Košice – Gap 2:3 (po pr.) | Poprad – Vítkovice 5:6 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Poprad
5:6 (2:1, 1:1, 2:3 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
sk Sobota 01.09.2018, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice 3:1 (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: 3A – 3B
    15.00 o 3. miesto: 2A – 2B
    19.00 finále: 1A – 1B

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní druhého stretnutia tretieho hracieho dňa na 71. ročníku Tatranského pohára. O 19:00 uvidíme česko-slovenské zápolenie medzi domácim HK Poprad a českým HC Vítkovice Ridera.

    V skupine A je po včerajšku situácia mierne zamotaná. Poprad vo štvrtok zdolal Miškolc 3:1 a rovnakým výsledkom si maďarský DVTK poradil aj s Vítkovicami. V tabuľke majú teda Poprad a Miškolc po tri body a zároveň majú zhodné skóre. Vítkovice teda v tomto zápase rozhodne hrajú už o všetko, keďže včera proti Miškolcu naozaj prevažnú väčšinu zápasu ťahali za kratší koniec a maďarský celok pod vedením známeho trénera Glena Hanlona predviedol koncentrovaný a sebaistý výkon. Vítkovice môže tešiť aspoň jeden pomocný bod vďaka víťazstvu v doplnkových samostatných nájazdoch.

    HK Poprad
    Tím z našej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy a organizátor turnaja je asi každému slovenskému fanúšikovi dobre známy. Čo sa týka vystúpení Popradčanov na Tatranskom pohári, kamzíci vyhrali domáci turnaj dokopy 8-krát, naposledy sa tak stalo v roku 2014. Poprad pred novou sezónou prijal do svojho kádru niekoľko hráčov zvučných mien. Spomenúť môžeme napríklad príchod lotyšského reprezentanta Artursa Saliju alebo naposledy známe príchody slovenského repre obrancu Lukáša Kozáka, či slovinského gólmana Luku Gracnara. Pod Tatry sa vrátil aj odchovanec Samuel Takáč. Popradčania v príprave zatiaľ dvakrát podľahli Havířovu 4:3 po nájazdoch a 1:3, so Zvolenom vyhrali raz 2:3 po nájazdoch a prehrali doma 2:4 a pripísali si aj víťazstvo nad Cardiffom 4:5 a prehru s rovnakým tímom 3:2. Generálkou na Tatranský pohár bolo stretnutie na ľade Ferencvárosu v rámci Vyšehradského pohára, ktoré Popradčania vyhrali 1:3.

    HC Vítkovice
    Slovenským a najmä tým popradským fanúšikom je určite dobre známy celok z Ostravy, ktorý je asi najväčším lákadlom 71. ročníka Tatranského pohára. Vítkovice sa na tomto hokejovom turnaji predstavia už po jubilejný 15. krát, dvakrát štartovali ešte pod hlavičkou TJ Vítkovice. Celkovo Vítkovice vyhrali Tatranský pohár štyrikrát, v rokoch 2002, 2006, 2007 a naposledy v roku 2009. Naposledy sa na Tatranskom pohári predstavili v roku 2011. Káder mužstva, ktorému sa ešte nikdy v histórii nepodarilo vyhrať českú extraligu, tvoria zatiaľ do veľkej miery českí hokejisti spoločne so šiestimi Slovákmi. Vo Vítkoviciach pôsobia momentálne naši hráči, ktorí si obliekli aj slovenský reprezentačný dres, a to Ivan Baranka (124 zápasov za „A“ SR), Peter Trška (31), Rastislav Dej (31) či Radoslav Tybor (49). Do tímu sa snažia plnohodnotne zapracovať aj slovenskí mladíci Lukáš Žiak a Jozef Baláž, ktorí reprezentovali Slovensko aj v mládežníckych, dorasteneckých a juniorských výberoch. Okrem spomenutých šiestich Slovákov je vo Vítkoviciach aj Kanaďan Samson Mahbod a Švéd Erik de la Rose. V príprave na novú sezónu sa Vítkoviciam veľmi nedarilo. Zdolali síce Slovan Bratislava 3:1 a Porubu 6:2, ale podľahli dvakrát Třincu 0:3 a 3:1, Vsetínu 2:1 a ruskému Soči 4:6.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Fabian (C), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Macík, Paukovček, Václav

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – Hrbas, Baranka, de la Rose, Šidlík, Výtisk (A), Trška (A), Krenželok, Černý – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – Kurovský, Stránský, Szturc.
     
