Lyon – Štrasburk 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:0 (1:0)
RC Štrasburk
Pátek 24.08.2018, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Dobrou noc! (22:45:53)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
     
    Depayův přímý kop už si Sels pohlídal, utkání končí a Lyon se může radovat z vítězství. První poločas nabídl poměrně vyrovnanou partii, do vedení mohli jít překvapivě hosté, ale Carole nechal vyniknout Lopese. Dost možná klíčový moment se odehrál ve dvaačtyřicáté minutě, když se o první trefu zápasu postaral Martin Terrier. Od této situace Olympique na place dominoval, ve druhé půli už soupeře téměř k ničemu nepustil a navíc navýšil svůj náskok zásluhou povedené trefy Bertranda Traorého. Génésiovi svěřenci tak odčinili porážku s Reims, naopak Štrasburk odchází s prázdnou poprvé v sezoně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak ještě jedna šance pro Olympique, kousek před pokutovým územím byl Mitrovićem faulován Memphis Depay, domácí tak zkusí udeřit z přímého kopu.
     
    90+1
    Ještě něco vymyslet se pokoušel Lionel Carole, který pro Štrasburk vybojoval alespoň přímý kop, když musel skousnout ukázkový strom od Rafaela.
     
    90
    Závěr zápasu se protáhne o tři minuty.
     
    89
    Na hřišti se ocitl druhý míč a Anthony Lopes s jeho odklizením z hrací plochy nijak nespěchal. Olympique už toto utkání v klidu dohrává, jeho druhá výhra v nové sezoně je blízko.
     
    88
    Další ofenzivní snažení Les Gones po Traorého přihrávce zakončil Aouar pouze střelou do bránícího Koného. Nic nenasvědčuje tomu, že by Lyon měl zažít perný závěr utkání.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Mariano Díaz.
     
    86
    Na druhý pokus už Nabil Fékir vystřelil přesně v moment, kdy měl. Tentokráte však balon až příliš podkopl a uklidil jej nad horní tyč Selsovy branky.
     
    85
    Rafael zasáhl balon rukou, hosté tak měli k dispozici standardní situace, jenže na Martinově stříleném centru si doslova smysl dnes nepříliš vytížený Lopes.
     
    84
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Youssouf Fofana.
     
    83
    Po Depayově sklepnutí mohl Nabil Fékir zažít gólový návrat v lyonském dresu, to by ale čerstvý mistr světa nesměl prováhat ideální moment pro střelu a pustit se do zbytečného kličkování.
     
    82
    Tohle už bylo lepší, Štrasburk se málem dočkal tolik potřebného snížení, když si na centr z pravé strany naběhl Nuno Da Costa a povedenou hlavičkou rozvlnil boční síť.
     
    81
    Ludovic Ajorque si potáhl míč okolo Ferlanda Mendyho a posléze zkusil zaskočit Lopese kroucenou ranou pod břevno, zamířil ale o pořádný kus nad branku.
     
    80
    Memphis Depay hraje solidní utkání, v konečné fázi se ale trápí, což potvrdil i nyní, když si v šestnáctce neporozuměl jak s Aouarem, tak s Traorém.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Pape Cheikh Diop, přichází Nabil Fékir.
     
    78
    O chvíli později ale zkušený stoper zaváhal vedle vlastní šestnáctky, načež celou situaci zachránil zákrokem na hranici vlastního sebeobětování, když se hlavou napřed vrhl pod nohy Thomassonovi.
     
    77
    Centr z kopačky Kennyho Laly se snášel k penaltovému puntíku, kde Jérémy Morel úspěšně zvládl hlavičkový souboj s dnes neviditelným Da Costou.
     
    76
    První střelecký pokus Štrasburku po přestávce obstaral Ibrahima Sissoko, nezmohl se ovšem na víc, než na trefení před sebou blokujícího Marcela.
     
    75
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Anthony Caci, přichází Kévin Zohi.
     
    75
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Houssem Aouar.
     
    74
    Mendy pod tlakem napadajícího Laly podklouzl, čehož hodlal využít Adrien Thomasson, jenže zaváhání svého mladšího kolegy stačil napravit Jérémy Morel.
     
