Bologna – Inter 0:3 (kon.) | Parma – Juventus 1:2 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:2 (1:1)
Juventus FC
Sobota 01.09.2018, 20:30 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská fotbalová soutěž Serie A pokračuje třetím kolem a my se společně zaměříme na utkání nováčka Parmy, která před domácím publikem přivítá naopak obhájce titulu Turínský Juventus.
     
    Parma Calcio 1913

    Parma se po třech letech vrací do nejvyšší italské soutěže. V roce 2015 klub vyhlásil bankrot a začínal téměř od nuly. Postupně se ale ze Serie D probojovával výše a výše a dnes už patří mezi do italské elitní soutěže

    V loňském roce bojovala Parma v Serii B, kde se jí dařilo soupeře přehrávat a bylo z toho nakonec druhé místo, které zaručilo přímý postup do nejvyšší soutěže. Na suverénní Empoli Parma nestačila, ale ve vyrovnané tabulce od druhého místo až k sedmému Bari dokázala v posledních kolech zabrat a předskočit soupeře před sebou.

    V přípravě Parma odehrála pouhé tři zápasy. Nejprve na domácí půdě přehrála 3:1 tým Foggia, když hned o dva góly se postaral Di Gaudio. Následně ale nestačila stejným poměrem na Sampdorii Janov. Na závěr přišla bezbranková remíza s Folgore a porážka v penaltovém rozstřelu.

    Na úvod aktuální sezony Parma remizovala na domácím trávníku s Udinese. Nováček nejvyšší soutěže dokonce vedl 2:0, ale tým Antonína Baráka v závěru zabral a dokázal srovnat stav. Ve druhém utkání se Parma musela sklonit před Spalem, kdy se o jedinou branku zápasu postaral Antenucci.
     
    Juventus FC

    Juventus dokázal přidat sedmý titul v nejvyšší italské soutěži v řadě. V Serii A se musel jen třikrát sklonit před soupeřem. Před druhou Neapolí si "stará dáma" udržela náskok pouhých čtyř bodů, ale za odskočeným duem už byla bodová propast. Také Italský pohár mířil na Allianz Stadium! Ve finálovém střetnutí Juventus sestřelil čtyřmi góly milánské AC, když hned o dva góly se postaral produktivní Benatia. Jako mistr Itálie si Juventus zajistil postup do Ligy mistrů ve které si zahraje v základní skupině proti Manchesteru United, Valencii a Young Boys.

    Před novou sezonou se Juventus činil na přestupovém trhu. Portugalská superstar Cristiano Ronaldo odešel po devíti letech z Realu Madrid a zamířil na Apeninský poloostrov. Mezi další velmi drahé akvizice se řadí Joao Cancelo, který přišel z Valencie a také vracející se z AC Milán Leonardo Bonucci. Opačným směrem poté zamířila dvojice Caldara, Higuaín. Po sedmnácti letech opustila Juventus také legenda mezi tyčemi Gianluigi Buffon.

    V přípravných zápasech hrál Juventus ve velmi rozdílných sestavách, ale i tak dokázal porazit v International Champions Cupu Bayern Mnichov i portugalskou Benficu.

    I prvním kole Serie A už ale "stará dáma" nastoupila v základní sestavě i s Cristianem Ronaldem na hrotu. Turínský celek se ale dlouho na půdě Chieva trápil a vítězství 3:2 vystřelil až ve třetí minutě nastavení druhého poločasu Federico Bernadeschi. Druhé kolo už bylo od Allegriho výběru o něco povedenější. Na domácí půdě proti Laziu poslal Juventus po půlhodině hry do vedení Pjanić. Pojišťovací branku přidal ve druhém poločase Mario Mandžukić.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    11.04. 2015 Parma – Juventus 1:0
    28.01. 2015 Parma – Juventus 0:1
    09.11. 2014 Juventus – Parma 7:0
    26.03. 2014 Juventus – Parma 2:1
    02.11. 2013 Parma – Juventus 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Gobbi – L. Rigoni, Štulac, Barillà – Gervinho, Inglese, Di Gaudio.
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Dimarco, da Cruz, Deiola, Ceravolo, Sierralta, Gazzola, Sprocati.

