31
    Aleksandar Boljević prošel po pravé straně hrací plochy. Krajní záložník hostujícího celku hledal Forteho, ale jeho pobídka byla příliš pomalá.
     
    32
    Hosté zahrávali přímý kop. Beni Badibanga se ujal exekuce přímého kopu. Jeho centr přiletěl na hranici pokutového území, kde zasáhl obránce Igor Plastun.
     
    33
    Awonyi dostal přihrávku do pokutového území, ale nedokázal si míč zpracovat. Ihned u něj byli dva obránci, kteří jej obrali o balón.
     
    34
    Badibanga si z levé strany navedl míč na střed hrací plochy a zakončil technickým způsobem. Jeho pokus však skončil v rukavicích brankáře.
     
    35
    Taiwo Awoniyi dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, krásně se s míčem otočil, prošel do pokutového území, ale už neměl sílu na zakončení.
     
    36
    Stallone Limbombe se po křídle tlačil do pokutového území, ale poněkolikáté v utkání zkusil stejnou kličku. Pozorný obránce se nenechal překvapit.
     
    37
    Gent právě vstřelil branku!
    Gent se dostává do vedení! Domácí celek udeřil po nenápadné akci! Limbombe vypálil z pravé strany, hostující brankář jeho ránu vyrazil jen před sebe a osamocený ROMAN JAREMČUK hlavou doklepl míč do sítě!
    37. Roman JAREMČUK - 1:0
     
    39
    Domácí fanoušci rázem ožili. Na stadionu nyní panuje parádní atmosféra a příznivci Gentu ženou své oblíbence za vstřelením další branky.
     
    40
    Tobias Salquist se z pozice stopera při protiútoku vydal až na hrot, kde se hnal za prudkým centrem z levé strany hřiště, ale na míč nedosáhl.
     
    41
    Limbombe číhal v pokutovém území na prudký centr z pravé strany hrací plochy. Domácí útočník však neuspěl v hlavičkovém souboji s Vukotičem.
     
    42
    Birger Verstraete diriguje rozehrávku domácího celku ve středu hrací plochy. Jeho přihrávka na pravou stranu však osamocený Limbombe nedohnal na hřišti.
     
    43
    Hra je přerušena! Jeden z domácích útočníků zůstává ležet na trávníku a drží se za bolavý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    44
    Asare uspěl v hlavičkovém souboji na levé straně hrací plochy. Domácí zadáci si nyní vyměňují krátké přihrávky a snaží se uklidnit dění na hrací ploše.
     
    45
    Brecht Dejaegere upadl po souboji s Vukotićem. Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání přímého kopu, ale rozhodčí ukazuje jen kop rohový.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se o něco lépe vydařila domácímu Gentu. Ten vlétl do utkání o něco aktivněji, ale své úvodní šance domácí celek nezužikoval. Postupně se do hry začal dostávat také Waasland, ale ve 37. minutě otevřel skóre domácí Roman Jaremčuk! Do kabin se tak odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Beni Badibanga, přichází Daam Foulon.
     
    47
    Vanzo táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy. Jeho akce skončila střelou z hranice pokutového území, ale míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    48
    Domácí celek podnikl bleskový protiútok. Přihrávku do volného prostoru dostal Roman Jaremčuk, který se unáhlil a jeho rána prolétla kolem branky.
     
    49
    Aleksandar Boljević se krásně otočil na pravé straně, odcentroval do pokutového území, kde se k zakončení dostal Forte, ale jeho hlavičku vytáhl domácí brankář nad břevno!
     
    50
    Hosté zahrávali rohový kop. Aleksandar Boljević tentokrát vyslal prudký centr na přední tyč, ale nikdo ve žlutém dresu se přes obránce nedostal ke střele.
     
    51
    Stallone Limbombe se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území, ale jeden z obránců se mu na poslední chvíli položil pod nohy a odkopl míč na roh.
     