    Prajem vám príjemný večer. Pred nami je posledné stretnutie základnej skupiny A. Skupina B vyvrcholila popoludňajším súbojom medzi HC Košice a Les Rapaces de Gap, v ktorom Gap zvíťazil 2:3 po predĺžení. Na základe získaných bodov zo zápasov a pomocných bodov z doplnkových samostatných nájazdov skupina B skončila takto:
    1. Znojmo
    2. Košice
    3. Gap

    Znojmo si teda zahrá zajtra vo finále, Košice budú hrať súboj o tretie miesto a Gap stretnutie o piate miesto. Súperov sa dozvieme až po tomto zápase, keďže v skupine A má Poprad a Miškolc zhodne na konte po tri body a Vítkovice nula. Je to teda vcelku zamotané a my sa len môžeme tešiť na dnešný súboj medzi HK Poprad a HC Vítkovice, ktorý určite prinesie zaujímavé hokejové predstavenie. Pekný športový zážitok!
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania v bielych dresoch a hráči Vítkovic v modrých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie vyhrali hokejisti HC Vítkovice. Od červenej čiary nahadzoval puk na bránku Hrbas, ale Vošvrda si s touto strelou poradil.
     
    00:39
    Popradčania zatiahli puk k mantinelu v rohu klziska. Obranca Šidlík si však s útočníkmi domáceho mužstva poradil a nepustil ich pred bránu.
     
    00:52
    Presilová hra pre Vítkovice. Marek Zagrapan si odsedí dve minúty za držanie.
     
    01:04
    Vítkovice dali gól!
    Hostia bleskurýchle premieňajú presilovú hru! Po šikovnej strele ERIKA DE LA ROSEHO od modrej čiary puk preletel popred bránkovisko a Vošvrda poľahly inkasoval!
    Bez asistencie.
     
    02:21
    Hráči Popradu sa však rýchlo prebrali a vytvorili si strelecké možnosti. Od modrej čiary strieľal Karlsson, no jeho zakončenie gólman Dolejš vychytal.
     
    03:03
    Ondrej Roman si už pripravoval puk na strelu, no obranca Karlsson ho včas dobehol a podarilo sa mu ho zneškodniť.
     
    03:45
    Presilová hra pre Poprad. Dve minúty za podrazenie si odsedí Radoslav Tybor.
     
    04:21
    Brejčákova strela od modrej čiary skončila na betónoch gólmana Dolejša, ktorý si so strelou poradil.
     
    04:27
    Poprad dal gól!
    Popradčania trestajú vylúčenie Radoslava Tybora! Po peknej krížnej prihrávke sa puk dostal na ľavý kruh, kde bol pripravený SAMUEL MLYNAROVIČ a ten prudkou delovkou takmer roztrhol sieť!
     
    04:27
    A je tu ďalšia presilová hra pre Poprad. Jan Výtisk dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    05:23
    Zagrapan nabil Fabianovi na modrú čiaru, ktorý okamžite pálil, no jeho delovka skončila iba na betónoch brankára Dolejša.
     
    06:05
    Dvojnásobná presilová hra pre Poprad, na vítkovickej trestnej lavici začína vzduch hustnúť. Peter Trška dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    06:31
    Zagrapan posielal okamžite prihrávku na modrú čiaru, kde bol Lukáš Kozák, no v tej chvíli už aj na ľad naskočil predtým vylúčený Výtisk a Kozákovi zabránil v strele.
     
    07:14
    Hostia vyštartovali do prečíslenia troch proti dvom. Jan Schleiss si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a okamžite strieľal. Strela trafila Vošvrdu do hrude.
     
    08:21
    Dávid Bondra získal puk v strednom pásme a vyskúšal Dolejša prekvapiť dlhou strelou. Brankár Vítkovic bol pripravený a vyrážačkou poslal strelu preč.
     