    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira, Pjanić, Matuidi – Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – De Sciglio, Benatia, Dybala, Costa, Barzagli, Kean, Cancelo, Can, Rugani, Bentancur.

    Rozhodčí: Doveri – Ranghetti, Di Iorio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Parmy obstarali úvodní rozehrávku ze středového kruhu. Následně se ale balon rychle přesunul jen k brankáři Juventusu, který může rozehrávat.
     
    2
    Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Rigoni se prodral až do vápna, ale jeho přihrávka pod sebe našla jen připraveného Pjaniće.
     
    3
    Juventus právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a Juventus jde na půdě Parmy do vedení! Domácí obrana zaváhala při centu Cuadrada, balon propadl až k MARIU MANDŽUKIĆOVI, který z blízkosti snadno přestřelil Luigi Sepeho. Pro nováčka Serie A to není vůbec povedený vstup proti velkému favoritovi.
    3. Mario MANDŽUKIĆ - 0:1
     
    4
    A Juventus pokračuje v držení balonu. Po pravém kraji to zkusil znovu Cuadrado, který ale tentokrát necentroval do vápna, ale akci ještě rozehrál do středu pole.
     
    5
    Matuidi nedostal zcela ideální nahrávku od Ronalda, musel se vracet pro míč, ale nakonec pro turínský tým získal alespoň rohový kop.
     
    6
    Po mizerně rozehraném rohovém kopu se hnali domácí do rychlého protiútoku. Barilla však celou akci zabrzdil nepřesným přenesením hry na Gervinha.
     
    7
    Parma se nebezpečně přiblížila před polského brankáře Juventusu. Nakonec ale stačila obranná hráz ve složení Bonucci – Chiellini.
     
    8
    Cristiano Ronaldo se prezentoval přesnou přihrávkou na Mandžukiće, ten se ale už dostal do velkého úhlu a ještě vracel míč před branku. Tam ale už srazil balon svému brankáři Gagliolo.
     
    9
    Iacoponi se rozběhl po pravém kraji, dostal přihrávku přesně do kroku, ale poté nedokázal dokonale zakončovat. Gervinho sice pronikl nakonec do vápna, ale před Inglesem odpravil míč do bezpečí Bonucci.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka byla v režii hostujícího celku. Tentokrát ale rozehrávala roh Parma. Na přední tyči však vyskočil jako první po balonu Chiellini.
     
    12
    Tlak Juventusu se znovu zvyšuje. Mandžukić nebyl daleko od druhé branky. Po střele Pjaniće neudržel domácí brankář míč v rukavicích, ale ještě před dotírajícím Chorvatem ho stačil uklidit. Navíc je pískán ofsajd.
     
    13
    Také Parma se dostala ke slovu. Simone Iacoponi měl na pravé straně spoustu prostoru k přesnému centru. Ten také přišel, ale v šestnáctce hostů byl nekompromisní Bonucci.
     
    14
    Teď už to domácím na pravé straně nevyšlo podle představ. Iacoponi přihrával přesně po lajně, ale míč před Rigonim doputoval do zámezí. Následně je odměněn žlutou kartou za faul ve středu pole Pjanić.
     
    15
    Hra se po faulu Miralema Pjaniće přesunula před branku Juventusu. Leo Štulac centroval z klidové pozice a nakonec orazítkoval břevno. Wojciech Szczęsny se musel pořádně ohánět.
     
    17
    Parma dokázala rozmělnit tlak Juventusu a nyní se sama pouští do útočení. Barilla však o míč přišel velmi rychle ještě na půlce trávníku a domácí se museli zatáhnout do obrany.
     
    18
    Gervinho šel sám proti obranné čtyřce Juventusu. Hned Alex Sandro dokázal rychlého útočníka Parmy zpacifikovat a sebrat mu balon čistým zákrokem.
     
    19
    Po faulu na Ronaldo rozehrávali hosté volný přímý kop. Ten nasměroval Pjanić přímo na branku, ale Sepe dokázal míč vyrazit za postranní lajnu.
     
    20
    Juventus je nastěhován před brankou domácího celku. Teď ale přišla zbytečná ztráta a domácí se hnali do protiútoku. Gervinho chtěl ještě přihrávat, ale jeho pobídka na Ingleseho nebyla z nejpřesnějších.
     