    52
    Právě Limbombe se ujal rozehrávky rohového kopu. Centrovaný míč propadl na zadní tyč, odkud střílel Asare, ale jeho rána z voleje proskákala kolem vzdálenější tyče.
     
    53
    Louis Verstraete dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho centr na zadní tyč si pohlídal obránce Sigurd Rosted.
     
    54
    Floriano Vanzo se v pokutovém území dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí měl souboj přímo před očima a nechal domácí odkopávat od branky.
     
    55
    Gent zahrával další rohový kop. Stallone Limbombe tentokrát odcentroval na přední tyč, kde se do zakončení dral Plastun, ale míč prodloužil jen mimo šestnáctku.
     
    56
    Birger Verstraete taktickým faulem zastavil rodící se akci Waaslandu a zastavil soupeřovu akci hned v zárodku. Waasland však bude rozehrávat.
     
    57
    Domácí zahodili obrovskou šanci na navýšení svého vedení! Taiwo Awoniyi utekl hostující obraně, šel sám na brankáře, ale jeho rána skončila na tyči!
     
    58
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fotbalisté jsou lepší i po změně stran, ale hráči ve žlutých dresech se snaží bránit.
     
    59
    Giorgi Čakvetadze se prosmýkl do pokutového území a pokusil se zakončit z ostrého úhlu. Jeho rána špičkou kopačky skončila na zádech obránce Salquista.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Gent nadále drží své těsné vedení. Hráči Waaslandu se jen těžko probíjejí do pokutového území.
     
    61
    Taiwo Awoniyi se skvěle vrátil na vlastní polovinu a zastavil prudkou přihrávku na levou stranu. Domácí fotbalisté tak mohou rozjet další útok.
     
    62
    Floriano Vanzo potáhl míč středem hřiště až na hranici pokutového území, kde si míč připravil na levačku, ale jeho rána skončila v rukavicích brankáře.
     
    63
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Francesco Forte, přichází Lamine Ndao.
     
    64
    Oscar Threlkeld si zpracoval vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale první dotyk se mu vůbec nepovedl. Obrana Gentu se tak bez problémů ubránila.
     
    65
    Domácí brankář Lovre Kalinić vyrazil ven z brankové čáry a schoval míč do rukavic. Dotírající Ndao se sice hnal do šance, ale domácí brankář mu ji sebral.
     
    66
    Právě Ndao se z levé strany hrací plochy prosmýkl do pokutového území, ale špatnou kličkou si ukopl míč na malé vápno, kam znovu došel Kalinić.
     
    67
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Vadis Odjidja-Ofoe.
     
    68
    Foket se z pozice krajního obránce zjevil na hranici pokutového území, ale do jeho střely se mu obětavě položil obránce, který jeho možnost zastavil.
     
    69
    Vadis Odjidja-Ofoe se krátce po svém příchodu na trávník zapojil do útočné akce Gentu. Jeho rána levou nohou byla sice razantní, ale prolétla kolem branky.
     
    70
    Floriano Vanzo zkusil štěstí z velké vzdálenosti. Jeho rána levou nohou prosvištěla kolem domácí branky. Brankář Kalinić míč pouze kontroloval pohledem.
     
    71
    Igor Plastun diriguje rozehrávku Gentu na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté si vyměňují krátké přihrávky a snaží se najít recept na obranu Waaslandu.
     
    72
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Jonathan David.
     
    73
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Floriano Vanzo, přichází Jur Schryvers.
     
    74
    Domácí zadáci stále hrají s míčem na kopačkách a nechtějí jej půjčit soupeři. Fotbalisté ve žlutém je sice napadají, ale nemohou se dostat k míči.
     
    75
    Giorgi Čakvetadze se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže asistent rozhodčího posoudil jeho postavení jako ofsajdové. Rozehrávat budou hosté.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Louis Verstraete (Waasland-Beveren).
     
