Groningen – Zwolle 0:1 (kon.) | Heracles – Alkmaar 3:2 (kon.) | Arnhem – Ajax 0:4 (kon.)
Feyenoord – Breda 4:2 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
4:2 (1:1)
NAC Breda
Neděle 02.09.2018, 16:45 • De Kuip, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (18:42:11)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:12.
     
    Svěřenci trenéra van Bronckhorsta po nepovedeném vstupu do sezóny a nečekané prohře v Graafschapu vyhráli i třetí zápas v řadě a do reprezentační pauzy půjdou z třetího místa v tabulce. Breda naopak prohrála třetí ze čtyř zápasů a spadla na barážovou 17. pozici.
     
    Je dobojováno! Feyenoord od úvodního hvizdu herně naplňoval roli favorita a ve 24. minutě se dostal do zaslouženého vedení zásluhou Robina van Persieho. Poměrně velká komplikace v cestě za vítězstvím pak nastala o deset minut později, kdy Malacia trochu zbytečně fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Nijholt. Ve zbytku poločasu byla na domácích znát nervozita, nicméně do druhé poloviny zápasu už zase nastoupili v plné formě a záhy si vytvořili několik slibných možností. Uvolnit se fanoušci rotterdamského celku mohli v 62. minutě, kdy van Persie trefil břevno a míč se od nohy van Leera odrazil do sítě. Robin van Persie pak byl i u třetího gólu, který vstřelil po rohovém kopu. Naposledy Feyenoord udeřil v 78. minutě díky Vilhenovi a později mu nemuselo příliš vadit ani snížení te Vredeho.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány dvě minuty.
     
    90
    Robin van Persie se hattricku asi nedočká, v závěru zápasu už toho má plné zuby a vypadá to, že už nemůže naplno bojovat.
     
    89
    Náročné publikum začalo lehce pískat, když se hráči Feyenoordu dobrovolně stáhli s balónem na vlastní polovinu, kde pošetřili několik desítek vteřin.
     
    88
    Zápas se dohrává v uvolněné atmosféře v hledišti i na hrací ploše. K vidění tak je pěkný ofenzivní fotbal, který dnes diváky na stadionu De Kuip rozhodně nenudil.
     
    86
    Luka Ilić chtěl získat druhou asistenci nákopem z hloubi pole. Botteghin s van der Heijdenem ale měli situaci ve vápně pod kontrolou a nechali projít míč k brankáři.
     
    85
    Hosté to nezabalili a ještě ucítili špetku naděje. Další střela ale byla hodně unáhlená a Bijlow si poradil naprosto rutinním zákrokem.
     
    84
    Tohle bránění standardní situace Breda úplně nezvládla, protože naprosto zapomněla na Erica Botteghina. Jeho hlavička z vynikající pozice však sedmým gólem zápasu neskončila.
     
    83
    Feyenoord si může napravit lehce zkaženou chuť z rohového kopu, který je pro něj už třináctý v pořadí.
    81. Mitchell te Vrede - 4:2
     
    81
    Breda právě vstřelila branku!
    Další možnost hostů už končí gólem a snížením na 2:4! Hned tři domácí fotbalisté se špatně dohodli před středovým kruhem a míč si nevzal ani jeden z nich. Z toho vznikl rychlý kontr, na jehož konci Ilić vysunul MITCHELLA TE VREDEHO. Bijlow proti němu vyběhl na penaltu, ale střela mu proletěla nad levou nohou do brány.
     
    80
    Ojedinělý útok Bredy ukončila střela Kastaneera, který to zkusil z delší vzdálenosti, ovšem nepřesně a pomalu letící míč Bijlowa rozhodně z klidu nevyvedl.
    78. Tonny VILHENA - 4:1
     
    78
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    A už je to o tři góly! Yassin Ayoub vymyslel perfektní přihrávku za obranu z půlící čáry. TONNY VILHENA nekompromisně využil zaváhání jednoho ze stoperů a běžel sám na van Leera, který jeho střelu nezastavil. Skluz vracejícího se Verschurena přišel pozdě.
     