    21
    Další nebezpečný Cuadradův centr propadl na zadní tyč, ale tentokrát ho nedokázal Ronaldo trefit ideálně a míč skončil po jeho lehké teči mimo tři tyče.
     
    22
    Riccardo Gagliolo schytal pořádnou ránu od Mandžukiće a musí být ošetřen na hrací ploše. Obránce Parmy ale vypadá zdravě a bude pokračovat ve hře.
     
    24
    Luigi Sepe nerozehrál zrovna ideálně, jeho výkop totiž skončil jen za postranní lajnou a schytal za to od domácích fanoušků slušný pískot.
     
    25
    Juventus pokračuje v držení balonu. Matuidi dokázal procedit míč do šestnáctky, ale tam se nepohodl Mandžukić s Ronaldem a střela tak z toho nebyla.
     
    26
    Miralem Pjanić kroutil míč do vápna od rohového praporku. Na přední tyči se sice dostal k hlavičce Bonucci, ale míč od něj odletěl vysoko nad.
     
    27
    Matuidi sice nebyl u míče, ale pohybem vytvořil tlak na rozehrávajícího Alvese, který odkopl míč jen na rohový kop.
     
    28
    Juvents nebyl daleko od druhé branky. Po rozehrávce rohového kopu se dostal k hlavičce Ronadlo, ale tomu zatím není v dresu Juventusu přáno. Portugalcův pokus skončil těsně vedle pravé tyče.
     
    29
    Hostující tým je stále nastěhován před Sepem. Khedira kombinoval s Pjanićem ve středu pole, následně přišla přihrávka Cuadradovi, který ale centrem nastřelil jen soupeře.
     
    30
    Po půlhodině hry šel Luigi Sepe riskantně pro balon do souboje s Mandžukićem. Domácí brankář ale dokázal soupeře předskočit a sebrat míč do rukavic.
     
    31
    Také Parma se odvážila jít do útoku. Po bloku Bonucciho rozehráli domácí rohový kop. Leo Štulac našel od rohového praporku pouze hlavu Chielliniho.
     
    32
    Juan Cuadrado zůstal po souboji s Gobbim ležet na trávníku. Domácí ale pokračovali ve slušně rozjeté akci. Až po uklidnění situace přerušil hlavní rozhodčí hru a nechal Cuadrada ošetřit.
     
    33
    Parma právě vstřelila branku!
    Parma zničehonic srovnává stav zápasu! Po ošetřování Cuadrada byli nejspíše ještě hostující nepřipraveni. Po centru z levé straně mírně tečoval míč Inglese, následně už měl GERVINHO ideální pozici, kterou lehkým přistrčením potvrdil. Wojciech Szczęsny byl bez šance na zásah.
    33. GERVINHO - 1:1
     
    35
    Domácí tribuny jsou najednou ve varu. Po brance Gervinha pomýšlejí domácí i na druhý gól. Teď se ale museli bránit po centru Miralema Pjaniće, který však netrefil branku.
     
    36
    Juventus je zaskočen vyrovnávací brankou. Hostující celek se pokouší uklidnit hru postupnou kombinací ve středu pole.
     
    37
    Ronaldo si s postupným nedělal hlavu. Získal míč pro sebe a pelášil do vápna. Tam ho ale čistým způsobem obral o balon Bruno Alves.
     
    38
    Hosté čelili rozehrávce rohového kopu. Chiellini totiž jen zblokoval centr Gobbiho. Štulac našel přesně mířeným pasem Di Gaudia, který pořádně vystrašil brankáře Juventusu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po několika minutách v obraně se hosté vysunuli znovu k brance Luigi Sepeho. Cuadrado zkoušel kličkovat na pravém kraji, ale na Gobbiho to nestačilo.
     
    40
    Bernadeschi se cpal s míčem do vápna středem trávníku, ale proti byl faulující Rigoni. Hlavní rozhodčí ale posoudil pád útočníka Juventusu jako simulování.
     
    41
    Tlak Juventusu pokračuje i s přibližující se pauzou. Cuadrado pronikl do šestnáctky, poté se kličkou zbavil obránce, ale už se dostal do nepříznivého úhlu a další přihrávka už nebyla přesná.
     