    73
    Hlasitý potlesk si vysloužil Depay, jenž se bravurně zbavil Caciho a roztáhl hru na Mendyho. Po jeho nabídce se před poloprázdnou brankou marně natahoval Diop.
     
    72
    Lyon kontroluje hru a navíc se snaží přidat uklidňující třetí trefu. Depayův průnik zastavil Mitrović, ke střele se tak dostal až Traoré, Sels však číhal na správném místě.
     
    71
    Závěr dnešního zápasu se nezadržitelným tempem blíží a s nadějemi Štrasburku na úspěch v podobě jakéhokoliv bodového zisku to vypadá bledě.
     
    70
    Znovu si standardní situaci vzal na povel Memphis Depay, jenže jeho střílený centr byl pro spoluhráče příliš vysoký a pro Matze Selse nepředstavoval nebezpečí.
     
    69
    Tentokráte už se domácí přímého kopu dočkali, když po levé straně postupujícího Diopa k zemi za pomoci nedovolených prostředků poslal Lala.
     
    68
    O chvíli později bývalý hráč Manchesteru United vymyslel zajímavou nabídku pro Diopa, ten ale na jeho pas zareagoval o kousek později, než potřeboval.
     
    67
    Memphis Depay si chtěl vymodlil faul a přímý kop, jenže pádu po kontaktu s Martinem hodně přidal, a hlavní rozhodčí tak nechal hru správně pokračovat.
     
    66
    Znovu Traoré. Rychlonohý křídelník Lyonu tentokráte zakončoval pěkný ťukes domácího týmu, balon ale usměrnil jen do připraveného gólmana Selse.
    64. Bertrand TRAORÉ - 2:0
     
    64
    Lyon právě vstřelil branku!
    K tomuto okamžiku se v posledních minutách často schylovalo, nyní už se Olympique Lyon dokázal prosadit podruhé. Hosté nezvládli návrat do defenzivy po nepovedeném rohovém kopu, situaci dvou proti jednomu vyřešil Depay pasem na BERTRANDA TRAORÉHO, který vykoupal jak brankáře Selse, tak obránce Mitroviće a po uklizení míče do sítě mohl rozjet své oslavné tanečky.
     
    63
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Anthony Gonçalves, přichází Ludovic Ajorque.
     
    62
    Traoré tentokráte nahrával Diopovi, který se měl zachovat trochu sobecky a zkusit štěstí ze zajímavé pozice. Místo toho přišla pouze nahrávka obsazenému Depayovi.
     
    61
    Štrasburk se zatím ne a ne nadechnout k útočné aktivitě a zvrácení nepříznivého stavu. Je to dané i tím, že Olympique se po přestávce zlepšil a svého soupeře, zkrátka a dobře, k ničemu nepouští.
     
    60
    V posledních okamžicích hodně viditelný Bertrand Traoré pláchl svému strážci a propracoval se až ke střele, která ke zklamání domácích příznivců skončila vysoko nad brankou.
     
    59
    Pomezní sudí přehlédl více než metrový ofsajd Traorého. Bývalý záložník Ajaxu centroval pro Depaye, toho ovšem v šestnáctce předskočil Lamine Koné.
     
    58
    Martin parádně přenesl hru ke Carolemu, který si v souboji jeden na jednoho neporadil s Rafaelem. Okamžitou protiakci Les Gones startuje Bertrand Traoré.
     
    57
    Po několikaminutové odmlce se na útočné polovině chtěli ohřát také Le Racing, jenže Martin byl Diopem vytlačen až do pozice, z níž toho směrem dopředu nešlo moc vymyslet.
     
    55
    Z ochozů lyonského stadionu se snáší hlasitý potlesk, domácí trenér Bruno Génésio totiž posílá rozcvičit Nabila Fékira, hlavní hvězdu týmu a čerstvého mistra světa.
     
    54
    Memphis Depay umotal Lalu a poté vyslal do vápna skákavou nabídku, na kterou před poloprázdnou brankou jen o kousek nedosáhl Terrier. Pár kroků scházelo domácímu útočníkovi ...
    53. Po Depayově rohu mířil těsně vedle Lucas Tousart.
     