    09:14
    Ťavoda iba stečoval prihrávku hráča Vítkovic a následne Česi môžu pokračovať v akcii z rohu klziska.
     
    09:31
    Vošvrda si postrážil svoju bránku. Petr Šidlík po spracovaní puku okamžite posielal strelu smerom do Vošvrdovej lapačky, ktorá bola pripravená.
     
    10:01
    Šikovná akcia dvojice hráčov HC Ridera. Olesz naštartoval prihrávkou na pravý kruh Jakuba Leva a ten okamžite poslal puk na bránku. Vošvrda bol pozorný.
     
    10:45
    Václav sa s Dejom dostal do skľúčenia hokejkami, no skončilo sa to napokon bez žiadnej ujmy na zdraví. Nevylučuje sa takisto, hostia pokračujú v akcii v útočnom pásme.
     
    11:08
    Strelu Romana Szturca gólman kamzíkov iba vyrazil pred seba, kde sa okamžite nahrnuli viacerí hokejisti Vítkovic. Poprad však ubránil svoju bránu.
     
    11:58
    Brejčákovu strieľanú prihrávku Bondra chcel tečovať zrejme smerom na bránku, no podarilo sa mu puk usmerniť mimo Dolejšovej brány.
     
    13:18
    Kozák posunul puk Takáčovi do poriadne dobrej šance. Samuel Takáč už bol blízko pred brankárom Dolejšom, no napálil to priamo do jeho hrude.
     
    13:40
    Rastislav Dej sa dostal k puku na ľavom kruhu a okamžite ho poslal smerom na Vošvrdu, ktorý situáciu pozorne sledoval a na ľad okamžite vyslal svoj betón.
     
    14:44
    Stránský presúval puk pred bránkovisko Szturcovi, ktorý sa ocitol v medzere medzi obrancami, no napokon mu puk skĺzol z hokejky a dostal sa iba k Vošvrdovi.
     
    15:20
    Presilová hra pre Vítkovice. Daniel Brejčák dostáva dve minúty za krosček.
     
    15:46
    Vošvrda sa urýchlene presunul k pravej žrdi a dokázal zlikvidovať delovku Jakuba Leva, ktorý pálil ihneď z prvej.
     
    16:28
    Levovi sa medzi kruhmi uvoľnil Schleiss, ktorému aj poslal prihrávku, no Schleiss z otočky ihneď nedokázal zakončovať.
     
    17:25
    Lukáš Paukovček bol určite nedovolene odstavený protihráčom počas svojho nájazdu na bránku, no hlavný rozhodca to ponechal tak. Určite si viacerí na štadióne všimli hákovanie. V hre sa pokračuje ďalej, Vítkovice získali puk v obrannom pásme.
     
    18:42
    Pred bránku sa veľmi dober postavil Samson Mahbod a pohybom si vypýtal puk od svojich spoluhráčov. Následne ho však Popradčania odzbrojili.
     
    19:21
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia v stretnutí! MAREK ZAGRAPAN sa z rohu klziska presunul bránu, pretlačil sa cez všetkých a puk popri žrdi pretlačil aj cez Dolejša!
    Bez asistencie.
     
    19:51
    Matúš Paločko ostal po strete pri mantineli ležať na ľade a momentálne trpí v bolestiach. Spoluhráči mu prichádzajú na pomoc.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry nám oba tímy ponúkli rýchly hokej v dobrom tempe. Do vedenia šli v 2. minúte Vítkovice, no o tri minúty neskôr už bolo vyrovnané z hokejky Mlynaroviča. 39 sekúnd pred koncom prvej tretiny zase poslal domácich do vedenia Zagrapan.
    Druhá tretina sa začne približne 19:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:33
    Mlynarovičovi veľmi nevyšla rozohrávka z obrannej tretiny, puk sa dostal len na hokejky hráčov Vítkovic.
     
    20:58
    Presilová hra pre Vítkovice. Dávid Bondra dostáva dve minúty za seknutie.
     
    21:34
    Rastislav Dej poslal zakončenie spomedzi kruhov smerom na gólmana Vošvrdu. Český brankár v službách Popradu vychytal bezpečne túto strelu.
     
