Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (1:1)
Sevilla FC
Neděle 12.08.2018, 22:00 • Stade Ibn Batouta (Maroko) • Španělský superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ještě před startem LaLigy, se dočkáme Španělského superpoháru, ve kterém se FC Barcelona a Sevilla FC.

     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony prožili velice zajímavou sezónu. Podařilo se jim sice vyhrát svojí domácí soutěž a pohár, jenomže v Lize mistrů jim to vůbec nevyšlo. Katalánci si odvezli do odvetného čtvrtfinále proti AS Řím velice nadějný náskok 4:1, avšak na hřiště soupeře prohráli 3:0, díky čemuž se pakovali z milionářské soutěže. Vedení španělského klubu nechce ponechat nic náhodě ani pro nadcházející sezónu, ihned začalo shánět několik nových tváří.Tou první byl Brazilec Arthur, po němž následoval příchod obránce Lengleta. Aby toho nebylo málo, tak se Barcelona převedla ještě jedním zajímavým příchodem, a sice do Katalánska přišel Malcom, jenž na poslední chvíli upřednostnil nabídku španělského celku. Katalánci byli i posléze na přestupovém trhu aktivní, do Španělska totiž zamířil talentovaný Moussa Wagué, poslední posilou se stal zkušený Arturo Vidal. Příliv nových hráčů pochopitelně přinesl také řadu odchodů. S Barcelonou se rozloučil trojlístek Digne, Gomes, Mina, následně se zpět do Sevilly vrátil Aleix Vidal.

     
    Sevilla FC

    Sevilla prožila tak trochu rozpačitou sezónu. Celek z Andalúsie sice dokráčel do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde mu cestu do semifinále přesekl německý Bayern, ideální to ale nebylo v domácí soutěži. Sevilla totiž až do posledního kola usilovala alespoň o umístění na sedmé pozici, které znamená právě kvalifikace Evropské ligy. Domácí tým dnešního utkání před minulou sezónou výrazně obměnil kádr, což se pochopitelně promítlo na obrázku hry. Defenzíva Sevilly najednou nebyla vůbec pevná, svědčí o tom osmapadesát inkasovaných branek v rámci LaLigy. Navíc při pohledu do statistik minulého ročníku zaujme fakt, že žádný hráč Sevilly se nenacházel ve dvacítce nejlepších střelců španělské ligy. Hráči Sevilly mají za sebou první zápas třetího předkola o Evropskou ligu, ve kterém dokázali zdolat litevský Žalgiris. Do tohoto utkání zasáhl také český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, který se stal jednou z nových tváří Sevilly.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha, Busquets, Arthur, Dembélé – Messi (C), Suárez
    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Navas, Mesa, Banega, Escudero (C) – Vázquez, Sarabia – Muriel
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Ben Yedder, Carrico, Nolito, Silva, Vidal

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez.
     
    Začátek zápasu se o něco opozdí, hráči jsou teprve v útrobách stadionu.
     
    Nutno připomenout, že v tomto utkání bude k dispozici VAR (Video assistant referee).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní výkop si vzali na starost hráči Barcelony, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Katalánci začali tradiční zdlouhavou kombinací na vlastní obranné polovině. Soupeř pouze běhá za míčem, což mu ale zatím vadit nemusí.
     
    4
    Také fotbalisté Sevilly si poprvé okusili práci s kulatým nesmyslem, k míči se dostal také Tomáš Vaclík, který našel na pravé straně Vázqueze.
     
    5
    Lenglet vyslal průnikovou přihrávku na Dembélého, který se ale ocitl v přehuštěném prostoru. Barcelona i přesto zůstává u míče.
     
    6
    Nyní na levém křídle řádil rychlonohý Alba, který si pohlídal ofsajdovou linii a posléze hledal Suáreze. Druhý jmenovaný se ale do zakončení nedostal.
     
    7
    Navas si počkal na náběh Muriela, kterému se ale nepodařilo ideálně zalepit balón. Nakonec to dle výroku pomezního byl ofsajd.
     