    42
    Také Di Gaudio se připomněl na trávníku. Jeho centr směřující na Ingleseho se na poslední chvíli stočil a skončil až za brankovou lajnou.
     
    43
    Bonucci rozehrál akci z vlastní poloviny, našel velmi aktivního Cuadrada, který ale přesný centr jako při první brance dnešního zápasu nepřidal.
     
    44
    Minutu před odchodem do šaten se zjevil u balonu Federico Bernardeschi. Na kluzném trávníku se ale neudržel na nohou. Jeho spoluhráči ale bleskově vybojovali míč zpět.
     
    45
    Matuidi spolupracoval s Sandrem. Následně přiletěl do vápna centr, který ale nenašel Ronalda ani Mandžukiće, který čekal na míč na zadní tyči.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Parma mohla jít v nastaveném čase do vedení! Gervinho se vyhnul nebezpečnému skluzu, poté naservíroval míč proti noze Rigonimu, který ale z blízkosti nepřekonal polského brankáře.
    45+2. Parma nebyla daleko od vedoucí branky
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí uděluje žlutou kartu právě Rigonimu za tvrdý skluz proti Sandrovi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a s nimi i celý první poločase. Parma – Juventus 1:1.

    Úvodní minuty vyšly Juventusu na jedničku. Již ve třetí minutě totiž propadl Cuadradův centr přesně k nohám Maria Mandžukiće, který si už v jasné pozici věděl rady. Juventus i nadále diktoval tempo zápasu, až najednou přišlo srovnání. Gervinho dotlačil stehnem míč do sítě a italský mistr byl najednou vyhozen z klidu. Vše se mohlo pro Parmu vyvíjet ještě lépe, ale v poslední minutě první půle nedal jasnou šanci Luca Rigoni.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Juventus se ihned po rozehrávce tlačil do útoku. Na levém kraji však dokázal Mandžukiće předskočit v pravou chvíli Gobbi. Italský mistr pokračuje v držení balonu.
     
    47
    Také domácí celek se hnal do útoku. Před Inglesem ale uklidil míč do bezpečí Bonucci. Následný protiútok skončil nepřesnou střelou Ronalda.
     
    48
    Parma pokračuje v sympatickém výkonu z první půle. Rigoni si vyměnil balon s Gervinhem, ale ten ho proti presujícímu Sandorvi neudržel.
     
    49
    Cuadrado se k centru neodvážil, raději rozehrál do středu trávníku, kde byl připraven Pjanić. Ten ještě prostrkával na Ronalda, který byl na hranici ofsajd, ale balon skončil jen u Sepeho.
     
    50
    Domácí akce ztroskovala na Bonuccim. Na druhé straně se cpal do vápna Bernadeschi, ale jeho pád v šestnáctce nebyl odměněn penaltou.
     
    51
    Juan Cuadrado vhazoval míč zpoza postranní lajny. Balon se velmi rychle přesunul k Matuidimu, který ještě přihrával pod sebe na Khedira, ale německý záložník v ideální pozici trestuhodně přestřelil.
     
    53
    Juventus jasně kontroluje průběh druhého poločasu. Domácí zatím nemají co nabídnout. Khedira se nyní vžil do role nahrávače, vysunul Cuadrada, který ale nebyl přesný s jeho centrem.
     
    54
    Bruno Alves riskoval při rozehrávce a poté měl co dělat s napadajícím Mandžukićem, který ho dostal pod tlak až u brankové lajny.
     
    55
    Massimiliano Allegri není spokojen s herním projevem svého týmu a poslal hned trojici náhradníků se rozcvičovat. Mezitím na trávníku pálil mimo tři tyče Khedira.
     
    56
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Douglas Costa.
     
    57
    Tentokrát to hráči turínského celku zkusili po levém kraji. Alex Sandro společně s Matuidim se ale k centru nedostali. Nakonec musel faulovat po ztrátě míče Pjanić.
     
    58
    To vůbec nebyl špatný centr z kopačky Iacoponiho. Balon prosvištěl těsně kolem malého vápna Juventusu, ale nikdo z domácích nebyl v dosahu.
     