    77
    Penalta pro Gent! Daam Foulon fauloval rozběhnutého Limbombeho a sudí neváhal!
    77. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    78
    Gent právě vstřelil branku!
    Domácí celek navyšuje své vedení na dvoubrankové vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil BIRGER VERSTRAETE a krásnou střelou pod břevno nedal brankáři šanci!
    78. Birger VERSTRAETE - 2:0
     
    80
    Domácí už nikam nespěchají. Gent hraje ve velké pohodě a nepůjčuje soupeři míč. Fotbalisté v modrých dresech si jsou vědomi svého vedení.
     
    81
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Nana Asare, přichází Thibault De Smet.
     
    82
    Birger Verstraete si na polovině soupeře naskočil na vysokou přihrávku, ale v hlavičkovém souboji s urostlým Salquistem odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    83
    Waasland právě vstřelil branku!
    Waaslandu se přeci jen podařilo snížit! Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl mezi malé vápno a penaltu. Hostující ALEKSANDAR VUKOTIĆ se dokázal uvolnit a hlavou vyrovnal!
    83. Aleksandar VUKOTIĆ - 2:1
     
    84
    Gent právě vstřelil branku!
    Gent bleskově odpovídá a podle všeho rozhoduje o svém vítězství! Stallone Limbombe poslal pěknou přihrávku do pokutového území, kde si míč převzal JONATHAN DAVID a střelou do horního rohu navýšil domácí vedení!
    84. Jonathan DAVID - 3:1
     
    86
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Boljevič, jehož technická střela prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    87
    Gent kontroluje vývoj dnešního utkání. Domácí fotbalisté si jsou vědomi svého dvoubrankového vedení a nepouštějí fotbalisty Waaslandu k balónu.
     
    88
    Birger Verstraete nakopl míč na levou stranu, kde se však nepohyboval nikdo v modrém dresu a prudká přihrávka prosvištěla do zámezí.
     
    89
    Tobias Salquist si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, jenže vinou špatného zpracování si míč ukopl daleko od nohy a už jej nedohnal.
     
    90
    Gent právě vstřelil branku!
    Domácí celek ještě v samotném závěru utkání přidává gólovou pojistku! Hráči Gentu byli v pokutovém území ve čtyřech proti jedinému obránci. Přihrávku z pravé strany si nakonec našel JONATHAN DAVID a přidal svou druhou trefu v zápase!
    90. Jonathan DAVID - 4:1
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Gent zvládl utkání s Waaslandem-Beveren a vítězí 4:1! Domácí se do vedení dostali chvíli před přestávkou, kdy se trefil Roman Jaremčuk! Po změně stran se navíc z pokutového kopu prosadil Birger Verstraete! Hosté ale nesložili zbraně a dokázali snížit zásluhou Vukotiće.V poslední desetiminutovce se však dvakrát trefil střídající Jonathan David a Gent si tak připisuje první výhru v nové sezóně.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 9:10. Rohy: 11:3.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:52:45)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 37. Jaremčuk, 78. B. Verstraete (pen.), 84. David, 90. David – 83. Vukotić

    Karty:   29. Asare (GNT) – 76. L. Verstraete (WAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 9:10. Rohy: 11:3.
    KAA Gent: L. Kalinić – Foket, Plastun, Rosted, Asare (81. De Smet) – Čakvetadze, B. Verstraete, Dejaegere (67. Odjidja-Ofoe) – Awoniyi (72. David), Limbombe, Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen, Coosemans – Odjidja-Ofoe, Dompé, David, Koita, Andrijašević, De Smet, Kubo.

    Waasland-Beveren: Roef – Threlkeld, Salquist, Vukotić, Massop – Boljević, L. Verstraete, Vanzo (73. Schryvers), Van Damme, Badibanga (46. Foulon) – Forte (63. Ndao).
    Náhradníci: Debaty – Abdullah, Bizimana, Ndao, Jubitana, Caufriez, Foulon, Schryvers.
    bahis siteleri