    77
    Mohameda El Hankouriho na levé straně neposlechl míč, který mu utekl do zámezí. Zpět do hry ho vrátí van Leer, který rozhodně neprožívá nejšťastnější debut v dresu Bredy.
     
    77
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mounir El Allouchi, přichází Luka Ilić.
     
    76
    Rosheuvel rozhodně není pomalý hráč, ale teď absolutně nestačil v rychlostním souboji s Malaciou, který ho rychle předběhl a ukradl mu míč z kopaček.
     
    75
    Troufám si říci, že čtvrthodinu před koncem zápasu už je o vítězi rozhodnuto. Nic nenasvědčuje tomu, že by se Breda ještě vzchopila a dvakrát pokořila po změně stran nudícího se brankáře Bijlowa.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Yassin Ayoub.
    72. Robin van Persie - 3:1
     
    72
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    De Kuip oslavuje proniknutí třetího balónu za van Leerova záda! Botteghin po centru z rohového kopu srazil míč před ROBINA VAN PERSIEHO, který prokázal vynikající postřeh a natáhl se ke střele, kterou upravil stav na 3:1. Slavit hattrick ale nemůže, neboť druhý gól byl prohlášen jako van Leerův vlasťnák.
     
    71
    Rotterdamští si aktuálně vystačují s klidným držením míče ve střední části hřiště. Každým okamžikem však může přijít moment překvapení, jako před druhým gólem.
     
    69
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Paolo Fernandes, přichází Gervane Kastaneer.
     
    68
    Nijholt je prvním napomenutým hráčem. Hlavnímu rozhodčímu se nelíbil jeho ostrý skluz na útočné polovině.
     
    67
    Nakonec Breda rozehrávala svůj první rohový kop, ale domácím se poměrně snadno a rychle povedlo jakékoliv nebezpečí zažehnat.
     
    66
    Znovu to hosté zkoušeli za pomoci Rosheuvela, který centrem hledal jediného kolegu ve vápně, ale k němu míč nepustil van der Heijden.
     
    65
    V nejbližších vteřinách se tak nestane, protože Rosheuvel těžkou přihrávku k pravé postranní čáře nezachytil. Vhazovat naopak může Malacia.
     
    64
    Opakuje se tedy průběh prvního poločasu. Uvidíme, zda Breda začne hrát malinko aktivněji a podruhé zabojuje o vyrovnání.
    62. Benjamin van Leer vl. - 2:1
     
    62
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Velké štěstí pro domácí celek, který se ve dvaašedesáté minutě vrací do vedení! Feyenoord to zkusil po pravé straně, odkud zčistajasna přiletěl přesný centr na van Periseho Velezkušený kanonýr trefil zády brance břevno, nicméně od něj se míč odrazil do nohy BENJAMINA VAN LEERA a pak za brankovou čáru. Gólman Bredy si tak při svém debutu v novém týmu dává hodně smolný vlastenec.
     
    61
    Breda se v jedenácti lidech stáhla do nevelkého prostoru na obranné polovině a Feyenoord jen ztěžka hledá cestu k ohrožení van Leera.
     
    60
    Tlak rotterdamského velkoklubu se malinko otupil. Feyenoord hraje jenom po vápno a do koncovky se už nedostává.
     
    58
    Z nepřesné přihrávky do druhé vlny málem vznikl brejk Bredy. Domácí se ale stihli vrátit a nepustili soupeře do blízkosti Bijlowa.
     
    57
    Už se znovu hraje. Krátká pauza asi nejvíce bodla obráncům Bredy, kteří měli v úvodu druhého poločasu plné ruce, nohy i hlavy práce.
     
    55
    Tonny Vilhena šel po centru z pravé strany, jenže Koch ho přehlavičkoval a k tomu mu uštědřil nějakou ránu do hlavy, kvůli které domácí desítka zůstává ležet.
     