    8
    Začátek utkání je hodně opatrný. Sevilla si je vědoma toho, že by jakákoliv chyba mohla mít fatální následky. Hráči v bílém tak v poklidu kombinují.
     
    9
    Messi se postaral o rozehrávku standardky z levé strany. Míč se snášel do malého vápna, kde v poklidu zakročil Kjaer.
     
    9
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak pozor, Sevilla se totiž dostává do vedení! Vše začalo nepovedenou přihrávkou Busquetse, po kterém soupeř rozjel smrtící kombinaci. Muriel si počkal na pohyb bývalého spoluhráče Lengleta, načež PABLO SARABIA zakončil ke vzdálenější tyči. Hlavní sudí nejprve branku neuznal, posléze se ale poradil s videorozhodčím, díky čemuž odhalil regulérnost branky.
    9. SARABIA - 0:1
     
    10
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Sevilla zahrozila hned ze své první vyložené šance.
     
    11
    Najednou měl na pravé straně spoustu prostoru Semedo, který tlačil míč před branku. Podivně zahrál Kjaer, který to nakonec zvládl v rámci pravidel.
     
    12
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Sarabia, kterému se tentokráte střela nepovedla.
     
    13
    Zatím nevýrazný Suárez se snažil vysunout Dembélého, avšak přihrávce chyběla větší přesnost. Sevilla si ale míče moc dlouho neužila.
     
    14
    Přenesení hry našlo v pokutovém území Albu, který z jedničky vracel do nebezpečného prostoru. I tentokráte zasáhl pohotový Kjaer.
     
    15
    Messiho kolmice neprošla na místo určení, což přineslo protiútok soupeře. Navas ale celou akci zbrzdil, následně přihrál až na Mercada.
     
    16
    Je pískáno ve prospěch Barcelony. Nedovoleným zákrokem si pomohl Mercado, který hodně ostře vletěl do jednoho z protihráčů.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    17
    První vážnější zákrok pro českého brankáře. Katalánci bleskurychle rozehráli rohový kop, načež Messi zkusil štěstí levačkou. Vaclík dokázal jeho střelu zlikvidovat.
    17. Vaclíkova první větší práce.
     
    18
    Barcelona začíná pořádně zlobit. Messiho přihrávka našla naběhnuvšího Suáreze, kterému nedaroval ani kousek prostoru Mercado.
     
    19
    I tentokráte se akce ujal Messi, který si všiml na levém křídle lépe postaveného Alby. Druhý jmenovaný ale nepřekvapil pozorného Vaclíka.
     
    20
    Zdálo se, že Messi byl zastaven nedovoleným zákrokem, avšak sudí byl opačného názoru. Rychlý kontr Sevilly dokázal zastavit Lenglet.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí zajímavou podívanou. Barcelona se dostává k náporu, vyrovnávací branka ale zatím nepřišla.
     
    22
    Alba na nic zbytečně nečekal a okamžitě vhodil míč zpět na hrací plochu. Jeho spoluhráči to opět zkouší z vlastní obranné poloviny.
     
    23
    Do operativní pozice se dostal Arthur, jehož přihrávka byla příliš dlouhá. Tomáš Vaclík se postará o další odkop od své svatyně.
     
    24
    Sevilla to po delší době zkusila směrem dopředu, dvojice protihráčů nejprve vytlačila Vázqueze, následně mu čistým způsobem sebrala balón.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    25
    Navas zvládl hodně složité zpracování neposedného míče, avšak následný pas v podání Muriela, našel pouze hruď Piquého.
     
    26
    Vaclík musel opět k zemi. Opět se opakovala spolupráce mezi Messim a Suárezem. Uruguayský kanonýr pálil po zemi do rukavic brankáře.
     
    27
    Suárez pořádně zatopil Messimu, který nakonec na dlouhou přihrávku neměl šanci dosáhnout. Skvěle dozadu zapracoval Arthur, jenž vybojoval míč zpět.
     