    22:34
    Šimon Stránský sa dostal k puku dole na pravom kruhu a následne poslal prihrávku späť na obranu. Vítkovice opäť rozbehli presilovkový kolotoč.
     
    23:01
    Práve v momente, keď naskočil Bondra na ľad, videli sme strelu od modrej čiary z hokejky Samsona Mahboda. Vošvrda si ju pokryl.
     
    23:27
    Vítkovice dali gól!
    Vítkovice vyrovnávajú stav stretnutia! K puku za ľavý kruh sa prebojoval JAN VÝTISK, ktorému perfektne prihral Schleiss a tvrdou strelou prekonal brankára Vošvrdu!
    Asistencie: Jan Schleiss, Ivan Baranka.
     
    24:21
    Gólman Tomáš Vošvrda si postrážil svoju bránku po strele Ondreja Romana z ľavého kruhu. Vhadzovať sa teda znovu bude v obrannom pásme Popradu.
     
    25:22
    Prihrávka Erika de la Roseho smerovala iba na popradské hokejky. Salija nahodil do útočného pásma, ale Popradu sa dlhšie nepodarilo udržať pásmo.
     
    25:40
    Paločko peknou rýchlou prihrávkou pred bránu našiel Takáča, no nebola to ideálna prihrávka, skončila Takáčovi na korčuliach a zakončiť napokon nestihol.
     
    26:44
    Macík prekorčuľoval okolo bránky a dostal sa k bližšej žrdi a snažil sa takto Dolejša zaskočiť. Veľmi sa mu to nepodarilo, gólman Vítkovic bol pripravený.
     
    28:02
    Rozohrávka Petranovi z obranného pásma veľmi nevyšla, puk preletel cez celé klzisko a za týchto okolností je z toho icing.
     
    28:32
    Črtala sa možnosť pre Dávida Bondru, ktorý mohol naštartovať akciu v útočnom pásme, no počas striedania došlo k menšej chybičke a je z toho postavenie mimo hry.
     
    29:05
    Trška posunul puk po modrej čiare Janovi Výtiskovi, ktorý poslal na bránku strelu švihom a tá sa odrazila od Vošvrdových betónov mimo brány.
     
    30:11
    Ťavoda tvrdo medzi kruhmi atakoval Jaromíra Pytlíka, ktorý sa však z nárazu rýchlo otriasol a pokračuje v rýchlej hre.
     
    30:32
    Presilová hra pre HK Poprad. Ivan Baranka dostáva dve minúty za držanie.
     
    31:25
    Svitana dával strieľanú prihrávku do priestorov, kde bol Koyš s Kozákom, no nejako si veľmi nerozumeli. Vítkovice sa oslobodili.
     
    32:29
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa znovu dostávajú v zápase do vedenia! Krížnu prihrávku na modrej čiare zachytil Salija a ešte potom znovu perfektne našiel medzi kruhmi SAMUELA TAKÁČA a tenuž len prudkú prihrávku stečoval do odkrytej časti brány!
    Asistencia: Arturs Salija.
     
    33:01
    Šidlíkova strela od modrej čiary preverila Vošvrdu, ktorý dlhšiu dobu nemal zákrok a aspoň si tak po dlhšom čase siahol na puk.
     
    33:24
    Poprad bude hrať v oslabení. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za držanie.
     
    33:57
    Tvrdá strela od modrej čiary z hokejky Petra Tršku bola zblokovaná. Kozákovi sa ju podarilo zblokovať a Vošvrda si teda na puk siahnuť nemusel.
     
    34:30
    Karlsson sa dostal k puku za Vošvrdovou bránou a nekompromisne ho poslal von po obvode mantinelu. Presilovka HC Vítkovice však stále pokračuje.
     
    35:27
    Poprad prežil toto oslabenie bez ujmy na skóre. Záver početnej výhody Vítkoviciam nevychádzal, kamzíci dokázali na dvakrát poslať puk preč z obrannej tretiny.
     
    36:04
    Presilová hra pre Poprad. Jan Výtisk dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    36:27
    Rastislav Dej napriahol puk na ľavom kruhu a poslal tvrdú delovku na gólmana Vošvrdu, ktorý mal svoju lapačku pripravenú a puk v nej podržal.
     