    54
    Van Persie z osy hřiště poslal míč Vilhenovi, který se dostal do příliš ostrého úhlu. Nakonec nechal balón Toornstrovi, jehož střela však nepatřila do kategorie těch povedených.
     
    53
    Domácí tlak se k nelibosti publika musí na chvíli přerušit, neboť Nijholt uhlídal El Hankouriho a navíc umožnil van Leerovi vykopávat.
     
    52
    Malacia vhodil míč El Hankouriho, jenž přihrávka proletěla malým vápnem, jenže u vzdálenější tyče nebyl nikdo, kdo by mohl dopravit balón do sítě.
     
    51
    A další nelehký zákrok hostujícího strážce branky, který tentokrát podržel Bredu po nebezpečné hlavičce van der Heijdena!
    50. Jens Toornstra (FEY)
     
    50
    Na řadu přišel další rohový kop a hned po něm i přímý kop za faul na Vilhenu. Toornstra obstřelil zeď a mířil ze svého pohledu k levé tyči. Van Leer ale znovu odolal a vynikajícím zákrokem míč do sítě nepustil.
     
    49
    Nepříliš prudká hlavička jednoho z domácích hráčů mířila do branky, ovšem těsně před brankovou čarou ji do bezpečí odkopl Nijholt.
     
    48
    Poprvé o sobě dal vědět i střídající El Hankouri, který bude na levé straně spolupracovat s Malaciou. Nyní sice neodcentroval nejlépe, ale získal pro svůj tým roh.
     
    47
    Feyenoord na svého soupeře vletěl hned ze startu druhé půle a van Leer se musel pořádně natáhnout, aby vyrazil slibnou dalekonosnou střelu aktivního Berghuise.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Mohamed El Hankouri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bas Nijhuis nebral ohled na dvě gólové oslavy a nenastavil ani minutu. Hráči obou týmů se vydali do útrob stadionu De Kuip za mírného bučení publika, které bylo spokojené pouze mezi 24. a 34. minutou, kdy nejprve otevřel skóre Robin van Persie a poté z penalty vyrovnal Nijholt. Breda tak má reálnou naději na cenný bodový zisk, zatímco Feyenoordu hrozí překvapivá ztráta.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí po Kaliho faulu trochu tápali při rozehrávce mezi stopery. Dál než na půlku se pak nedostali kvůli trojhvizdu hlavního rozhodčího.
     
    44
    Inkasovaný gól viditelně ochromil herní pohodu Feyenoordu, který teď nenachází recept na zataženou obranu Bredy.
     
    42
    Podobně dopadl také jeho spoluhráč Larsson, který na levé straně bojoval s Verschuerem a tento souboj kvůli podklouznutí musel vzdát.
     
    40
    Tyrell Malacia dal přihrávku před sebe Berghuisovi. Ten při zpracování ale ztratil stabilitu a hned vzápětí také míč.
     
    39
    Van Persie se podruhé pokusil zaskočit hostující obranu nečekanou patičkou, kterou nyní našel Sama Larssona, ale jeho pokus zpoza šestnáctky letěl vysoko nad.
     
    38
    Domácí se nevykombinovali skrz zahuštěný střed hřiště a naopak museli čelit centru zprava, který však te Vredeho přeletěl.
     
    37
    Teď si ale poradila slušně a doslova vytlačila jednoho z hostujících hráčů do autu tak, aby mohl van Leer rozehrávat.
     
    36
    Opět se hraje na útočné polovině Bredy, kde domácí defenziva rozhodně nevypadá nejjistějším dojmem.
    34. GIANLUCA NIJHOLT - 1:1
     
    34
    Breda právě vstřelila branku!
    K velké radosti několika stovek hostujících fanoušků je znovu vyrovnáno! Míč si na penaltový puntík postavil GIANLUCA NIJHOLT a poslal míč ze svého pohledu do pravé strany. Bijlow směr střely odhadl, ale přesto na ni nedosáhl.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Tyrell Malacia (Feyenoord Rotterdam).
     