    28
    Dembélé to udělal natolik zkušeně, že si vynutil faul napadajícího Sarabii. Katalánci zahrávali další standardku, Messiho centr našel Lengleta, který ale přestřelil branku.
     
    29
    Semedo si na pravé straně vybral Busquetse, který mu míč pouze vrátil. Barcelona se snaží najít cestičku středem hrací plochy.
     
    34
    Sevilla podnikla další z řady rychlých protiútoků, který ale skončil tak rychle, jak začal. Escudero totiž trefil pouze záda Semeda.
     
    35
    Posléze si kapitán Sevilly pomohl nedovoleným zákrokem, po kterém skončil na zemi právě Semedo. Barcelona okamžitě rozehrála.
     
    36
    K rozehrávce dalšího rohu se postavil opět Messi, který ani tentokráte nenašel urostlého Piquého. Naopak včas zakročil Dán Kjaer.
     
    37
    Nevýrazný Rafinha se s vypětím všech sil natahoval po Messiho přihrávce, nakonec ale zakročil Gomez, který odpálil míč do zámezí.
     
    38
    Obrovský zmatek v pokutovém území Sevilly. Katalánci se dostali hned do několika náznaků šance, avšak ani jedna střela nedoletěla na místo určení.
     
    39
    Málem bylo vyrovnáno! Arthur totiž vysunul do stoprocentní šance Suáreze, který to zkoušel ke vzdálenější tyči. Míč ale skončil těsně vedle.
    39. Suárez mířil těsně vedle.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Navas věnoval Banegovi přihrávku do těžké pozice, zkušený argentinský záložník si ale dokázal poradit. I tak se nakonec k míči dostala Barcelona.
     
    41
    Je tu velmi zajímavá standardka pro Barcelonu. Kousek před pokutovým územím fauloval Mesa, naopak na hrací ploše skončil Arthur.
     
    42
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K oné exekuci se pochopitelně postavil Messi, kterému sekundoval Suárez. Prvně jmenovaný nejprve napálil tyč, od které se balón odrazil do zad českého brankáře, načež míč opět skončil na konstrukci. Aby toho nebylo málo, tak se nakonec k volnému míči dostal GERARD PIQUÉ, který už měl snadnou práci.
    42. PIQUÉ - 1:1
     
    43
    Sevilla si málem vzala vedení zpět! Muriel se zjevil v šestnáctce, kde přihrával Sarabiovi. Střelec úvodní branky tentokráte ztroskotal na ter Stegenovi.
    43. Sarabia nevyzrál na ter Stegena.
     
    44
    S centrovanou nabídkou přispěchal Navas, který ale našel pouze rukavice brankáře. Vypadá to, že první poločas skončí nerozhodným výsledkem.
     
    45
    Messi se konečně dostal k zakončení, které lehce tečoval vracející se Kjaer. Vaclík nakonec zasahovat nemusel, i tak uvidíme rohový kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Nejprve se do vedení dostala Sevilla, načež si Barcelona vytvořila drtivý tlak, na jehož konci bylo vyrovnání v podání Piquého. Ihned po rozehrávce se z druhé branky mohl radovat Sarabia, který ale tentokráte nevyzrál na ter Stegena. Tomáš Vaclík se v brance rozhodně nenudí, už několikrát podržel svůj celek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Ivan Rakitić.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali hráči Sevilly. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Gomez zapojil do kombinace také českého brankáře, kterému se ale odkop od branky příliš nepovedl. Míč skončil až za postranní čárou.
     
    49
    Poprvé ve druhém poločase se k míči dostal také Messi, který měl před sebou hlouček protihráčů. Proto následovala přihrávka na levou stranu.
     
    50
    Mercado odvrátil hrozící nebezpečí pouze k Suárezovi, který to zkusil drzým průnikem do vápna. Nakonec včas zakročil Kjaer.
     