    37:02
    Fabian nabil na pravý kruh Koyšovi, ktorý sa prezentoval tvrdou strelou, no mieril ponad bránku gólmana Dolejša.
     
    37:49
    Takáč zakončil spoza ľavého kruhu. Jeho pokus brankár Dolejš vyrazil pred seba, kde bol aj Heizer, no už sa mu nepodarilo úspešne dorážať.
     
    39:06
    Ťavoda hľadal prihrávkou Paukovčeka, no nedostal vôbec presnú prihrávku a napokon je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    39:21
    Spoza pravého kruhu poslal tvrdú strelu na bránku Tomáš Černý. Gólman Tomáš Vošvrda bol pripravený a podarilo sa mu zneškodniť tento pokus.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli takisto zaujímavú tretinu. V 24. minúte najprv Výtisk vyrovnal na 2:2, ale Popradčania predviedli dobrú presilovku v 33. minúte, kedy skóroval Takáč.
    Tretia tretina sa začne približne o 20:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Popradskí hokejisti začali tretiu tretinu zakázaným uvoľnením. Hra sa teda presťahuje späť pred gólmana Vošvrdu.
     
    41:25
    Hokejisti Popradu po nahodení puku do pásma prestriedali. Výtisk si vzal puk na svoju hokejku a pokúša sa založiť novú útočnú akciu Ridery.
     
    41:51
    Erik de la Rose napriahol od modrej čiary. Jeho zakončenie smerovalo na brankára Vošvrdu, ktorý si poradil s touto strelou.
     
    43:01
    Abdul šikovnou prihrávkou našiel pred bránou Lukáša Paukovčeka, ktorý sa dostal do zakončenia, no brankára Dolejša už neprekvapil. Bola to však zaujímavá možnosť z tesnej blízkosti.
     
    43:30
    Svitana vyštartoval s Koyšom do prečíslenia a dostali sa až pred brankára Vošvrdu. Prihrávka Svitanu na Koyša však úplne presná nebola.
     
    44:47
    Heizer prenechal puk na pravom kruhu Matúšovi Paločkovi, ktorý poslal okamžitú strelu na bránu a tá letela veľmi rýchlo, no bola mierne nepresná.
     
    45:40
    Mlynarovič sa za bránkou vyhol napádajúcemu Schleissovi a následne aj naštartoval prihrávkou Patrika Svitanu. Poprad na chvíľu udržal pásmo.
     
    46:35
    Defenzíva Vítkovic trochu zazmätkovala pred bránkou, Jindřich Abdul sa to snažil využiť, natlačil sa do predbránkového priestoru a párkrát dorážal, ale neúspešne.
     
    47:56
    Poprad bude hrať prvú presilovku v tretej tretine. Za podrazenie si dve minúty odsedí Ondrej Roman.
     
    48:38
    Mlynarovič prihrávkou na ľavé krídlo naštartoval Samuela Takáča, ktorý sa pretlačil napokon až pred bránku. Dolejš odolal jeho zakončeniu.
     
    49:22
    Kozák pálil po Fabianovej prihrávke. Následne sa dostal k strele opäť z modrej čiary. Obe jeho strely Dolejš zneškodnil, tú druhú už u seba podržal a hra je prerušená.
     
    50:00
    Krásna spolupráca Popradčanov! Paukovček vyštartoval dopredu po ľavom krídle, ponúkol prihrávku Koyšovi, ktorý už bol osamotený, no z prvej trafil iba do betónov!
     
    50:11
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Paukovček poslal tvrdú delovku od modrej čiary, ktorú šikovne spred brány tečoval JÁN ŤAVODA!
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    50:38
    Vítkovice dali gól!
    Vítkovice však prichádzajú s rýchlou odpoveďou. Z pravého kruhu poslal šikovnú strelu na bránku DÁVID KVĚTOŇ. Vošvrda nebol úplne stopercentne pripravený a tejto strele nezabránil!
    Asistencia: Ondrej Roman.
     