    33
    Breda zaútočila po pravé straně, kde Rosheuvel nabral velmi dobrou rychlost. Malacia ho nestíhal a dost netakticky ho zatáhl za ruku, z čehož resultuje penalta!
     
    32
    Menno Koch musel jistit domácí nákop a nabíhajícího protihráče. Přitom dal hodně nepříjemně skákavou malou domů van Leerovi, ale ten si se vším poradil.
     
    31
    Hostům přišel vhod menší faulík ve středu hřiště, když byl nedovoleně povalen s devítkou hrající Mitchell te Vrede.
     
    30
    Snad poprvé se tempo hry trochu uklidnilo. Hráči Bredy aktuálně chtějí kombinovat, ale čelí nepříjemnému napadání, které je vytlačuje téměř k van Leerovi.
     
    28
    Následný roh nebyl pro defenzivu Bredy nebezpečný a domácí se s míčem museli vrátit až ke středovému kruhu.
     
    27
    Parádní souhra prostřednictvím několika narážeček skončila u Berghuise, kterého El Allouchi vytlačil ke koncové čáře a zní přihrál jen do blokujícího Metse.
     
    26
    Domácí tedy dali tak moc potřebnou branku a nyní už mohou hrát v mnohem větším klidu. Rozhodně to ale neznamená, že by si obrana Bredy mohla vydechnout, ba naopak.
    24. Robin van Persie - 1:0
     
    24
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    St. Juste byl faulován, nicméně během vteřiny rychle rozehrál a dokonale překvapil soupeřovu obranu, jež ve 24. minutě poprvé kapituluje. Pravý obránce Feyenoordu využil služby Berghuise, jenž zprava přihrál na malé vápno ROBINU VAN PERSIEMU a ten nikým neobtěžován nemohl z bezprostřední blízkosti minout.
     
    23
    Centr na bližší tyč hosté pokryli a vyrazili do rychlého protiútoku. Konkrétně to byl Fernandes, který přeběhl s míčem na noze snad padesát metrů a sám vystřelil přímo do Bijlowa.
     
    22
    A bude z toho další roh, o který se zasloužil Malacia. Ten si v rychlosti narazil se spoluhráčem, ale přihrávku poslal jen do dobře postaveného zadáka Bredy.
     
    21
    Z nařízeného rohu Feyenoord nic nevytěžil, ale pokračuje v držení míče někde okolo půlící čáry.
     
    20
    Jenom to zahučelo, když St. Juste ve vápně přihrával z koncové čáry do malého vápna a jeden ze soupeřů ztečoval míč do boční sítě.
     
    19
    Bijlow šel docela odvážně do chumlu těl, ale risk se mu vyplatil, neboť nákop Rosheuvela ztlumil v rukavicích.
     
    18
    El Allouchi si došel pro faul a na řadu přichází standardní situace pro Bredu. Balón je zhruba na úrovni rohu vápna.
     
    17
    Hosté velmi rychle otočili hru, svižnou akci jim překazil až Malacia, který srazil míč do zámezí.
     
    16
    Robin van Persie si naběhl do vápna, ale kvůli těsnému a důraznému bránění vystřelil skákavý míč jen do blokujícího soupeře.
     
    15
    Malacia se sice dostal k centru z levého křídla, ale míč poslal do místa, kam si stihl dojít gólman van Leer.
     
    14
    Poprvé o sobě dala vědět také Breda, která nakoukla na útočnou polovinu a hned dostala hodně prostoru ke kombinaci končící v pokutovém území. Zakončení už ale postrádalo přesnost a Bijlow zasahovat nemusel.
    12. Steven Berghuis (FEY)
     
    12
    Van Persie to udělal moc šikovně, když patičkou naslepo narazil míč Berghuisovi. Jeho zakončení proletělo pár centimetrů vedle levé tyče hostující brány.
     
    11
    Verschuren vhazoval z nejméně výhodné pozice u vlastního vápna. Rotterdamští šli aktivně po jeho spoluhráčích a míč získali.
     