    51
    Alba zkoušel z první přeposlat míč k Dembélému, který ale obdržel přihrávku na paty. Posléze Navas nedokázal zachytit míč na hrací ploše.
     
    52
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval argentinský obránce Mercado, který nezachytil pohyb Dembélého, který se rázem ocitl na zemi.
     
    53
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Philippe Coutinho.
     
    54
    Tentokráte si Suárez neporozuměl s Dembélém, neboť přihrávka z kopačky prvně jmenovaného směrovala pouze do území protihráčů.
     
    55
    Na pravé straně startoval Semedo, avšak Rakitić ho nakonec neoslovil. Místo toho přišla ztráta míče, načež Mesa raději uklidnil hru.
     
    56
    Piqué se nedohodl s ter Stegenem. Po souboji těchto dvou hráčů skončil na zemi německý brankář, který naštěstí pro Barcelonu, vyrazil míč mimo dosah soupeře.
     
    57
    Navas si nevěřil na rychlostní souboj s Dembélém, posléze ale rychlonohý křídelník přeci jenom odcentroval, v šestnáctce ale zasáhl Piqué.
     
    58
    Coutinho se při snaze zachytit míč dopustil nedovoleného zákroku na Banegu. Sevilla je v posledních minutách konečně trochu aktivnější.
     
    59
    Obrana Barcelony si opět nepočínala nejistějším způsobem, do zakončení se tak dostal Muriel, který se ale dle výroku pomezního nacházel v ofsajdu.
     
    60
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází André Silva.
     
    61
    Dembélé našel v šestnáctce Suáreze, který se teatrálním způsobem skácel k zemi. Hlavní sudí penaltu neodpískal, jako faul posoudil až zákrok na Messiho.
     
    62
    Messi se opět postavil k rozehrávce přímého kopu, který i tentokráte směřoval do brány. Vaclík si ale střelu dokázal pohlídat.
    62. Vaclík si přímý kop Messiho pohlídal.
     
    63
    Sevilla se vůbec poprvé v dnešním utkání dostala k rohovému kopu. Banega mířil na přední tyč, kde do zakončení natlačil Vázquez, jehož hlavička skončila na spojnici.
    63. Vázquez hlavičkoval do spojnice.
     
    64
    Barcelonští přežili další kritický moment, v tuto chvíli ale pracují s míčem v oblasti středového kruhu. Sevilla neúnavně napadá rozehrávku.
     
    65
    Šance také na druhé straně! Obrana Sevilly se hodně rozestoupila, čehož mohl využít Dembélé. Francouzský mladík napálil pouze prostředek brány.
     
    66
    Rakitić si hodil míč kolem napadající Escudera, který sáhl k nedovolenému zákroku. Následně ale Alba přišel v souboji s Navasem o balón.
     
    67
    Semedo si v šestnáctce zasekl balón kolem Gomeze, jenomže následnou přihrávku vůbec nepochopil Suárez. Sevilla je v tuto chvíli hodně zatažená.
     
    68
    Další zakončení obstaral Vázquez, který to zkoušel levačkou ke vzdálenější tyči. Jeho rána nakonec prosvištěla vedle branky.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Roque Mesa (Sevilla FC).
     
    70
    Messi obstaral další volný kop, po kterém se jeden z jeho spoluhráčů dopustil útočného faulu. Vaclík bude moci vykopávat.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Aleix Vidal.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Pakliže by utkání skončilo nerozhodným výsledkem, bude se prodlužovat.
     
    73
    Mercado si včas všiml náběhu Dembélého, kterého dokázal u rohového praporku zablokovat. Uvidíme pátý rohový kop pro Barcelonu.
     
    74
    Protiútok Sevilly táhl Silva, který se u půlící čáry snažil nasadit jesličky Albovi. To se nepovedlo, směrem dopředu to zkouší Katalánci.
     
    75
    Navas si hezkým způsobem narazil se Silvou, jenomže následná rána směřovala doprostřed branky, což bylo snadné pro ter Stegena.
     