    53
    Další slušná šance Lyonu. Depayův centr bez povšimnutí dolétl až do míst, kde se pohyboval Tousart, jenž ranou z první těsně minul pravou tyč hostující pokladnice.
    52. Traorého ránu zastavil připravený Sels.
     
    52
    Fantasticky to udělal Bertrand Traoré, který se díky šikovnému manévru zbavil svého strážce, přichystal si míč na levačku a razantním pokusem málem zaskočil Matze Selse.
     
    51
    K vhazování se po odkutálení míče za postranní čáru dral Traoré, jenže hlavní sudí nakonec správně odhalil teč jednoho z domácích hráčů, aut tak má k dispozici Štrasburk.
     
    50
    Pape Cheikh Diop našel nehlídaného Martina Terriera, jenž téměř okamžitě vypustil tvrdou střelu, která však skončila nějaký ten metr nad Selsovou svatyní.
     
    49
    Po přestávce se začalo v hodně opatrném duchu, ani jeden z týmů se nikam nežene. Zatím převážně sledujeme pouze nikam nevedoucí přihrávky Les Gones.
     
    48
    Kenny Lala si nejprve narazil s Martinem, poté už neměl s kým nadále kombinovat, a proto byl donucen otočit hru směrem vzad. Tentokráte akci hostí rozjede Koné.
     
    47
    Lyonští se záhy dostali k balonu, středem si to hodlal až do pokutového území namířit Tanguy NDombèlé, proti ovšem byl znovu pozorný Mitrović.
     
    46
    Druhý poločas rozehrávkou otevřou hostující fotbalisté, jejichž lodivod, stejně jako Bruno Génésio, během přestávky nesáhl k žádnému střídání. Jak Štrasburk zareaguje na krátce před odchodem do šaten inkasovanou branku?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, Olympique se po pětačtyřiceti minutách drží v těsném vedení. Domácí sice mají optickou převahu, přehrávají svého soupeře, co se držení míče týče, Bruno Génésio ale nemůže být s výkonem svých svěřenců úplně spokojen. Z dosavadního průběhu první půle vyčnívaly dvě situace. Nejprve hostující Carole pořádně protáhl Anthonyho Lopese, ve dvaačtyřicáté minutě pak Lyon povedeným technickým pokusem poslal do vedení Terrier, který strávil loňskou sezonu na hostování právě ve Štrasburku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Přečíslení čtyř proti třem vyřešili domácí prachmizerně, když Rafaelův pas místo k některému z volných spoluhráčů doputoval jen do míst, kde se pohyboval Lamine Koné.
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45
    Adrien Thomasson zbytečně dojel Morela a dostává žlutou kartu. Může být rád, za takovýto zákrok by totiž mohl přijít i kartónek barvy červené ...
     
    44
    Pro zatím sympaticky hrající Štrasburk se jedná o nepříjemnou ránu, prohrávat si hosté rozhodně nezaslouží. Jakou stopu na nich nepopulární gól do šatny ponechá?
    42. Martin TERRIER - 1:0
     
    42
    Lyon právě vstřelil branku!
    Asi jsem se unáhlil, Olympique se totiž krátce před koncem prvního poločasu přeci jen ujímá vedení. Mendyho nahrávka sice nenašla Depaye, po špatné komunikaci obránců soupeře se ale k míči dostal MARTIN TERRIER, který milimetrově přesnou technickou ranou překonal marně se natahujícího Selse.
     
    41
    Ofenzivní výkon Lyonu zatím zůstává zklamáním, což potvrdil i tento centr Ferlanda Mendyhho, který uzmul do své moci Sels. Velkou zásluhu na tom mají výtečně bránící hosté.
     
    40
    O nic lépe si nevedl ani Kenny Lala, o jehož nabídku svedli rychlostní souboj Tanguy NDombèlé s Adrienem Thomassonem. Zvítězil domácí hráč, který byl o pár metrů dále faulován Gonçalvesem.
     
    39
    Před Sissokem se otevřelo moře volného prostoru, jenže mladičký záložník svůj centr uspěchal a vyslal jej v moment, když Da Costa teprve přibíhal do šestnáctky.
     
    38
    A domácí kapitán si o chvíli později poradil s nizozemským rychlíkem znovu, tentokráte Mitrović předčil Depaye v souboji u postranní lajny, když předvedl povedený skluz.
     