    59
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus se vrací do vedení! Alex Sandro zatáhl míč po levém kraji, poté ho předal Mandžukićovi, který ale z prvního doteku přihrál přesně do kroku BLAISI MATIUDIMU a ten se z blízkosti nemýlil. Parádní rána přesně pod břevno!
    59. Blaise MATUIDI - 1:2
     
    60
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Alessio da Cruz.
     
    60
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Luca Rigoni, přichází Alessandro Deiola.
     
    61
    Také po hodině hry se pokouší Juventus útočit. Velmi aktivní je teď levá straně, po které padl také poslední gól.
     
    63
    Také Parma obměnila sestavu na trávníku a tlačí se do útoku. Střídající Da Cruz však přihrávku od Štulace nezpracoval.
     
    64
    Cuadrado měl proti sobě pouze jednoho bránícího hráče, ale ani přes něj se mu nepodařilo odcentrovat. Balon ale zůstává na kopačkách hostujících fotbalistů.
     
    65
    Tlak Juventusu po vstřelení vedoucí branky poněkud polevil. Italský mistr sice drží balon, ale v dostatečné vzdálenosti od branky Parmy.
     
    66
    Miralem Pjanić roztáhl hru na levou stranu k Matuidimu. Francouzský záložník si ale tentokrát nevěřil na vnik do pokutového území a tak raději přihrával zpět na obránce.
     
    67
    Juan Cuadrado se pokoušel na pravé straně o kličku, ale ta mu nevyšla podle představ. Nakonec ale přece jen dostal míč do vápna, kde ho ale odpravil do bezpečí Iacoponi.
     
    68
    Po odvracení rohového kopu se hnal do protiútoku Alessio Da Cruz. Střídající hráč ale míč příliš dlouho neudržel ve své moci.
     
    69
    To na druhé straně se šlo do zakončení. Ronaldova rána z velkého úhlu ale tři tyče nenašla. Portugalec tak stále čeká na svůj první zásah v dresu Juventusu.
     
    70
    Antonio Di Gaudio schytal pořádnou ránu od Cuadrada. Pískalo se ale až po tom, co útočník Parmy ležel na trávníku a potřeboval ošetření.
     
    71
    Domácí už se soustředí převážně ně bránění. Na útok už nováčkovi nejvyšší soutěže nezbývají síly. Vše nyní potvrdil náběh Gobbiho na levé straně.
     
    73
    Juan Cuadrado neměl s kým kombinovat a tak zcela zastavil hru. Po několika sekundách se proti němu rozeběhl domácí Gobbi. Poté už Cuadrado vybojoval rohový kop po bloku Iacoponiho.
     
    74
    Po rozehrávce dalšího rohového kopu pálil zpoza vápna Alex Sandro. Jeho dělovka olízla levou tyč, ale Sepe vše hlídal.
     
    74
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Emre Can.
     
    75
    Khedira až příliš riskoval při rozehrávce ve středu pole. K balonu se snadno dostal Štulac, který poté vyzval k útoku Di Gaudia. Nakonec celá akce Parmy skončila bez zakončení.
     
    76
    Parma se teď držela několik sekund na útočné polovině. Deiola chtěl vytvořit dobrou pozici Inglesemu, ale jeho počínání vystihl Khedira.
     
    77
    Nováček Serie A se pokouší utkání srovnat. Po kombinaci ve středu trávníku se dostal balon k nohám Di Gaudia. Následný pas do šestnáctky musel blokovat na rohový kop Sandro.
     
    78
    Parma měla k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Štulacova pobídka měla najít Alvese, ale kapitán domácího celku se k hlavičce nedostal.
     
    79
    Douglas Costa zatím po svém příchodu na trávníku není příliš vidět, ale nyní se připomenul. Po dvou kličkách mohl najít ve slušné rychlosti Mandžukiće, ale ten byl obsazen.
     
    80
    Cristiano Ronaldo si hrudníkem zpracoval míč ve vápně, ale na zádech už měl nalepené dva obránce, kterým míč ihned odevzdal.
     
    80
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Antonio Di Gaudio, přichází Fabio Ceravolo.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Paulo Dybala.
     