    51:44
    Koyš prihral nakrátko na modrú čiaru Kozákovi, ktorý poslal okamžitú strelu švihom. Jeho zakončenie skončilo v lapačke brankára Dolejša, ale pravdepodobne by smerovalo vedľa.
     
    52:56
    Poprad dal gól!
    Kamzíci skórujú po piaty raz v tomto zápase a opäť majú dvojgólové vedenie! Bondra ideálnou prihrávkou od zadného mantinelu našiel medzi kruhmi nakorčuľovaného MAREKA ZAGRAPANA, ktorý si doslova vychutnal gólmana Dolejša a forhendovým blafákom ho prekonal!
    Asistencia: Dávid Bondra.
     
    53:25
    Poprad má naďalej ofenzívne chúťky. Takáč šikovnou krížnou prihrávkou našiel pri pravej žrdi Joonu Ervinga, ktorý sa ešte natočil mierne k bráne a následne vystrelil. Daniel Dolejš stihol včas zakročiť.
     
    53:49
    Vítkovice dali gól!
    Je z toho už poriadna gólová prestrelka! Výtisk si spracoval puk na modrej čiare a poslal prudkú delovku smerom na bránu! Pred bránkou bol dobre postavený kapitán ROSTISLAV OLESZ a túto delovku šikoven tečoval!
    Asistencia: Jan Výtisk.
     
    54:28
    Jeden z Popradčanov zasiahol vítkovického obrancu Erika de la Roseho, ktorý je po údery chvíľu otrasený. Zrejme sa ešte bude na domácej strane vylučovať.
     
    54:28
    Presilovka pre Vítkovice. Dávid Bondra dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    54:56
    Brankár Vošvrda nemal veľmi dobrý výhľad, spoza ľavého kruhu sa k strele dostal Jakub Lev, ale popradského gólmana neprekvapil. Vošvrda puk udržal u seba.
     
    55:34
    Trškovu strelu od modrej čiary jeden z popradských obrancov hokejkou zblokoval a puk smeroval do hľadiska. Poteší sa jeden z tu prítomných divákov.
     
    56:10
    Stránského krížna prihrávka na Romana bola presná, Ondřej Roman poslal priamu strelu na bránu a Vošvrda opäť odolal.
     
    57:01
    Tvrdá rana Mareka Hrbasa smerovala na gólmana Vošvrdu, ktorý si svoju bránu postrážil a nedovolil súperom ďalej dorážať.
     
    57:36
    Oddychový čas pre Vítkovice!
     
    57:36
    Vhadzovanie pred Vošvrdom, brána Vítkovic je už opustená!
     
    58:01
    Trškova šikovná strela od modrej čiary Vošvrdovi vypadla, ale Popradčania ju dokázali poslať preč z nebezpečenstva. Pokračuje powerplay hostí.
     
    58:54
    Prihrávka od Baranku od modrej čiary smerovala priamo k Vošvrdovi a pre istotu ju popradský gólman prikryl.
     
    59:21
    Vítkovice dali gól!
    Vítkovice vyrovnávajú stav stretnutia! Popradčania trochu zabudli pred bránkou na SAMSONA MAHBODA, ktorému posunul puk Květoň a Mahbod už iba jemne dotlačil puk do brány.
    Asistencie: David Květoň, Marek Hrbas.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme videli veľké gólové hody. Najprv v 51. minúte skóroval Ťavoda, hneď na neho odpovedal Květoň, následne sa presadil Zagrapan, ale opäť na 5:4 znížil Olesz. Počas záverečnej powerplay sa podarilo skórovať Mahbodovi, ktorý vyrovnal na 5:5 Zápas bude pokračovať v predĺžení, no už teraz je isté, že si Poprad zahrá finále so Znojmom, keďže na konte má po (zatiaľ) jednom bode štyri. Vítkovice môžu získať len druhý a to je málo. Začína sa pomaly predĺženie po troch hráčoch a oboch stranách.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:30
    Prihrávka Květoňa z rohu klziska smerovala priamo pred bránku, no Hrbas bol zblokovaný.
     
    61:02
    Salija posielal prihrávku pred bránku, kde bol Radomír Heizer, no jemu sa nepodarilo už zakončovať.
     