    76
    Coutinho zatím není moc vidět, nyní se ale zapojil do kombinace středem hřiště, na jejímž konci byl Messi. Ani jeho zakončení neproletělo na místo určení.
     
    77
    Neskutečný Vaclík! Nejprve ve stoprocentní šanci selhal Suárez, o dorážku se postaral Messi, jehož střela trefila nohu ležícího brankáře.
    77. Vaclík podržel svůj celek.
     
    78
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tu vedoucí branka Katalánců! Messi rozehrál standardku na vedle stojícího OUSMANE DEMBÉLÉHO, který to zkusil z dálky. Jeho neskutečně prudká rána olízla břevno, následně ale míč skončil v síti. Tady byl Tomáš Vaclík zcela bez šance!
    78. DEMBÉLÉ - 2:1
     
    79
    Tohle bude pro Sevillu hodně složité. Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Barcelona se bude snažit neudělat chybu.
     
    84
    Obrázek hry se nikterak nemění. Barcelona se snaží držet míč na svých kopačkách, což se zatím daří na jedničku.
     
    85
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Gabriel Mercado, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    86
    Vidal si všiml volného Vázqueze, který ještě roztáhl hru na levou stranu. Navas ale nevyzrál na dobře clonícího Lengleta.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Arturo Vidal.
     
    87
    Rakitić se proháčkoval až do šestnáctky, kde ho lehce zatahal za dres Gomez. Nedovolený zákrok to ale nebyl, Sevilla tak žhaví naděje.
     
    88
    Banega opět roztáhl hru na levou stranu, následná rána v podání Vázqueze skončila v rukavicích brankáře. Ter Stegen nikam spěchat nebude.
     
    89
    Už to vypadalo, že se střídající Ben Yedder protlačí až do zakončení, na poslední chvíli ho ale vyrušil Piqué. Aby toho nebylo málo, tak si další střelecký pokus připsal Vázquez.
     
    90
    Je tu pokuutový kop pro Sevillu!
    90. Penaltový zákrok.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Ben Yedder, který si vybral pravou stranu, kam se vrhl také ter Stegen.
    90+1. Ben Yedderova penalta.
     
    90+2
    Seville nevyšla ani další standardní situace, následně má zdravotní problémy obránce Alba.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Clement Lenglet (FC Barcelona).
     
    90+4
    V koncovce zápasu přichází ještě jedna žlutá karta, kterou vyfasoval Aleix Vidal. Naopak na zemi skončil rychlonohý Coutinho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tomáš Vaclík se první trofeje v dresu Sevilly nedočká. Barcelona totiž otočila nepříznivý vývoj na vlastní stranu, díky čemuž slaví zisk Španělského superpoháru. Dnešní utkání nabídlo velice zajímavou podívanou, ve které mohla zvítězit i Sevilla. Celek z Andalusie měl v poslední minutě jedinečnou šanci na vyrovnání, avšak Ben Yedder nedokázal pokutový kop proměnit. Tomáš Vaclík předvedl velice dobrý výkon, hned několikrát podržel svůj celek ve hře o trofej.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21. (00:01:03)

    David Suchý

    Branky: 42. Piqué, 78. Dembélé – 9. Sarabia

    Karty:   16. Busquets (BAR), 90. Stegen (BAR), 90+2. Lenglet (BAR) – 24. Vázquez (SEV), 69. Mesa (SEV), 90+4. Aleix Vidal (SEV)

    Neproměněná penalta: 90+1. Yedder (BAR), brankář Stegen zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha (46. Rakitić), Busquets, Arthur (53. Coutinho), Dembélé – Messi (C), Suárez
    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Navas, Mesa, Banega, Escudero (C) – Vázquez, Sarabia (71. Al. Vidal) – Muriel (60. Silva)
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Ben Yedder, Carrico, Nolito, Silva, Al. Vidal

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez
    bahis siteleri