    10
    Mistři Eredivisie ze sezóny 2016/17 jsou na začátku zápasu dominantní a vůbec nepouští Bredu do hry.
     
    9
    Skutečně se jednalo jenom o nákop do pokutového území, ovšem v něm se žádný z hráčů Feyenoordu k míči nedostal, takže rozehrává van Leer.
     
    8
    Další ohrožení hostujícího brankoviště může nastat ze standardní situace z poměrně velké dálky. Na přímou střelu to asi nebude.
     
    6
    Ten už Breda ubránila bez větších problémů, nicméně sama se na útočnou polovinu znovu nepodívala.
     
    5
    Počáteční tlak Rotterdamu ještě pokračuje. Následuje totiž další rohový kop.
     
    4
    Z menších zmatku ve vápně resultovala Clasieho střela, kterou hostující gólman vyrazil před sebe a pak měl i trochu štěstí, že žádný ze soupeřů nepředvedl kloudnější dorážku.
     
    3
    Hned ve třetí minutě má Feyenoord výhodu rohového kopu.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují celí v bílém, zatímco Feyenoord použil tradiční červenobílou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Malacia – Clasie, Toornstra, Vilhena, S. Berghuis – van Persie, Sam Larsson.

    NAC Breda: van Leer – Verschueren, Koch, Mets, Leigh – Kali, Fernandes, Nijholt, M. Rosheuvel – te Vrede, El Allouchi.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, de Vries.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    NAC Breda

    Breda v roce 2015 skončila v Eredivisie na posledním šestnáctém místě a na dva roky se s nejvyšší nizozemskou soutěží rozloučila. V sezóně 2016/17 ale dokázala projít přes nevyzpytatelnou baráž a mezi elitu se zase vrátila. Předchozí ročník zakončila na čtrnáctém místě a to Bredě patří také nyní, po třech odehraných kolech nového ročníku. V prvním kole schytala debakl 0:5 v Alkmaaru, z něj se ale excelentně oklepala a o týden později doma přejela Graafschap 3:0. Před týdnem byla Breda aktivnější v zápase s Excelsiorem, jenže i kvůli neproměněné penaltě te Vredeho prohrála 0:2.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Klub z Rotterdamu v minulém ligovém ročníku nedokázal obhájit titul a přepustil trůn rivalovi z PSV Eindhoven. Do stávající sezóny Feyenoord vstoupil přímo hrůzostrašně, když ve třetím předkole Evropské ligy dostal výprask od Trenčína a mezi oběma zápasy navíc těžce nezvládl ani ligovou premiéru v Graafschapu, kde prohrál 0:2. Jisté zlepšení svěřenci bývalého slavného fotbalisty Giovanniho van Bronckhorsta předvedli až v městském derby proti Excelsioru, které ovládli výsledkem 3:0. Před týdnem se Feyenoord představil v nesmírně divokém duelu v Heerenveenu a díky ojediněle vídanému vítězství 5:3 se v tabulce posunul na páté místo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 24. van Persie, 62. van Leer (vla.), 72. van Persie, 78. Vilhena – 34. Nijholt, 81. te Vrede

    Karty:   33. Malacia (FEY) – 68. Nijholt (BRD)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:12.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Malacia – Clasie, Toornstra (74. Ayoub), Vilhena, S. Berghuis – van Persie, Sam Larsson (46. El Hankouri).
    Náhradníci: Delle, Vermeer – Ayoub, El Hankouri, Nieuwkoop, Sinisterra, Tapia, van Beek, Vente, Verdonk.

    NAC Breda: van Leer – Verschueren, Koch, Mets, Leigh – Kali, Fernandes (69. Kastaneer), Nijholt, M. Rosheuvel – te Vrede, El Allouchi (77. Ilić).
    Náhradníci: Niemczycki, Zwarthoed – Carolina, Ilić, Kastaneer, Klomp, Palmer-Brown, van Hooijdonk, Sporkslede, Reuvers, Mühren.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, de Vries
    bahis siteleri