    62:02
    Popradčania zatiaľ od úvodu predĺženia držia puk viacmenej na svojich hokejkách.
     
    62:56
    Marek Zagrapan sa pretlačil po ľavom krídle a z kruhu vystrelil. Jeho následné zakončenie však letelo vedľa brány.
     
    63:51
    Takáč si najprv trošku nepresne prihral puk so Salijom, následne sa snažil Saliju nájsť, ale tiež to nevyšlo.
     
    64:14
    Lukáš Paukovček smeroval dopredu po ľavom krídle a podarilo sa mu dostať sa až pred brankára Dolejša, no blafák mu už potom nevyšiel.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme videli napínavé dianie, zápas bude mať to spravodlivé vyvrcholenie. O definitívnom víťazovi sa rozhodne v nájazdoch.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Jakub Lev napálil Vošvrdovi priamo do pravého betónu.
     
    1. série
    0:0
    Marekovi Zagrapanovi tiež veľmi strela nevyšla, prestrelil bránu.
     
    2. série
    0:0
    Ondřejovi Romanovi to takisto nevyšlo, Vošvrda predviedol dobrý zákrok vyrážačkou.
     
    2. série
    0:0
    Strela Jindřicha Abdula spomedzi kruhov letela na plexisklo.
     
    3. série
    0:1
    Samson Mahbod si pochutnal na Vošvrdovi, blafákom na forhend a následne medzi nohy.
     
    3. série
    0:1
    Dávidovi Bondrovi chcel strieľať, no puk zabudol za sebou.
     
    4. série
    0:1
    Daniel Krenželok nepremenil.
     
    4. série
    0:1
    Lukášovi Kozákovi sa nepodarilo prekonať Dolejša strelou.
     
    5. série
    0:1
    Rostislav Olesz mohol rozhodnúť, ale nevymiešal Vošvrdu.
     
    5. série
    0:1
    Matúš Paločko sa snažil rozhýbať Dolejša, ale nepodarilo sa mu to.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Vítkovice Ridera.
    SAMSON MAHBOD sa stal úspešným strelcom, jediným v tomto rozstrele.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Vítkovice – Jan Výtisk
    Poprad – Marek Zagrapan
     
    Vážení športoví priatelia, máme za sebou posledný zápas skupinovej fázy. Vítkovice zdolali Poprad 5:6 po nájazdoch. Konečné umiestnenie v skupine A:
    1. Poprad
    2. Miškolc
    3. Vítkovice

    Zajtra teda uvidíme posledné tri duely na Tatranskom pohári v roku 2018.
    O 11:00 uvidíme súboj medzi Vítkovicami a Košicami. O 15:00 proti sebe nastúpia DVTK Miškolc a Rapaces de Gap. Vyvrcholením turnaja bude o 19:00 súboj o prvé miesto medzi domácim HK Poprad a českým HC Orli Znojmo.

    To je pre dnešok všetko, ďakujem vám za pozornosť. (21:31:12)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 5. Mlynarovič, 20. Zagrapan, 33. Takáč (Salija), 51. Ťavoda (Paukovček), 53. Zagrapan (Bondra) – 2. de la Rose, 24. Výtisk (Schleiss, Baranka), 51. Květoň (Roman), 54. Olesz (Výtisk), 60. Mahbod (Květoň, Hrbas), rozh. náj. Mahbod

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Lev (VIT)
    0:0   Marek Zagrapan (POP)
    2. série:
    0:0   Ondřej Roman (VIT)
    0:0   Jindřich Abdul (POP)
    3. série:
    0:1   Samson Mahbod (VIT)
    0:1   Dávid Bondra (POP)
    4. série:
    0:1   Krenželok (VIT)
    0:1   Lukáš Kozák (POP)
    5. série:
    0:1   Rostislav Olesz (VIT)
    0:1   Matúš Paločko (POP)


    HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Fabian (C), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Macík, Paukovček, Václav
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – Hrbas, Baranka, de la Rose, Šidlík, Výtisk (A), Trška (A), Krenželok, Černý – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – Kurovský, Stránský, Szturc

    Rozhodčí: Orolin – Šoltés, Ordzovenský
    bahis siteleri