    82
    Juventus kontroluje své jednobrankové vedení. Paulo Dybala se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do kombinace, ale jeho dlouhá přihrávka skončila jen v moci Štulace.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. Především tedy pro Parmu, které se bude snažit o srovnání stavu. Velmi nebezpečný centr nyní předvedl Barilla, ale míč zapadl jen za zadní tyč.
     
    84
    Alex Sandro se nyní se střelou ze střední vzdálenosti ukvapil. Jeho pokus mířil daleko vedle pravé tyče. Parma se tak zcela zadarmo dostala k balonu.
     
    85
    Cuadrado fauloval u postranní lajny a hra se tak přesune před Szczesného. Domácí ale rozehráli jen do kombinace a hráči Juventusu akci vytlačili ke středu trávníku.
     
    87
    Parma se stále nemůže nadechnout k závěrečnému náporu. Juventus rozehrál rohový kop jen na krátko. Až Matuidi centroval do vápna, ale jeho pokus byl snadno zblokován.
     
    88
    Už už to vypadalo, že by se domácí mohli přesunout s balonem na útočnou polovinu. Leo Štulac však zbrkle rozehrál jen k nohám Emre Cana.
     
    89
    Turínský tým pokračuje v důležitém držení balonu. Cuadrado si několikrát přihrál s Dybalou, poté ale zbrzdil akci Douglas Costa a hosté budou muset začít znovu od obránců.
     
    90
    Aktivní obrana vytlačila hráče Juventusu až ke svému brankáři. Parma už nemá dostatek sil, aby se alespoň pokusila ohrozit branku polského brankáře ve službách Juventusu.
     
    90+1
    Juan Cuadrado si vykoledoval ještě před koncem zápasu zcela zbytečnou žlutou kartou, když vletěl zezadu do stojícího Štulace ve středu pole.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Mario Mandžukić byl přidržen za dres Deiolou a skácel se k zemi. Už to tak vypadá, že si Juventus odveze z Parmy všechny tři body.
     
    90+4
    Leo Štulac rozehrával ještě jeden volný přímý kop. Jeho pobídka byla až příliš dlouhá a míč si nakonec dokázal stáhnout do rukavic brankář Juventusu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a s nimi i celý zápas třetí kola mezi Parmou a Jeventusem. Nováček rozhodně proti mistrovi nepropadl, ale všechny body putují do Turína.

    Úvodní minuty vyšly Juventusu na jedničku. Již ve třetí minutě totiž propadl Cuadradův centr přesně k nohám Maria Mandžukiće, který si už v jasné pozici věděl rady. Juventus i nadále diktoval tempo zápasu, až najednou přišlo srovnání. Gervinho dotlačil stehnem míč do sítě a italský mistr byl najednou vyhozen z klidu. Vše se mohlo pro Parmu vyvíjet ještě lépe, ale v poslední minutě první půle nedal jasnou šanci Luca Rigoni. Ve druhé půli to bylo téměř na jednu branku. Vedení Juventusu vrátil Blaise Matuidi po parádní akci na levém kraji. Následně měl na noze další gól Khedira, ale ten z ideální pozice přestřelil. Parma už se k závěrečnému tlaku nedostala a tak zápas skončil 2:1 z pohledu týmu z Turína.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9. (22:26:16)

    Vít Schück

    Branky: 33. Gervinho (Inglese) – 3. Mandžukić, 59. Matuidi (Mandžukić)

    Karty:   45+2. L. Rigoni (PRM) – 14. Pjanić (JUV), 40. Bernardeschi (JUV), 90+1. J. Cuadrado (JUV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Gobbi – L. Rigoni (60. Deiola), Štulac, Barillà – Gervinho (60. da Cruz), Inglese, Di Gaudio (80. Ceravolo).
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Dimarco, da Cruz, Deiola, Ceravolo, Sierralta, Gazzola, Sprocati.

    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira (81. Dybala), Pjanić (74. Can), Matuidi – Bernardeschi (56. Costa), Mandžukić, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – De Sciglio, Benatia, Dybala, Costa, Barzagli, Kean, Cancelo, Can, Rugani, Bentancur.

    Rozhodčí: Doveri – Ranghetti, Di Iorio
    bahis siteleri