    37
    Terrier hledal Memphise Depaye, jenž v obležení obou stoperů Štrasburku doplatil na to, že si pustil míč daleko od nohy, čehož ihned využil Stefan Mitrović.
     
    36
    Anthony Gonçalves zezadu přistrčil míč bránícího Mendyho, jasný faul. O chvíli později si jej na kobereček zavolal hlavní sudí, jenž mu udělil poslední výstrahu.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát ještě deset minut, na stadionu v Lyonu se skóre zatím nepohnulo. Změní se něco před odchodem obou týmů do šaten?
     
    34
    Na druhé straně přinesl rohový kop o poznání větší vzruch, když se před poloprázdnou brankou k hlavičce málem prodrali Traoré s Marcelem. Hosté mohou děkovat pohotovému Konému.
     
    32
    Jenže Thomassonova nabídka od rohového praporku nemohla být nikým z hostujících borců vyslyšena, míč totiž směřoval pouze do míst, kde se zdržoval bránící Morel.
     
    31
    Rychlý úprk po levé straně v podání Jonase Martina utnul až v pokutovém území bránící Marcelo, který odvrátil míč na rohový kop pro Laureyovu družinu.
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut a zatím sledujeme zajímavý duel. Mírnou převahou disponují domácí, ovšem Štrasburk před pár okamžiky ukázal, že také umí být nebezpečný.
    29. Carole se s ničím nepáral a tvrdou střelou protáhl Lopese.
     
    29
    Krásná rána! Lionel Carole dostal ve středu pole až příliš volného prostoru, načež se nijak nerozmýšlel a tvrdým pokusem pořádně prověřil Lopese, který konečky prstů vytěsnil míč na roh.
     
    28
    Pape Cheikh Diop vypadá v pořádku, přeci jen se na něj ale za postranní lajnou podívají zdravotníci. Olympique mezitím čeká autové vhazování, kterého se ujme Mendy.
     
    27
    Rohový kop Lyonu přines pouze nepříjemný moment, když Terrier z bezprostřední blízkosti trefil do hlavy nic netušícího Diopa, který vypadá hodně otřeseně.
     
    26
    Ibrahima Sissoko zariskoval a skluzem zkusil odzbrojit Rafaela. Povedlo se, ale hostující záložník by se měl dávat pozor, přeci jen už jednu žlutou kartu na kontě má.
     
    25
    Carole v roli posledního hráče uhájil míč před napadajícím Traorém, velké štěstí pro Štrasburk. Po přihrávce posily z Turecka vyváží míč směrem vpřed Anthony Caci.
     
    24
    Le Racing hrají hodně tvrdě, někdy až lehce za hranou fotbalových pravidel a regulí. Lala nyní ostře zajel do Ferlanda Mendyho, udělení žluté karty se ale nedočkal.
     
    23
    Lyonští jsou aktivnějším mužstvem. Memphis Depay opět ukázal něco ze své zásoby technických kousků, když se zbavil Martina, načež trefil pouze blokujícího Mitroviće.
     
    22
    Další práce pro Matze Selse. Po Rafaelově nezdařilém centru odvrátil Mitrović míč jen k Lucasi Tousartovi, s jehož přízemním volejem si belgický gólman nadvakrát poradil.
     
    21
    Kenny Lala naznačil přihrávku, čímž se zbavil Mendyho. Poté si nachystal míč na centr a vyslal balon před branku, kde kraloval připravený Anthony Lopes.
     
    20
    Tousart vysunul zajímavou kolmici na Terriera, který byl na dobré cestě k tomu, aby se vydal do samostatného úniku, jenže se nechal přesprintovat Koném.
     
    19
    Ibrahima Sissoko se v krátkém časovém sledu dopustil druhého nedovoleného zákroku, tentokráte fauloval Traorého, načež si od hlavního sudího vysloužil poslední varování.
     
    18
    Olympique už poněkolikáté v tomto zápase ponechal soupeři dostatek prostoru k založení rychlého brejku, jenže Da Costa svou nabídkou neoslovil nikoho z kolegů.
    17. Depayův přímý kop Selse výrazněji neprověřil.
     
    17
    Podle očekávání se exekuce přímého kopu ujal Memphis Depay, jehož zajímavě kroucený pokus ale Matz Sels dobře odhadl a zkrotil balon svými rukavicemi.
     
    16
    Rozehrávka přímého kopu Lyonu se trochu protáhne, k Lucasi Tousartovi, oběti předchozího Sissokova zákroku, jsou totiž na trávník přivoláni zdravotníci.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Ibrahima Sissoko (RC Štrasburk Alsace).
     
    14
    Caci se pokoušel kombinovat s Carolem, druhý jmenovaný se ale u postranní lajny dostal do obležení dvou protivníků, z nichž to byl Rafael, kdo jej odzbrojil.
     
    13
    S touto možností šlo naložit daleko lépe. Gonçalves se protáhl až do šestnáctky, načež si všiml lépe postaveného Jonas Martina, jenže tomu střela levačkou nesedla podle představ.
     
    12
    Domácí zatím hrozí výhradně po pravé straně, Kenny Lala je hodně vytížen. Tentokráte obránce Štrasburku kombinoval se Sissokem, balon mu ovšem předložil jen na paty.
     
    11
    Traoré se protáhl o pravém křídle a poté nachystal palebnou pozici pro za šestnáctkou se pohybujícího Depaye, jenže ten si nešikovně překážel s Terrierem.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Ferland Mendy (Olympique Lyon).
     
    10
    Ferland Mendy si seběhl ke středu hřiště, nachystal si balon na slabší pravačku a zkusil překvapit Selse, zamířil ale přesně do míst, kde se belgický gólman nacházel.
     
    9
    Jenže Olympique doplatil na nepřesnost a nabídl soupeři rychlý protiútok, na jehož konci Thomassonovi prudkou přihrávku mimo tři tyče usměrnil Kenny Lala.
     
    8
    Po předchozí standardní situaci, která se zatím zdá býti ojedinělou, se o vzruch před Matzem Selsem opět snaží Lyonští. S míčem konkrétně postupuje Traoré.
     
    7
    Jenže Le Racing jej rozehráli velmi nepřesně, na krátko zamýšlená kombinace mezi Gonçalvesem a Cacim nevedla ke zdárnému konci a domácí byli vytlačeni na vlastní polovinu.
     
    6
    Oba potlučení se zdají býti v pořádku, sudí nakonec nařídil přímý kop pro Štrasburk. Hra se přenesla na levou stranu, kde Carole, nová posila z Galatasaraye, vybojovala pro domácí roh.
     
    5
    Po střetu ve vzdušném souboji zůstávají na trávníku ležet Kenny Lala s Ferlandem Mendym. Jednalo se o nepříjemnou záležitost, především domácí zadák dopadl velmi tvrdě.
     
    4
    Domácí jej rozehráli na krátko, bezprostřední účinek jim ale tato volba nepřinesla. Až o chvíli později posílal míč do vápna Terrier, jenže jeho centr by pro Depaye příliš vysoký.
     
    3
    Stefan Mitrović si v souboji s Terrierem pomohl rukama, hlavní sudí nemohl jeho nedovolený zákrok přehlédnout. Uvidíme tedy přímý kop Les Gones.
     
    2
    První útočnou akci utkání táhl pro svůj divoký účes nepřehlédnutelný Traoré, jehož centr nedoputoval k Depayovi, nýbrž do náruče připraveného Selse.
     
    1
    Vše je připraveno, utkání třetího kola mezi Lyonem a Štrasburkem může odstartovat, pojďme na to. Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílých dresech, naopak svěřenci trenéra Laureye budou hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo (C), Morel, F. Mendy – NDombèlé, Tousart, Cheikh Diop – B. Traoré, Terrier, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Dubois, Ferri, Aouar, Fékir, Díaz, Denayer.

    RC Štrasburk Alsace: Sels – Lala, L. Koné, S. Mitrović (C), Carole – Sissoko, Caci – Thomasson, Martin, Gonçalves – Da Costa.
    Náhradníci: Kamara – P. Martinez, Grimm, Fofana, Zemzemi, Ajorque, Zohi.

    Rozhodčí: Amaury Delerue – Bertrand Jouannaud, Nicolas Danos.
    Na odchodu z Lyonu je podle posledních zpráv Maxwell Cornet, jehož novým působištěm by se měl stát německý Wolfsburg.

     
    Poslední vzájemné utkání

    12. 5. 2018 – RC Štrasburk Alsace – Olympique Lyon 3:2

    Branky: 22. Bahoken, 88. Da Costa (Foulquier), 90+4. Liénard – 49. Fékir (pen.), 73. Aouar (Depay)

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Foulquier, Mangane (C), Martinez, Lala – Grimm, Aholou (44. Gonçalves) – Martin (56. Seka), Corgnet (79. Da Costa), Liénard – Bahoken

    Olympique Lyon: Gorgelin – Rafael, Diakhaby, Morel, Mendy – NDombèlé (88. Ferri), Tousart, Aouar – Fékir (C) – Traoré, Depay (83. Cornet)
     
    RC Štrasburk Alsace

    Štrasburk si prvoligovou příslušnost udržel jen tak tak, vždyť osmnácté Toulouse, které muselo podstoupit neoblíbenou baráž, mělo pouze o bod méně. Před léto Le Racing získali několik akvizic do základní sestavy. Novou brankářskou jedničkou se stal zkušený Belgičan Matz Sels, obranu vyztužili Stefan Mitrović z Gentu, Lamine Koné, jenž si v minulosti zahrál Premier League za Sunderland, a Lionel Carole z istambulského Galatasaraye.

    Ofenzivní řady se zase rozrostly o Adriena Thomassona, loni pětigólového střelce v dresu Nantes, a Ibrahimu Sissoka. Právě dvacetiletý talent hned na úvod sezony premiérovým gólem v novém působišti přispěl k překvapivému vítězství Štrasburku na půdě Bordeaux. Proti Saint-Étienne přišla Laureyova družina o vedení až v závěru, pokud ale vezmeme v potaze, že čelila dvěma papírově silným soupeřům, může být se čtyřmi body ze dvou kol spokojena.
     
    Olympique Lyon

    Loňskou sezonu zakončil Lyon na třetí pozici s dvoubodovou ztrátou na druhé Monaco, a po roční odmlce si tak zajistil místenku v základní skupině Ligy mistrů, soupeře se dozví příští čtvrtek. Na přestupovém trhu zatím Olympique nevyvíjel přehnanou aktivitu, tento týden podepsal teprve svou čtvrtou posilu, jíž se stal třiadvacetiletý belgický stoper Jason Denayer. Vedení klubu naopak, alespoň prozatím, udrželo Nabila Fekira, hlavního tahouna týmu, po němž pošilhával především Liverpool.

    Vzhledem k účasti na mistrovství světa se francouzský reprezentant ještě nezapojil do zápasového kolotoče nového ročníku Ligue 1 a možná to byly právě jeho schopnosti, které Les Gones chyběly k lepším výsledkům. Bojovné Amiens dokázali Lyonští přetlačit poměrem 2:0, trefili se Depay a Traoré, minulý pátek ale překvapivě nestačili na Reims, když i přes herní převahu prohráli 0:1.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Francouzská nejvyšší soutěž má tento víkend na programu už své třetí kolo, my se v tomto online přenosu společně budeme věnovat souboji, v němž Olympique Lyon přivítá RC Štrasburk Alsace. Úvodní výkop je naplánován na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Terrier (F. Mendy), 64. B. Traoré (Depay)

    Karty:   10. F. Mendy (LYO) – 15. Sissoko (SSG), 45. Thomasson (SSG)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo (C), Morel, F. Mendy – NDombèlé (87. Díaz), Tousart, Cheikh Diop (79. Fékir) – B. Traoré, Terrier (75. Aouar), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Dubois, Ferri, Aouar, Fékir, Díaz, Denayer.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, L. Koné, S. Mitrović (C), Carole – Sissoko (84. Fofana), Caci (75. Zohi) – Thomasson, Martin, Gonçalves (63. Ajorque) – Da Costa.
    Náhradníci: Kamara – P. Martinez, Grimm, Fofana, Zemzemi, Ajorque, Zohi.

    Rozhodčí: Amaury Delerue – Bertrand Jouannaud, Nicolas Danos
    bahis siteleri